Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Napisz co sądzisz o frakcji SAPD na serwerze

WafelTLD

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, WafelTLD napisał:

1. Wyrażać opinię każdemu wolno, również o frakcjach panie władzo. Pisanie skarg i odrzucanie przez kolegów po fachu nie jest mi potrzebne, gdyż to nic nie wnosiło i nie wniesie nigdy.
2. Wyzywanie i hejtowanie... Ciekawe. Ja w stosunku do co niektórych staram się dać argument i odpowiadam przede wszystkim, a nie milczę i nie daję co chwilę emotki "Haha" gdzie popadnie.
3. Oto dowody:

a) Duty PD + Duty Adm.? Ciekawe po co?
image.png.89d5c86404e01a034e88c2ca3d4730ee.png
b) Gracz dawno uciekł, ponad minuta ciszy i nikogo dookoła, a tu nagle kolczatka i ranga administracji włączona? Może to jest u was normalka, nwm (2:04-3:22 - żywej duszy dookoła, ale no trzeba jakimś cudem zjawić się przed twarzą):

I całkowicie nie widzisz tego, że gość na tym pościgu odwala na potęgę? Podaj w końcu jakiś sensowny argument na to, dlaczego w takich przypadkach SAPD ma mieć zabraną możliwość spojrzenia na mapę (która swoją drogą jest całkowitą ostatecznością w przypadku ostrego odwalania)? Jak SAPD miałoby kogokolwiek złapać, skoro za odwalanie nie zostaje ci zabrane prawo jazdy a im najchętniej odebrałbyś wszystkie możliwości. Po prostu naucz się przegrywać, bo złapanie uciekiniera to cel pościgu, tak samo jak twoim jest ucieknięcie policji. Skoro tak jak na filmiku, uciekinier wspomaga się odwalaniem, to SAPD wspomogło się kolcami i ostrzałem.

Dodatkowo twój argument, że SAPD wspomaga się funkcjami administracyjnymi, jest całkowicie bez sensu. Bo wątpię, że ktoś ryzykowałby utratą rangi, tylko po to, by kogoś wsadzić na maksymalnie 3 godziny do więzienia. A jeżeli faktycznie tak się stało, to po prostu napisz skargę, zamiast cały czas próbować postawić na swoim, bez żadnego poparcia dowodami. RCON może zweryfikować jakich komend dany administrator używał i o której godzinie.

Polecam zmienić sposób prowadzenia pościgów, to SAPD też inaczej będzie je prowadziło 🙂

2 godziny temu, WafelTLD napisał:

1. Wyrażać opinię każdemu wolno, również o frakcjach panie władzo. Pisanie skarg i odrzucanie przez kolegów po fachu nie jest mi potrzebne, gdyż to nic nie wnosiło i nie wniesie nigdy.
2. Wyzywanie i hejtowanie... Ciekawe. Ja w stosunku do co niektórych staram się dać argument i odpowiadam przede wszystkim, a nie milczę i nie daję co chwilę emotki "Haha" gdzie popadnie.
3. Oto dowody:

a) Duty PD + Duty Adm.? Ciekawe po co?
image.png.89d5c86404e01a034e88c2ca3d4730ee.png
b) Gracz dawno uciekł, ponad minuta ciszy i nikogo dookoła, a tu nagle kolczatka i ranga administracji włączona? Może to jest u was normalka, nwm (2:04-3:22 - żywej duszy dookoła, ale no trzeba jakimś cudem zjawić się przed twarzą):

mustwin w sapd pisze to koleś, który żeby uciec łamie wszystkie przyjęte zasady RP, krd itp itd.  xd. Osoba skacząca po górkach ma jeszcze czelność pisać że nie on, tylko SAPD jest mustwin. Wiem, że odnoszenie się do tego nie ma najmniejszego sensu bo do pustych łbów się nie dotrze, ale cóż. 2:00 minuta w której wykonałeś skok funkcjonariusze byli tam za tobą i wiedzieli gdzie lecisz xd i w którą stronę możesz się udać. Sory ziomek ale w przeciwieństwie do Ciebie, sory ciebie bo szacunku do takich ciężko mieć, frakcja SAPD często używa takiego narządu jak mózg i przy takich osobach jak Ty, które dokonują podczas ucieczki takich czynności które ciebie całkowicie dyskwalifikują i dają SAPD wszelkie możliwości do zatrzymania. Powracając do mózgu i co za tym idzie myślenia praktycznie zawsze w takiej ucieczce co dokonałeś to:

PO 1. Przy skoku wiedzieli gdzie możesz spaść i w którą stronę pojechać.

2. Wtedy zwykle jest dawany rozkaz zabezpieczenia danego obszaru, wiem, że nie zrozumiesz o czym mówię to:
dobra ja jadę na te zygzaki, funkcjonariusz 1. jedzie zabezpieczyć na tunera (tego najbliższego od miejsca skoku) bo to prawdopodobne miejsce gdzie byś mógł być, funkcjonariusz 2 jedzie stanąć gdzieś tam w okolice AP, A kolejny gdzieś tam i w taki o to sposób w tamtym miejscu mógł się znalezc wejperson i ci założyć słuszną blokadę.

jedynym mustwinem jesteś ty.

