Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Toya

Siekierka

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Siekierka
Nick oskarżonego: Toya
Powód skargi: Utrudnianie rozgrywki, bezpodstawne kicki.
Data zdarzenia: 30.12.2022
Dowody: 

Spoiler

[2022-12-30 22:30:32] [Output] : (221) Toya: Dobra
[2022-12-30 22:30:40] [Output] : (221) Toya: odejdĹşcie, albo polecÄ… po kolei bany
[2022-12-30 22:30:44] [Output] : (221) Toya: ilez mozna prosić
[2022-12-30 22:30:56] [Output] : (221) Toya: za utrudnianie rozgrywki

Spoiler

[2022-12-30 22:43:58] [Output] : Gracz Siekierka został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki
[2022-12-30 22:43:51] [Output] : Gracz _KubiXoN_ został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki
[2022-12-30 22:43:42] [Output] : Gracz Alkos został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki
[2022-12-30 22:43:29] [Output] : Gracz Fresh został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki
[2022-12-30 22:43:19] [Output] : Gracz lNitrodolski został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki
[2022-12-30 22:43:11] [Output] : Gracz Richard_SoN został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki
[2022-12-30 22:43:04] [Output] : Gracz NAWERIX został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki
[2022-12-30 22:42:54] [Output] : Gracz KimentoS został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki
[2022-12-30 22:42:45] [Output] : Gracz MlecznyCzlowiek został wyrzucony z serwera przez Toya, powód: utrudnianie rozgrywki

Opis sytuacji: Oskarżona groziła nam banem za to, że staliśmy na chodniku prowadząc rozmowy, kiedy inny gracze wykonywali na nas stojących na chodniku masowy VDM. Jeden gracz otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów dopiero po tym jak staranował nas z wysoką prędkością 4 raz, po uprzednim upominaniu się kiedy nas obserwował supporter ([2022-12-30 22:32:29] [Output] : Gracz Alkos otrzymaĹ‚ zakaz prowadzenia pojazdĂłw na 1 dzieĹ„ przez Leszek*nt, powĂłd: VDM).
  W grupie około 10 osób przemierzaliśmy miasto San Fierro chodząc po chodniku na trasie między kioskiem, a OSK. W momencie, w którym dotarliśmy do OSK  oskarżona zaczęła nas wszystkich kickować za to, że staliśmy sobie na chodniku. Jestem przekonany, że co najmniej kilka osób straciło z tego faktu możliwość otrzymania nagrody co godzinnej.
Reasumując loteria kick'ów rozpoczęła się za stanie na chodniku, który jest specjalnie wyznaczoną przestrzenią dla pieszych, którzy mają prawo z niego korzystać.
W razie potrzeby jestem w posiadaniu 20 minutowego  nagrania z całego zajścia. Pozdrawiam

Witam, zacznijmy od samego początku... 

Dostałam informację od innego supportera, że utrudniacie rozgrywkę przechodząc przez przejście w lokalizacji San Fierro - Hashbury (obok sklepu), jest to miejsce często zaludnione, jest tam również słaba widoczność po przez górkę przy czym przechodząc gracze was nie widzieli idąc tym, oni uszkadzali sobie pojazdy uderzając w Was. Supporter wcześniej prosił Was abyście zaprzestali chodzenia po przejściach, wy mimo wszystko robiliście to, mieliście pewną satysfakcję. Gdy przyszła ja, popełniłam błąd pisząc Wam o banie, nie było to w porządku, ale byliście kilka razy proszeni aby przestać chodzić po przejściach utrudniając rozgrywkę innym graczom na serwerze. Oczywiście nie ma tego w KRD, ale postąpiłam stosując się do punktu w regulaminie: 

12. Kwestie nieujęte w regulaminie rozpatrywane są indywidualnie przez administrację. 

Kończąc swoją wypowiedź dodam, że postąpiłam prawidłowo według mojej oceny, otrzymaliście "kicki" - nic groźniejszego. A nic na was nie działało, mimo pisania, proszenia dalej szliście w grupie w stronę OSK.  

24 minuty temu, Toya napisał:

jest to miejsce często zaludnione, jest tam również słaba widoczność po przez górkę przy czym przechodząc gracze was nie widzieli idąc tym, oni uszkadzali sobie pojazdy uderzając w Was. Supporter wcześniej prosił Was abyście zaprzestali chodzenia po przejściach, wy mimo wszystko robiliście to, mieliście pewną satysfakcję

No rzeczywiście ciężko jest zauważyć pieszych przechodzących przez przejście dla pieszych jadąc z v-maxem w okolicach 200km/h wzwyż, kiedy ograniczenie prędkości w terenie zabudowanym wynosi 80km/h. Gracze łamali notorycznie KRD przekraczając dozwoloną prędkość, nie zachowując zasad szczególnej ostrożności na drodze, co skutkowało kolizją i potrąceniem pieszych. Na to również nie raczyłaś zwrócić uwagi. Osoby, które zachowywały szczególną ostrożność i NIE przekraczały dozwolonej prędkości jakoś potrafiły się zatrzymać, następnie zaczekać 3 sekundy aż przejdziemy i jechać dalej. Dodatkowo napomnę, iż nie nadużywaliśmy przejścia chodząc po 20 razy po jednych i tych samych pasach.

O ile masz prawo jazdy irl, to też będziesz się tłumaczyć, że jest to miejsce  często zaludnione, jest tam słaba widoczność i górka tam była? Martwiąc się bardziej o zderzak w pojeździe silnikowym aniżeli zdrowiem drugiego człowieka? Sama stwierdziłaś, że jest to miejsce "często zaludnione", więc analogicznie do tego kierowcy powinni zachować ostrożność na drodze.

Jako osoba na "tak wysokim stanowisku" powinnaś wiedzieć, że każda moneta ma dwie strony. 

Teraz, Toya napisał:

Nie wiem dlaczego porównujesz życie realne do świata gry. Napisałam wyżej swoją wypowiedź, nie mam nic więcej do dodania. 

Porównuje, gdyż regulamin oraz KRD, są bazowane na prawdziwym życiu oraz ich zasadach. No chyba, że się mylę i można łamać wszelkie nakazy i zakazy, bo to jest tylko gra... A nie czekaj, patrząc na moją listę kar, to raczej tak nie jest.

Nieodpowiednie dla Administratora jest grożenie innym graczom oraz pokazywanie swojej wyższości przez posiadanie rangi. Oskarżona nie powinna w żaden sposób okazywać tego, że może kogoś zbanować, a jedynie działać według regulaminu oraz funkcji, jakie posiada.

Nie można stwierdzić po dostarczonych dowodach, czy nastąpiła niezgodność z karaniem jak opisano wyżej. Mimo wszystko na nagraniu można zauważyć celowe działanie w przeszkadzaniu w rozgrywce (blokowanie ruchu członkowi administracji). 

W tej sytuacji oskarżona zostaje ukarana wewnętrznie.

Skargę przyjmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.