Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Sierpień'25

Veirdness
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

C9sxszh.png

XGwBbve.png

Witajcie! Sierpień już za nami, a wraz z nim koniec wakacji. Jak co miesiąc, przygotowaliśmy dla Was kolejne wydanie serwerowej gazetki. Czy sierpień przyniósł sporo zmian na serwerze? Tego dowiecie się w tej gazetce. Zapraszamy do czytania!

zMGu80t.png

Najlepszy Supporter: @bryndalek
Najlepszy Moderator: @Szender
Najlepszy Administrator: @reezen
Najlepszy Senior Administrator: @.Drymaniusz*
Najlepszy Administrator RCON: @Mixsu
Najlepsza frakcja: San Andreas Transport Corporation
Najlepszy biznes: ProjectFM
Najlepszy lider frakcji: @zwinny.
Najlepszy lider biznesu: @LastoAkaRudy
Najlepsza organizacja: Immortal Dynasty
Największy odwalacz: @ToJaEwcia
Najlepsza praca na serwerze: Transport kontenerów
Najlepszy tuner: @Euzebiusz
Najlepszy pracownik frakcji: @MrBeast & @Roxiastyy & @TomseeS & @huh
Najlepszy pracownik biznesu: @Wooka
Pracuś miesiąca: @DarXe
Serwerowy Nolife: @Euzebiusz
Słowo miesiąca: 
Huh

sKKUFiT.png

04.08.2025

Supporter @KwasieK.map opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.
Administrator @CzajKA opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.

08.08.2025

Supporter @sirkosu1 opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.

09.08.2025

Moderator @bencu powraca w szeregi administracji serwera.

18.08.2025

Administrator @AmzeK* opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.

27.08.2025

Supporter @Mechatron powraca w szeregi administracji serwera.

28.08.2025

Administrator @Emciok opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

29.08.2025

Administrator @wminzok opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

31.08.2025

Supporter @Winston opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji. 

j0CiA0N.png

Centrum Zarządzania Frakcjami

17.08.2025

Zarobki we wszystkich frakcjach zostają odtajnione i są jawne do wglądu dla wszystkich graczy.

San Andreas Road Assistance

05.08.2025

Młodszy Specjalista  @CzajKA odchodzi z frakcji na własne życzenie, jednocześnie ponownie otrzymuje on miano Zasłużonego.

beoTEZ5.png

14.08.2025

- Pojazd Sunrise otrzymał odświeżony wygląd:

Spoiler

sunrisestock.gif

- Został dodany pojazd Sunrise Kombi:

Spoiler

sunrisestockkombi.gif

- Pojazd Sunrise otrzymał nowe warianty:

Spoiler

sunriseextra.gif

- Pojazd Sunrise otrzymał nowe bodykity:
Sunrise Base - dostępny od 10 poziomu Rajdowca (15,000$)

Spoiler

sunrisebase.gif

Sunrise GTS - dostępny od 26 poziomu Rajdowca (45,000$)

Spoiler

sunrisegts.gif

- Poprawiono podstawowy wygląd pojazdu Journey oraz dodano możliwość zmiany koloru oznaczeń jako drugi kolor:

Spoiler

journeystock.gif

- Pojazd Journey otrzymał nowy bodykit:
Journey FL - dostępny od 10 poziomu Rajdowca (14,000$)