1 godzinę temu, StivGamer napisał:

I całkowicie nie widzisz tego, że gość na tym pościgu odwala na potęgę? Podaj w końcu jakiś sensowny argument na to, dlaczego w takich przypadkach SAPD ma mieć zabraną możliwość spojrzenia na mapę (która swoją drogą jest całkowitą ostatecznością w przypadku ostrego odwalania)? Jak SAPD miałoby kogokolwiek złapać, skoro za odwalanie nie zostaje ci zabrane prawo jazdy a im najchętniej odebrałbyś wszystkie możliwości. Po prostu naucz się przegrywać, bo złapanie uciekiniera to cel pościgu, tak samo jak twoim jest ucieknięcie policji. Skoro tak jak na filmiku, uciekinier wspomaga się odwalaniem, to SAPD wspomogło się kolcami i ostrzałem.

Dodatkowo twój argument, że SAPD wspomaga się funkcjami administracyjnymi, jest całkowicie bez sensu. Bo wątpię, że ktoś ryzykowałby utratą rangi, tylko po to, by kogoś wsadzić na maksymalnie 3 godziny do więzienia. A jeżeli faktycznie tak się stało, to po prostu napisz skargę, zamiast cały czas próbować postawić na swoim, bez żadnego poparcia dowodami. RCON może zweryfikować jakich komend dany administrator używał i o której godzinie.

Polecam zmienić sposób prowadzenia pościgów, to SAPD też inaczej będzie je prowadziło 🙂

Fakt skakanie nie było niekoniecznie dobre ale z tym skakaniem ale chciałbym ci przypomnieć że pewni panowie za bardzo wykorzystują mapy nawet w sytuacjach gdy pościg jest uczciwy gdzie uciekniesz nagle po jakimś czasie znajduje cię nie wiadomo skąd i usunięcie mapy by było rozsądne a chciałem ci jeszcze przypomnieć że policja w realnym świecie nie ma co czegoś takiego jak mapę  gdzie widzi uciekającego i nagle jesteście zdziwieni dlaczego ludzie chcą usunięcia mapy lub wyłączenie lub wyłączenie gdy jest się na służbie🙂

33 minuty temu, Pershing_ napisał:

a chciałem ci jeszcze przypomnieć że policja w realnym świecie nie ma co czegoś takiego jak mapę  gdzie widzi uciekającego i nagle jesteście zdziwieni dlaczego ludzie chcą usunięcia mapy lub wyłączenie lub wyłączenie gdy jest się na służbie

Rozważ dwie strony medalu, bo w realnym świecie też nie zrobisz takiego wyskoku, bo prędzej rozbijesz samochód i zrobisz sobie samemu krzywdę podczas upadku. Więc ten argument również nie ma sensu.

pewni panowie za bardzo wykorzystują mapy nawet w sytuacjach gdy pościg jest uczciwy gdzie uciekniesz nagle po jakimś czasie znajduje cię nie wiadomo skąd

dero dobrze opisał tą sytuację, możesz sobie przeczytać jego wypowiedź, może zacytuję:

2 godziny temu, dero napisał:

PO 1. Przy skoku wiedzieli gdzie możesz spaść i w którą stronę pojechać.

2. Wtedy zwykle jest dawany rozkaz zabezpieczenia danego obszaru

Dalszą część możesz przeczytać w jego odpowiedzi.

Tak jak wspomniałem w swojej pierwszej wypowiedzi, korzystanie z mapy w trakcie pościgu to ostateczność, mimo wszystko ludziom, najczęściej odwalaczom, łatwiej jest powiedzieć "KaSuJcIE iM Te mAPkI bO Op", mimo że nigdy nie byli we frakcji, tym bardziej nie uczestniczyli w pościgu od drugiej strony 🙂

17 minut temu, StivGamer napisał:

Rozważ dwie strony medalu, bo w realnym świecie też nie zrobisz takiego wyskoku, bo prędzej rozbijesz samochód i zrobisz sobie samemu krzywdę podczas upadku. Więc ten argument również nie ma sensu.

dero dobrze opisał tą sytuację, możesz sobie przeczytać jego wypowiedź, może zacytuję:

Dalszą część możesz przeczytać w jego odpowiedzi.

