Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na ZiutekMefedron, czerfony*

Rafaal

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Rafaal
Nick oskarżonego: @ZiutekMefedron, @czerfony*
Powód skargi: Umyślne zniszczenie pojazdów organizacji, niespłacenie składki oraz spowodowanie umieszczenia pojazdów na PP
Data zdarzenia: 03.03.2021, okolice godziny 11
Dowody: https://imgur.com/a/TYn5tp8, - ss z napraw https://imgur.com/a/RZ0yzvn
Opis sytuacji: Obydwaj gracze, specjalnie z niewiadomych mi powodów zniszczyli parę pojazdów mojej organizacji, niektóre porzucone oraz pozostawione na PP. Złamali oni kilka punktów regulaminu organizacji tj. 

Cytat

§1.10 Składka tygodniowa wynosi 1200$ oraz powinna być wpłacana maksymalnie do godziny 21:00 w dzień wpłaty.
§2.1 Członek organizacji w momencie wzięcia pojazdu zobowiązuje się do jego pełnej naprawy oraz zatankowania baków do co najmniej połowy.
§2.2 Członek organizacji zobowiązuje się do odstawienia pojazdu na parking w bazie organizacji.
§2.3 Członek organizacji który spowoduje umieszczenie pojazdu na parkingu policyjnym zobowiązany jest do opłacenia jego odzyskania.
§2.9 Członek organizacji który nie stosuje się do powyższych zasad zobowiązany jest do zapłacenia podwojonej kwoty za naprawę, zatankowanie pojazdu. Dodatkowo osoba dostanie minusa bez ostrzeżenia
§2.11 Porzucenie pojazdu poza bazą skutkuje otrzymaniem kary w wysokości 500$. Wyjątkiem są zgłoszone porzucenia do zarządu
§2.14 Punkt §2.9 stosowany będzie po 15 minutach od porzucenia pojazdu

Złamanie punktu §1.10 tyczy się jedynie gracza @ZiutekMefedron
Kwoty należne wg. regulaminu:
ZiutekMefedron: 7350$
czerfony*: 930$
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: https://imgur.com/a/5kMLutF

Cześć, jako iż mnie oznaczyleś to sie wypowiem, nie zaplace Ci napewno 7k, bo wiem ile kosztuje lącznie cale zniszczenie, jeszcze wspomne że w organizacji mnie nie ma, wiec nie mam obowiązku płacić, i stosować sie do regulaminu. Cześć

Przed chwilą, ZiutekMefedron napisał:

Cześć, jako iż mnie oznaczyleś to sie wypowiem, nie zaplace Ci napewno 7k, bo wiem ile kosztuje lącznie cale zniszczenie, jeszcze wspomne że w organizacji mnie nie ma, wiec nie mam obowiązku płacić, i stosować sie do regulaminu. Cześć

§1.1 Każdy członek organizacji jest zobowiązany do przestrzegania regulaminu organizacji, forum oraz serwera bez wcześniejszego zapoznania z nim.

Byłeś członkiem, zaakceptowałeś regulamin.

1 minutę temu, ZiutekMefedron napisał:

§1.1 Każdy członek organizacji jest zobowiązany do przestrzegania regulaminu organizacji, forum oraz serwera bez wcześniejszego zapoznania z nim. Tak owszem, byłem członkiem, a nie jestem.

Złamałeś punkty regulaminu będąc jeszcze członkiem, co automatycznie nadaje mi prawo do zastosowania ich. To że odszedłeś już po tych czynach mało mnie w tym wszystkim obchodzi

czekaj czekaj, nie zaplace 7k nigdy, max 2k, niech ch..........

