Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Sonda uliczna na temat pracy transportu kontenerów

shvky
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

eHAE2Pt.png

M3o7SmR.png

Witam drodzy czytelnicy! Z tej strony Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Dziś mam przyjemność przedstawić Wam sondę uliczną na temat pracy transportu kontenerów. W sondzie wzięło udział sześcioro graczy, więc zapraszam do zapoznania się z materiałem!

vgC1HDp.png

Pierwszym uczestnikiem naszej sondy jest @=Szafcio=

5V20MaL.png

S: @shvky | S: @=Szafcio=

S: Witam serdecznie, Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Tworzę sondę uliczną na temat pracy transportu kontenerów. Byłbyś zainteresowany udzieleniem mi odpowiedzi?
S: Pewnie, wal śmiało, jestem gotowy na każde pytanie.

S: A więc na początek, przedstaw się naszym czytelnikom.
S: Cześć, jestem @=Szafcio=, okoliczny nerdzik siedzący na serwerze po 10 godzin. W wolnych chwilach od grindu zajmuje się uciekaniem San Andreas Police Department.

S: Jak często pracujesz przy przewożeniu kontenerów?
S: Dosyć często, zdarzało się po 4-7h, ale ostatnio troszkę rzadziej, bo jest event wakacyjny. Stwierdziłem, że to moja szansa i oddałem się dodo na chwilę obecną.

S: Posiadasz już zakupione jakieś ulepszenia pracy? Jeżeli tak to, jak oceniasz trudność ich zdobycia oraz ile ci to zajęło?
S: Tak, posiadam wszystkie ulepszenia. Jak się miało jakiś pomysł na ulepszenia, to szło z górki. Ja postanowiłem najpierw ulepszyć silnik, żeby robić więcej kursów na godzinę, i zajęło mi wymaxowanie tego w mniej więcej 100-150h. Nie jestem pewny, nie prowadziłem żadnego dziennika.

S: Jak oceniasz system ulepszeń pracy?
S: Same ulepszenia są w porządku. Nie są jakieś przekombinowane, są poprawne, nic specjalnego. Sam fakt, że trzeba płacić za ulepszenia, troszeczkę mi się nie podoba, bo to tak, jakbym pracodawcy płacił kasę za to, że dostaje awans. Poświęcony czas powinien wystarczyć.

S: Czy zarobki w transporcie kontenerów cię satysfakcjonują, czy zmieniłbyś je trochę?
S: Praca sama w sobie jest dosyć dobrze płatna i daje alternatywę dla kuriera czy innych prac, ale myślę, że biorąc pod uwagę reputację i to, co trzeba samemu zapłacić, te 10k nie jest jakąś super pensją. Rozumiem, że praca dopiero wyszła i tak dalej, ale zastanowiłbym się nad zwiększeniem zarobku, bo wymagania i poświęcony czas swoje kosztują.

S: Czy według ciebie jest to praca warta uwagi?
S: Lawety są warte uwagi. Myślę, że to jedna z ciekawszych prac na chwilę obecną. Największym plusem jest to, że można pracować z kimś i rozgrywka nabiera innego znaczenia. Polecam każdemu wymaxować tę pracę, bo naprawdę jest tego warta.

S: Czy zmieniłbyś coś w tej pracy?
S: Jeżeli chodzi o zmiany w pracy, to mam kilka propozycji, ale wiem, jak to się skończy. Na pewno zmieniłbym wygląd ciężarówek na poszczególnych lvlach. Na przykład: na 1 lvlu ciężarówka nie ma spoilerów aerodynamicznych i ma czarne, basicowe zderzaki jak w biedniejszej wersji. Na 2 lvlu dochodzą normalne zderzaki, a na 3 lvlu spoiler aerodynamiczny. I w sumie tyle, jeśli chodzi o wygląd na różnych poziomach. Pochyliłbym się też nad dodaniem jakiegoś skryptu, który dawałby losowe kolory z palety GTA SA – to wprowadziłoby świeżość na drogę i każdy kierowca by się czymś wyróżniał. W trybie kooperacji kolor powinien być taki sam dla obu graczy. Ciekawym rozwiązaniem byłaby też opcja organizacyjnych tras w 4–6 osób. Zarobki nie musiałyby być jakoś mocno zwiększone, maksymalnie do 15%. Myślę, że takie zmiany sprawiłyby, że ta praca miałaby większy wpływ na rozgrywkę na serwerze, co mogłoby przełożyć się na frekwencję.

