Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ rozwiązany [Aplikacja][Transport] Truck Logistic Company

r3c0

Rekomendowane odpowiedzi

fSS6uCR.png

Truck Logistic Company - Firma transportowa zajmująca się transportem powyżej 3,5t po kraju różnego typu towaru i gabarytu. Nasza firma słynie z dostaw dla firm / placówek zaczynając od stacji paliw, sklepów spożywczych czy też siedzib rządowych. Firma działa na całym stanie San Andreas, dzięki stałym i wpływowym kontrahentom firma będzie działać na większą skale. 

TudZCz3.png

Cześć! Z góry przepraszam za słabą aktywność jednakże widząc rozbudowany system i chęci wobec administracji do graczy chciałbym wykorzystać fakt na stworzenie czegoś innego w formie biznesu. Pewnie zadajesz sobie pytanie jak, po co na co taki biznes na serwerze - idź najlepiej na serwer typu TRUCK! - Otóż nie! Wyobraź sobie zwykły RPG a przez miasto mkną konwoje tirów, heh. Jeśli są możliwości fajnie by było je wykorzystać, czyż nie? Ciekawy pomysł wziąłem z życia zawodowej kariery " Kierowcy " zdobytą wiedzę chciałbym przenieść do gry. Fajnie by gdyby administracja wyraziła zgodę na prowadzenie owego biznesu względem ciekawego skryptu oraz urozmaicenia akcji Role - Play, mimo serwera RPG czasami fajnie wrócić do akcji RP.

Nie ma rzeczy niemożliwych i nie dajmy się ograniczać do zwykłych zasobów gry. Cały biznes widzę na zasadzie ciekawych akcji RP bądź ciekawego systemu skryptu podobnego do pracy kuriera, jednakże trasy będą urozmaicone. - zapotrzebowanie paliwa na stacje paliw będzie potrzebny ciągnik i naczepa " cysterna " do zapotrzebowania innych rzeczy tupu miejsc frakcyjnych czy spożywki będą naczepy typu chłodnia czy inne podobne. A to wszystko dzięki LVL'ą / RP bądź stopnia zatrudnienia. 

WTqq4Sv.png

5x2Y7rj.png

Prezes Firmy -  @r3c0

Zastępca prezesa - @NPatryk

Starszy Kierowca - 

Kierowca - 

Świeżak - 

38s8rjf.png

((Proponowane obiekty pod biznes)) 

GU5SkEJ.png

** Koniec **

Aplikacja według mnie krótka i na temat, nie ma co napierdzielać tego wszystkiego by traciło estetykę.

Mam nadzieję że jakoś was przekonałem do tego biznesu i będziemy mogli spotkać się w tego typu biznesie by wspólnie pokonać uliczki mapy San Andreas.

Dzięki zdobytej wiedzy i doświadczeni jak wspominałem wyżej mam nadzieję że nie zawiodę waszych oczekiwań i będę miał szansę wykazać się w grze. 

Pozdrawiam r3c0

//Odpowiedzi do waszych głosów:

@MikeY

2 godziny temu, MikeY napisał:

Jestem na tak, miłoby było gdyby właśnie taki biznes powstał na serwerze, napisałbym również podanko do was 😄

Lecz nie zgadza się tutaj baza jaką podałeś we wyższym screenie, z mojej perspektywy dobrym miejscem na waszą działalność byłoby to miejsce: https://imgur.com/O0Biqqv

Do tego przydałoby się ją wymodelować, z tym nie byłoby problemu, napisałbym do przyjaciela o zrobienie takowego modelu.

Dziękuję ci za zwrócenie uwagi na miejsce, będzie to zmieniane, miejsce nie jest odpowiednie i nie przypomina za bardzo jednostki logistycznej. Dzięki za chęci modelu na pewno odezwę się do ciebie w wiadomości prywatnej!

@ukashhh

14 godzin temu, ukashhh napisał:

Tak, lecz te rangi swiezak i zoltodziób nie pasują. 

Dziękuję ci za odpowiedź. Jeśli chodzi o nazwy rang myślę że są one adekwatne do kierowców, w wielu branżach kurierskich czy innych transportowych firmach zazwyczaj są tak nazywani kierowcy którzy dopiero zaczynają swoją przygodę, ale jak najbardziej wezmę to pod uwagę. 

@TheFightaz

4 godziny temu, TheFightaz napisał:

Według mnie, opisałeś to jak zwykłą pracę, która może zostać dodana na serwer dla każdego.

Jestem na nie 😕

Otóż nie! Prace publiczną / zwykłą nie myl pojęcia z biznesem. Zazwyczaj biznes prowadzi jedna osoba bądź jej wspólnik którzy chcą dodawać cały czas coś nowego, usprawniać życie biznesu a " zwykła praca " jak wspomniałeś wiąże się z monotonną rzeczą wykonywanych pkt, dajmy na przykład pracę kuriera jeździsz od pkt do pkt czasami chcesz to wykonujesz RP czasami nie bo po co to komu, w tej aplikacji chciałbym wprowadzić troszkę gry RP właśnie w tym co napisałem, dać troszkę realistyki do gry - zapotrzebowania do SAMD / SAFD / SAPD ciekawe akcje RP. Może gdzieś masz rację ale trzeba patrzeć w przyszłość i nie dawać to jako zwykła pracę. 

@gertex11

16 godzin temu, gertex11 napisał:

Moim zdaniem pomysł fajny, lecz nie wiem czy optymalizacja naczepy nie była by taka że ty kierowca by jechał normalnie a osoba trzecia widziała jak taka naczepa lata lewo prawo

Masz rację! Wszystko zależy od pingu graczy, ale myślę że administracja świetnie sobie z tym poradzi.

Jestem na tak, miłoby było gdyby właśnie taki biznes powstał na serwerze, napisałbym również podanko do was 😄

Lecz nie zgadza się tutaj baza jaką podałeś we wyższym screenie, z mojej perspektywy dobrym miejscem na waszą działalność byłoby to miejsce: https://imgur.com/O0Biqqv

Do tego przydałoby się ją wymodelować, z tym nie byłoby problemu, napisałbym do przyjaciela o zrobienie takowego modelu.

Aplikacja jest bardzo ładnie i pomysłowo napisana, aczkolwiek nie pasuje ona do naszego serwera, jeżeli mielibyśmy tworzyć coś na zasadzie tego biznesu prędzej była by to praca. Nie zmienia to tego że podziwiam sposób napisania aplikacji, ale według mnie bardziej pasuje ona jednak pod serwer RP. Odrzucam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.