Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Heysiwer

ukashhh

Rekomendowane odpowiedzi

Login: ukashhh
Nick oskarżonego: Heysiwer
Powód skargi: Pajacowanie, nieodpowiednie zachowanie, odwalanie z innym członkiem administracji na konkurencji, niegodne reprezentowanie serwera, obrażanie, odwalanie, "uwalanie" zarządu frakcji, tworzenie "tajnych grup", których celem było wyrzucenie lidera frakcji z posady, faworyzowanie organizacji.  5. Obowiązkiem Administracji serwera jest godne reprezentowanie serwera na nim i poza nim. 02.03.2021
Data zdarzenia: 02.03.2021
Dowody: 

Spoiler

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Opis sytuacji: Członek administracji  pozwala sobie na dużo. Dołączył do frakcji na konkurencji, po czym zaczął odwalać pod swoim nickiem, wyleciał z frakcji z czarną listą BMA. Kolejna sprawa to tworzenie grup, których celem było wyrzucenie zarządu frakcji. Faworyzowanie - rozdawanie darmowych fixów, na co niestety nie mam dowodów, lecz w logach wszystko się znajdzie. Dodatkowo ostatnio dostałem informacje, że Heysiwer odbanował gracza na Project RPG za auto na innym serwerze, na to dowodów niestety nie mam, ale sam Administrator może się przyzna.

Uszanowanie.

Swoje wyjaśnienie złoże w postaci odpowiedzi na dowody skargi oraz częściowo na jej powód, jak i opis sytuacji, ponieważ wiele z nich jest pomówieniem oraz kłamstwem, a także Twoim nieudolnym doszukiwaniem się na siłę oskarżeń.

1. Wyjaśnienie dowodu pierwszego:

Jeśli się nie mylę, to odbywała się dyskusja na temat frakcji, do której chciałbym dołączyć. Miałem jedno wymaganie, aby lider zachowywał się tak, jak powinien (nie odwalał), a także nie był hipokrytą*. Są to dwa określenia, które wprost idealnie opisywały Twoje zachowanie w frakcji SAPD, które nie są uważane powszechnie za niestosowne. Nie wiem co Cię w tym uraziło, ponieważ podczas czynnej służby łamałeś KRD, regulamin frakcji, jak i jej wewnątrz ustalone zasady, taranowałeś innych graczy - w skrócie odwalałeś. Co to bycia hipokrytą - uważałeś się w tej frakcji za nie wiadomo kogo, wyciągałeś konsekwencje od funkcjonariuszy za coś, czego tak naprawdę nie zrobili (jestem tego dobrym przykładem), a sam narobiłeś w frakcji więcej szkód, niż cała jej hierarchia (nie licząc Ciebie oczywiście).

Podsumowując: Opisałem Twoje zachowanie negatywnymi określeniami nie łamiącymi w żaden sposób zasad Netykiety, które nie były ''wyssane z palca''.

2. Wyjaśnienie dowodu drugiego:

Owszem, dołączyłem do frakcji SAPD na konkurencyjnym serwerze, ponieważ z pozoru wydawała się być całkiem w porządku. Jednak okazało się, że faworyzacja nie jest jej straszna. Gdy zobaczyłem, że zarząd frakcji dodał do niej osoby, które w dużym stopniu nie spełniają wymagań rekrutacji, a nawet nie posiadają konta w grze to sobie odpuściłem. Następnie złamałem dwie zasady ustalone wewnątrz frakcji - poruszanie się nieodpowiednim pojazdem niezgodnie z KRD oraz posługiwanie się nieodpowiednią bronią palną. Fakt faktem, postąpiłem nieodpowiednio, ale czy aż do takiego stopnia, który odpowiada odwalaniu?

Podsumowując: Popełniłem błąd, do którego się przyznaję, jednak nie uważam, że mój ''błąd'' jest na takim samym poziomie, jak odwalanie.

