Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

[Poradnik] Niedziałający Backspace

Viergo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie gracze ProjectRPG! 

Pewnie wielu z was zauważyło błąd, który wniósł do gry nowy Patch Multi Theft Auto, mam tutaj na myśli wersję deweloperską gry przeznaczoną na komputery Windows/Linux.  Sam nieświadomie nie wiedziałem o tym błędzie dopóki nie zacząłem sprzedawać aut na giełdzie, lub przy przelewaniu danej kwoty na konto bankowe. Dotychczasowym rozwiązaniem był tylko reconnect i powrót na serwer, jednak w tym poradniku chciałbym wam przedstawić kilka innych opcji, dzięki, którym będziecie mieli możliwość usuwania niechcianych cyfr czy liter! Poniżej zostanie przedstawione kilka sposobów na ominięcie tego błędu, zapraszam do zapoznania się z tym.

➊ Sposób 1 jest najłatwiejszy ale najmniej skuteczny czyli zwykły reconnect z serwera, jednak za każdym kolejnym razem będziemy musieli wpisywać komendę /reconnect konsoli, by pozbyć się niechcianego błędu z serwera, osobiście nie używam tej metody, ale jeżeli mamy na to nerwy to jest najszybsza metoda.

➋ Sposób 2 jest stosunkowo prosty ponieważ jest to ponowne pobranie klienta Multi Theft Auto ze strony oficjalnej https://multitheftauto.com na nasze komputery, jeżeli nie wiesz jak odinstalować klienta to niżej jest przedstawiony poradnik jak to zrobić. (Windows)

Wchodzimy w Panel Sterowania
image.png.ae881f4d52dc214c9e31d73eba112a4c.png
Następnym krokiem jest przedostanie się do zakładki "Odinstaluj program"

image.png
Kolejnym krokiem jest odnalezienie aplikacji "MTA:SA v1.5.7
image.png.b6ef115f20f657a39682d5b95c7fcf6c.png

Ostatnim krokiem jest kliknięcie zakładki "Odinstaluj" 
image.png.ec0c7c7a96e6e947126d69cf2b77d9b2.png

Instalator MTA poprowadzi nas do samego końca

➌ Sposób 3 również nie wymaga znaczącej pracy ponieważ wystarczy pobrać klienta gry ze strony https://nightly.mtasa.com, i pobrać wersję gry, która nas interesuje.
Dla graczy, którzy myślą, że to VIRUS, spokojnie nie ma się o co martwić, są to jedynie osobne launcher'y gry.

➍ Sposób 4 jest spokojnym poczekaniem, aż deweloperzy gry usuną na dniach występujący problem, jednak nikt nie wie kiedy Update nadejdzie więc sposoby wyżej są szybsze i skuteczniejsze.

Wielu właścicieli serwerów zgłosiło ten błąd do sztabu deweloperskiego i zaleca się oczekiwać na aktualizację, jednak do tego czasu zalecam używać sposobu wyżej, by nie tracić zbędnych nerwów na denerwowanie się na systemy. 

Mam nadzieje, że w jakimś stopniu pomogłem i ominiecie błąd wynikający z błędu MTA, jest to mój pierwszy Poradnik i myślę, że wyszedł mi całkiem nieźle, do oceny zapraszam w komentarzach, jeżeli wam się podoba mój sposób pomagania zaznaczcie to w swoim komentarzu, a postaram się robić więcej takich rzeczy.

Do następnego i do zobaczenia na serwerze!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.