S: To na tyle z moich pytań, dziękuję za udział w sondzie ulicznej! Jeżeli chciałbyś kogoś pozdrowić, możesz zrobić to teraz.
S: Dziękuję bardzo za wywiad i chciałbym pozdrowić całą organizację Verone.

aqLMxvq.png

Następnym uczestnikiem sondy jest @DarXe.

5V20MaL.png

S: @shvky | Da: @DarXe

S: Witam serdecznie, Starszy Dziennikarz @shvkyz Redakcji Prasowej Project News! Tworzę sondę uliczną na temat pracy transportu kontenerów. Byłbyś zainteresowany udzieleniem mi odpowiedzi?
Da: Oczywiście!

Da: Witam, z tej strony @DarXe, naczelny analityk serwerowy. Na imię mam Sebastian, a nie Darek, jak to niektórzy myślą – wcale się o to nie obrażam i nawet lubię, jak ktoś mówi w skrócie „dar”. Nie będę się jakoś szczególnie rozpisywał o sobie, bo jest ze mną przygotowywany wywiad i nie wiem, kiedy się ukaże. Gram sobie na projekcie od 2023 roku i przyjemnie gra mi się aż do dziś (w 2022 była tylko rejestracja).

Da: Odwieczne pytanie, o które pyta mnie kilku graczy dziennie. Gram na tej pracy tyle, na ile czas mi pozwala – między 7 a 10 godzin dziennie.

S: Posiadasz już zakupione jakieś ulepszenia pracy? Jeżeli tak to, jak oceniasz trudność ich zdobycia oraz ile ci to zajęło?
Da: Ulepszyłem wszystko na maksymalny poziom 4 lipca 2025 roku. Jak dla mnie tę pracę expiło się najprzyjemniej ze wszystkich, w których podejmowałem próby. Zajęło mi to równo 269 godzin, dane prosto z arkusza Excela.

Da: Został przygotowany perfekcyjnie i jako osoba, która lubi liczby, uważam, że mimo sporych kosztów ulepszeń tej pracy później i tak wszystko się zwraca.

S: Czy zarobki w transporcie kontenerów cię satysfakcjonują, czy zmieniłbyś je trochę?
Da: He he, na pewno bym nieco podniósł zarobki, bo osoby pracujące na kurierze nadal twierdzą, że zarabiają więcej. Lecz to nie musi być prawda, ponieważ na kurierze, jeśli wypadną ci złe kursy, to nie zarobisz 10 000, a nawet 8 000 na godzinę, bo trzeba losować (rolować) kursy do momentu opłacalnych. Wiem jedno – mediana moich zarobków z lawet na godzinę, nie wliczając czasu od otrzymania wynagrodzenia do załadowania towaru, wynosi ~10 100$/h z bonusem +5% z top3. Bez bonusu niestety zarobimy poniżej 10 000. Czas załadunku towaru to między 0,3–0,6 minuty, zależy, na którym lvl mamy dźwig i czy sprawnie wyjedziemy z towarem w trasę. To odejmuje tak 500–800$/h.

Da: Naprawdę, jeśli chodzi o zarobki, to jak dla mnie jest to fajna praca. Na szambiarzu na piątym levelu zarabiałem między 6 a 7000 na godzinę. Jestem fanem dostarczania towarów, stąd moje zamiłowanie do nich i dlatego starałem się jak najszybciej wymaksować tę pracę. Jak dla mnie – najlepsza praca na serwerze.

