Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

mta na MacBook

Kolo1

Rekomendowane odpowiedzi

siemanko, gram już u was jakiś czas, ale teraz po zmianie kompa nie mogę grać. Próbowałem zainstalować mta na Macbooka ale nie da się. Pobrałem aplikację Parsec do pulpitu zdalnego, wszystko inne śmiga oprócz mta na waszym serwerze. Wchodzę do gry mam panel logowania i nie działa myszka i klawiatura. Bardzo potrzebuje móc grać też na nowym kompie i mam mega prośbę o pomoc. Pozderki

11 minut temu, mAti. napisał:

Z tego co wiem to nie da się odpalić MTA na macu, ale warto spróbować tego - https://gist.github.com/qaisjp/778ed99ac8a8dcb93f797a28ba5f8303

ewentualnie przez jakiś emulator windowsa

Właśnie dlatego próbuje przez aplikację do zdalnego sterowania windowsem z maca. Parsec ta apka się nazywa tylko jest problem z tym że gdy wchodzę na serwer to na panelu logowania przestaje działać myszka i klawiatura xd. Poza tym wszystkie inne gry działają 

Niestety przez ograniczenia MTA (i serwera) takie emulowanie myszy i klawiatury nie przejdzie. Jeżeli to Mac na procesorze M1/M2 to sugeruję instalację np. Parallels z windowsem 11 w wersji arm - MTA tam działa prawidłowo.

44 minuty temu, Sky napisał:

Niestety przez ograniczenia MTA (i serwera) takie emulowanie myszy i klawiatury nie przejdzie. Jeżeli to Mac na procesorze M1/M2 to sugeruję instalację np. Parallels z windowsem 11 w wersji arm - MTA tam działa prawidłowo.

A może to zaszkodzić w jakiś sposób dla mac? Czy jest to płatne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.