Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na flawor oskarżony przez norbert.

norbert.

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika: @flawor
Data zdarzenia: 09.01.2021
Opis zdarzenia: Wiec zaczynając od samego początku, udałem się do urzędu San Fierro, wtedy wjechałem w lawete pracownika. Pracownik zatrzymał się na środku drogi, oraz wyszedł z pojazdu i napisał "płać" nie zapłaciłem mu, stojąc przy pojeździe pojazd był prawidłowo zaparkowany, lecz pracownik frakcji założył mi bezpodstawnie blokadę na koło więc grzecznie zapytałem go dlaczego założył mi blokadę na koło a on na to napisał "[2021-01-09 13:00:10] [Output] : (96) flawor: za to ze jestes zwyklym....". Więc nie rozumiem dlaczego została mi ona nałożona na koło. Później wszedłem do urzędu aby zakupić punkty premium, po ich zakupie wyszedłem i pojechałem, a pracownik frakcji, jechał za mną bez celu przez dosłownie 10 minut od Urzędu w San Fierro. Napisałem reporta, po czym jeden z Supporterów przyjął go i poprostu nas specował, oraz pracownik frakcji nie przestrzega Kodeksu Ruchu Drogowego. Do tego pracownik frakcji napisał mi, jeżeli napisze na niego skargę to napisze on na mnie skargę za skracanie.
Dowody: 

Spoiler

[2021-01-09 12:58:44] [Output] : (96) flawor: co ty
[2021-01-09 12:58:50] [Output] : (96) flawor: plc
[2021-01-09 12:58:54] [Output] : (96) flawor: plac
[2021-01-09 12:59:00] [Output] : (96) flawor: 30
[2021-01-09 12:59:04] [Output] : (8) norbert.: no ciekawe za co
[2021-01-09 12:59:23] [Output] : (8) norbert.: po pierwsze powinnes zahamować
[2021-01-09 12:59:28] [Output] : (8) norbert.: stoisz na srodku drogi
[2021-01-09 12:59:30] [Output] : (8) norbert.: bez awaryjnych
[2021-01-09 12:59:31] [Output] : (96) flawor: XD
[2021-01-09 12:59:39] [Output] : (8) norbert.: i za co?
[2021-01-09 12:59:55] [Output] : (8) norbert.: pytam
[2021-01-09 13:00:09] [Output] : (8) norbert.: pytam grzecznie
[2021-01-09 13:00:10] [Output] : (96) flawor: za to ze jestes zwyklym....
[2021-01-09 13:00:24] [Output] : (8) norbert.: bez podstawnie zalozyles mi blokade
(poźniej pracownik zaczął za mną jechać)
[2021-01-09 13:08:21] [Output] : ✔ Supporter k3r0x przyjął twoje zgłoszenie!
[2021-01-09 13:09:17] [Output] : Gracz flawor otrzymał ostrzeżenie od k3r0x, powód: A Pana to KRD nie obowiązuje? -- pracownik nie przestrzega Kodeksu Ruchu Drogowego

https://imgur.com/a/qcFYYJ8 - na zrzutach ekranu widać, że pracownik jedzie za mną przez 8 minut, oraz zakłada i zdejmuje blokade z koła.

Podjechałem pod urząd zobaczyłem auto stojące na parkingu,chciałem zobaczyć ile już tam się znajduje wiec zajechałem na parking,w tym samym momencie norbert. jadąc pod prąd wjechał na parking i uderzył mi w lawetę,Gracz nie chciał mi zapłacić za wyrządzone szkody wiec założyłem mu blokadę na kolo aby nie uciekł i zapłacił,blokada znajdowała się na kole 5 sekund ponieważ postanowiłem ja zdjąć zanim gracz zdążył cokolwiek napisać.Gracz sądził że stałem laweta na środku drogi co jest nie prawdą i mam na to dowód. Postanowiłem odjechać,ale gdy przejechałem obok urzędu po raz kolejny  zobaczyłem ze norbert. odjeżdża, postanowiłem pojechać jakiś kawałek za nim. Zobaczyłem że odwala,wiec chciałem zebrać na niego jakieś dowody.Jadąc nie łamałem żadnego z podpunktów KRD,dopiero gdy postanowiłem odpuścić  skręciłem w swoją stronę zwiększyłem prędkość,dopiero wtedy dostałem ostrzeżenie.Myślę ,że wina jest po części moja i po części jego.

Zrzut ekranu (1148).png

Zacznijmy od tego, że:
@norbert. Jeżeli uszkodziłeś pojazd pracownika, powinieneś zapłacić mu za szkody.
@flawor Jeżeli zatrzymujesz się pojazdem, do jakiejkolwiek interwencji obowiązuje cię: a) Sygnały świetlne b) Światła awaryjne c) Zjechać na pobocze, chodnik albo nawet zająć dwa miejsca parkingowe.
Następna rzecz to założenie blokady na koło, jeżeli pojazd był poprawnie zaparkowany, jego stan nie był mniejszy niż 500/1000, i nie stał powyżej 24h ani nie zaliczał się do innych punktów z taryfikatora. Nie miałeś prawa założyć mu blokady, na szczęście zdjąłeś ją.
Skarga zostaję przyjęta a pracownik dostaje upomnienie.

STATUS SKARGI: SKARGA PRZYJĘTA, PRACOWNIK UKARANY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.