Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

[KONKURS] Pimp My Ride

Kowal

Rekomendowane odpowiedzi

SeekPng.com_pimp-png_3321150.png.c82515b14bcf6d400654d0a07155e575.png

Zasady są proste. Piszecie poniżej historie swojego pojazdu i dodajecie screena, jak wygląda wasza fura. Następnie ja i @Volenir wybieramy najlepszą historię.

Co można wygrać? To chyba oczywiste, tuning wizualny waszego pojazdu! 

Dwie wygrane osoby oddają mi pojazd, a ja wraz z wyżej wymienionym @Volenir tuningujemy go!

Konkurs trwa do 13.07.2020!

62794955c4f6c2d36.png.0713f5d070d1685d0b77af55cf80c620.png

Witam, chciałbym przedstawić wam moją kolumbrynę. Którą jest moonbean z silnikiem 1,3 dm3 z przebiegiem 108000km. Moonbean jak na swój okrągły wiek dalej daje rade. Auto kupione od Pjoter handlarza, płakał jak sprzedawał. Podobno niebite. Ostatnim razem gdy próbowałem przekroczyć magiczną barierę 60km/h zgubiłem przedni zderzak wraz z rejestracją, może dodacie jakiś ciekawy laminat. Auto zawsze pali, ale niekoniecznie za pierwszym razem. Mam nadzieję, że z tym też się uporacie. Moonbean ma 40 konny silnik, który niekoniecznie daje radę z ciągnięciem mojej nowej przyczepy kempingowej. Może jakiś mały swap 😄 . Felgi to już wasza inwencja twórcza. Niestety los nie oszczędził tyłu auta i przydało by się trochę szpachli.  Wnętrze pasowało by trochę odświeżyć. Projekt Ogórek myślę, że to będzie odpowiednia nazwa . Zdjęcia furmany na dole.

Pozdrawiam z Rodzinką (Wiem że do Moonbeana nie da się zbyt wiele visu ale może coś wykombinujecie)mta-screen_2020-07-02_14-52-44.thumb.png.2ea2effa2bceab0e90e6aa628239b446.png

spacer.pngmta-screen_2020-07-02_14-51-18.thumb.png.1966fbafec9f860a7222f23fbf9b3d21.pngmta-screen_2020-07-02_14-49-56.thumb.png.32c77a3f6425371d3e18c82e5dac9733.pngmta-screen_2020-07-02_14-51-59.thumb.png.1fc718b601263d4030bb6dc9c1f3b84b.png

Witajcie, Cała historia zaczęła się od momentu Kupienia Sadlera u cygana za niecałe 20.000$

Po zakupie jakże tego cudownego pojazdu pomyślałem że przydadzą mu się felgi, lecz... Niestety dostał on ten najtańsze felgi które były dostępne w magazynie mianowicie Stalówki.

Po odświeżeniu wyglądu Sadlera oraz usunięciu korozji z jego karoserii śmiem rzec że jest to bardzo dobry pojazd na rozpoczęcie gry, Ja sobie pomyślałem tak, dlaczego ma go korozja zżerać od każdej strony, dlaczego to właśnie on jest tym jedynym porzuconym Sadlerem którego nikt nie chce przygarnąć, przybiegłem mu z pomocą oraz przygarnąłem go pod swoje skrzydło. Mam nadzieje że ten pojazd odwdzięczy mi się w przyszłości dobrym vmaxem albo chociażby niezawodnością na trasie.

Biore udział w konkursie z tego względu iż brakuje funduszy na Tuning, nie będę kłamał, fundusze to jedna i najgorsza rzecz w takich sytuacjach, dajmy mu siłę aby nie był tym jedynym porzuconym Sadlerem który stał u cygana długi czas.

Sadler posiada silnik 2.9 o mocy 260 koni mechanicznych, ma on silnik v6 a jego prędkość maksymalna jaką osiąga to 192km/h

mta-screen_2020-07-06_22-36-56.png

Witam tutaj wszystkich zebranych. O to mój pojazd, zrobiony na wzór  jednego samochodu, Toyoty Supry. Jest, to przepiękne auto z filmu ,,Fast And Furious". Przejdę teraz może do historii o to tego samochodu. Razem z małżonką wybraliśmy się do salonu, aby zakupić nasz wymarzony samochód, lecz  stało się najgorsze, auta nie było, ktoś już go wcześniej kilka minut przed przyjazdem naszym wykupił. Naradzamy się nad innym autem. 

Małżonka- Mariusz, mam plan! Wybierzemy inne auto i zrobimy na wzór innego auta z filmów!! Co Ty na to?

Ja- Dobry pomysł, ale dokładnie z jakiego filmu chciałabyś zrobić sobowtóra?

Małżonka- Może na wzór z twojego ukochanego filmu?

Ja- Trafiłaś w dziesiątkę, dobry pomysł, wynagrodzę Ci to jakoś w domu.