3. Wyjaśnienie dowodu trzeciego:

Po pierwsze nie jest to żaden dowód, a wiadomość od danej osoby, która przedstawia informacje na mój temat, które niekoniecznie muszą być prawdą. Jeśli by ktoś do Ciebie wysłał wiadomość, że Heysiwer chce zrobić coś, co nie będzie działało na Twoją korzyść (oczywiście bez żadnego dowodu) to uwierzysz w to? Z tego co napisałeś w skardze, to myślę, że byś w to uwierzył, ale do rzeczy. Pamiętam, że ''chwaliłem'' się przed kilkoma osobami z SAPD, że będę składał na Ciebie skargę (a taka informacja nie musi być poufna, ani niejawna) i może to było powodem do napisania tego, co znajduje się na trzecim dowodzie.

Podsumowując: Takie informacje zamieszczane przez osoby trzecie bez żadnych dowodów nie są wystarczającym dowodem potwierdzającym powód skargi.

Co do powodu skargi:

Nie byłem autorem żadnej grupy, która miała działać na Twoją niekorzyść. Jedynie uczestniczyłem w takiej, za co zostałem ukarany.
Faworyzowanie organizacji? Śmieszne, żenujące, żałosne.

Co do opisu sytuacji:

Wiem tyle, że to ty zawsze pisałeś ''niewinne'' reporty na danych członków administracji, aby fix'owali Tobie pojazdy prywatne, jak i służbowe. Nie przypominam sobie takich sytuacji, oprócz tych, kiedy to fix'owałem sobie pojazdy służbowe, za co zostałem ukarany przez Administrację RCON (ostrzeżenie). Czasami fix'uje pojazdy innym graczom, ale to w przypadku, jeśli ich pojazd został zepsuty z mojej lub serwera winy.
Co do ostatniego oskarżenia w opisie sytuacji. Chodzi tutaj o gracza, który kryje się pod nick'iem ''banan12''. Na sam początek wspomnę, że jest to kłamstwo oraz pomówienie. Sytuacja wyglądała następująco: Gracz mnie rozpoznał i poprosiłem o jakieś pieniądze na start. Gracz dał mi kilka stówek i powiedział, że to tyle co ma, a ja ''zaśmieszkowałem'' sobie, czy ma jakiś pojazd. Gracz posiadał pojazd i dał mi go zupełnie za nic. Nie było mówione nic o tym, że muszę coś dla gracza za to zrobić. Gdy jeździliśmy z graczem on (pewnie żartobliwie) dopytał się o rozpatrzenie apelacji. Ja stanowczo odmówiłem, a także jeszcze pod koniec lub w trakcie wyraźnie napisałem, że podarowanie mi pojazdu nie zmieni werdyktu apelacji, jaką gracz złożył. Napisałem tylko, że mam już w głowie przygotowany dzień w tym tygodniu, w który to odbanuje wszystkie trzy osoby, które zbanowałem równocześnie za to samo. Pojazd otrzymałem z dobrej woli gracza i twardo zaprzeczam temu oskarżeniu. (Jeśli sprawa nabierze wysokiej wagi - można się zwrócić do Administracji serwera, o który tu się rozchodzi, w celu przedstawienia logów z owej sytuacji.)

Podsumowując połowicznie przyznaję się oskarżenie dot. rzekomego ''odwalania'' na innym serwerze podczas (tylko) opisanej sytuacji, a reszcie wyraźnie zaprzeczam.

Z poważaniem - Heysiwer.

*- fałszywość, dwulicowość, obłuda. Zachowanie lub sposób myślenia i dziania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych.

1 minutę temu, banan12 napisał:

Witam sorki że się wtrącam ja sam zaproponowałem auto @Heysiwer sam mu dałem to auto. Pozdrawiam.

§ 3
W skardze mogą wypowiadać się jedynie: oskarżający; osoba oskarżona oraz administracja RCON.
Ewentualne osoby trzecie mogą się wypowiedzieć dopiero po zezwoleniu przez administrację RCON.

Wszystkie dowody oprócz tych przedstawionych na Heysiwera w sprawie otrzymania pojazdu za pozytywne rozpatrzenie apelacji są niewystarczające. 

Dnia 7.03.2021 o 18:51, Heysiwer napisał:

(Jeśli sprawa nabierze wysokiej wagi - można się zwrócić do Administracji serwera, o który tu się rozchodzi, w celu przedstawienia logów z owej sytuacji.)

W takiej sytuacji proszę o przekazanie potrzebnych informacji w wiadomości prywatnej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.