Da: Wszyscy gracze marzą o wyłączeniu kolizji wobec innych graczy, tak jak to jest na kurierze, ale jak wiemy, zapewne do tego nie dojdzie. Albo nie jest to możliwe skryptowo, albo po prostu tak zdecydowano. Gdyby lawety się przenikały, byłoby zbyt łatwo i w pewnym sensie nierealistycznie. Zresztą co by było, gdyby dwie osoby na, raz wjechały na strefę załadunku albo rozładunku – możliwe, że powodowałoby to błędy. Coś realnego do dodania? Dodatkowe punkty baz – czyli identyczna baza np. w Angel Pine, tylko że odległości i powrót byłyby obliczane pod tę bazę. Na pewno urozmaiciłoby to rozgrywkę.

S: To na tyle z moich pytań, dziękuję za udział w sondzie ulicznej! Jeżeli chciałbyś kogoś pozdrowić, możesz zrobić to teraz.
Da: Pozdrawiam wszystkich, którzy grają na najnowszej pracy przewozu kontenerów oraz moich wszystkich pożyczkobiorców!

LAWVTbJ.png

Następnie udaliśmy się do @(BOT)WhiteShadow.

5V20MaL.png

S: @shvky | W: @(BOT)WhiteShadow

S: Witam serdecznie, Starszy Dziennikarz @shvky z Redakcji Prasowej Project News! Tworzę sondę uliczną na temat pracy transportu kontenerów. Byłbyś zainteresowany udzieleniem mi odpowiedzi?
W: Witam, z tej strony Główny Vice-Lider organizacji Scrappers, @(BOT)WhiteShadow! Oczywiście, bardzo chętnie odpowiem na pańskie pytania.

W: Siemka! Po drugiej stronie monitora kłania się Łukasz, szerzej znany jako (BOT)WhiteShadow bądź po prostu BOT. W życiu realnym zajmuję się handlem, głównie autami, jednak motocykle czy wszelkie inne pojazdy również znajdą u mnie swoje miejsce. Jestem ogromnym fanem motoryzacji, sam prywatnie posiadam pięć aut. Uwielbiam wszystko, co z nimi związane, a w wolnym czasie – jak pewnie każdy wie – gram sobie na ProjectRPG.

W: Przewóz kontenerów jest to jedna z moich ulubionych prac na naszym serwerze, dlatego też można powiedzieć, że pracuje na niej w każdej wolnej chwili na przemian z aplikacją transportową.

W: Jak najbardziej posiadam. Nie są to, może jakieś super ulepszenia, jednak sporo pomagają. Posiadam ulepszony silnik pojazdu oraz wartość ładunków – obie opcje na poziomie drugim. Na szybko licząc, zajęło mi to około dwóch tygodni.

W: System sam w sobie nie jest zły. Jedyne, co bym zmienił, to może kwoty ulepszeń. Wszystkie prace poza kopalnią ulepszane są tylko i wyłącznie poziomem EXP i myślę, że wielu graczy do tego przywykło.

W: Zarobki w tej pracy są naprawdę na dobrym poziomie. Nie są małe, więc nie musimy pracować, nie wiadomo ile, żeby zarobić na nowe auto, ale nie są też wielkie, więc nie wzbogacimy się zbyt szybko.

W: Przewóz kontenerów to jak najbardziej praca warta uwagi oraz godna polecenia, mimo sporych wymagań.

W: Jedyne, co bym w niej zmienił, to wielkość lawety bądź wygląd i rozmiar kontenerów oraz innych ładunków. Na wyższych poziomach ich wygląd, według mnie, jest nieestetyczny, a sam rozmiar wychodzi poza skalę pojazdu, co wprowadza mnie w lekki dyskomfort.

