Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na AlkuS (spr. 18.11)

Tengrg_Powell
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 6675
Login: GRYGU
Nick oskarżonego: @AlkuS
Powód skargi: Prośba o zweryfikowanie transakcji gracza z pojazdem Manana DTM (25663) ponieważ jeśli nie był to troll w celu aby przegonić mi potencjalnego klienta to zachodzi podejrzenie że wpływa na niszczenie gospodarki serwerowej.
Data zdarzenia: -
Dowody: 

Spoiler

[2025-11-14 18:44:23] [Output] : (146) AlkuS: XD
[2025-11-14 18:44:30] [Output] : (42) grg.: ?
[2025-11-14 18:44:31] [Output] : (146) AlkuS: mialem to
[2025-11-14 18:44:39] [Output] : (42) grg.: za ile sprzedales
[2025-11-14 18:44:47] [Output] : (146) AlkuS: zqa 89k
[2025-11-14 18:44:59] [Output] : (59) KoneSerek: no 
[2025-11-14 18:45:02] [Output] : (59) KoneSerek: raczej nie 
[2025-11-14 18:45:03] [Output] : (146) AlkuS: doslwonie to jest ten
[2025-11-14 18:45:03] [Output] : (42) grg.: to reporcik
[2025-11-14 18:45:07] [Output] : (42) grg.: za niszczenie gospodarki
[2025-11-14 18:45:08] [Output] : (42) grg.: wlatuje 😄

Opis sytuacji: Witam, stałem na giełdzie przy mojej Mananie DTM wraz z potencjalnie zainteresowanym klientem z którym negocjowaliśmy opcje wymiany naszych pojazdów kiedy nagle podbiegł do nas gracz AlkuS i zaczynając rozmowę od napisania XD zaczął odstraszać mojego klienta dodatkowo przyznając się że sprzedał dokładnie tą samą Manane za 89.000$ co w przypadku jeśli gracz nie trollował żeby nie udało mi się sprzedać pojazdu i faktycznie tak było jest absolutnym niszczeniem gospodarki serwerowej ponieważ jeśli się nie mylę i dobrze pamiętam dawniej parę lat temu w regulaminie widniał wpis który informował o zasadzie związanej z 50% wartości (co dziwnym trafem zniknęło z regulaminu ALBO pomyliłem serwery) więc jeżeli się nie mylę i ten wpis faktycznie istniał pojazd jest warty 250.000$ to gracz powinien sprzedać go za minimum 125.000$ lub maksimum 375.000$. Proszę o weryfikacje czy taka transakcja miała miejsce czy gracz raczej jest osobą która jak jej coś nie wychodzi to musi wtrącać się między wódkę a zakąskę żeby ktoś inny przypadkiem nie wyszedł lepiej od niego.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: >> [146] AlkuS: informuje o skardze na forum

Edytowane przez copka
  • Super 4
  • Haha 1

89000 dostalem propozycji i przyjalem bo nie moglem tego sprzedac a nikomu nie bede tego wpychal. Jestes dorosly nie rób problemu o taki shit prosze cie. A tak zasadniczo twoja manana stoji  na sprzedasz za 200k od miesiaca i nie mozesz jej sprzedac

11 minut temu, grg. napisał:

(co dziwnym trafem zniknęło z regulaminu ALBO pomyliłem serwery)

Jak dla mnie to jak mogleś pomylic serwery, jesli juz odnosisz sie z takim czyms w skardze to wez se obczaj regulamin lub cos okej?

13 minut temu, grg. napisał:

Witam, stałem na giełdzie przy mojej Mananie DTM wraz z potencjalnie zainteresowanym klientem z którym negocjowaliśmy opcje wymiany naszych pojazdów kiedy nagle podbiegł do nas gracz AlkuS i zaczynając rozmowę od napisania XD zaczął odstraszać mojego klienta dodatkowo przyznając się że sprzedał dokładnie tą samą Manane za 89.000$

szczerze nawet nie wiem jak moglem odstaszyc ci twojego ,,klienta'' podbiegajac z napisanym XD nad glowa, z jakiego powodu mialo by to odstaraszyc ci to twojego ,,klienta'' 

Z mojej strony to wsztstko dziekuje bardzo i pozdrawiam 

AlkuS 

• Nie lubię tego 2

tutaj jeszcze chce dopowiedziec bo zapomnialem
[2025-11-14 18:44:23] [Output] : (146) AlkuS: XD
[2025-11-14 18:44:30] [Output] : (42) grg.: ?
[2025-11-14 18:44:31] [Output] : (146) AlkuS: mialem to
[2025-11-14 18:44:39] [Output] : (42) grg.: za ile sprzedales
[2025-11-14 18:44:47] [Output] : (146) AlkuS: zqa 89k
[2025-11-14 18:44:59] [Output] : (59) KoneSerek: no 
[2025-11-14 18:45:02] [Output] : (59) KoneSerek: raczej nie 
[2025-11-14 18:45:03] [Output] : (146) AlkuS: doslwonie to jest ten

podbiegajac napisalem ze mialem to ale nie chodzi o manane gracza grg. tylko o manane DTM ktora stala obok 

Dziekuje 

• Haha 3

15 minut temu, AlkuS napisał:

szczerze nawet nie wiem jak moglem odstaszyc ci twojego ,,klienta'' podbiegajac z napisanym XD nad glowa, z jakiego powodu mialo by to odstaraszyc ci to twojego ,,klienta'' 

Zaraz po tym jak napisałeś o cenie za którą go sprzedałeś to @KoneSerek zrezygnował i odszedł. 

