Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z użytkownikiem ukashhh

AlimentoS

Rekomendowane odpowiedzi

8zTK4DE.png
naTqDnE.png

Witam, z tej strony Senior Pressman AlimentoS. W ostatnim dniach udało przeprowadzić mi się wywiad z obecnym liderem, jednego z serwerowych biznesów. Podczas wywiadu zapytaliśmy m.in. o przeszłość, szczegóły związane z bilbordami serwerowymi, czy karierę na serwerze, lecz nie tylko. Udało nam się również dowiedzieć między innymi, ile nowych bilbordów powstanie na ProjectRPG. Rozmowa przyniosła niespodziewany bieg akcji, dlatego zachęcam Państwa do zapoznania się z poniższym wywiadem. Miłej lektury!
Gzqqb1L.png

R - Redaktor @AlimentoS  |  U - Użytkownik @ukashhh

RWitam, Senior Pressman AlimentoS z serwerowej redakcji prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić wywiadu?

UHej, jasne.

RZanim przejdziemy do kwestii Twojego biznesu, chciałbym zapytać Cię o to, w jaki sposób dowiedziałeś się o ProjectRPG? Pamiętasz może, kiedy to było?
UO serwerze dowiedziałem się całkiem przypadkowo. Zostałem zbanowany na konkurencji i nie miałem się gdzie podziać. Wchodziłem na randomowe serwery i trafiłem na ProjectRPG. Z czasem wracałem na niego coraz częściej, aż zacząłem regularnie grać. Zostałem przy tym serwerze głównie dzięki Volenirowi i Polakowi, to były czasy, gdy na serwerze grało po 5-10 osób.

RJak wyglądały Twoje początki na serwerze? Pamiętasz może swój pierwszy pojazd?
UPoczątki na serwerze to praca na kosiarkach i w tle serial. Pracowałem nawet po kilkanaście godzin dziennie. Następnie dołączyłem do administracji i frakcji SAPD, której zostałem liderem na długo ponad rok. Dobrze wspominam ten czas, 10 osób na serwerze, każdy nawzajem się szanował i sobie pomagał. W tamtych czasach nowy gracz na serwerze to było coś niesamowitego, każdy starał się pomóc i przekonać, żeby został na dłużej. Moim pierwszym pojazdem na tamte czasy była bodajże Manana, lecz VUID nie pamiętam, jednak myślę, że około 16.

MKoJuFS.png

RSuper historia, a oprócz MTA:SA grasz w jakieś inne gry? 
UOd ponad dwóch lat nie gram w inne gry. Kiedyś zostałem namówiony do ligi, lecz nie spodobała mi się i przestałem grać, co myślę, że wyszło mi na spory plus. Ostatnimi czasy mam mało czasu. Poświęcam je na MTA, jednak jest to tylko wejście na serwer, żeby przelać wypłaty pracownikom biznesu. Myślę, że jest to spowodowane brakiem czasu i poświęceniu się nowym zajawkom i pasjom.

RJakbyś miał więcej czasu, to jaka inna gra oprócz MTA:SA byłaby u Ciebie tą najczęściej grywaną?
UMyślę, że z chęcią zagrałbym w nową odsłonę gry The Forest.

RCiekawy wybór. Przejdźmy teraz do Twojego biznesu. Kiedy i w jakich okolicznościach wpadłeś na pomysł utworzenia takiego biznesu?
UNa pomysł utworzenia nowego biznesu wpadłem ponad rok temu. Chciałem wprowadzić coś nowego na serwer. Czemu billboardy? Sam nie wiem, lecz był to strzał w dziesiątkę.

RJakie miałeś początkowe odczucia? Byłeś dobrze nastawiony, że biznes zostanie wprowadzony na serwer, czy jednak były obawy?
USzczerze, wiedziałem, że biznes się przyjmie z wielu powodów, a przykładem może być na przykład nowość na scenie MTA. Druga sprawa to wniosek o utworzenie biznesu, nad którym siedziałem ponad tydzień i wyszło bardzo dobrze. Został mega ciepło przyjęty, również wprowadzenie biznesu w życie było ciekawe, gdzie po 10 minutach od odkrycia tematów na forum mieliśmy już kolejki na grafiki i wynajem billboardów.

RNa czym głównie polega Wasz biznes?
UNasz biznes polega głównie na wykonywaniu grafik. Nasza oferta jest naprawdę bogata, począwszy od bannerów na różne platformy, avatary, aż do grafik na billboardy typu rekrutacje. Jako biznes oferujemy wynajem reklam na billboardzie na nieograniczony czas. Więcej informacji znajduje się w naszej kategorii na forum.

