Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Styczeń'23

Livia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

3tkdIGg.png

RyfYWaX.png

Cześć! Kolejny miesiąc za nami, a wraz z nim wychodzi kolejne wydanie serwerowej gazetki.
Znajdziecie w niej m.in. wszystkie aktualizacje, wyniki ankiety, wywiad z supporterem, sylwetkę gracza oraz wiele więcej!

mGaL7p5.png

Najlepszy Supporter: @semyaaza (31 głosów)
Najlepszy Moderator@teez. (39 głosów)
Najlepszy Administrator: @Koseryk (29 głosów)
Najlepszy Administrator RCON: @Zebra ( 51 głosów)
Eventowiec miesiąca: @Koseryk ( 46 głosów)

Najlepsza frakcja: San Andreas Transport Corporation (37 głosów)
Najlepszy pracownik frakcji: @Mizshift ( 7 głosów)
Najlepszy biznes: ProjectFM (33 głosy)
Najlepszy prezenter ProjectFM: @Jezus_Carbonara (16 głosów)
Najlepszy redaktor: @Livia (52 głosy)
Najlepszy pracownik biznesu: @ukashhh @boobiesmmm (6 głosów)
Najlepsza organizacja: Triada (25 głosów)
Najbardziej pomocny gracz serwera: @SprytsBeng.at (13 głosów)
Największy no-life serwera: @Curry ( 19 głosów)
Najbogatszy gracz: @Euzebiusz (24 głosy)
Najlepszy rozmówca na chacie (/g): @SprytsBeng.at (23 głosy)

Najlepsza aktualizacja na serwerze: Odświeżenie Schaftera (41 głosy)
Najlepsza praca na serwerze: Kurier (43 głosy)
Najlepszy tuner: @Euzebiusz (29 głosów)

n1tYkiy.png

Dobrowolne opuszczenie szeregów ekipy serwera:

10.01.2023

Moderator @Maniac36 opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

20.01.2023

Supporter @Dez opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

26.01.2023

Supporter @Mario92 opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

27.01.2023

Supporter @Kamdro opuszcza szeregi administracji serwera, w skutek czego zostaje z nich wydalony.

Zdegradowania:

26.01.2023

Moderator @Kamdro zostaje zdegradowany do rangi Supporter oraz zawieszony w funkcjach do 09.02.2023 z powodu przyjętej skargi.

29.01.2023

Moderator @Testosteron zostaje zdegradowany do rangi Supporter z powodu łamania regulaminu administracji.

Urlopy w ekipie serwera:

28.01.2023

Supporter @PolisheQ przechodzi na urlop, który potrwa do 04.02.2023.

19.01.2023

Supporter @boobiesmmm przechodzi na urlop, który potrwa do 26.01.2023.

07.01.2023

Supporter @Grzyb. przechodzi na urlop, który potrwa do 20.01.2023.
Supporter @copka przechodzi na urlop, który potrwa do 20.01.2023.

Powroty do ekipy serwera:

03.01.2023

Moderator @Grabsio311 powraca w szeregi administracji serwera.
Administrator @ZioloPL powraca w szeregi administracji serwera.

Zawieszenia:

26.01.2023

Moderator @Kamdro zostaje zdegradowany do rangi Supporter oraz zawieszony w funkcjach do 09.02.2023 z powodu przyjętej skargi.

29.01.2023

Moderator @Testosteron zostaje zdegradowany do rangi Supporter z powodu łamania regulaminu administracji.
Moderator @Pervool zostaje zawieszony na 10 dni w związku ze złamaniem regulaminu administracji serwera.
Supporter @olcha95 zostaje zawieszony na 10 dni w związku ze złamaniem regulaminu administracji serwera.
Supporter @Leszek*nt zostaje zawieszony na 10 dni w związku ze złamaniem regulaminu administracji serwera.

p540bCm.png

San Andreas Medical Department

28.01.2023

Hospital Manager @Mario92 odchodzi z frakcji na własne życzenie. 
oHospital Deputy Manager @teez. zostaje awansowany na stopień Hospital Manager.