Jak dla mnie to jak mogleś pomylic serwery, jesli juz odnosisz sie z takim czyms w skardze to wez se obczaj regulamin lub cos okej?

Nawet jeśli pomyliłem serwery i zasadę to tak czy siak w tej sytuacji cena 89.000$ jest zdecydowanie za niska więc nie unikniesz konsekwencji a jedynie członek administracji wyprowadzi mnie z błędu i da informacje jak poprawnie wyliczać takie rzeczy 😉

A tak zasadniczo twoja manana stoji  na sprzedasz za 200k od miesiaca i nie mozesz jej sprzedac

Tak jest, miałem sporo ofert po 100/110 tysięcy od skupów które odrzucałem bo nie chcę dostać bana, miałem też sporo ofert po 160.000$ które również odrzucałem bo zapłaciłem za ten samochód więcej, więc stoi i czeka na chętnego kupca bo mi się nigdzie nie spieszy 😉 

Edytowane przez grg.
  • Super 3

1 minutę temu, grg. napisał:
5 minut temu, AlkuS napisał:

A tak zasadniczo twoja manana stoji  na sprzedasz za 200k od miesiaca i nie mozesz jej sprzedac

Tak jest, miałem sporo ofert po 100/110 tysięcy od skupów które odrzucałem bo nie chcę dostać bana, miałem też sporo ofert po 160.000$ które również odrzucałem bo zapłaciłem za ten samochód więcej, więc stoi i czeka na chętnego kupca bo mi się nigdzie nie spieszy 😉 

Dobrze cieszy mnie to ale znajdz mi osobe ktora kupi ode mnie manane DTM na max silniku za wiecej niz 100k 

• Haha 2

tego sie poprostu nie da sprzedac manany DTM to sa auta ktore byly kiedys fajne ale teraz zeszly kazdemu z oka zrozum to ciezko mi to sprzedac za wiecej niz to 89k gdyz dostawalem oferty po 65k, 70 , czasami nawet mi pisali ze to sie nie oplacalo mi kupic wiec?

• Haha 2

4 minuty temu, grg. napisał:
8 minut temu, AlkuS napisał:

Zaraz po tym jak napisałeś o cenie za którą go sprzedałeś to zrezygnował i odszedł. 

nawet jesli tak to pomoglem ziomkowi nie wchodzic w totalne klopoty

• Haha 2

2 minuty temu, AlkuS napisał:

podbiegajac napisalem ze mialem to ale nie chodzi o manane gracza grg. tylko o manane DTM ktora stala obok 

Okej, tak jak napisałem w powodzie skargi jest to "Prośba o zweryfikowanie transakcji gracza" bo jeżeli nie miałeś tej Manany tylko inną to jesteś zwykłym trollem który podbił tylko po to żeby zaszkodzić i odstraszyć potencjalnego klienta na ten samochód a jeżeli tą manane miałeś i sprzedałeś za tyle ile napisałeś to mam nadzieje że zostaniesz surowo ukarany. Szkoda tylko że zostaniesz ukarany tylko w sytuacji jeżeli faktycznie to był ten samochód a nie inny, bo za takie zachowanie też powinno spotkać cię coś co ci zaszkodzi ale nie martw się, odwdzięczę się jak będę widział że próbujesz coś sprzedać i rozmawiasz z potencjalnie chętną osobą tym samym bo nie chciałem nikogo naciągnąć tylko uczciwie sprzedać samochód który jest warty 250.000$ a raczej wymienić go na samochód o wartości 196.000$ więc raczej z mojej strony deal był uczciwy a przez kogoś takiego jak ty gościu po prostu się zraził i odszedł. 😉 Czekam na weryfikacje skargi i tyle nie mam zamiaru z tobą dyskutować 😄 

• Super 3

Okej, tak jak napisałem w powodzie skargi jest to "Prośba o zweryfikowanie transakcji gracza" bo jeżeli nie miałeś tej Manany tylko inną to jesteś zwykłym trollem który podbił tylko po to żeby zaszkodzić i odstraszyć potencjalnego klienta na ten samochód a jeżeli tą manane miałeś i sprzedałeś za tyle ile napisałeś to mam nadzieje że zostaniesz surowo ukarany. Szkoda tylko że zostaniesz ukarany tylko w sytuacji jeżeli faktycznie to był ten samochód a nie inny, bo za takie zachowanie też powinno spotkać cię coś co ci zaszkodzi ale nie martw się, odwdzięczę się jak będę widział że próbujesz coś sprzedać i rozmawiasz z potencjalnie chętną osobą tym samym bo nie chciałem nikogo naciągnąć tylko uczciwie sprzedać samochód który jest warty 250.000$ a raczej wymienić go na samochód o wartości 196.000$ więc raczej z mojej strony deal był uczciwy a przez kogoś takiego jak ty gościu po prostu się zraził i odszedł. 😉 Czekam na weryfikacje skargi i tyle nie mam zamiaru z tobą dyskutować 😄 