Poszliśmy do sprzedawcy, aby zakupić jestera, ponieważ najbardziej wyglądał na nasz projekt. Zakupiliśmy go po czym, zabrakło nam pieniędzy, więc ja sam bez małżonki poszedłem do kolegi Boba, który miał kupeee siana. 

Ja- Hej Bob! Co tam u Ciebie? Mam jedną sprawę  do ugadania.

Bob- Yoł Ziom! Wszystko w porządku, a u Ciebie jak? Jaka to sprawa, nie gadaj, że zaś o pieniądze chodzi.

Ja- A wszystko git, nie gadaj, że zostałeś wróżbitą Maciejem, jak Ty umiesz czytać w myślach.

Bob- Dostałem nowe powołanie od Boga.

Ja- No nieźle, wracając do sprawy. Potrzebuje pieniądze na tuning auta, żeby wyglądało tak samo, jak Toyota Supra.

Bob- O niezły pomysł! Dorzucę się do twojego pomysłu, wreszcie przychodzisz w konkretnej sprawie.

Ja-  Dzięki Ziomku, potrzebuje dokładnie z 40 tys. na cały tuning wizualny.

Bob- Nie ma sprawy, ale na oddanie masz 4 miesiące.

Wiedząc, że dla mnie 4 miesiące, to pestka, aby odrobić 40tyś. To ja na to.

Ja- Spoko, na czilku, nie ma sprawy, będziesz miał kasę w mgnieniu oka.

Bob- Cieszy mnie to! To na razie, do zobaczenia. Przyjedź do mnie, jak będziesz miał gotowy samochód.

Ja- Nie ma sprawy, siemano!

Pojechałem oddać Suprę do znanego w mieście tunera, Marka pod ksywką Kowal. Przyjął samochód bez problemu. Powiedział, że auto będzie gotowe tak do dwóch miesięcy. Dodał też, że upust mi jakiś zrobi oraz doda coś od siebie, a jakiego asystentem był Jakub o ksywce Volenir. Razem prowadzili warsztat samochodowy o nazwie ..2head". Przyjechałem po tych dwóch miesiącach na umówiony termin.

Kowal- Witam, Supra jest już gotowa, zapraszam do rozliczenia się, Volenir proszę zaprowadzić Pana po auto

Ja- Witam, ooo cieszę się, ciekawe jakie masz dwie niespodzianki dla mnie

Volenir- Proszę za mną, przejdziemy przez te drzwi i już będziemy na miejscu.

Ja- Dobrze, już idę, tylko rozliczę się z Twoim szefem.

Kowal- Tutaj ma Pan upust 20% oraz dodałem od siebie piękny kolor auta (niebieski).

Ja- Dzięki, polecę kolegą wasz warsztat, tutaj pięniądze

Kowal- Ja również dziękuje.

Po rozliczeniu się z szefem warsztatu ,,2head" poszedłem z jego asystentem. Wszedłem, zobaczyłem auto, myślałem, że to nie moje, bo nie wiedziałem, że aż tak to Kowal ładnie zrobi.

Ja- Japier..., to moje? Nie wieże, nie ma tutaj gdzieś drugiego auta?

Kowal- Nie, nieeee, to jest Pana auto, i jak podoba się?

Ja- Zaje... wykonane auto.

Pożegnaliśmy się, wyjechałem autem na dwór. Widziałem, ze Volenir jest przygnębiony no to podjechałem do niego.

Ja- Co się dzieje?

Volenir- No jest taka sprawa, że Kowal mnie wykorzystuje do wszystkiego, a z tego nic nie mam, zarabiam marne 2000zł, a robię wszystko.

Wiedząc, że  zostało mi jeszcze pieniędzy z tego upustu od Kowala, odpaliłem mu 20zł olejek do E-papierosa. Podziękował bardzo za to i uśmiechnął się. Odjechałem i podziękowałem jeszcze raz Kowali za tak ładnie wykonane auto. Przyjechałem do domu, aby pokazać żonce auto. Powiedziałem, żeby zakryła maseczką oczy, ponieważ ona nie przepuszcza nic, ani światła, ani powietrza. Złapałem ją za rękę i pokazałem auto, a ona na to, że kur.. zajebi..., następny nowy projekt robi u ,,2head", bo widać, że mają talent do takich rzeczy.