Spoiler

journeyfl.gif

---

Lista wprowadzonych mniejszych zmian i poprawek od ostatniej aktualizacji:
- Pojazd Stanier został dodany do salonu Doherty
- Zredukowano ilość niesłusznych banów od systemu AC
- Frakcja SAFD otrzymała możliwość ubioru kombinezonów w panelu wyposażenia pojazdów
- Frakcje otrzymały system TV w bazach frakcyjnych do odtwarzania, np. materiałów szkoleniowych
- Usunięto dźwięk syren z GTA:SA z motocykla SAMD
- Poprawiono brak możliwości naprawy niektórych pojazdów (głównie frakcyjnych) u mechanika
- Zwiększono ilość graczy, która może jednocześnie oddawać krew w busie krwiodawstwa
- Dodano system Panic Button do frakcji SAPD
- Odświeżono flotę pojazdów biznesów: Racing Club & Posorants Group
- Dodano 3 nowe skiny do frakcji SARA
- Odświeżono flotę pojazdów frakcji SAPD
- Od teraz frakcja SAFD będzie otrzymywała automatycznie zgłoszenia do panelu /112 o zdarzeniach losowych
- Mandaty z suszarki będą mogły od teraz pobierać pieniądze z konta bankowego
- Wprowadzono wynagrodzenie za wstawienie odholowanych pojazdów na przechowalnię
- Dodano informacje o zakuciu zarówno dla gracza i funkcjonariusza SAPD
- Poprawiono widoczność statusu S2 na HUDzie podczas służby
- Usprawniono wygląd powiadomienia o nowym zgłoszeniu /112 dla frakcji

17.08.2025

- Pojazd Feltzer GT został dodany do salonu Doherty

27.08.2025

- Pojazd Cadrona otrzymał odświeżony wygląd:

Spoiler

stock.gif

- Pojazd Cadrona otrzymał nowe warianty:

Spoiler

extra.gif

- Pojazd Cadrona otrzymał nowe bodykity:
Cadrona GTC - dostępny od 10 poziomu Rajdowca (18,000$)

Spoiler

extra.gif

Cadrona Krieger - dostępny od 32 poziomu Rajdowca (65,000$)
Cadrona Krieger Aero - dostępny od poziomu Rajdowca (5,000$) - dostępny do zamontowania w przypadku założonego bodykitu Cadrona Krieger

Spoiler

krieger.gif

- Pojazd FCR-900 otrzymał nowy bodykit:
FCR-900 Sport - dostępny od 18 poziomu Rajdowca (50,000$)
(Aby móc zamontować bodykit, motocykl nie może posiadać wariantu z owiewkami)

Spoiler

sport_front.png

---

Lista wprowadzonych mniejszych zmian i poprawek od ostatniej aktualizacji:
- Zmieniono teksturę i kolor oznaczeń w Journeyu, umożliwiając dokładniejsze odzwierciedlenie kolorów w lakierni
- Poprawiono wyświetlanie pojemności silników dla jednośladów
- Wyłączono stare mapy utrudnień drogowych

iY0U75M.png

Do sierpniowej sylwetki gracza pod lupę wzięliśmy @AMF.
Ma na imię Kacper, jest 26-letnim graczem mieszkającym na co dzień w Oost-Vlaanderen w Belgii. Od lutego 2024 roku jest częścią organizacji 7 7 7, gdzie obecnie pełni funkcję V-Lidera. W świecie gry znany jest ze swojego zaangażowania, lojalności wobec ekipy oraz pasji do motoryzacji (auta to zarówno jego realne hobby, jak i widoczna część majątku w grze). Jego garaż prezentuje się naprawdę okazale. Posiada w swojej kolekcji m.in. Admiral (ID 564), Faggio (ID 33k), Perenniala, Staniera z bodykitem Marauder Aero oraz sportowego Feltzera GT. Sam mówi, że każdy z pojazdów ma dla niego inne znaczenie i oddaje część jego charakteru. Wcześniej związany był z frakcją San Andreas Transport Corporation, w której pełnił funkcję Kierowcy. Jego przygoda tam zakończyła się w czerwcu 2024 roku.