San Andreas Transport Corporation

29.01.2023

Menadżer @Leszek*nt odchodzi z frakcji na własne życzenie.

San Andreas Road Assistance

01.01.2023

Inspektor @CzajKA zostaje wcielony do Zarządu frakcji na stopień Brygadzista na 31 dniowy okres próbny.

Inspektor @CeglaXD zostaje powołany na stanowisko Egzaminatora na okres próbny jednej akademii.
Operator @Shippuden.at zostaje powołany na stanowisko Szkoleniowca na okres próbny jednej akademii.

Project News

01.01.2023

Employee Manager @xHamster przechodzi na urlop, który potrwa do 15.01.2023.
Junior Journalist @Livia zostaje powołana na 30 dniowy okres próbny na randze Academy Supervisor.

07.01.2023

Employee Manager @xHamster powraca z urlopu.

08.01.2023

Senior Pressman @xanny zalicza okres próbny w Korpusie Opiekunów Akademii.
Academy Supervisor @Livia zalicza okres próbny w Korpusie Opiekunów Akademii.

Academy Supervisor @Livia zostaje zawieszona w swoich obowiązkach do czasu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.
Academy Supervisor @Livia zostaje odwieszona.

Racing Club

15.01.2023

Zastępca Kierownika @WiksaPiksa zostaje awansowana na rangę Kierownik

23.01.2023

Szef @j3Zxq*nt odchodzi z biznesu na własne życzenie, tym samym zostaje wpisany na listę Zasłużonych.

Bez_nazwy.png

R: Redaktor @siema.| A: Administrator @Koseryk

R: Witaj, redakcja Project News z tej strony, Junior Reporter siema.. Mógłbym Ci zająć sekundkę?
A: Cześć, witam wszystkich czytelników - z tej strony Koseryk. Jasne, mam chwilkę czasu.

R: Opowiedz nam nie co o swojej osobie.
A:  Jak większość osób może wie lub nie, mam na imię Eryk i mam rocznikowo 18 lat. Na co dzień jestem uczniem 3 klasy technikum na profilu Technik-Informatyk. Moimi hobby jest pożarnictwo, medycyna oraz wszystko co z ratowaniem życia ludzkiego powiązane. 

R: Skąd dowiedziałeś się o platformie MTA?
A:  O platformie MTA dowiedziałem się kilka lat temu oglądając filmy z innych serwerów, które wyskakiwały mi na stronie głównej YouTube.

R: Od jak dawna zajmujesz stanowisko w ekipie serwera ProjectRPG?
A: Stanowisko w ekipie serwera zajmuję od dokładniej 21 lutego 2021 roku - za niedługo miną dwa lata, oczywiście miałem też przerwę 3-miesięczną, od września do grudnia, kiedy to nie znajdowałem się w gronie ekipy serwera.

R: Czy należysz do jakiejś frakcji lub biznesu? Jeśli tak, to na jakim stanowisku zasiadasz?
A:  Należę do frakcji i biznesu jednocześnie. Jeżeli chodzi o frakcję - San Andreas Transport Corporation oraz stanowisko Młodszy Przewoźnik, biznes - ProjectFM na stanowisku Prezentera.

R: Dzięki za udzielenie wywiadu. Masz ochotę kogoś pozdrowić?
A:  Dziękuję również za wszystkie pytania oraz za przeprowadzony wywiad. Pozdrawiam gorąco @Apulix.

TALgGKB.png

16.01.2023

- Usunięto świąteczne ozdoby ze spawnów i innych miejsc.
- Poprawiono zawieszenie w Schafterze.
- Pojazd Schafter otrzymał odświeżony wygląd.
- Pojazd Schafter otrzymał nowy bodykit: Schafter STR
- dostępny od 35 poziomu Rajdowca (100,000$)

