Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

⛱️ Wydarzenia wakacyjne | 2026

Zebra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, WafelTLD napisał:

Trzeba powiedzieć sobie jedno.

Eventu nie ma, bo nie wyszło, czy nie miało się na niego czasu? 

Niezależnie od tego jaka jest prawda, szkoda, że NIKT, dosłownie nikt nie raczył się w ciągu TRZECH tygodni odezwać w tej sprawie. Żadnego pingu, żadnej aktualizacji posta, żadnej informacji nawet na offtopie.

Nie chcę nic mówić, ale Sky kiedyś zapewniał, że aktualizacje jakie ujrzymy będą zadowalające, narazie prócz aut i pustej informacji nie dostaliśmy tych super aktualizacji.

I żeby nie było, nie mam na celu atakowania serwera, ale nie oszukujmy się, że nie widać, jak serwer sobie ostatnio nie radzi.

Brak jakiś sensowniejszych aktualizacji - dajmy auta

Brak eventu wakacyjnego - dajmy HH

Piszę te przykłady by niedowiarki jednak też spojrzeli na to, że samymi premiami i modelami samochodów to daleko to nie pociągnie.

A tak na zakończenie odpowiem użytkownikowi, bo trafnie zapytał.

Pomysły na prace są, wystarczy wątek w dziale propozycji zobaczyć, gracze dzielą się też w innych miejscach propozycjami prac, np. na discordzie. Niestety dla RCON jeśli praca gdzieś indziej była - ciężko będzie o dodanie jej, no chyba, że to oni wpadną na pomysł dodania, to wtedy można (wybaczcie, ale nie da się nie porównywać lawet z konkurencją).

Cytując klasyka...
To by nic nie dało, nie dałoby nic - GIF - Imgur

• Super 1

13 minut temu, Evernight napisał:

Event wakacyjny =/= event fabularny. 

Event wakacyjny może być rozumiany też w ten sposób, że przez okres wakacyjny będą organizowane różne event np. Jeden weekend co godzinę na zmianę derby i ZTP), kolejny weekend jakieś inne i w między czasie też event fabularny. Mniejsza o to, oni nic nie zrobili, są leniami i oszustami, tyle w temacie, ten serwer padnie, jak to dalej tak będzie wyglądało. 
Ludzie mają ogromny wybór serwerów MTA, będą woleli pójść pobawić się na inne serwery, niż siedzieć gdzieś, gdzie nic się nie dzieje i są do tego oszukiwani i zwodzeni. 

To, że DALIŚCIE DUPY to widać! Przepraszacie nas za coś, co zapowiadaliście już chwilę temu. 

Zapewnialiście, że za "kilka dni" ogłosicie co i jak z eventem wakacyjnym, na który to większość graczy czekało i co? Eventu nie ma, bo coś nie pykło? Czy może to po prostu zwykłe lenistwo lub brak czasu? To już nie mnie oceniać, ale moglibyście chociaż od razu przyznać się do błędu, a nie milczycie przez tygodnie, robicie nadzieję, obiecujecie życie jak w Madrycie, by potem nas wydymać jak kurtyzany z domu publicznego! To jest właśnie brak szacunku dla społeczności, która utrzymuje ten serwer... 

Sam na codzień może i nie gram na serwerze, jednak bardzo lubię eventy i wtedy znajduję choć troszkę czasu, by wbić i obczaić co i jak. Zamiast tego polecieliście z premią i jakimiś śmiesznymi Happy Hours na serwerze, które oprócz wyższych zarobków na pracach nie dają ZUPEŁNIE NIC! 
No dobra, gdyby to była jednorazowa sytuacja, może i byłbym w stanie to zrozumieć, ale WY po prostu olewacie graczy na każdym kroku. Przykładem jest chociażby odrzucanie propozycji graczy, którzy widać że mają pomysły na chociażby prace czy wszelakie usprawnienia, bo co? Bo pomysły złe? Albo że są na innym serwerze już to tu nie można? Naprawde żałosne...
Mam na to nawet określenie - HIPOKRYZJA!

Nic do dodania już nie mam... Przedstawiłem swoje stanowisko w tej sprawie.

Grafika dla uwagi:

image.png.bf97fe0850f9f4c0961c9cce60e57192.png

• Super 7
  • Lubię to! 4

Boję się jednego...
Tego, że te 4 tygodnie premii oraz 4 weekendy z HH mogą posłużyć RCONOM jako pretekst do tego by w najbliższym miesiącu nic nowego nie pojawiło się na serwerze "bo przecież dostaliśmy tyle możliwości do zarobku na pracach" - Nie chcę krakać, ale może to tak wyglądać.

• Super 4
  • Lubię to! 1

Szczerze mówiąc, zawiodłem się i wiem, że nie tylko ja. Przez kilka tygodni były zapowiedzi, że będzie coś fajnego, jakiś event, więc oczekiwania były naprawdę spore. Finalnie skończyło się na poście o 10% większych zarobkach w weekendy i HH. Fajnie, że coś się dzieje, ale po takich zapowiedziach spodziewałem się czegoś znacznie większego. Gram na serwerze od praktycznie samego początku, dlatego liczyłem na event z prawdziwego zdarzenia, taki który chociaż na kilka dni ożywi serwer i przyciągnie więcej graczy niż zazwyczaj. Tym razem po prostu wyszło to dużo słabiej, oczekiwania były duże, ale rzeczywistość szybko je zweryfikowała.