I taka o to historia mego przepięknego auta, przesyłam dla was fotki. Buziaki ❤️

mta-screen_2020-07-06_22-55-48.png

mta-screen_2020-07-06_22-55-43.png

mta-screen_2020-07-06_22-54-51.png

Witam, Chciałbym przedstawić historię mojego auta, którym jest Flash.
Jest to mały, sportowy, trzy drzwiowy hatchback. Auto zostało wyprodukowane w roku 1991. Jego moc seryjna wynosiła 230 KM, jest to cztero-cylindrowiec o pojemności 1998 cm3.
Jego układ napędowy osiągał w serii moment obrotowy 267 Nm. Teraz postaram się przekazać wam historię, przez którą związałem się z tym pojazdem.
Początek całej historii narodził się na podmiejskim autoszrocie. Szukałem z Ojcem swojego pierwszego auta do jazdy i majsterkowania, nie było to moje pierwsze spotkanie z autem, ponieważ tata uczył mnie wszystkiego czego sam wiedział. Czy to była wiedza teoretyczna, czy praktyczna i tak przyswajałem ją bardzo dobrze. Przechadzając się pomiędzy pojazdami znalazłem parę ładnych autek które nadawały by się do odrestaurowania, ale było widać że będzie to bardzo czasochłonny projekt. Idąc dalej zobaczyliśmy z Ojcem właśnie tego Flasha, był w niezbyt dobrym stanie ale był dużo ładniejszy i wymagał mniej pracy niż pozostałe pojazdy. Jego karoseria była gdzieniegdzie zżerana przez korozję. Lakier był koloru białego, ale to był bardzo wyblakły oraz zniszczony kolor. Wnętrze nie było w złym stanie przede wszystkim było ono oryginalne. Kupiliśmy go za tanie pieniądze od tamtejszego sprzedawcy. Mówił że w końcu ktoś skupi tego "gruza" i że zwolni się miejsce na coś lepszego. Załadowaliśmy auto na lawetę i przewieźliśmy je do naszego garażu. W pierwszych dniach były oględziny na których zapoznawaliśmy się co potrzeba kupić aby zacząć dawać drugą młodość temu autu. Przez kolejne kilka dni szukaliśmy części w oryginalnych magazynach mając nadzieję, że coś się ostało. Udało znaleźć się w większości oryginalne części, ale niektórych części nie można było nigdzie dostać. Czekając na przesyłkę zajęliśmy się blacharką, aby uzupełnić ubytki które powstały z pomocą czasu. Po zaszpachlowaniu i wyszlifowaniu nadwozia, zabraliśmy się za elektronikę. Pokładaliśmy naprawdę wielkie nadzieję i marzenia w tego Flasha. Elektronika okazała się praktycznie całkiem sprawna motor zapalał, jedyne z czym były problemy to z reflektorami. W pewnym momencie narodził się pomysł aby zrobić z tego auta, pojazd który może brać udział nie w jednym zlocie samochodowym, czy tez rajdach torowych. Po kupnie odpowiednich materiałów, zaczęliśmy wykonywać części których nie było opcji dostać. Po kilku próbach wyszło coś co nadawało się do zamontowania i nie wyglądało źle. Szukaliśmy jakichś części do tuningu typu spojler, wlepki, alufelgi, opony, tłumik, dystanse, i inne tego typu rzeczy. Narodził się pomysł na założenie szerszych opon, które wystawały by poza obrys nadwozia. Nie było za łatwo ale udało się to wykonać oraz zamontować. Po zakończeniu montażu części przygotowaliśmy auto do do lakierowania. Postanowiliśmy pozostawić go w swoim starym kolorze, ale bardzo odnowionym. Postawiliśmy na fioletowe dodatki jak i wykończenie. Według nas było to świetne połączenie kolorystyczne. W pewnym momencie zabraliśmy się za część mechaniczną, a dokładniej silnik. Zdecydowaliśmy się na chip tuning, jak i dodanie turbiny. W obecnej konfiguracji silnik w tym małym aucie został zmieniony na motor ośmio-cylindrowy o pojemności 3124 cm3, czyli tak zwane V8. Moment obrotowy został zwiększony do 641 Nm, co przekłada się na większe przyspieszenie i osiągi pojazdu. Oczywiście wszystko na silnikach benzynowych. Następnie zabraliśmy się za redukcję masy, jego masa własna wynosiła 1151 kg, po dołożeniu odpowiedniej klatki zabezpieczającej oraz po redukcji masy osiągnęliśmy wynik 958 kg. Z powodu braku funduszy nie mogliśmy kontynuować dalszych prac nad pojazdem. Dlatego zgłosiliśmy się do waszego konkursu w celu zakończenia tego oto projektu. Bardzo marzyło by się nam jakieś malowanie typu "paintjob". Liczę że jeżeli zostanę wybrany jako jeden ze zwycięzców konkursu, polecicie na całość, liczę na to że będzie to coś co zwali nie tylko mnie z nóg, ale i wszystkich wokół. Niżej podsyłam materiały prezentacyjne jak auto wygląda w tym momencie na moment pisania aplikacji do konkursu
Z góry dziękuję za możliwość wzięcia udziału i liczę na pozytywne rozpatrzenie aplikacji.

KhirX.

gallery9.thumb.jpg.1b171f6af754126ccd8a761f78e8191f.jpg

pasek.png.c5ba8caea93395539aef354bdb6b4190.png

gallery8.thumb.jpg.54eb3a4abadc8e03e34ba5d622543dc6.jpg

gallery6.thumb.jpg.69a07177f2cdc2e8fabacd326422f19d.jpg

gallery7.thumb.jpg.bb297029b83a6cda80ccb4bc3d99c058.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.