29.01.2023
- Wprowadzono nowy system zdarzeń losowych
- pożarów oraz powalonych drzew.
- Frakcje otrzymały nowy system skinów frakcyjnych.
- Frakcje SAMD oraz SATC otrzymały po 5 nowych skinów.
- Frakcja SAFD otrzymała nowy model pojazdu Premier.
- Frakcja SAMD otrzymała nowy model pojazdu Admiral.
- Frakcja SAMD otrzymała odświeżony model pojazdu Dune.
- Frakcja SATC otrzymała oznaczenia na swoich pojazdach.
- Dodano możliwość informowania o utworzeniu punktu medycznego przez frakcję SAMD.
- Tunel w Los Santos, Verdant Bluffs otrzymał poprawioną kolizję. Od teraz wysokie pojazdy nie będą się uszkadzały podczas przejazdu nim.
- Dodano helipady w następujących lokalizacjach:
- Magazynier - Drwal - Sweepery - Szambiarki - Kutry w LV - Kurier - Średnia giełda pojazdów - Okolice Top Betting - Palomino Creek - Fort Carson - Dillimore - Cygan - Salon pojazdów terenowych - Montgomery - Las Barrancas - Okolice bazy SARA - Spawn LV.
- Dodano wejście na dach na spawnie LS.
- Poradnik dostępny pod F1 został całkowicie odświeżony.
- Poprawiono oraz zoptymalizowano działanie skryptu multiseat.
- Dodano brakujące warianty do Securicara w komponentach.
- Dodano warianty do Campera w komponentach.
- Poprawiono kilka błędów w zasobach frakcyjnych. - Pojazd Camper został wprowadzony do obiegu.

LaZJKJ0.png

Redaktor: Co myślisz o aktualizacji, w której dodano pojazd Camper do salonu?

@Guzik: Według mnie bardzo fajny pojazd ta aktualizacja troche przyciągneła graczy swoją idealnością .Adi: Baaaardzo fajna sprawa, Camper to świetne autko z wyglądu.
@smutna_panda: Nowości zawsze są na plus, dobrze widzieć nowe pojazdy na serwerze. Fajnym smaczkiem jest to iż został on dodany gdy do wygrania w losowaniu WOŚP był właśnie ten pojazd lecz z PaintJobem Wielkiej Orkiestry.

Redaktor:  Co myślisz o aktualizacji, w której został odświeżony poradnik dostępny pod F1?

@Guzik: Bardzo dobrze ze poradnik został odświeżony ponieważ nowi gracze będą wiedzieli od razu co i jak.
@.Adi: Bardzo przydatna funkcja dla nowych graczy na plus.

Redaktor: Co myślisz o aktualizacji, w której poprawiono oraz zoptymalizowano działanie skryptu multiseat?

@Guzik: Nie miałem jeszcze szczytności używać albo być w takim multiseacie ale frakcją spodobała się aktualizacja.
@.Adi: Myślę, że to super opcja ponieważ ja jako strażak miałem często problem wsiąść do pojazdu.
@smutna_panda: Moim zdaniem jest to rzecz która powinna zostać wprowadzona dawno temu. Wcześniej często miewaliśmy problemy z tym systemem. Aktualnie nie ma żadnych i dzięki temu możemy sprawniej wykonywać swoje obowiązki.

Redaktor: Co myślisz o aktualizacji, w której Tunel w Los Santos, Verdant Bluffs otrzymał poprawioną kolizje?

@Guzik: Ta aktualizacja dla licznych Graczy którzy grają na kurierze jeżdżą itd. powinna przypaść do gustu
@.Adi: Fajnie że to dodali, często jadąc kurierem obijałem się i traciłem procenty paczek.
@smutna_panda: Sam nie spotkałem się nigdy z problemem w tym miejscu, ale słyszałem iż jest one problematyczne. Na pewno zmiana na plus, nie będzie niemiłych niespodzianek w tamtym miejscu.

Redaktor: Co myślisz o aktualizacji, która poprawiła zawieszenie w pojeździe Schafter?

@sHHaCo: Jeśli chodzi o poprawę zawieszenia, to ciężki mi na ten temat coś powiedzieć, bo niestety nie miałem okazji, żeby jeździć Schafterem ani przed aktualizacją, ani po. W związku z tym ciężko jest mi ocenić zmiany jakie zaszły w zawieszeniu
@.Adi: Myślę, że super sprawa ponieważ nie oszukujmy się, tragicznie poruszało nim się wcześniej.