Propo skladki, Rafałek nie wymyslaj sobie, bo umawialismy sie że za ten wywiad nie place jednej skladki. Wiec siedz cicho w tej org zrytej

Czekam na wypowiedz administracji, w razie czego zapłacę, ale podkreślam że 7k Ci nie dam bo to za dużo, oblicze koszta naprawy i tyle Ci dam. Czekamy 

27 minut temu, ZiutekMefedron napisał:

Okej

@Sky ale pragnę wspomnieć że naprawa tych pojazdów to max 3k MAX, i gracz zażyczył sobie 7k to mam mu je dać? Dam przykład Jakby chciał 20k tez bylbym zobowiązany tyle zaplacic? Bez sensu

Wszystkie koszty zostaly wyliczone zgodnie z regulaminem.

6 godzin temu, Sky napisał:

@ZiutekMefedron @czerfony* w momencie dołączenia do organizacji zaakceptowaliście regulamin. Jeżeli się z nim nie zgadzaliście, to waszym obowiązkiem było po prostu opuszczenie organizacji. W tej sytuacji jesteście zobowiązani do spłaty tych pieniędzy. 

Rozumiem, ale czy według ciebie jest normalne to, że narobiłem szkód na dokładną kwote 77.22PLN A on mi wystawia fakture na 930PLN?

2x zniszczone auta na bazie, naprawa około 600pln plus dwa zniszc,one na pp, zgodnie z regulaminem 500x2=1k plus zniszczenia max 600 to wychodzi zgodnie z karą poniżej 3k, a nie 7 czyli podwojona kwota

A kary za porzucenie nie masz prawa ponieważ, 2 auta zniszczone byly na bazie a 2na pp czyli 1k z samego pp a za same naprawy nawet 1k nie wyszlo po obliczeniach, skąd ta kwota 7k? Pojazdy mialy ponad polowe zatankowane, wiec kary za paliwo mi nie udowodnicie

Przypominam Ci o tym ostatni raz, ustalaliśmy, że nie zaplace skladki jednej za ten wywiad, co ty piszesz w ogóle jakie 8k XD, zdecyduj sie w koncu czy 8 czy 7 bo jak widać chcesz tylko zarobić z tej organizacji, rcon sprawdźcie logi sobie że umawialismy sie o tą skladke ;d

3 minuty temu, ZiutekMefedron napisał:

Przypominam Ci o tym ostatni raz, ustalaliśmy, że nie zaplace skladki jednej za ten wywiad, co ty piszesz w ogóle jakie 8k XD, zdecyduj sie w koncu czy 8 czy 7 bo jak widać chcesz tylko zarobić z tej organizacji, rcon sprawdźcie logi sobie że umawialismy sie o tą skladke ;d

Jak prześlesz mi loga, odliczę 2400 za składkę

7 minut temu, Rafaal napisał:

image.thumb.png.f62f6a6051a465b8cbb4cad540b4fc3c.png

Udowodnij, że pojazdy były zatankowane ponad połowę baku. Gdybyśmy chcieli naliczyć ci jak najwięcej za te naprawy, zatankowalibyśmy każdy pojazd, nie tylko Sultana.

A ty mi udowodnij że byly zatankowane poniżej polowy, tak bylo w regulaminie, ze bak ma byc do polowy wiec nie wiem o co sapiesz, i pokazujesz ssy jak pojazd mial 45l zatankowane xD

3 minuty temu, ZiutekMefedron napisał:

A ty mi udowodnij że byly zatankowane poniżej polowy, tak bylo w regulaminie, ze bak ma byc do polowy wiec nie wiem o co sapiesz, i pokazujesz ssy jak pojazd mial 45l zatankowane xD

Nie rozumiem dlaczego użyłeś tutaj słowa "sapiesz" ale tak, jeżeli odliczysz od 75l liczbę 40 wyjdzie ci że w pojeździe zatankowane było jedynie 35 litrów, co jest liczbą poniżej połowy baku. Nie muszę ci nic udowadniać. Podliczam jedynie kwoty które jesteście mi winni zgodnie z regulaminem. Gdybyście odeszli bezproblemowo tj. bez dziecinnego niszczenia oraz topienia pojazdów nie byłoby tej skargi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.