Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Turbo

Ciamaidek

Rekomendowane odpowiedzi

Login:  Ciamaidek
Nick oskarżonego: @Turbo
Powód skargi: Wykorzystywanie rangi
Data zdarzenia: 11.08.2021
Dowody: Logi 
Opis sytuacji: Bylo sobie tak, ze jechalismy sobie z @CytryneQ.przez spawn następnie zawracajac zachaczylismy o supportera @Turbo(Chociaż on twierdzi, ze rozwalilismy mu calego bulleta kekw). Napisal mi, że mam zaplacic po czym po chwili zaplacilem i rzekomo zamiast poinformowac mnie, ze za malo pieniedzy przelalem oddał mi pieniądze i dal zakaz prowadzenia pojazdow na 1 dzien za specjalny taran, gdzie byla to normalna stluczka, nic celowego. Mimo wszystko, oddajesz komuś pieniądze, a ktos jest na Ciebie cięty i oddaje ci tą kase i nadaje kare? Troche smiechu warte jesli chodzi o taki serwer.

10 minut temu, Ciamaidek napisał:

(Chociaż on twierdzi, ze rozwalilismy mu calego infernusa kekw)

Nie internusa ale bulleta i rozwaliliscie mi faktycznie pol pojazdu ( zderzaki przod + tyl, lampa i bagaznik ) oraz uciekliscie z miejsca zdarzenia jak by nigdy nic.

Napisal mi, że mam zaplacic po czym po chwili zaplacilem

Napisałem do ciebie ale chciałeś zwalic wine na swojego kolege z którym jeździłeś, po sprawdzeniu próbowałeś mnie okłamać dla tego postanowiłem że nadam Ci karę ze względu nie przyznawania się do winy później dałeś mi 50$ gdzie sam wiesz że 50$ nie wystarczy na naprawienie takiego pojazdu. ( tłumaczenie że długo nie grałeś jest troche słabym wytłumaczeniem bo każdy kto gra / grał chociaż trochę wie że za taką kwote ledwo da się naprawic perenniala).

EDIT:

Mimo wszystko, oddajesz komuś pieniądze, a ktos jest na Ciebie cięty i oddaje ci tą kase i nadaje kare? Troche smiechu warte jesli chodzi o taki serwer.

Nikt na ciebie nie jest cięty pisałem Ci na serwerze panują pewne zasady i nie będę tolerował takiego zachowania.

1 minutę temu, Turbo napisał:

Nie internusa ale bulleta i rozwaliliscie mi faktycznie pol pojazdu ( zderzaki przod + tyl, lampa i bagaznik ) oraz uciekliscie z miejsca zdarzenia jak by nigdy nic.

Napisałem do ciebie ale chciałeś zwalic wine na swojego kolege z którym jeździłeś, po sprawdzeniu próbowałeś mnie okłamać dla tego postanowiłem że nadam Ci karę ze względu nie przyznawania się do winy później dałeś mi 50$ gdzie sam wiesz że 50$ nie wystarczy na naprawienie takiego pojazdu. ( tłumaczenie że długo nie grałeś jest troche słabym wytłumaczeniem bo każdy kto gra / grał chociaż trochę wie że za taką kwote ledwo da się naprawic perenniala).

Tyle odemnie.

Argument, że nie grałem jest bardzo dobry, po 9 miesiącach przerwy cieżko pamietać o jednym - cenach napraw. Tak jak wspomnialem wystarczyło poprosić o więcej a nie typowe wykorzystywanie rangi. Jesteś na urlopie, specjalnie chcialo Ci sie wchodzic na panel aby nadać mi kare? Powiedz, ze to nie wykorzystywanie rangi. Żałosne.

3 minuty temu, Ciamaidek napisał:

Argument, że nie grałem jest bardzo dobry, po 9 miesiącach przerwy cieżko pamietać o jednym - cenach napraw. Tak jak wspomnialem wystarczyło poprosić o więcej a nie typowe wykorzystywanie rangi. Jesteś na urlopie, specjalnie chcialo Ci sie wchodzic na panel aby nadać mi kare? Powiedz, ze to nie wykorzystywanie rangi. Żałosne.

Jak wspomniałem wyzej nie toleruje takiego zachowania, wejscie w panel to kwestia 30 sekund więc nie sprawiło mi to żadnego problemu a ciebie nauczy to żeby nie uciekać od kogoś gdy staranuje się go.

W związku z odmiennymi zdaniami w kwestii powstałych uszkodzeń pojazdu nie można stwierdzić czy przesłana gotówka była wystarczająca do naprawienia poniesionych szkód przez poszkodowanego członka administracji bez przedstawienia odpowiednich dowodów. Nie jest dziwna również reakcja członka administracji w sprawie nadania kary z tego względu, że widocznie nie nastąpiła konsultacja gracza z poszkodowanym w kwestii sumy, jaka się należy w celu dogadania, a zamiast tego zostały rzucone pieniądze "na odchodne". W dodatku gracz nie przyznawał się do popełnionego czynu, cyt.:

Cytat

Turbo -> Ciamaidek: plac
Ciamaidek -> Turbo: to cytryn
(...)
Ciamaidek -> Turbo: zobacz sobie kto caly czas za kierownica siedzi mordo XDDD
Turbo -> Ciamaidek: ty siedziales, nawet na specu bylem B)

W związku z czym nadany rygor w postaci zabrania prawa jazdy o godz. 00:16:03 był nadany słusznie w związku z oszustwem członka administracji, lecz nadana za "Taran + ucieczka" spotęgowana tym co opisałem wcześniej.

Nie zmienia to faktu, że sytuacja mogłaby zostać rozegrana inaczej, członek administracji mógł poprosić o dopłatę do szkód, które poniósł i zdjąć karę po dokonaniu dopłaty w krótkim czasie przez gracza.

Poza tym wszystkim to, czy gracz dokonał aż takich szkód by wymagała ona takiej reakcji członka administracji jest niemierzalna ze względu na brak dowodów od gracza oskarżającego, w związku z czym jestem skłonny uwierzyć oskarżonemu członkowi administracji, że owa sytuacja mogła zakończyć się w ten sposób.

Mimo to za brak bardziej polubownego podejścia do gracza (tj. wspomniana przeze mnie wyżej prośba o dopłatę), oskarżony członek administracji zostaje upomniany słownie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.