NPEwe5F.png

s: @shvky | T: @Themost

s: Cześć, Themost! Na początek opowiedz naszym czytelnikom coś o sobie.
T: Jestem Themost i od 2021 roku jestem pracownikiem frakcji SAPD, w której pełnię służbę na drogach San Andreas. Dodatkowo pełnię funkcję Supportera, co umożliwa mi moderowanie i pomaganie innym graczom na serwerze.

s: Jaka jest Twoja historia z Multi Theft Auto i serwerem ProjectRPG?
T: Moja ścieżka z MTA rozpoczęła się w 2018 roku, natomiast z samym serwerem ProjectRPG toczę przygodę już od 2020 roku. Przed serwerem grałem również na innych serwerach, jednak to tutaj znalazłem swoje miejsce.

s: Jesteś we frakcji San Andreas Police Department na stopniu Captain I. Jakie są Twoje obowiązki w tej frakcji?
T: Moje obowiązki nie różnią się niczym od obowiązków innych funkcjonariuszy na niższych stopniach w naszym Departamencie. Zajmuję się zatrzymywaniem osób, ściganiem i poszukiwaniem niebezpiecznych oraz łamiących prawo graczy. Dodatkowo należę do dywizji FBI, gdzie zajmujemy się ujmowaniem osób poszukiwanych i wykonywaniem specjalistycznych czynności.

s: Jak oceniasz atmosferę, która panuje w San Andreas Police Department? Zmieniłbyś coś w działaniu frakcji?
T: Atmosfera w SAPD jest bardzo przyjazna. Każdy jest w stanie znaleźć tutaj swoje miejsce i czuć się dobrze. Co więcej, uważam, że frakcja działa w sposób prawidłowy, a na razie drastyczne zmiany w jej funkcjonowaniu nie są potrzebne.

s: Kiedy dostałeś się do administracji na rangę Supportera? Jakie emocje Ci towarzyszyły, gdy ujrzałeś swój nick w wynikach?
T: Do grona ekipy serwera dostałem się w lipcu 2024 roku, z czego niezmiernie się ucieszyłem, gdy otrzymałem powiadomienie o tym, że administracja RCON wspomniała o mnie w wynikach na posadę Supportera.

s: Pamiętasz jakąś szczególną sytuację, w której pomogłeś graczowi?
T: Niestety, ale nie. Pomagam dużej ilości graczom, więc niestety nie mam takiej jednej akcji.

s: Jak oceniłbyś serwer ProjectRPG
T: Zasadniczo dobrze oceniam serwer ProjectRPG i mam pozytywne wrażenia z gry. Gdyby było inaczej, nie grałbym tutaj.

s: Co zmieniłbyś na serwerze ProjectRPG?
T: W pierwszej kolejności zmieniłbym podejście do wszystkich frakcji na serwerze. Frakcje mające bezpośredni kontakt z graczem powinny być najpierw zaopatrywane w aktualizacje, ponieważ stanowią one wizytówkę serwera i go reprezentują. Drugie, co zmieniłbym to częstsze aktualizacje. Niekoniecznie rażące, lecz delikatne. Wprowadziłyby one w świeżość, co przyciągnęłoby uwagę nowych graczy, jak i pozwoliło utrzymać średnią liczby graczy na odpowiednio wysokim poziomie.

s: Dotarliśmy do końca wywiadu! Czy chciałbyś coś przekazać naszym czytelnikom? Możesz również kogoś pozdrowić.
T: Pozdrawiam serdecznie @slever, @ShibaMan20 i cały zarząd SAPD, a także całe grono administracyjne.

L9Sv1zh.png

Tuy7bqR.png

nm2bH4N.png

YMOroyL.png

8eybfgF.png

Realizacja: Starsza Publicystka @Veirdness

Pierwsze miejsca plebiscytu: Dyrektor @Kierownikk
Zmiany w administracji: Starszy Publicysta @Anon4
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: Redaktor @MrBeast
Ankieta: Kierownik @Kacp3r
Sylwetka gracza: Starszy Dziennikarz @shvky
Wywiad z członkiem ekipy: Starszy Dziennikarz @shvky

Edytowane przez Veirdness
  • Super 11

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.