Redaktor: Co myślisz o aktualizacji, która poprawiła wygląd oraz dodała bodykit do pojazdu Schafter?

@Guzik: Model sam w sobie jest bardzo ładny i przykuwa okiem na drogach SF bardzo na plus ten model
@sHHaCo: Myślę, że zainteresowanie owym pojazdem mówi samo za siebie. Sam pojazd wygląda świetnie i razem z Camperem znajduje się na pierwszych miejscach na liście pojazdów, które planuję zakupić.
@.Adi: Dzięki bogu ze to dodali, teraz schafter jest piękny a z tym bodykitem to już w ogóle cu de ńko.

Redaktor: Co myślisz o aktualizacji, w której dodano możliwość informowania o punkcie medycznym SAMD?

@Guzik: Bardzo na plus taka aktualizacja bo widać lokalizacje i miejsce pobytu takiego punktu medycznego.
@sHHaCo: Uważam, że jest to ciekawa opcja, ponieważ dzięki niej gracze będą mieli możliwość aby dowiedzieć się gdzie takowy punkt jest i skorzystać z pomocy medycznej.
@.Adi: Myślę, że super sprawa widać gdzie można sobie podjechać żeby cię SAMD uleczyło.
@smutna_panda: Świetny dodatek, urozmaiciło to trochę ich frakcję oraz dzięki temu każdy gracz wie gdzie się udać aby otrzymać szybką pomoc.

UXaOn62.png

9De9I5y.png

bBEu4Fr.png

gYqyf0I.png

W tym miesiącu, na nasz redakcyjny celownik wzięliśmy gracza @Kosiarczyk.

Ma on na imię Konrad i ma 26 lat. Mieszka we wschodniej Polsce dokładniej w województwie lubelskim. Jak sam podkreśla, jest osobą z bardzo ironicznym poczuciem humoru, aż do przesady. Jest on uparty, ambitny, cechujący się dużą empatią oraz mocnym 100% zaangażowaniem. Na co dzień pracuje jako kasjer w dyskoncie zwanym Biedronka. Jak sam powiedział jego głównym zainteresowaniem, są gry komputerowe, szczególnie z serii: Assassin's Creed lub GTA. Jednak nie narzeka on na gry takie jak Simsy bądź Mount & Blade. W życiu realnym jego hobby i zainteresowania to: siłownia, motoryzacja, jazda rowerem oraz liczne seriale. Swoją przygodę z serwerem rozpoczął 15 października 2020 roku i od tej pory na swoim koncie nazbierane ma ok. 1800h. Kosiarczyk w swojej przygodzie na ProjectRPG nie jest w żadnym biznesie oraz we frakcji stwierdził, że nie czuje się w roli pracownika tychże organizacji. Nasz gracz nigdy nie dawał swojego majątku na wycenę, lecz sam szacuje, że może być w granicach 5kk. Na naszym serwerze zaczął grać z powodu rozpadu serwera, na którym dotychczas grał. Wybrał PRPG dlatego, że rozgrywka i zarobki wyglądały ciekawie. Od tamtego czasu razem ze swoimi znajomymi wybrał nasz serwer. Jego głównymi planami do zrealizowania to kupno Turismo lub Elegy pod swój własny projekt.

8eybfgF.png

Realizacja: Academy Supervisor @Livia

Ankieta: Employee Manager @xHamster
Wywiad z członkiem ekipy: Junior Reporter @siema.
Serwerowe aktualizacje: Junior Pressman @sirkosu1
Opinie graczy dot. serwerowych aktualizacji: Junior Pressman  @sirkosu1
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: Academy Supervisor @Livia
1. miejsca plebiscytu: Director  @Rafaal
Zmiany w administarcji: Senior Pressman @xanny
Sylwetka gracza: Senior Pressman  @Nikodem.

Edytowane przez xHamster
  • Super 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.