Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na WujekEddy

.xyz

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Marcepand
Nick oskarżonego: @WujekEddy
Powód skargi: Niekompetencja podczas wykonywanych czynności.
Data zdarzenia: 24.12.2020
Dowody:  [2020-12-24 23:15:49] [Output] : G> Marcepand: BOZE CZEKAM NA JESTERA OD TYGODNIA I BRAKUJE MI 9K - Jest to wiadomość, za którą dostałem karę mute aż na 3 godziny.
Opis sytuacji: Napisałem jedno zdanie na chacie G z włączonym CAPS'em za co zostałem ukarany mute na 3 godziny. Po rozmowie z kilkoma supporterami twierdzę, iż kara jest zbyt surowa - Każdy mówił, że powinienem dostać ostrzeżenie, a nie mute AŻ na 3 godziny. Uważam, że kara jest przesadzona a supporter popisał się swoją niekompetencją. Przed napisaniem owej wiadomości nikt nie ogłaszał, że taki czyn karany jest MUTE, supporter powiedział, iż była prośba o nie pisanie CAPSEM więc proszę o sprawdzenie logów co do tego. >>  [2020-12-25 15:33:10] [Output] : << [23] WujekEddy: owszem, natomiast była prośba o nie pisanie caps lockiem

Liczę na usunięcie kary spod panelu F5 bądź zmiany jej powodu, ze względu na to iż zaśmieca ona moją kartotekę.

ZAZNACZAM IŻ KARA JEST NAPISANA ZA NIEKOMPETENCJĘ SUPPORTERA.

Witam, a więc rozpocznijmy od standardu, który pojawił się już u każdego supportera - mowa tutaj o punkcie regulaminu z działu skarg § 7, ponieważ skarga owszem, jest za nadaną karę do czego oskarżony sam się przyznał, niekompetencją byłaby sytuacja w której złamałbym regulamin.
Poniżej przedstawiam fragment naszej rozmowy. Dodatkowo odniosę się do sytuacji, w której oskarżony informuje mnie iż takowego punktu/zakazu nie ma w regulaminue, czego rzecz jasna nie mogę zaprzeczyć, jednakże tutaj powołuję się na punkt regulaminu serwera o numerze 22. który brzmi następująco: "22. Kwestie nieujęte w Regulaminie rozpatrywane są indywidualnie przez Administrację." - w tej sytuacji spora ilość osób na czacie globalnym (/g) nadużywała znacząco CAPS LOCKA, gdzie była o tym konkretna informacja aby tego nie robić, stąd też powołując się na ten punkt regulaminu zastosowałem taką, a nie inną karę, zaś jej czas nadania został wymierzony na podstawie wewnętrznego regulaminu administracji, który pozwolę sobie przytoczyć "8. Graczowi pełniącemu funkcje administracyjne zezwala się stosować kary według własnej skali lecz wymaga się od niego sprawiedliwego wymierzania kary w stosunku do złamanych zasad Regulaminu Serwera." - dlatego też w moim mniemaniu kara wyciszenia trzech godzin nie była nagminną karą, ponieważ użytkownicy otrzymali informacje o zaprzestaniu nadużywania dużych liter co nie przyniosło rezultatów, dlatego trzech ostatnich użytkowników zostało ukaranych dokładnie w tym samym wymiarze czasu. 
 dowodnr1.png.3aab6773dc9ea2932de04cc27c32b0b9.png

Teraz odniosę się również do samej sytuacji... jako iż jesteśmy jedynie ludźmi uważam karę za niesłuszną, a sobie nie mam nic do zarzucenia, bez względu na fakt czy dokładnie taki punkt regulaminu istnieje czy też nie (odnośnie caps locka), ponieważ punkt 22. wyraźnie wyjaśnia nam podjęte przeze mnie czynności, również przez dłuższy okres czasu rozmawiałem z oskarżającym o całej sytuacji, pojawiło się pytanie dlaczego nie złożył apelacji... w końcu to właśnie ten dział służy do wyjaśniania takich niejasności, to właśnie ten dział służy do wyjaśniania sytuacji niesprawiedliwych kar bądź kogoś zdaniem zbyt długich - na tym polega moi mili dział apelacji, aby wszystko na spokojnie sobie wyjaśnić, ja również podchodzę do każdego użytkownika indywidualnie, przez co nie idę jednym schemat i nie biorę każdego do jednego wora, proponowałem rozmowę na kanale głosowym, niestety odpowiedź z Twojej strony była negatywna. Mam wrażenie że działasz pod wpływem emocji i w pewnym stopniu sam dobrze o tym wiesz iż kara jest słuszna, a ja powyższymi argumentami udowodniłem iż w żadnym stopniu nie nadużyłem swoich uprawnień, kara może być dla Ciebie zbyt wysoka, być może masz tutaj rację, jednakże mimo to obowiązkiem, a raczej przywilejem użytkownika jest złożenie stosownej apelacji, przy której bez problemu zdjąłbym karę jeśli faktycznie podałbyś konkretny argument, dla którego mógłbym to zrobić... cóż, bardzo mi przykro, że gracze oceniają członków administracji jedynie w sytuacjach kiedy te są dla was niekorzystne, a na plusy niestety już nikt nie chce patrzeć... tym zdaniem zakończę swoją wypowiedź, uważam iż postąpiłem zgodnie z regulaminem, nie mam nic sobie do zarzucenia, a skarga została złożona ze względu na nadaną karę, a to czy Ty sobie dopiszesz, że tak nie jest to już inna sprawa, pozdrawiam serdecznie, jest to moja jedyna wypowiedź, oczekuję na wiadomość administracji/administracji RCON.
dowodnr2.png.eb2fc6ae8fb409c7c513ff7fdd7d5835.png 

4 minuty temu, WujekEddy napisał:

była o tym konkretna informacja aby tego nie robić, stąd też powołując się na ten punkt regulaminu zastosowałem taką, a nie inną karę

12 minut temu, Marcepand napisał:

supporter powiedział, iż była prośba o nie pisanie CAPSEM więc proszę o sprawdzenie logów co do tego.

