Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na FreeZe

Aiishan

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Aiishan
Nick oskarżonego: FreeZe
Powód skargi: Oszustwo przy sprzedaży, zawyżanie kwot.
Data zdarzenia: 08.01.2021
Dowody: 

[2021-01-08 12:59:14] [Output] : OG FreeZe: Buffalo 3.7 4x4 zw3 ecuv4 1000pkt turbov5 gwint poszerzenia 2lvl klucze pm !

[2021-01-08 13:28:57] [Output] : << [267] FreeZe: z demontem sb policzyłem 340k

[2021-01-08 13:29:03] [Output] : << [267] FreeZe: za sam demont 130k

Imgur: The magic of the Internet [LINK]

Opis sytuacji: Gracz FreeZe napisał że z demontów wyjdzie około 130k$, co okazało się nieprawdą. Po przyjeździe do tunera wyszło około 80k. Gracz później zrzucał na mnie winę za to że "sama sobie nie policzyłam" i mówił że to mój obowiązek dowiedzieć się wszystkiego o aucie przed zakupem, ale jak miałam się dowiedzieć wszystkiego skoro sam sprzedawca źle opisał swój pojazd. Po tym jak napisał o "moim obowiązku" zachowywał się niekulturalnie; np. [2021-01-08 14:11:43] [Output] : << [267] FreeZe: okej idz juz. Następnie oskarżony podawał cenę auta taką, że wydawało się że jest to Pb, okazało się jednak, że jest to diesel. Przed napisaniem skargi proponowałam ugodę w postaci cofnięcia transakcji, lecz ją odmówił.

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: [2021-01-08 14:06:12] [Output] : >> [267] FreeZe: mam propozycje wymiany, albo prosze o zapoznanie sie ze skarga @FreeZe

Właśnie mi się przypomniało coś istotnego moim zdaniem. Gdy jechaliśmy już pod urząd poprosiłam oskarżonego, aby po mnie przyjechał, ponieważ napisał mi że za chwile bedzie w sf bo jest w ls, a wtedy rowniez bylam w ls, wiec go o to poprosilam bo nie mialam jak inaczej sie dostac. Gdy do niego to napisałam to po chwili (doslownie bylo to pare sekund) oskarżony napisal, ze juz jest prawie w sf, wiec nie zawroci po mnie. Gdy po jakims czasie dostalam sie pod urzad to zauwazylam, ze freeze stoi kolo samochodu, a nie czeka w nim. Po tym wszystkim stwierdzam, że oskarzony robil to specjalnie abym sie nie dowiedziala o tym, ze jest to diesel

Ja w tym nic złego nie widzę, a wydaje mi się że każdy gracz ma prawo i obowiązek się dowiedzieć jeśli by ją interesowało jaki to silnik to by pewnie zapytała a nie kupowała po drugie to jak policzyłem sobie demont to moja sprawa bo wydawało mi się że demont to 50% z tego co to kosztuje ale tak jak napisałem wyżej gdyby ją to interesowało przed kupnem pewnie by sprawdziła a nie leciała na hura kupować a potem odwalać chore akcje bo przez swoją nie uwagę straciła pieniądze. Jak bym ja tak miał tak wszystkie akcje przeżywać to na co 2 osobę musiał bym pisać takie rzeczy bo straciłem. Moim zdaniem mówi się trudno nie dopatrzenie że strony kupującego i tyle. Bo jak ktoś auto kupuje to sprawdza tune silnik i wypytuje o każdy szczegół a nie leci i kupuje. Pozdrawiam

Twoim zadaniem jako sprzedającego jest dokładne opisanie swojego pojazdu, co już wcześniej napisałam. Poza tym 

Dnia 8.01.2021 o 21:13, Aiishan napisał:

Właśnie mi się przypomniało coś istotnego moim zdaniem. Gdy jechaliśmy już pod urząd poprosiłam oskarżonego, aby po mnie przyjechał, ponieważ napisał mi że za chwile bedzie w sf bo jest w ls, a wtedy rowniez bylam w ls, wiec go o to poprosilam bo nie mialam jak inaczej sie dostac. Gdy do niego to napisałam to po chwili (doslownie bylo to pare sekund) oskarżony napisal, ze juz jest prawie w sf, wiec nie zawroci po mnie. Gdy po jakims czasie dostalam sie pod urzad to zauwazylam, ze freeze stoi kolo samochodu, a nie czeka w nim. Po tym wszystkim stwierdzam, że oskarzony robil to specjalnie abym sie nie dowiedziala o tym, ze jest to diesel

dlaczego się tak zachowywałeś? 

Po prostu brak mi słów do ciebie... Dalsze pisanie z tobą nie ma sensu z tego co zauważyłam. Czekam na wypowiedź @Miniek ,poniewaz w porównaniu do ciebie "odwalać chore akcje bo przez swoją nie uwagę straciła pieniądze. Jak bym ja tak miał tak wszystkie akcje przeżywać to na co 2 osobę musiał bym pisać takie rzeczy bo straciłem." będę o to walczyć bo to jednak 322k stracone. 🙂 

1 godzinę temu, FreeZe napisał:

wydawało mi się że demont to 50% z tego co to kosztuje

Tutaj przyznałeś się do oszustwa w sprawie cen demontów.

1 godzinę temu, FreeZe napisał:

jeśli by ją interesowało jaki to silnik to by pewnie zapytała a nie kupowała

Tutaj przyznałeś się do oszustwa w sprawie silnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.