RRozumiem, a mógłbyś nam zdradzić, jak wygląda i ile trwa proces zamawiania i wgrywania bilbordu?
UZależy od klienta. Jako pracownicy jesteśmy bardzo szybcy i zgrani. Po złożeniu wniosku na billboard przez klienta przyjmujemy go zazwyczaj w ciągu 30 min. Tworzenie grafiki zależne jest od wymagań klienta. Staramy się, aby grafiki były jak najlepiej wykonane i żeby odpowiadały klientowi. Ciężko oszacować, jaki czas, przez nasz kalendarz wynajmu, ponieważ przez większość czasu billboardy są zajęte i albo trzeba wybrać inny billboard, albo poczekać. Jeśli billboard jest wolny, to myślę, że wszystko zajmuje dzień, maksymalnie dwa dni.

aJoWcHs.gif

RJakie inne funkcje oprócz bilbordów posiada Twój biznes?
UTak jak wspominałem wyżej, wykonujemy grafiki na zlecenie, ale w naszej ofercie mamy również fotografowanie miejsc, obiektów, pojazdów itp. Oprócz tego możemy jeszcze zmontować film pod wymagania klienta, lecz rzadko z tej usługi klienci korzystają.

RJak działa u Was karta stałego klienta? Ile dotychczas wydaliście takich kart?
UKarta stałego klienta w naszym biznesie daje wiele możliwości i fajne zniżki. Aby karta została wyrobiona, należy złożyć wniosek, koszt wyrobienia takiej karty to 20,000$. Po założeniu takiej karty klient dostaje takie korzyści jak -20% zniżki na każdy wynajmowany billboard wraz z grafiką. Dostaje również wyróżnienie w postaci rangi na naszym discordzie oraz wpisanie na kanał listy osób z taką kartą. Więcej informacji na ten temat możecie znaleźć na naszym forum. Od początku działania biznesu, takich kart wydaliśmy już 11 sztuk.

RMógłbyś powiedzieć nam, ile pracowników obecnie liczy Wasz biznes? Ile z tych osób to graficy?
UNa ten moment biznes liczy siedem pracowników wraz z zarządem. Każdy z nas jest grafikiem, lecz każdy zajmuje się czymś innym, jeden pracownik jest od avatarów, a drugi od grafik pod rekrutacje. Oczywiście, jeśli jeden pracownik nie podoła zadaniu, to przejmuje pałeczkę druga osoba. Na tym polega właśnie współpraca w biznesie.

RDobry personel to podstawa, a gdzie znajduje się Wasza siedziba?
UNasza siedziba znajduje się w Las Venturas, a dokładniej w dzielnicy Old Venturas Strip.

RCzy planujecie jakąś rekrutację w najbliższym czasie w Wasze szeregi?
URekrutacja odbyła się niedawno, więc na ten moment nie planujemy kolejnej.

RJakiś czas temu pytaliście graczy serwera ProjectRPG, gdzie chcieliby ujrzeć nowe bilbordy. Ile ostatecznie bilbordów zawita na serwerze?
UWybraliśmy trzy lokalizacje na nowe billboardy, są to naprawdę dobre miejsca. Pozostaje tylko czekać.

RCzy mógłbyś zdradzić nam przynajmniej jedną nową lokalizację bilbordu?
UDokładnej lokalizacji nie mogę zdradzić, lecz na pewno jeden pojawi się w Los Santos.

RZapowiada się super. Kiedy możemy spodziewać się takiej aktualizacji? 
UNa ten moment nie mogę podać daty, ponieważ nie zależy to ode mnie, lecz od wyższych organów.

ROprócz bilbordów planujecie np. jakieś nowe funkcje lub inne nowości? Jak tak, to możesz nam coś zdradzić? Warto czekać?
UJakieś pomysły w głowie się tworzą, lecz nie możemy za wiele kombinować, ponieważ i tak mamy dużo funkcji, z których korzystamy. Myślę, że do wakacji na pewno pojawi się jakaś nowość.

RJesteś również członkiem jednej z serwerowych organizacji. Jaka to organizacja, jak długo tam jesteś i czy warto według Ciebie tam być?
UJestem aktualnie w organizacji Triada, w której pełnie funkcje V-lidera od ponad roku. W samej organizacji myślę, że jestem około 2 lata. Uważam, że jest to jedna z lepszych organizacji na serwerze pod każdym względem. Posiadamy wiele fajnych systemów, jak i przyjazną atmosferę. Nie musisz się martwić o pojazdy, ponieważ mamy ich ogrom, od tych sportowych, po off-roady. Polecam każdemu!