Tak jak wspomniałem w swojej pierwszej wypowiedzi, korzystanie z mapy w trakcie pościgu to ostateczność, mimo wszystko ludziom, najczęściej odwalaczom, łatwiej jest powiedzieć "KaSuJcIE iM Te mAPkI bO Op", mimo że nigdy nie byli we frakcji, tym bardziej nie uczestniczyli w pościgu od drugiej strony 🙂

Chciałbym ci tylko przypomnieć to co napisałem że nawet gdy pościg jest normalny to jest niestety zbyt nadużywane przez co pościgi nie są uczciwe i normalne i to co wspomniałeś o skakaniu razem z tą mapą można by było to rozwiązać w normalny sposób bez kłótnie lub zrobić to propozycję wprowadzenie jakiś Damage która by postać utrzymywała za skok można by było w taki sposób rozwiązać a mapę można by było zostawić a po prostu być nie widzieli blipu normalnego gracza to jest tylko moja opinia 🙂

Fakt skakanie nie było niekoniecznie dobre ale z tym skakaniem ale chciałbym ci przypomnieć że pewni panowie za bardzo wykorzystują mapy nawet w sytuacjach gdy pościg jest uczciwy gdzie uciekniesz nagle po jakimś czasie znajduje cię nie wiadomo skąd i usunięcie mapy by było rozsądne a chciałem ci jeszcze przypomnieć że policja w realnym świecie nie ma co czegoś takiego jak mapę  gdzie widzi uciekającego i nagle jesteście zdziwieni dlaczego ludzie chcą usunięcia mapy lub wyłączenie lub wyłączenie gdy jest się na służbie🙂

Nie jest to fakt, ale opinia, która mija się z prawdą. Czy frakcja SAPD wykorzystuje mape? W małym stopniu tak, jest to czynnik ludzki bo też nieświadomie można na nią spojrzeć- ale odnoszę się do sytuacji w których osoba uciekająca jest w zasięgu pola widzenia. Czy SAPD łapie ludzi po mapach jak im uciekną dalej? W małym stopniu tak. Spędzając w tej frakcji kilka lat i kilkaset godzin na służbie wszyscy fukcjonariusze którzy byli, to może 10% z nich faktycznie mogłoby tak zrobić- z reguły z ignoracji zasad, swojej głupoty bądz niewiedzy. Czynnik ludzi robiących takie rzeczy jest w mojej opinii niewielki i niemożliwy do zneutralizowania, tak samo jak rasizm w policji (mówię irl), pedofilie w kościele czy inne odchodzące od normy sytuacje w społeczeństwie.

Frakcja sapd w sytuacjach krytycznych, za pościgiem osób którzy tylko odwalają, skaczą po górkach, rampach i robią inne rzeczy naganne może zostać wydany rozkaz bez względnego złapania osoby czyli wtedy istnieje mozliwość zerkania na mape i takie czynności wewnętrznie się odbywają, natomiast mogę strzelić że takich pościgów jest może z 5% w skali wszystkich innych.  Oczywiście odwalacz który wykonuje takie pościgi jak z zamieszczonego nagrania może mieć urojenie, że tylko z mapy sapd ściga, ale to przez to że jest zwykłym marginesem społecznym na serwerze i umie tylko odwalać na pościgach. 

47 minut temu, Pershing_ napisał:

chciałbym ci przypomnieć że pewni panowie za bardzo wykorzystują mapy nawet w sytuacjach gdy pościg jest uczciwy gdzie uciekniesz nagle po jakimś czasie znajduje cię nie wiadomo skąd i usunięcie mapy by było rozsądne

Tak jak napisałem jest to mały % fukcjonariuszy, poza tym w mojej wcześniejszej wypowiedzi opisałem jak wygląda sytuacja jak ktoś zniknie z mapy. Dam więcej przykładów.

1. Uciekasz po SF i uciekłeś, przykładowo goniło Cię 4-5 funkcjonariuszy. Jeżeli jezdzisz po SF i się w nim kryjesz dalej, licz się z tym, że przez jakiś najbliższy czas szuka ciebie minimum 5 funkcjonariuszy po SF, dodatkowo reszta funkcjonariuszy otrzymuje informacje że ktoś taki uciekł i będzie reagować na to jak cię spotka przez przypadek w FC. 

2. Uciekłeś w LV i lecisz autostradą do LS, oczywiste że wiekszosc jednostek jedzie za tobą na ślepo do LS, jedne zostaną rozdzielone na odłam autostrady w strone PC, inne lecą prosto, ktoś zjedzie w LS i Ciebie tam poszuka inni pojadą na jej koniec i może spotkają ciebie przy kosiarkach. Dla was jest to jazda po mapie, bo znalezlismy was po 3, 4, 5 minutach, z naszej perspektywy jest to zwykla taktyka i przewidzenie czynnosci uciekajacego. Przegrupowanie, szybka taktyka, dojazd pare minut nam zajmie, a takie czynnosci się sprawdzają, bo wiekszosc po uplywie takiego czasu mysli ze uciekla, badz pojechala w sposob taki jak inni gracze. Statystycznie duzo graczy ucieka w ten sam sposob. Nawet jezeli uciekacie raz dziennie przez SAPD, to w ciagu dnia, strzelam sapd goniło 30 osob, mamy inne podejscie, inne doswiadczenia i inny mental oraz umiejetnosci, może nie o tyle że jezdne, ale przynajmniej w łapaniu was w takich sytuacjach. Dużo graczy ucieka w ten sam, badz podobny sposob i przewidzenie waszego ruchu, nawet po 5 minutach jest dosyc łatwe. Jeżeli umiejetnosc przewidzenia takich spraw nie jest dla was zrozumiała, to ogarnijcie się, dołączcie do frakcji i sami zobaczycie jak to wygląda.

