Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na copka

GBS!

Rekomendowane odpowiedzi

Login: GBS!
Nick oskarżonego: Copka
Powód skargi: Żlę nałożone prawko, straszne nadciąganie kary.
Data zdarzenia:  08.03.2023
Dowody: Logi
Opis sytuacji: Ogólnie to tak, jak codziennie wbiłem na serwer i zacząłem robić zadanie dzienne, trafiły mi się wtedy szambiarki, pojechałem na sf w celu wykonania przed ostatniego zadania dziennego, po napompowaniu 9k litra, podjechałem na tanią giełdę w celu wypompowania ostatniej studzienki, gdy podłączyłem kolega na dc się spytał czy pożyczę mu na szybko 1k no to się zgodziłem, stanąłem sobie ładnie na parkingu włączyłem awaryjki podłączyłem ( na ss rozrysowałem to jak wyglądała sytuacja ) i wszedłem  do budynku ( jest tam bankomat ) w celu wyciągnięcia hajsu. Gdy wyszedłem zobaczyłem copke na s2 swoim sentinelem na frakcji SATC, opisałem mu sytuację, przeprosiłem a on i tak nadał prawko PDCP  bez żadnego A ani B, miałem również wtedy fulla szambo około 2400$ na 1 lvl. Jak przyglądałem się jak wygląda sytuacja w przypadkach PDCP to albo dostają warna albo kicka... a ja mający 50 dzień bez kary dostałem prawko śmiech na sali..
Napisałem do niego, czy opłaca się pisać apelke, on napisał że możesz napisać ale sprawdzę jak będę miał czas, napisałem i po minięciu 2 dni dopiero kolega .Mariuszek. do archiwum. Jak kontaktowałem się z paroma osobami i opowiedziałem im zdarzenie ( chodzi o administrację ) to mówili że mogę napisać skargę bo powód trochę jest wyciągnięty i nadciągnięty 

Niżej daje ss'a jak to wyglądało 

https://imgur.com/a/HzWHvQZ

Hej, z góry chcę przeprosić i poprosić o wyrozumiałość ale nie wypowiedziałem się w określonym czasie z powodu braku czasu spowodowanym natłokiem spraw prywatnych. Wracając do tej sytuacji skoro postanawiasz napisać skargę z powodu nie słusznie według ciebie nadanej kary to dlaczego nie piszesz prawdy w skardze? Sprawdzając logi w postaci wiadomości prywatnych które pisałeś do mnie że idziesz kupić auto w apelacji również się przyznałeś że podczas pracy poszedłeś kupić auto a to jest wykorzystywanie pracy do celów prywatnych. 

Spoiler

Niestety nie rozpatrzyłem osobiście ci apelacji w związku z tym gdy sprawdzałem dział apelacje od kar twoja apelacja została umieszczona do archiwum przez innego członka administracji dlatego iż kara ci minęła warto również wspomnieć o pewnym podpunkcie regulaminu działu apelacje od kar.

Spoiler

§ 9
Członek administracji serwera ma obowiązek rozpatrywać apelacje od kar które nadał, w przeciągu 72 godzin od ich pojawienia się na forum w dziale Apelacje od kar.
Wyjątek stanowią kary krótsze bądź równe 3 dni oraz kary permanentne.

Piszesz w skardze że niby po tym jak mnie zobaczyłeś w grze przeprosiłeś za swoje zachowanie otóż prawdopodobnie znów wprowadzasz w błąd sprawdzając logi serwerowe nie było czegoś takiego zamiast tego przyznałeś się do nadanej kary i się dziwiłeś czemu ją masz. Jeżeli przeprosiłeś za to na VC skoro się nie zgadzałeś z tą karą mogłeś nagrać tą sytuacje i byśmy zweryfikowali czy faktycznie przeprosiłeś czy znów wprowadzasz w błąd. Co do długości kary przed nadaniem jej sprawdziłem twoje kary i miałeś na początku roku już kilka kar nadanych do tego momentu oraz twoja kartoteka kar jest pełna w przeróżne twoje wyczyny za które zostałeś ukarany w związku z tym kara została wyskalowana na bardziej dotkliwszą za takie przewinienie. Warto również wspomnieć po nadaniu kary o twoim zachowaniu które jest w pewnym stopniu prowokacyjnym wobec mnie w postaci statusów na forum oraz wiadomości prywatnych na komunikatorze Discord w których wyrażasz swój żal od tej kary pozwolę sobie przytoczyć jedną z twoich aktualizacji statusów.