W: Również dziękuję za możliwość udziału w sondzie. Mam nadzieję, że wniesie ona cokolwiek do życia serwera. Nie będę się wywodził i pisał każdego członka z osobna, dlatego po prostu pozdrawiam organizację Scrappers!

4TrdoQo.png

Następnie przyszła pora na @DJ_Gabrys!

5V20MaL.png
S: @shvky | G: @DJ_Gabrys

S: Witam serdecznie, Starszy Dziennikarz @shvkyz Redakcji Prasowej Project News! Tworzę sondę uliczną na temat pracy transportu kontenerów. Byłbyś zainteresowany udzieleniem mi odpowiedzi?
G: Uszanowanie, z tej strony Dziennikarz @DJ_Gabrys z Redakcji Prasowej Project News! Tak, jestem zainteresowany udzieleniem ci odpowiedzi.

G: Jasne! Mam na imię Gabriel, mam 16 lat i pochodzę z województwa śląskiego. Na co dzień tworzę wszelakie składanki muzyczne, mashupy itp. Interesuję się głównie informatyką.

G: Ponieważ gram codziennie na serwerze, to też codziennie znajduje się parę godzin na pojeżdżenie ciężarówką. Często najpierw robię zadanie dzienne, a później przewożę kontenery przez parę dobrych godzin. Ogólnie ta praca tak mnie wciąga, że nawet jak nie chce mi się w ogóle „farmić” pieniędzy, to na przewożeniu zawsze mam chęć.

G: Tak, posiadam na razie tylko jedno ulepszenie – prędkość maksymalną. Szczerze? Mogłoby być trochę mniej expa do wbicia, ale nie narzekam. Mogło być gorzej, a jest lepiej, niż się spodziewałem.

G: Są zrobione o wiele lepiej niż na pracy górnika. Tutaj są bardzo dobrze zbilansowane, a co najważniejsze – płaci się trochę mniej niż w kopalni.

G: Nie zmieniałbym zarobków, bo są całkiem niezłe. Słyszałem od gracza @DarXe, że na maksymalnych ulepszeniach można spokojnie zarobić stałą godzinówkę od 8k do 10k, czyli lepiej niż na maksymalnym poziomie kuriera. Tam często więcej czasu traci się na wymianach kursów, a na przewożeniu wpadają dość fajne zlecenia.

G: Tak, jak najbardziej. Człowiek nie narobi się za bardzo, a może wyciągnąć sporą ilość gotówki. Na kurierze trzeba się mocno skupić, a na lawetach można grać praktycznie jedną ręką i drugą robić coś innego. Dodatkowo ta praca wyróżnia się tym, że można pracować z przyjacielem i zarabiać 10% więcej za każdy kurs. To mi się chyba podoba najbardziej.

G: Nic bym nie zmieniał, bo pracuje mi się naprawdę fajnie. Brakowało mi takiej pracy na serwerze.

G: Również ci dziękuję! Chciałbym serdecznie pozdrowić całą Redakcję Prasowej Project News, członków organizacji Kamikaze, administrację oraz: @DarXe, @xBlondix, @Agentixson, @Somandi, @Gabro oraz @WafelTLD.

miK7Jr6.png

Następnie przyszła pora na @TurboWojtek!

5V20MaL.png

S: @shvky | T: @TurboWojtek

T: Tak, jasne!

T: Nazywam się Wojtek, mój nick to TurboWojtek. Witam bardzo serdecznie, miło poznać!

T: Staram się robić jak najwięcej, ale pracuję tak od poniedziałku do soboty, ponieważ później muszę jeszcze wyrobić normę we frakcji.

T: Tak, posiadam na razie jedno ulepszenie – silnik. Mam go ulepszony na poziom 2, a obecnie zbieram na poziom 3. Dużo nie brakuje, bo mam 3600 exp, więc jeszcze trochę i będzie. Jeżeli chodzi o trudność – trzeba się trochę napracować, żeby to wbić, ale naprawdę warto.

