Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Kowal

ukashhh

Rekomendowane odpowiedzi

Login: ukashhh
Nick oskarżonego: Kowal
Powód skargi:  Nieodpowiednie zachowanie, okłamywanie graczy.
Data zdarzenia: 02.03.2021
Dowody:

Spoiler

[2021-03-02 18:37:19] [Output] : G> Kowal: /pm Polak odpal HH!
[2021-03-02 18:54:48] [Output] : G> Kowal: Hej, przypomina, ze ukashhh dziś dostał perm bana.
[2021-03-02 19:10:57] [Output] : G> Kowal: Kononowicz: Niech nie bedzie niczego! Polak: SAPD nie bedzie!
[2021-03-02 18:40:34] [Output] : G> Kowal: proponuje 1% HH za 1 pojazd od gracza Sizo i Ukashhh

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Opis sytuacji: Moderator wyśmiewa się z graczy, obraża ich.

Przed chwilą, Kowal napisał:

p3mOxlB.png

Rozumiem, że jako członek administracji, który powinien wypowiadać się z pełną kulturą i w stylu formalnym to jest Twoja ostateczna wypowiedź odnośnie tej skargi na Twoją osobę?

1 minutę temu, Sky napisał:

Rozumiem, że jako członek administracji, który powinien wypowiadać się z pełną kulturą i w stylu formalnym to jest Twoja ostateczna wypowiedź odnośnie tej skargi na Twoją osobę?

Nie poinformował o skardze. 
Przedstawione dowody nijak odwołują się do zarzutów.
Dopasowałem poziom odpowiedzi do poziomu skargi. 

Czy moja odpowiedź cię usatysfakcjonowała? 

Przed chwilą, Kowal napisał:

Nie poinformował o skardze. 
Przedstawione dowody nijak odwołują się do zarzutów.
Dopasowałem poziom odpowiedzi do poziomu skargi. 

Czy moja odpowiedź cię usatysfakcjonowała? 

Zapoznaj się z regulaminem i wzorami w tym dziale, które wczoraj otrzymały aktualizację. Nie jest już wymagane poinformowanie o skardze, ponieważ Twoim obowiązkiem jest regularne przeglądanie tego działu. Co więcej, jedyną Twoją rzeczą na obronę jest to, że nie poinformował Ciebie o skardze? 
Dopasowałeś poziom odpowiedni do poziomu skargi? Czyli jak gracz Ciebie zwyzywa na serwerze, to też dopasujesz się do jego poziomu i go zwyzywasz zamiast zachować się tak jak przystało na Twoje stanowisko?
Przedstawione dowody nijak się odwołują do zarzutów? Czy my przeczytaliśmy zupełnie dwie różne skargi w tym momencie, bo chyba nie rozumiem? Perfidnie wyśmiewałeś się z gracza, do tego wykorzystywałeś w tym celu chat globalny dostępny dla administracji. 

Czy Twoja odpowiedź mnie usatysfakcjonowała? Zdecydowanie nie. Czy mnie zawiodłeś w tym momencie swoją postawą? Zdecydowanie tak.

Oczekuję na odpowiedź na poziomie na przedstawioną skargę, wytłumacz się ze swojego zachowania.

Przeanalizowałem skargę i doszedłem do fundamentalnej konkluzji.
Zaczynając od samego początku postaram się wszystko wyjaśnić.

Cytat

[2021-03-02 18:37:19] [Output] : G> Kowal: /pm Polak odpal HH!

Nie widzę niczego złego w proszeniu o odpalenie HH.

Cytat

[2021-03-02 18:54:48] [Output] : G> Kowal: Hej, przypomina, ze ukashhh dziś dostał perm bana.

Mimo faktu, że posiadam rangę reprezentatywną, to osobiście nie widzę nic złego w przypominaniu o tym, że dany gracz dostał perma.

Cytat

[2021-03-02 19:10:57] [Output] : G> Kowal: Kononowicz: Niech nie bedzie niczego! Polak: SAPD nie bedzie!

Jest to ewidentna parodia, a pomysł na nią zaczerpnąłem z kultowego kawałka Grupy Operacyjnej  o wdzięcznym tytule "Nie będzie niczego".

Cytat

[2021-03-02 18:40:34] [Output] : G> Kowal: proponuje 1% HH za 1 pojazd od gracza Sizo i Ukashhh

Nawiązanie do ogromnej ilości pojazdów, które oficjalnie jeszcze nie zostały stracone - nie ukrywam, żart jest średni.

Cytat

1Kn79Y7.png

Robiłem event, chociaż nie ukrywam, że było to nieprofesjonalne zachowanie z mojej strony.

Cytat

xjoX9bd.png

Mnożnik prac został zwiększony, więc nie rozumiem w czym tutaj jest problem.

pAwSrvf.png

Cytat

PpIa9Em.png

Jest to kolejny żart, w mojej ocenie nie jest on rażący.

Cytat

Opis sytuacji: Moderator wyśmiewa się z graczy, obraża ich.