Z mojej strony to tez wszystko mozna mnie zweryfikowac 

Ode mnie to wszystko elo

• Haha 2

2 minuty temu, AlkuS napisał:

tego sie poprostu nie da sprzedac manany DTM to sa auta ktore byly kiedys fajne ale teraz zeszly kazdemu z oka zrozum to ciezko mi to sprzedac za wiecej niz to 89k gdyz dostawalem oferty po 65k, 70 , czasami nawet mi pisali ze to sie nie oplacalo mi kupic wiec?

Więc podbiłeś do mojej manany wartej 250.000$ wystawionej za 200, którą chciałem oddać gościowi w uczciwych pieniądzach i zacząłeś pisać że sprzedałeś dokładnie tą samą za 89.000$ tym samym jak według ciebie "pomagając mu uniknąć kłopotów" ale kiedy napisałem skargę to chodziło ci jednak o Manane obok a nie moją? Rozumiem, spoko. Jednak mimo wszystko skoro na początku wprowadziłeś narracje że to była dokładnie ta Manana którą próbowałem sprzedać proszę administracje o sprawdzenie logów i w przypadku nagięcia regulaminu ewentualne wyeliminowanie szkodnika 😄 

• Super 3

6 minut temu, AlkuS napisał:

Więc podbiłeś do mojej manany wartej 250.000$ wystawionej za 200, którą chciałem oddać gościowi w uczciwych pieniądzach i zacząłeś pisać że sprzedałeś dokładnie tą samą za 89.000$ tym samym jak według ciebie "pomagając mu uniknąć kłopotów" ale kiedy napisałem skargę to chodziło ci jednak o Manane obok a nie moją? Rozumiem, spoko. Jednak mimo wszystko skoro na początku wprowadziłeś narracje że to była dokładnie ta Manana którą próbowałem sprzedać proszę administracje o sprawdzenie logów i w przypadku nagięcia regulaminu ewentualne wyeliminowanie szkodnika 😄 

z moich oczu co mysle ze widza napisales ze nie chcesz juz dyskutowac na ten temat   ,,Czekam na weryfikacje skargi i tyle nie mam zamiaru z tobą dyskutować 😄 ''
. powiedzialem mordeczce ze manana ktora stoi obok to ta co kupilem za 89 000$ wiec nie rozumiem ?

• Haha 2

18 minut temu, AlkuS napisał:

a tak ogolnie to co ja ci za klienta odstraszylem jesli on mi napisal ze wogle go nie odstraszylem 😕 
<< [59] KoneSerek: mozesz napisac ze mnie nie odstraszyles bo widze ze skarga na cb
<< [59] KoneSerek: a ja sie pod tym podpisz

Czy ty rozumiesz powód skargi czy nie? Bo to że wspomniałem o tym że według mnie tak to jest odebrane to nie znaczy że ciebie akurat za to oskarżam. Przeczytaj dokładnie powód skargi. Poza tym czemu miałbym pisać skargę nakierowaną na to że "według mnie kogoś przegoniłeś" skoro nawet nie jest to karane xD

Edytowane przez grg.
  • Super 3

3 minuty temu, grg. napisał:

Czy ty rozumiesz powód skargi czy nie? Bo to że wspomniałem o tym że według mnie tak to jest odebrane to nie znaczy że ciebie akurat za to oskarżam. Przeczytaj dokładnie powód skargi. Poza tym czemu miałbym pisać skargę nakierowaną na to że "według mnie kogoś przegoniłeś" skoro nawet nie jest to karane xD

jak dla mnie to ta twoja skarga nie ma sensu bo nie ma nawet takiego czegos w regulaminie a ziomka ktorego niby przegonilem napisal mi ze wogle go nie przegonilem i potwiedzil to nawet u gory XDDDD

• Haha 2

W skardze znalazł się błąd gracz AlkuS posiadał pojazd Manana DTM 35771, został on wymieniony za inny pojazd + dopłata. Po przeanalizowaniu transakcji oraz wyliczeniu wartości pojazdów @AlkuS musisz wyrównać transakcję. Wymiany nie da się odmienić ponieważ, gracz nie posiada pieniędzy z dopłaty.
Jesteś zobowiązany do przelania 13,000$ bezpośrednio do gracza KoneSerek uid 105100, bądź przez bank- masz na to 48h.
Jak to zrobisz, poinformuj mnie o tym tutaj w wątku.

• Super 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.