T: Myślę, że jest super, nic bym na razie nie zmieniał.

T: Jeżeli chodzi o zarobki, to uważam, że są bardzo dobre. Da się wyciągnąć naprawdę dobrą kasę, a jeśli zrobi się ulepszenia typu „wartość towaru”, to zarobki idą jeszcze bardziej w górę.

T: Tak, zdecydowanie. Dobrze się na niej pracuje i nie jest tak nudna, jak niektóre inne. Swego czasu pracowałem na kosiarkach, ale odkąd wprowadzili nową pracę, to praktycznie z niej nie wychodzę.

T: Tak, zmieniłbym jedną rzecz – żeby można było kogoś wsadzić na „G”, jeżeli np. nie chce już pracować.

T: Tak, chcę pozdrowić całą frakcję San Andreas Road Assistance, @Nerwanek1, @Szender, @RoQ., @Xenton, @Euzebiusz i przede wszystkim naszego najlepszego pana @Somandi!

UiS8WF3.png

Ostatnim uczestnikiem naszej sondy ulicznej jest @Paweel.

5V20MaL.png

S: @shvky | P: @Paweel

S: Witam serdecznie, Starszy Dziennikarz @Paweelz Redakcji Prasowej Project News! Tworzę sondę uliczną na temat pracy transportu kontenerów. Byłbyś zainteresowany udzieleniem mi odpowiedzi?
P: Cześć, tak, jestem chętny, aby odpowiedzieć na twoje pytania.

P: Witam wszystkich czytelników. Myślę, że większość graczy z serwera mnie kojarzy, więc szczegółowo się nie muszę przedstawiać.

P: Na kontenerach pracuję głównie jako odskocznia od obowiązków we frakcji.

P: Tak, posiadam ulepszenia. Aktualnie mam maksymalny silnik, maksymalny dźwig oraz 2 poziom ładunku.

P: System oceniam na 6/10. Jest ciekawy, ale szkoda, że nie pokazuje, ile dokładnie expa brakuje do kolejnego ulepszenia.

P: Zarobki są w porządku, dla mnie naprawdę dobre. Gdybym miał coś zmieniać, to może przywróciłbym exp sprzed nerfa — ale to już moja subiektywna opinia.

P: Tak, zdecydowanie. Praca na kontenerach pozwala dobrze zarobić, a do tego łatwo się w nią wdrożyć.

P: Poza tym, o czym wspominałem wcześniej, raczej nic bym nie zmieniał.

P: Dzięki również za przeprowadzenie sondy! Chciałbym pozdrowić wszystkich graczy, którzy będą ją czytać, oraz wszystkich, którzy pracują na lawetach.

OOM4e0K.png

ogLhwZW.png

Każdy z uczestników naszej krótkiej sondy się wypowiedział, więc czas na krótkie podsumowanie.

Jak można wywnioskować, większości graczy podoba się praca transportu kontenerów ze względu na satysfakcjonujące zarobki oraz system ulepszeń pracy. Jednak gracze również zauważyli pewne minusy – kilku z nich narzekało, że czasami jest za dużo expa do wbicia, co zajmuje wiele czasu. Ponadto gracze dodali kilka swoich sugestii, takich jak możliwość przewożenia innych graczy na „G” czy stworzenie nowej bazy załadunkowej w Angel Pine.
A ty? Jakie masz przemyślenia na temat pracy? Dodałbyś coś? Zapraszam do dyskusji w komentarzach!

KsDF6Sj.png

Dziękuję każdemu czytelnikowi z osobna za przeczytanie sondy. Oczywiście zachęcam do zapoznania się z innymi materiałami Redakcji Prasowej Project News. Do zobaczenia w kolejnych materiałach!

NFAS945.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
z4gFFI3.png
iTO1VF6.png

Edytowane przez Kierownikk
  • Super 11

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.