Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Kamdro

Jack_Sparrow

Rekomendowane odpowiedzi

Login: MikeJE
Nick oskarżonego: Kamdro
Powód skargi: Złamanie regulaminu rat oraz zawyżenie wartości pojazdu
Data zdarzenia: 2.09.2022
Dowody: 

https://imgur.com/a/4n4F8Z7

Opis sytuacji: Supporter sprzedał pojazd w systemie ratalnym oraz złamał przy tym regulamin. 

Dodam również iż wartość transakcji została mocno zawyżona bo aż o 200-250k

PUNKT Z REGULAMINU:

Gracz zawierający umowę ratalną, w której skład wchodzi konieczność spłaty określonej kwoty, zobowiązany jest uiścić opłatę początkową w wysokości 30% na rzecz gracza, z którym ta umowa dochodzi do skutku.

Dzień dobry, niestety wyszło moje niedopatrzenie przy dawaniu rat innemu graczowi. Zapomniałem o podpunkcie przytoczonym przez oskarżającego. Każdy jest człowiekiem i takie sytuację się zdarzają. Zamiast 30%, gracz uiścił początkową wpłatę ~15%. Nie ma co tutaj więcej doszukiwać, mój błąd i przyjmę go na klatę.

Godzinę temu, Kamdro napisał:

Dzień dobry, niestety wyszło moje niedopatrzenie przy dawaniu rat innemu graczowi. Zapomniałem o podpunkcie przytoczonym przez oskarżającego. Każdy jest człowiekiem i takie sytuację się zdarzają. Zamiast 30%, gracz uiścił początkową wpłatę ~15%. Nie ma co tutaj więcej doszukiwać, mój błąd i przyjmę go na klatę.

Trudno, gracz zostałby za to zbanowany a ty masz mieć taryfe ulgową? 😛

Odpowiedzi zostały ukryte, bo był to niepotrzebny spam (w dodatku niezgodny z regulaminem działu). Administracja nadal ma do nich dostęp i będą one brane pod uwagę jako sugestia. Skarga jeszcze nie została rozpatrzona, bo chcemy wyegzekwować najlepszy werdykt, niestety nie zawsze takie decyzje są proste do podjęcia, też jesteśmy ludźmi i napotykamy czasem trudności w niektórych kwestiach. 

Do czasu kolejnej wypowiedzi Administracji RCON proszę o nie podbijanie tematu niepotrzebnymi postami. 

Cześć,

przyglądając się sprawie:

- wymiana nie miała znamion zaniżenia/zawyżenia wartości jakiegokolwiek z pojazdów.

Można jednak stwierdzić, że nie nastąpiło spłacenie równowartości regulaminowych 30% opłaty startowej dla pożyczającego, a jedynie 19%. Jest to zachowanie niedopuszczalne i nie zgadzamy się jako Administracja RCON na traktowanie regulaminu serwera w ten sposób. Brak reakcji nie pozostanie zatem bez echa.

W związku ze złamaniem regulaminu przez członka administracji zostanie na niego nałożona kara w postaci wpłaty brakujących 11% (122,000$) na konto Administracji RCON (UID: 30077) w ciągu 30 dni (do 25.02.2023) od momentu przyjęcia skargi. Dodatkowo w związku z naruszeniem regulaminu oraz na podstawie ostatnich sytuacji (skarg oraz zachowania wobec innych członków administracji) zostaje zdegradowany do stanowiska Supporter oraz zawieszony w funkcjach administracyjnych na 14 dni. 

Skarga przyjęta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.