• Super 10

3 minuty temu, WafelTLD napisał:

Boję się jednego...
Tego, że te 4 tygodnie premii oraz 4 weekendy z HH mogą posłużyć RCONOM jako pretekst do tego by w najbliższym miesiącu nic nowego nie pojawiło się na serwerze "bo przecież dostaliśmy tyle możliwości do zarobku na pracach" - Nie chcę krakać, ale może to tak wyglądać.

To fakt, tak może być

• Super 2

13 minut temu, WafelTLD napisał:

Boję się jednego...

Słusznie powiedziane...  Teraz, gdy ogłosili te 4 tygodnie premii i 4 weekendy HH, można mieć pretekst do tego, by nie zrobili nic i pluli nam w twarz, tylko dlatego bo "A przecież mieliście premie i Happy Hours'y"...

Chyba najbardziej nienawidzę lenistwa... w sensie, swojego też, ale szczególnie administracji, która to niestety... woli nie robić dosłownie nic. 

• Lubię to! 1

14 minut temu, WafelTLD napisał:

Boję się jednego...

jest to bardzo możliwe niestety... a najgorsze jest to że pewnie tym więcej o tym piszemy tym bardziej będą w te strone iść i nic sie nie zmieni a gracze będą dalej odchodzić może jak im sie zapali dupa to zauważą gdzie błąd popełnili ale wtedy już będzie za późno.

Czas tyka...
https://media4.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExb2ZnMnM1MnZycmhpY2kwazhqNjZtYWtjdmI0YXFhZzc1Y2wyZThraCZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfYnlfaWQmY3Q9Zw/pKoLm8ZOPgzbq/giphy.gif

Widzę, że większość osób jest jednogłośnie zgodna ze sobą, nie to co na Discordzie serwera, ale co się spodziewać jak tam się rozpisują osoby co nawet nie grają i komentują czyjąś krytykę.
Według mnie piętnowanie takiej sytuacji jest potrzebne, bo jak raz ktokolwiek da sobie wejść na głowę to będzie to wykorzystywane coraz częściej.

Dlatego większość osób to pisze, by się nie powtórzyło, a nie po złości jak to taki X z komunikatora myśli, że wszystko nie pasuje, a potem piszą głupkowate teksty typu "nie podoba się to nie graj"...

Edytowane przez WafelTLD

Teraz, WafelTLD napisał:

Widzę, że większość osób jest jednogłośnie zgodna ze sobą, nie to co na Discordzie serwera, ale co się spodziewać jak tam się rozpisują osoby co nawet nie grają i komentują czyjąś krytykę.
Według mnie piętnowanie takiej sytuacji jest potrzebne, bo jak raz ktokolwiek da sobie wejść na głowę to będzie to wykorzystywane coraz częściej. Dlatego większość osób to pisze, by się nie powtórzyło, a nie po złości jak to taki X myśli, a potem piszą głupkowate teksty typu "nie podoba się to nie graj"...

Co Ty się dziwisz, masz przykład na górze gdzie Darxe się cieszy, że choc HH będzie. Masa jest graczy, co jakby się nic przez rok nie podziało, to i tak by byli mega zadowoleni. Bo dla nich siedzieć po 12h dziennie przez 365d w roku i robić ciągle to samo, jest okej

• Super 2

Godzinę temu, FFlynn napisał:

Słusznie powiedziane...  Teraz, gdy ogłosili te 4 tygodnie premii i 4 weekendy HH, można mieć pretekst do tego, by nie zrobili nic i pluli nam w twarz, tylko dlatego bo "A przecież mieliście premie i Happy Hours'y"...

Po sierpniu jest wrzesień, we wrześniu zawsze była jakaś fabułka. Nad fabułą pracuje się tygodniami, jak nie miesiącami, wiemy to z wywiadu z RCON. Praca nad tym nie jest "ciągła", to systematyczne wymyślanie czegoś nowego.

Dodając event, o którym wyżej wspomniałem - jest to świetny pomysł i odskocznia od tego co było i nie rozumiem, czemu taki hejt na to, że trzeba bedzie godzinami siedzieć na Projekcie zamiast wyjść na zewnątrz. Dodano nowe pojazdy, trzeba na to jakoś zarobić 😀 Dodając coś nowego na serwer TAK CZY SIAK byśmy musieli na nim siedzieć, paradoks, nie dogodzisz. Ja jestem dawno po szkołach, więc mi to jest nawet obojętne jaki to event będzie, więc czy to jest w wakacje, czy w inny miesiąc nie robi mi to żadnej różnicy, a niektórzy piszą, że znowu event zrobiony pod darxe, bo bedzie lawety całe dnie robić 😆

13 minut temu, TenLucekgoz napisał:

Co Ty się dziwisz, masz przykład na górze gdzie Darxe się cieszy, że choc HH będzie.

Nie napisałem, że cieszę się z samych HH 🙂. Głównie z urozmaicenia, bo tego nigdy nie było na serwerze, czyli premii dla poszczególnych prac przez dany okres.

Dodali by rowerki lub event zarobkowy - źle, bo już było i nikomu się nie będzie chciało grać. A jednak rok temu znalazły się osoby, które chciały rywalizować.

Pisząc takie opinie weźcie pod uwagę też to, że RCON, skrypterzy, administracja też ma wakacje, które nie podlegają na przesiadywaniu na serwerze, a dzień w dzień wykonują swoje inne obowiązki dotyczące serwera. W maju było pełno aktualizacji i by przygotować coś na lipiec, trzeba zacząć już w czerwcu, 0 oddechu. Nie piszę tak, bo jestem w administracji, takie jest moje zdanie i napisałbym to samo, gdybym nie był supporterem.

• Haha 4

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.