Spoiler

image.png.c6cf59e8a6e023b846fbb3538b353197.png

Zrzuty ekranu potwierdzające wersję wydarzeń w której się przyznałeś do kary oraz to co pisałeś do mnie na komunikatorze Discord zostają wysłane do adm.RCON jako dowód w sprawie. Myślę że odpowiednio się wypowiedziałem co do zarzucanych czynów wobec mnie i w sposób rozwiewający wątpliwości. 

Wielkie XD, 

Po 1 rzeczywiście wprowadziłem w błąd z tym że ide kupić auto, bo miało to się wydarzyć, lecz chłop nie przyjechał więc, wypłaciłem pieniądze bo miałem pożyczyć koledze, po drugie wychodząc POWIEDZIAŁEM na vc nie wytepuj i przeprosiłem wspominając nie dawaj tylko prawka juz odjeżdżam, mogą to potwierdzić inni z którymi siedziałem na dc, bo dość głośno to powiedziałem, jakoś jako jedyny zauważyłem ze dajesz prawko za takie coś, śmieszne mega to jest. 

Nawet jeśli, mogłeś poczekać bo miałem fulla szambo potem byś dał. Po trzecie 2 razy się spóźniłeś z tymi wypowiedziami ja all rozumiem no ale żeby tak działać XD. 

Po czwarte nie dałeś sie wytłumaczyć z tego co zrobiłem tylko dałeś prawko

Po piąte nie do Ciebie bylo to skierowane "HEJTERAMI" nawet Cie pozdrowiłem, nie wiem gdzie tu widziesz prowokacje nie baw sie w Tobiasza.

Tyle ode mnie jak narazie 

Wielkie XD, 

Po 1 rzeczywiście wprowadziłem w błąd z tym że ide kupić auto, bo miało to się wydarzyć, lecz chłop nie przyjechał więc, wypłaciłem pieniądze bo miałem pożyczyć koledze, po drugie wychodząc POWIEDZIAŁEM na vc nie wytepuj i przeprosiłem wspominając nie dawaj tylko prawka juz odjeżdżam, mogą to potwierdzić inni z którymi siedziałem na dc, bo dość głośno to powiedziałem, jakoś jako jedyny zauważyłem ze dajesz prawko za takie coś, śmieszne mega to jest. 

Nawet jeśli, mogłeś poczekać bo miałem fulla szambo potem byś dał. Po trzecie 2 razy się spóźniłeś z tymi wypowiedziami ja all rozumiem no ale żeby tak działać XD. 

Po czwarte nie dałeś sie wytłumaczyć z tego co zrobiłem tylko dałeś prawko

Po piąte nie do Ciebie bylo to skierowane "HEJTERAMI" nawet Cie pozdrowiłem, nie wiem gdzie tu widziesz prowokacje nie baw sie w Tobiasza.

Tyle ode mnie jak narazie 

A nawet jeśli poszedłem wypłacić hajs a w tej samej chwili pompowała sie studnia to nie wiem jakim prawem dajesz za to prawko, dkoro jest to nadal wykonywanie pracy, to jest tak samo jak jesteś na frakcji a wypłacasz hajs z bankomatu, lub dajesz prawko na służbie, nie wiem czemu próbujesz brnąć w to że jest nadane dobrze prawko skoro nic nie zrobiłem aby wykorzystać pojazd do celów prywatnych, rozumiem jakbym nim jeździł lub na G1 przyjechał ale za takie coś?? żal 

W dniu 13.03.2023 o 23:47, copka napisał:

kara została wyskalowana na bardziej dotkliwszą za takie przewinienie

Bez przesady, wykorzystywanie pracy do celów prywatnych powinno skończyć się co najwyżej wyrzuceniem z serwera. Nie jest to tak rażące zachowanie, tak jak gdyby zrobił to podczas służby we frakcji. 

Karę unieważniam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.