Odniosę się jeszcze do jednego często przez odwalaczy argumentu, że mamy lepiej że nas nie widać na mapie. Nie będę się tu rozwodzić czy słusznie czy nie, dlaczego tak a dlaczego nie, dam tylko śmieszną ciekawostkę. Od dawien frakcjia nie miała widocznych blipów, potem dowodzącym frakcją został niszczyciel dobrej zabawy, pogromca usmiechów @dero. Ja w czasie swojej liderki zmieniłem to, na widoczne blipy na mapie. I co wtedy było? Śmiech z SAPD. Gracze tacy jak wy pisali: hahaha sapd widać bla bla, ale bez sensu że widać sapd i inne negatywne komentarze były kierowane w stronę frakcji, bo widać nasze blipy. W którymś momencie zostało to zmienione na znowu niewidoczne i co? Był spokój przez jakiś czas, a teraz przychodzą oni, wielcy mędrcy którzy nic nie wiedzą, ale na wszystko się wypowiadają, bo nie mają na tyle elokwencji, umiejętności w poruszaniu się autem z mentalnością 8 latka który musi tylko odwalać i twierdzą, że sapd jest przesadzone bo blipa nie widać. Gdyby to byłoby zmienione sytuacja by się powtórzyła za jakiś czas, że hahaha sapd ma widoczne blipy.

7 godzin temu, WafelTLD napisał:

Tu możecie wypowiedzieć się na temat frakcji SAPD, jest to off-top, więc NIE POWINNNO w teorii nic zostać PRZYMUSOWO usunięte, chociaż liczcie się z taką możliwością, bo niestety ktoś może być i we frakcji i administracji jednocześnie, a co za tym idzie może na siłę szukać powodu do skasowania posta czy odpowiedzi.

A no i wiadomo, spodziewajcie się pełno reakcji "HAHA' od SAPD. Jako że jest to jedyny argument jaki oni mają to nie proście o to by cokolwiek argumentowali, bo tego typu próby zakończą się tym, że takowych nigdy i tak nie dostaniecie. Widocznie pisanie argumentów nie idzie im za dobrze. Nie jest to ich mocna strona.

Może zacznę od swoich zarzutów co do frakcji.
1. Straszne mustwinowanie ze strony PD - Uciekłeś z pościgu/wydaje ci się, że zgubiłeś pościg? Błąd! PD ciągle obserwuje mapę i wpatruje się w twój blip jak sokół gdy jego ziarno suwa się przez wiatr. Nie zgubisz ich nawet jakbyś chciał, musiałbyś udokumentować ucieczkę, a i to może być za mało. Dodatkowo najlepszą częścią jest to, że podczas pełnienia duty SAPD też korzysta z rangi administratorskich, a no tak jakby w razie co możnaby teleportować się kilka metrów przed tobą by nałożyć ci przed twarzą kolczatkę.
2. PD i ich "ułatwienie" w stosunku do graczy - Fakt nieużywania helek przez PD jest takim samym argumentem jak jego całkowity brak. Co nam graczom po tym, że nie obserwuje nas helikopter, skoro jesteśmy obserwowani zdalnie przez mapę serwerową?
3. PD oraz ich "tłumaczenia" - "to nie RP", "macie pandemy na ft", "nie używamy helek, patrzcie jak wam robimy dobrze"... Inne serwery jakoś potrafią nie dawać możliwości widzenia blipów przez PD, jakoś umieją oni złapać uciekiniera. Skill issue panowie z PD. Pandemy na FT przy policyjnych sultanach lecących 2x szybciej niż cywilny + mogących staranować naprawdę sporych rozmiarów pojazdy typu Rancher Long to rzeczywiście spory problem, aż mi się żal was zrobiło, naprawdę.
4. Brak konsekwencji w stosunku do swojego zachowania - Jeśli podpadłeś graczu frakcji PD, licz się z tym, że cały czas będą patrzeć na to co robisz, czy jako cywil w grze, czy się uwezmą w jakikolwiek inny sposób na ciebie, nawet się to tyczy miejsc pobocznych, np. komunikatora discord, stronie internetowej forum serwera. "Nie lubimy cię, spróbujemy wszystkiego co możemy by cię uciszyć, lub cię będziemy masowo wyśmiewać i prowokować".

Myślę, że duża ilość graczy się ze mną zgodzi, no oczywiście wiadomo poza kim z jakiej frakcji, ale to wiadomo, rozum się ma, a we frakcji się bywa.