Poproszę o loga odnośnie tej informacji - czekam na wiadomość pisaną tak jak inne ogłoszenia supporterskie, a nie na PW do jakiegoś gracza.

A jeśli chodzi o karę - faktycznie, powinienem ją dostać, aczkolwiek powinna to być kara w postaci ostrzeżenia a nie mute na 3 godziny. Nadmieniam, iż nie byłem wcześniej karany za podobny czyn, oraz nie zostałem poinformowany o "Nie pisaniu CAPS lockiem". Na tej podstawie twierdzę, iż kara mute 3 godzin nie była adekwatna do popełnionego czynu. Sytuacja nastąpiła raz, a nie kilkukrotnie. W dodatku było to tylko jedno zdanie.

Jeśli chodzi o apelację to nie chciałem jej pisać, ponieważ nic by to nie zmieniło oprócz zdjęcia kary. Przez twój czyn została zaśmiecona moja kartoteka czego nie powinno mieć miejsca.

2 minuty temu, Marcepand napisał:

A jeśli chodzi o karę - faktycznie, powinienem ją dostać, aczkolwiek powinna to być kara w postaci ostrzeżenia a nie mute na 3 godziny. Nadmieniam, iż nie byłem wcześniej karany za podobny czyn, oraz nie zostałem poinformowany o "Nie pisaniu CAPS lockiem". Na tej podstawie twierdzę, iż kara mute 3 godzin nie była adekwatna do popełnionego czynu. Sytuacja nastąpiła raz, a nie kilkukrotnie. W dodatku było to tylko jedno zdanie.

To czy otrzymasz ostrzeżenie czy wyciszenie, decyduję o tym ja, swojej decyzji bym nie zmienił.

W skrócie mówiąc - nie powinienem mieć tej kary. Przez takie czyny zaśmiecane są listy kar, które zmniejszają szanse dostania się w rekrutacji do jakiejś frakcji, bądź na rangę supportera.

@WujekEddy Wydaje mi się, że wiesz o co chodzi. Jesteś liderem frakcji, więc chyba wolisz przyjąć osobę z 2 karami, niż z 10.

Przed chwilą, WujekEddy napisał:

To czy otrzymasz ostrzeżenie czy wyciszenie, decyduję o tym ja, swojej decyzji bym nie zmienił.

Osoby z większym stażem w administracji twierdzą co innego.

Ja zostaje przy swoim i czekam na wypowiedź ARCON.

Głównie z tego powodu, że zostajesz przy swoim nie dając żadnych porządnych argumentów nie chciałem wyjaśniać tego z tobą na kanale głosowym. Twój jedyny argument to, to że ty wybierasz długość kary. Nie potrafisz wyjaśnić, dlaczego jest ona aż tak długa. - W skrócie mówiąc nie da się dojść z tobą do porozumienia.

Pozdrawiam Marcepand.

1 minutę temu, Marcepand napisał:

W skrócie mówiąc - nie powinienem mieć tej kary. Przez takie czyny zaśmiecane są listy kar, które zmniejszają szanse dostania się w rekrutacji do jakiejś frakcji, bądź na rangę supportera.

@WujekEddy Wydaje mi się, że wiesz o co chodzi. Jesteś liderem frakcji, więc chyba wolisz przyjąć osobę z 2 karami, niż z 10.

Oczywiście, całkowicie się z Tobą zgadzam, jednakże liderzy zwracają uwagę na powód kary, wyciszenie za taki wybryk to nie jest nic co powinno stanowić jakiekolwiek zagrożenie dla Twoich szans, tak jak wspomniałem, z chęcią bym z Tobą porozmawiał na discord by wspólnie dojść do jakiegoś konsensusu, jednakże odmówiłeś tejże propozycji, sam uznałeś iż kara się należała Ci się, jednakże Ty sądzisz że w innym wymiarze czasowym, ja uznałem inaczej i nie widzę sensu dalszej konwersacji bo niczego to nie zmieni, jeśli tak bardzo zależy Ci na ukaraniu mnie to oczywiście oczekujmy na ogłoszenie administracji.

Mam nadzieję, że kiedyś mi odpowiesz

10 minut temu, Marcepand napisał:

Poproszę o loga odnośnie tej informacji - czekam na wiadomość pisaną tak jak inne ogłoszenia supporterskie, a nie na PW do jakiegoś gracza

23 minuty temu, WujekEddy napisał:

niekompetencją byłaby sytuacja w której złamałbym regulamin.

Dlatego piszę tą skargę 

8. Graczowi pełniącemu funkcje administracyjne zezwala się stosować kary według własnej skali lecz wymaga się od niego sprawiedliwego wymierzania kary w stosunku do złamanych zasad Regulaminu Serwera.

9. Zakazuje się nierównego traktowania graczy przez Administrację serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.