Nie wyśmiewam graczy ani ich nie obrażam. Jedyne co zrobiłem to żartowałem sobie z byłych graczy.

Cytat

Powód skargi:  Nieodpowiednie zachowanie, okłamywanie graczy.

Czy zachowałem się nieodpowiednio? - Zależy od tego, kto jak na to patrzy, ale w mojej skromnej ocenie przyznaję się do błędu.
Czy okłamywałem graczy? - Nie.

Podsumowując skargę. Od początku posiadania rangi reprezentatywnej byłem taki jaki jestem. Lubię sobie pożartować i się pośmiać. Ten kto mnie spotkał dobrze wie, że potrafię podejść do sprawy z humorem, a gdy sytuacja tego wymaga, to jestem stanowczy. Co do samej skargi, w mojej opinii, jest to akt desperacji ze strony oskarżającego. Dodatkowo zostałem oskarżony o oszukiwanie, co bardzo razi mnie w oczy. Niestety nie da się ukryć mojego nieprofesjonalizmu i jeśli sytuacja będzie tego wymagać, to zaprzestanę jakichkolwiek żartów tego typu. 

Cytat

Zapoznaj się z regulaminem i wzorami w tym dziale, które wczoraj otrzymały aktualizację. Nie jest już wymagane poinformowanie o skardze, ponieważ Twoim obowiązkiem jest regularne przeglądanie tego działu.

Wedle życzenia zapoznałem się ze zmianami, wybacz mi, że nie sprawdziłem tego wcześniej.

Cytat

Co więcej, jedyną Twoją rzeczą na obronę jest to, że nie poinformował Ciebie o skardze? 

Oczywiście, że nie. Wyszedłem z założenia, że nie ma to żadnego sensu.

Cytat

Dopasowałeś poziom odpowiedni do poziomu skargi? Czyli jak gracz Ciebie zwyzywa na serwerze, to też dopasujesz się do jego poziomu i go zwyzywasz zamiast zachować się tak jak przystało na Twoje stanowisko?

Oczywiście, że nie.

Cytat

Przedstawione dowody nijak się odwołują do zarzutów? Czy my przeczytaliśmy zupełnie dwie różne skargi w tym momencie, bo chyba nie rozumiem?

Przepraszam bardzo, ale dowody przedstawione w skardze nie przedstawiają oszustwa, którego rzekomo się dopuściłem.

Cytat

Perfidnie wyśmiewałeś się z gracza

Nie wyśmiewałem się, tylko żartowałem. I nie żartowałem z graczy, tylko z byłych graczy. To i tak nie zmienia faktu, że żartować można ze wszystkich pod warunkiem, że nie zostaną ukarani, bo jak widać, wtedy dopiero zaczynają się problemu, co jak dla mnie jest to śmieszne.

Cytat

, do tego wykorzystywałeś w tym celu chat globalny dostępny dla administracji. 

Wypowiedziałem się już wyżej, przyznałem swój błąd.

Cytat

Czy Twoja odpowiedź mnie usatysfakcjonowała? Zdecydowanie nie.

Tak samo jak mnie.

Cytat

Czy mnie zawiodłeś w tym momencie swoją postawą? Zdecydowanie tak.

Najmocniej za to przepraszam.

Niedopuszczalne jest dla osoby, która jest członkiem administracji i jak to określiłeś ma funkcję reprezentatywną takie zachowanie. Nadal nie widzisz swojego błędu w tym, że wyśmiewasz gracza. 

9 minut temu, Kowal napisał:

Nie wyśmiewałem się, tylko żartowałem. I nie żartowałem z graczy, tylko z byłych graczy.

Wyśmiewałeś sie z kogoś, kto został ukarany. Wyśmiewałeś się z tego, że w końcu został ukarany, nie rozumiem jak możesz dalej brnąć w to, że nic złego nie zrobiłeś. Chciałeś uczcić to, że ktoś został ukarany co jako osoba na takim stanowisku jest dopiero śmieszne.

10 minut temu, Kowal napisał:

To i tak nie zmienia faktu, że żartować można ze wszystkich pod warunkiem, że nie zostaną ukarani, bo jak widać, wtedy dopiero zaczynają się problemu, co jak dla mnie jest to śmieszne.

Wyśmiewałeś się z jego kary, wręcz świętowałeś jego zbanowanie. Jakby szary gracz zgłosił przez reporta, że ktoś odwala - taka osoba została ukarana, a gracz zgłaszający zacząłby się śmiać z niego - zostało by to uznane za prowokacje. Tak samo jest w Twoim przypadku i bardzo mi przykro, że tego nadal nie dostrzegasz. 

Takie zachowanie jest nieodpowiednie, cieszę się, że chociaż w części dostrzegasz swój nieprofesjonalizm. Na ten moment zostajesz ukarany za swoje postępowanie w postaci zawieszenia. Co będzie z Twoją osobą dalej to zadecydujemy o tym z resztą Administracji RCON w późniejszym czasie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.