Piszcie swoje historie, zarzuty i może jakimkolwiek cudem za dwa tysiące lat ktoś z PD może napisze chociaż "cześć". Interesowanie się danymi postami ale nieodzywanie się w nich trochę wygląda niekulturanie, czyż nie?

Śmieszna tę nagonkę robisz na tę frakcję, wygląda to trochę jak byś miał żal do samego siebie, że nie potrafisz sobie poradzić podczas pościgu i szukasz wymówek, a co do twoich wymienionych podpunktów (1,2,3, 4) :

1. Jeżeli uważasz, że funkcjonariusze używają swoich rang administracyjnych w celu przewagi nad graczami w pościgach, czy tam czegoś, zawsze możesz napisać na nich skargę, a nie wylewać oskarżenia, tak naprawdę raczej bezpodstawne w takich postach, bo to i tak ci nic nie da i nie zweryfikujesz czy masz racje.

2. Niejednokrotnie robiliśmy większe pościgi i SAPD używało helikopterów do obserwacji z góry, więc nie wiem, dlaczego taki przesąd panuje, że ich nie używają, wiadomo, że w jak rozpoczniesz uciekanie w mieście i rozwalisz się na pierwszym zakręcie, to nawet nie używają jej i tu dalej oskarżanie i używanie mapy, wjedź w miasto i zobacz czy cię tak szybko znajdą, zapewne każda osoba, która ich o to oskarża to typowi mistrzowie prostej na autostradzie, a tam raczej nie jest sztuką odnaleźć poszukiwanego, posiadając zwiększone vmaxy w policyjnych wozach ;).

3. Sam niejednokrotnie uciekałem przed SAPD, mając Łatkę typowego odwalacza serwerowego, ale zawsze, gdy zaczynałem pościg normalnie, funkcjonariusze prowadzili pościg wedle zasad rp, też robiłem pościgi, gdzie nie trzymałem się zasad RP i wtedy logiczne dla mnie było to, że odwalam, więc będę pitowany lada moment, wy po prostu pisząc te swoje żale, nie pojmujecie tego, że frakcja ma jakieś swoje reguły i nie każdy pościg wygląda tak samo.

4. Szczerze do twojej wypowiedzi, ze się z ciebie śmieją i nie lubią, dziwisz się, zamiast napisać skargę na frakcje jak człowiek, to z tego, co widze, wypowiadasz się źle na ich temat, wiec raczej logiczne z ich strony, że będą w jakikolwiek sposób na to reagować. Jakie mają ponosić konsekwencje do swojego zachowania, skoro ich wypowiedzi nie łamią w żadnem sposób regulaminu rozgrywki/forum ?

Moim zdaniem za mocno bierzesz do siebie to, co się dzieje między frakcja sapd a graczami, wystarczy napisać skargę, jak masz jakieś wątpliwości i tam wszystko się wyjaśni, bo twoje wpisy wyglądają tak, jak to ty byś chciał na siłę im utrudnić cokolwiek, a nie oni tobie.

Tak tylko dodam, nie nie jestem z SAPD i jest to moja opinia, miłej nocy. 

Wypowiem się ostatni raz. Nie będę tu wstawiał każdego pojedyńczego cytatu, bo lista cytatów sama w sobie zapełniłaby mi limit znaków możliwych do nadania odpowiedzi, ale jeden konkretny zacytuję:

Cytat

bo do pustych łbów się nie dotrze

Może najpierw się wypowiem odnośnie tego całego odwalania. Fakt, na filmie nie był to idealny pościg, który możnaby uznać za zgodny w pełni z RP. Dziwi mnie jednak fakt, że gdy zadałem pytanie odnośnie tego czemu funkcjonariusz PD jest jednocześnie na duty adm i frakcji, to wszyscy ten fakt... Pominęli? Zapomnieli o nim? No nic, nie mi oceniać jeśli to normalne, że każdy sobie wchodzi na 10 duty na raz.
Postawiona była teza, mniej więcej, że odwalacze mają najwięcej do powiedzenia negatywnych rzeczy. Ja nie czuję się odwalaczem, a wręcz uważam, że nim nie byłem i nie jestem. To trochę hipokryzja od waszej strony, że zasłaniacie się tym, że was ktoś oskarża i pomawia gdy robicie to samo wobec graczy. Wystarczy np. spojrzeć na forum na listy kar, byćmoże przy pomocy frakcji/administracji na historię aresztowań, a byście wiedzieli, że ja z odwalaniem na serwerze tutaj ze wszystkich zgromadzonych o dziwo mam najmniej wspólnego. Moje kary i aresztowania można policzyć na palcach jednej ręki, a konto nie mam kilka dni lecz kilka lat.

