Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Szakal_

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

Login: xHamster

Nick oskarżonego: Szakal_

Powód skargi: Nadanie kary bez dużego przewinienia.

Data zdarzenia: 7 stycznia

Dowody: Sam opis wystarczy w tym przypadku.

Opis sytuacji: Od razu wspomnę, że skarga nie jest za nadaną karę, tylko zbyt pochopną decyzję oskarżonego. Jeżdżąc samochodem w Los Santos zapewne i szybko cofając niezauważalnie wjechałem w nadjeżdżający pojazd do kuriera, odjeżdżając z miejsca zdarzenia. Gracz z kurierki wysłał reporta z dowodami. Po kilkunastu minutach zostało zabrane mi prawo jazdy. Pragnę zaznaczyć teraz, że nie otrzymałem na tym serwerze ani jednej podobnej kary, nie było również żadnego ostrzeżenia z powodem "Zapłać za szkody" czy też "Zachowaj ostrożność na drodze". Więc narzucanie kary w postaci zagranego prawa jazdy jest wręcz za dużą karą, jak na takie nie duże wykroczenie. Oskarżony zapewne wie kim jestem, z upadłego serwera i "mści się" za to co tam było, natomiast nadanie od razu kary było dla niego spełnieniem wśród swoich znajomych, którzy również tam grali.  Ale to mało istotne. Oskarżony może przesłać wcześniej wspomniany dowód do rozpatrującego, żeby zdecydował sam rozpatrujący.

Pozwolę przytoczyć sobie dwa punkty z regulaminu.

Cytat

8. Graczowi pełniącemu funkcje administracyjne zezwala się stosować kary według własnej skali lecz wymaga się od niego sprawiedliwego wymierzania kary w stosunku do złamanych zasad Regulaminu Serwera.

8.1. Administracji zezwala się na stosowanie bardziej dotkliwych kar dla graczy, którzy lamią regulamin po raz kolejny.

Którzy łamią regulamin po raz kolejny...

Pozdrawiam całą administrację RCON, czekam na werdykt. 

Hej, zacznijmy od tego, że spowodowałeś kolizje i liczysz na jakiegoś warna? Zwykle w takiej sytuacji, gdzie gracz jest winny przeprasza pokrzywdzonego i pyta się czy ma coś płacić - jeśli sobie jedzie i ma wszystko głęboko (tak jak ty, nawet sam się do tego przyznałeś), a osoba pokrzywdzona napisze raporta to proste, że otrzyma się zakaz prowadzenia pojazdów. Przed nadaniem kary sprawdzałem twoją historię kar i ze względu na niekaralność postanowiłem nadać Ci karę na 12h, nie wiem gdzie grałeś wcześniej, ale to nie jest tzw. pseudol gdzie kary są na max 2h za takie rzeczy, więc kara długościowo jest jak każda inna i w pełni słuszna. Gracz, który napisał reporta po zapytaniu się go czy coś mu zapłaciłeś to otrzymałem taką informacje: "jak bny zapłacił to bym nawet reporta nie pisał" - oczywiście wszystko jest w logach oraz nagranie z całego zajścia również jest w notce do wglądu dla administracji.

Nie wiem dlaczego zarzucasz mi "mszczenie" się akurat na tobie bo gdzieś grałeś i Ciebie kojarzę/znam, jest to moim zdaniem absurdalny powód bo akurat ja przyjąłem raporta i zabrałem Ci prawko. Tak tylko napomnę, że nie jesteś jedyną osobą grającą na tym serwerze, która grała na tamtym serwerze, który upadł 🙂 

Nic więcej do dodania na ten temat nie mam, czekam na werdykt ARCON.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.