E7mKtGR.png

RByłeś kiedyś w administracji serwerowej?
UTak, byłem. Był to bodajże 2020 rok i druga serwerowa rekrutacja. Pełniłem funkcję supportera, wtedy wyglądało to całkiem inaczej, ponieważ nie mieliśmy narzuconych norm, a graczy było mało. Długo w niej nie byłem, lecz przydała mi się ta funkcja do wielu rzeczy związanych z frakcją.

RPracowałeś kiedyś na pracach dorywczych? Jeśli tak, to gdzie spędziłeś najwięcej czasu?
UPrzyznam się bez bicia, nie pracowałem na wielu pracach, a jeśli tak, to tylko, gdy wyszła nowa praca, żeby sprawdzić, jak działa. Cały swój serwerowy czas wkładałem w biznesy lub frakcje, z których zarabiałem lepsze pieniądze.

RMało kto wybiera taką drogę kariery, jak Ty. Wróćmy może jeszcze do początku tej rozmowy, gdzie wspomniałeś, że zajmujesz się obecnie nowymi pasjami, mógłbyś zdradzić naszym czytelnikom chociaż jedną z nich?
URozwijam swoje pasje dotyczące elektroniki, jak i motoryzacji. Głównie dłubanie przy aucie, w silniku, jak i wewnątrz auta. W bardzo ciekawe sposoby można połączyć te dwie rzeczy, a efekty są jeszcze lepsze.

RPojawiają się nieoficjalne informacje, że zamierasz pożegnać się z serwerem ProjectRPG, to prawda?
UTak jest to prawdą, lecz nie tylko z serwerem, ale także z całym MTA.

RJak długo myślałeś nad podjęciem tej decyzji?
UTa decyzja ciągnie się za mną od ponad roku, w zasadzie od tamtego momentu brak mi chęci do gry w MTA. Ostatnią rzeczą, jaka mnie trzymała to biznes Marquee, lecz teraz gdy wiem, że można mnie zastąpić, to opuszczam mój kawałek podłogi.

RGdzieś tam z tyłu głowy pojawia się Tobie myśl ewentualnego powrotu za kilka miesięcy, lat? Czy raczej jest to już ostateczne odejście?
UJak to mówią "nigdy nie mów nigdy", lecz ja jestem trochę inny i jednak to powiem - nigdy. Niestety nie zamierzam powracać, mój czas się już skończył i zostawię to w takim stanie. Jest to moja ostateczna decyzja.

RJak obecnie wygląda Twój majątek? Było warto go poszerzać przez tyle lat?
UNie jestem bogaty, jak większość uważa. Moje pieniądze wole włożyć w biznes lub na większe wypłaty dla pracowników biznesu. Oczywiście posiadam jakieś auta, w moim garażu znajdziemy Securicara total full tune oraz Fortune Rocket Bunny. Mam także inne pierdoły, ale są mniej ważne. Co do mojego majątku przed zerowaniem to tak, warto go było poszerzać. Miałem wtedy wiele ciekawych aut i nieruchomości i bodajże byłem w topce najbogatszych graczy na serwerze. Za błędy się płaci i trzeba przyjąć to na klatę.

RCo zrobisz ze swoim dotychczasowym majątkiem po opuszczenia serwera? Zamierzasz go sprzedać, czy może pozostawisz go dla siebie?
UZostawiam go dla siebie. Kiedyś, jak będę miał dzieci, to będą śmigać Securicarą po San Andreas.

RZbliżamy się ku końcowi naszej rozmowy. Chciałbyś słowem zakończenia przekazać coś pozostałym graczom, kogoś pozdrowić?
UChciałbym pozdrowić wszystkich czytelników oraz mojego psa. Dziękuje wszystkim, którzy przeczytali ten wywiad. Co mogę przekazać? Nie bójcie się podejmować decyzji, ponieważ mogą zmienić wasze życie na lepsze. Z fartem!

ROczywiście gorąco pozdrawiamy! Dziękuję bardzo za poświęcony czas na udzielenie wywiadu i przede wszystkim życzę powodzenia w życiu prywatnym. 
UNie ma problemu, na razie.

qmYAiIf.png

XGwBbve.png
I tym akcentem zakończyliśmy rozmowę z tym wspaniałym i bogatym w historię graczem. Dziękuję bardzo za przeczytanie tego wywiadu, pozdrawiam!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
Autor: Senior Pressman @AlimentoS
 Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Empl. Manager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.