Ale żeby nie było, że tylko hejtuję muszę przyznać się bez bicia, że poniekąd w pewnej sytuacji macie rację, nie wziąłem pod uwagę tego, że jest coś takiego jak obława. W tym aspekcie zwracam honor.
Jednak dalej uważam, że % funkcjonariuszy PD używających mapy do sprawdzania pozycji gracza wcale nie jest mały. Gdyby podpytać sporo osób ściganych możnaby było dostrzec pewną zależność, że niezależnie od tego czy pościg rozgrywa się zgodnie z RP czy nie, PD zawsze tej mapy w mniejszym czy większym stopniu nadużyje.

Podam jeszcze inny przykład nadużywania swoich uprawniej przez PD. Pewnego razu, kilka miesięcy temu, zostałem zaatakowany z paralizatora przy przypadkowym wyjściu z pojazdu podczas kontroli, animacja nie zdążyła się zakończyć, a już leżałem sparaliżowany, po czym odrazowo zakuty w kajdanki. Nie byłem wcześniej poszukiwany, nie miałem wcześniej kar, które miałyby mi się nakładać na siebie, a jednak potraktowano mnie gorzej od peta.

"Nie podoba ci się zachowanie frakcji to pisz skargę" - każdy to jakoś pisze, a jakoś gracz z filmiku tak wielce odwalał i nie miał żadnej kary ani skargi. Więc jak to jest? Mówicie by robić coś czego sami nie robicie? Czy może przy przedstawianiu "bodycama" okazałoby się, że jednak trochę mineliście się z prawdą? Ale to taka mniejsza dygresja do tego i nawet nie będę pytał o szczegóły czy proponował udowodnienie czegokolwiek, cytat na górze wszystko mówi.

Gdzie nie wypowiem się NA TEMAT w jakiejkolwiek propozycji odnoszącej się do PD, zostawały one jakimś cudem uznawane za off-top, gdzie wcale off-topem nawet nie były, ponieważ zawsze podawałem powód mojej odpowiedzi. O dziwo zawsze tylko wtedy kiedy chodziło o SAPD, a na innych propozycjach gdzie nie chodziło o tą frakcję TAKI SAM ton wypowiedzi i podobna stylistyka argumentowania nigdy nie zostały u mnie uznawane za off-top... No nic, może akurat nie mam szczęścia do odpowiadania na te konkretne posty jakimś trafem...

Przesąd nieużywania helek panuje od dawna, nie jest to jakiś ogromny wymysł kogokolwiek, po prostu gracze to widzą, a raczej nie widzą by kiedykolwiek helka była użyta. Spodziewam się dlaczego nie jest aż tak potrzebna, ale no cytat na górze.

Co do mojej "nieporadności w pościgach" - myślę, że liczba pościgów za mną wynosząca liczbę conajwyżej 2 przez lata posiadania konta na serwerze świadczy sama za siebie, że wcale nie chodzi o to że ja sobie z czymś nie radzę, a bardziej chodzi o to co doświadczam na własne oczy nawet z poziomu zwykłego obserwatora.

Zostało coś powiedziane o blipach PD na radarze, tylko wiecie, sam fakt, że PD jest niewidoczne nie jest problemem i nigdy nie pisałem nic o to by jak kiedyś PD było widoczne przez graczy, chodziło mi i wielu graczom (wystarczy spojrzeć na stosunek ocen w propozycjach odnośnie tego) by PD nie widziało nas graczy. By szanse były równe przede wszystkim. To, że PD kiedyś było widoczne na mapie nie ma żadnego znaczenia.

Jedyne co mogę na koniec napisać to to, że nie powinno pakować się do jednego wora każdego gracza i nazywać go odwalaczem, kiedy sami się bronicie jakimiś bzdetami.

Dobra usuwamy blipy, ale wprowadzamy kary serwerowe za odwalanie na pościgu, dodatkowo proponuje zniesienie limitu minut w SASP oraz wprowadzamy ogrom zmian wewnątrz frakcyjnych

Jak to może tak być że ktoś skacze z mc na pościgu dostaje 10 naprawek i wjeżdża 3 razy na dm i jedyne co za to dostaje to auto za 2k na pp i maksymalnie jakieś śmieszne 180minut SASP

Może najpierw się wypowiem odnośnie tego całego odwalania. Fakt, na filmie nie był to idealny pościg, który możnaby uznać za zgodny w pełni z RP. Dziwi mnie jednak fakt, że gdy zadałem pytanie odnośnie tego czemu funkcjonariusz PD jest jednocześnie na duty adm i frakcji, to wszyscy ten fakt... Pominęli? Zapomnieli o nim? No nic, nie mi oceniać jeśli to normalne, że każdy sobie wchodzi na 10 duty na raz.

Nikt o tym nie wspomniał, gdyż jest to w pełni normalne, że członek administracji może być na duty frakcyjnym jednocześnie na swoim. Tyczy się to każdej frakcji i ten fakt nic nie zmienia odnośnie działań frakcyjnych. Nie można administracji tego zabronić, takie są zasady i każda frakcja jest równa.

Postawiona była teza, mniej więcej, że odwalacze mają najwięcej do powiedzenia negatywnych rzeczy. Ja nie czuję się odwalaczem, a wręcz uważam, że nim nie byłem i nie jestem. To trochę hipokryzja od waszej strony, że zasłaniacie się tym, że was ktoś oskarża i pomawia gdy robicie to samo wobec graczy. Wystarczy np. spojrzeć na forum na listy kar, byćmoże przy pomocy frakcji/administracji na historię aresztowań, a byście wiedzieli, że ja z odwalaniem na serwerze tutaj ze wszystkich zgromadzonych o dziwo mam najmniej wspólnego. Moje kary i aresztowania można policzyć na palcach jednej ręki, a konto nie mam kilka dni lecz kilka lat.

To fakt, nie opinia. Tak, dostałeś łatkę odwalacza pokazując co robisz na pościgu. Zwykłe odwalanie dlatego tak zostałeś nazwany. A co robisz gdzie indziej i jakie masz kary na serwerze? Guzik mnie to obchodzi, jesteś randomem dla większości czytelników. Pokazując swoje odwalanie, w wypowiedziach z tego powodu mówiono do Ciebie per odwalacz i słusznie. Ale spokojnie, raczej w twoim przypadku ta łatka szybko zniknie, gdyż jesteś randomem i za tydzień już nikt ciebie z tego nie skojarzy, no chyba że poprawisz swoją ilość pościgów.

Ale żeby nie było, że tylko hejtuję muszę przyznać się bez bicia, że poniekąd w pewnej sytuacji macie rację, nie wziąłem pod uwagę tego, że jest coś takiego jak obława. W tym aspekcie zwracam honor.
Jednak dalej uważam, że % funkcjonariuszy PD używających mapy do sprawdzania pozycji gracza wcale nie jest mały. Gdyby podpytać sporo osób ściganych możnaby było dostrzec pewną zależność, że niezależnie od tego czy pościg rozgrywa się zgodnie z RP czy nie, PD zawsze tej mapy w mniejszym czy większym stopniu nadużyje.

Większość graczy których pytasz wychodzi z podobnego założenia, że nie wie, bądz zapomniała (jak ty) że może być coś takiego jak obława czy przewidzenie ruchu (to co opisałem wyżej 3 razy) i będą twierdzić, że . Co do % tych co jadą po mapie, to nie prowadzę statystyk, mogą być zaniżone o kilka %, natomiast w tym przypadku mówię raczej o faktach i realnym wyglądzie sprawy wewnątrz frakcji. Wypowiadam się tu jako były funkcjonariusz SAPD, który spędził kilka lat na tym serwerze na stopniach zarządowych i mówię ci o faktach które są, bez zatajania jakiś rzeczy, które prawdopodobnie nieświadomie bym powiedział, będąć dalej w niej.

Podam jeszcze inny przykład nadużywania swoich uprawniej przez PD. Pewnego razu, kilka miesięcy temu, zostałem zaatakowany z paralizatora przy przypadkowym wyjściu z pojazdu podczas kontroli, animacja nie zdążyła się zakończyć, a już leżałem sparaliżowany, po czym odrazowo zakuty w kajdanki. Nie byłem wcześniej poszukiwany, nie miałem wcześniej kar, które miałyby mi się nakładać na siebie, a jednak potraktowano mnie gorzej od peta.

Z doświadczenia wiem, że takie czysto proste sytuacje często są przez graczy zle interpretowane i byc może nie znają powagi danej sytuacji, przez to może wydawać ci się to za nie słuszne. Oczywiście mogłeś zostać niesłusznie potraktowany, ale bez jakichkolwiek dowodów, do których mógłbym się odnieść są to tylko frazesy. 

"Nie podoba ci się zachowanie frakcji to pisz skargę" - każdy to jakoś pisze, a jakoś gracz z filmiku tak wielce odwalał i nie miał żadnej kary ani skargi. Więc jak to jest? Mówicie by robić coś czego sami nie robicie? Czy może przy przedstawianiu "bodycama" okazałoby się, że jednak trochę mineliście się z prawdą? Ale to taka mniejsza dygresja do tego i nawet nie będę pytał o szczegóły czy proponował udowodnienie czegokolwiek, cytat na górze wszystko mówi.

Tylko napisanie skargi na funkcjonariusza to jest jedyne rozwiązanie żeby go ukarać. Oczywiście zarząd frakcji czy osoby odpowiedzialne za ich karanie z odpowiedniej dywizji również są, ale oni nie są w stanie w pełni wszystkich upilnować, dlatego pisanie skarg na nich to jedyne rozwiązanie do ukarania. My, nie mamy takiej mocy sprawczej żeby go ukarać, po tym pościgu zostałeś ukarany mandatami i to sprawia że nie otrzymasz kary serwerowej a napisanie skargi byłoby głupotą. Na wiele zachowań graczy SAPD może zareagować tylko swoimi uprawnienami, a nie raportem czy skargą. Temat rzeka mógłbym napisać tu jeszcze 5-10 zdań żeby wyjaśnić jak to wygląda ale nie widze sensu.

Gdzie nie wypowiem się NA TEMAT w jakiejkolwiek propozycji odnoszącej się do PD, zostawały one jakimś cudem uznawane za off-top, gdzie wcale off-topem nawet nie były, ponieważ zawsze podawałem powód mojej odpowiedzi. O dziwo zawsze tylko wtedy kiedy chodziło o SAPD, a na innych propozycjach gdzie nie chodziło o tą frakcję TAKI SAM ton wypowiedzi i podobna stylistyka argumentowania nigdy nie zostały u mnie uznawane za off-top... No nic, może akurat nie mam szczęścia do odpowiadania na te konkretne posty jakimś trafem...

Prawdopodobnie ty nie masz szczęścia do tych postów, bądz pisałeś je w jakiś nie taki sposób, nie wiem. Od ukrywania takich rzeczy nie są funkcjonariusze SAPD a, niezależna od tej frakcji w działaniach administracja, do nich problemy nie do nas.

Przesąd nieużywania helek panuje od dawna, nie jest to jakiś ogromny wymysł kogokolwiek, po prostu gracze to widzą, a raczej nie widzą by kiedykolwiek helka była użyta. Spodziewam się dlaczego nie jest aż tak potrzebna, ale no cytat na górze.

% używania helek jest niski, ale nie zerowy. Prawda jest taka, że od 2 lat czekamy na wprowadzenie zmiany funkcjonalnej tej helki.

Co do mojej "nieporadności w pościgach" - myślę, że liczba pościgów za mną wynosząca liczbę conajwyżej 2 przez lata posiadania konta na serwerze świadczy sama za siebie, że wcale nie chodzi o to że ja sobie z czymś nie radzę, a bardziej chodzi o to co doświadczam na własne oczy nawet z poziomu zwykłego obserwatora.

Głupio się wypowiadać, na rzeczy na których się nie zna, nie wykonuje się. Masz tutaj zachwianą rzeczywistość w tej sprawie.

Zostało coś powiedziane o blipach PD na radarze, tylko wiecie, sam fakt, że PD jest niewidoczne nie jest problemem i nigdy nie pisałem nic o to by jak kiedyś PD było widoczne przez graczy, chodziło mi i wielu graczom (wystarczy spojrzeć na stosunek ocen w propozycjach odnośnie tego) by PD nie widziało nas graczy. By szanse były równe przede wszystkim. To, że PD kiedyś było widoczne na mapie nie ma żadnego znaczenia.

Jest to nierealne do wprowadzenia.

Jedyne co mogę na koniec napisać to to, że nie powinno pakować się do jednego wora każdego gracza i nazywać go odwalaczem, kiedy sami się bronicie jakimiś bzdetami.

Spróbuj swoich sił w rekrutacji, dołącz, zmienisz zdanie. Zrozumiesz jak dużo mogą zrobić gracze, a jak realnie mało mogą zrobić funkcjonariusze frakcji. Pokazując jak odwalasz, będą do ciebie pisać odwalacz.

A żeby nie być jednostronnym, za box/pit (nie oglądałęm dzisiaj to nie pamiętam jak dokładnie wyglądał manewr) który wykonał funkcjonariusz, który doprowadził do spadnięcia z mostu jest karygodny i funkcjonariusz ten powinien dostać srogo po dupie.

Pozdrawiam Oldzik

poznaczy dero

Mordko mordini @WafelTLD, wypowiem się tutaj jako członek Posorantów, bo trochę pościgów mam za sobą, oraz wiele obserwuje. 99% pościgów w jakich brałem udział, były RP, lecz nie miałem z tego powodu żadnych ułatwień ani nic. Największy problem w uciekaniu to jest po prostu skill issue. Zdarzyło się kilka razy, że bez problemu uciekałem FP jadąc jakimś totalnie losowym pojazdem, typu lodziarka czy boxville. Od strony gracza ucieczka wcale nie jest łatwa, gdy masz za sobą kilka szybszych od Ciebie radiowozów, lecz dalej jest to możliwe. Jeśli narzekasz, że FP używają mapy podczas zwykłych pościgów, to czekam na wyjaśnienie w jaki sposób uciekłem lodziarką po ulicach SF, jeżdżąc w kółko. Lepiej, zdarzyło się nawet gdzie FP pisali do mnie gdzie teraz jestem, bo zgubili mnie z oczu a chcieli kontynuować akcje. Zanim napiszesz, że podczas pościgów RP mam ułatwienia, to prawda z tym jest taka, że nie do końca (przynajmniej z tego co zaobserwowałem). Kiedy zacznę łamać zasady pościgów RP, wtedy pościg przechodzi na normalny, i jestem traktowany jak każdy inny gracz. Sprawa jest prosta, skoro nie umiesz uciec i nie podoba Ci się działanie frakcji SAPD, to może... nie wchodź im w drogę? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.