Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Administracje

NOOD

Rekomendowane odpowiedzi

Login: BeNiUUU
Nick oskarżonego: @Grzyb. @Chvdy09 @BollmeN @semyaaza
Powód skargi: Ignorowanie chatu g, brak reakcji ze strony administracji na moce wyzwiska, odrzucanie reportów.
Data zdarzenia: 23.08.2022, Cała sytuacja działa się od około godziny 2:00 do 3:00
Dowody: 

Spoiler

[2022-08-23 02:03:36] [Output] : G> xxHappyPL: wypierdalaj
[2022-08-23 02:03:51] [Output] : G> xxHappyPL: drogi i cos sie pultasz
[2022-08-23 02:04:06] [Output] : G> xxHappyPL: noname walonyt
[2022-08-23 02:05:32] [Output] : G> xxHappyPL: dorosne z twoja mamitą przy boku
[2022-08-23 02:07:42] [Output] : G> xxHappyPL: wyprostuje ci matule
[2022-08-23 02:08:40] [Output] : G> xxHappyPL: z qukim cie dojade wsiur
[2022-08-23 02:12:08] [Output] : G> xxHappyPL: poplacz sie klapku
[2022-08-23 02:12:29] [Output] : G> xxHappyPL: idz tam kit wciskac ze cie ktos taranuje baranie skurwiały
[2022-08-23 02:12:42] [Output] : G> xxHappyPL: twoim starym
[2022-08-23 02:14:06] [Output] : G> xxHappyPL: szambo mam na fiucie po spotkaniu z twoja matką
[2022-08-23 02:14:11] [Output] : G> xxHappyPL: bo lewatywy nie umie zrobix
[2022-08-23 02:14:27] [Output] : G> xxHappyPL: dla jego matuli szczególnie
[2022-08-23 02:15:18] [Output] : G> xxHappyPL: tak dobrze jak matule NOOD
[2022-08-23 02:15:38] [Output] : G> xxHappyPL: szukanie skarbu w dupie matki nooda
[2022-08-23 02:17:12] [Output] : G> xxHappyPL: adres twojej starej
[2022-08-23 02:17:21] [Output] : G> xxHappyPL: twoja waga
[2022-08-23 02:20:48] [Output] : G> xxHappyPL: etanol jestes glupi jak cos
[2022-08-23 02:23:51] [Output] : G> xxHappyPL: ciagnij druta
[2022-08-23 02:24:22] [Output] : G> xxHappyPL: pierdolisz
[2022-08-23 02:24:27] [Output] : G> xxHappyPL: połamałbym cie
[2022-08-23 02:24:46] [Output] : G> xxHappyPL: w brawl start to twoj stary hog rider
[2022-08-23 02:25:04] [Output] : G> xxHappyPL: fałda musi być

Opis sytuacji: Witam, na wstępie prosiłbym o ukrycie skargi ponieważ w dowodach pojawiały się niejednokrotnie wulgaryzmy, a nie sądzę żeby ktoś chciał to czytać.

Zaczynając, cała sytuacja zaczęła się od tego że gracz xxHappyPL, staranował mnie podczas pracy szambiarza, uznałem że nie będę się wykłócać o jakieś drobne więc odpuściłem.

Gracz xxHappyPL, który został ukarany za swoje czyny dopiero dzisiaj o godzinie 14:30 dn 23.08.2022 po wcześniejszym przedstawieniu dowodów administratorowi WhiteTiger.

Ale wracając, dlaczego jest ta skarga? Niejednokrotnie napisałem reporta wraz z logami na gracza, lecz odpowiedź otrzymałem taką [2022-08-23 02:10:18] [Output] : âś” Supporter Chvdy09 odrzuciĹ‚ twoje zgĹ‚oszenie!

Na serwerze z administracji były osoby które zostały wymienione powyżej, żaden z supporterów nie raczył kiwnąć palcem żeby ukarać gracza, wysyłałem również dowody do Chvdy09 aby ukarał gracza na co dowód załączam poniżej. 
2022-08-23 02:10:46] [Output] : >> [26] Chvdy09: G> xxHappyPL: dorosne z twoja mamitÄ… przy boku G> xxHappyPL: wyprostuje ci matule

[2022-08-23 02:10:51] [Output] : >> [26] Chvdy09: G> xxHappyPL: wypierdalaj G> xxHappyPL: pokaz cycuszki uwu

Administrator Chvdy09 po prostu nie zareagował i miał to za w nosie. Odpowiadając na pytania dlaczego reszta administracji została oznaczona/oskarżona, byli oni na serwerze cały czas podczas tego incydentu, jak już mówiłem wysyłałem nie jednego reporta na gracza xxHapyPL, lecz nikt nie zamierzał nic z tym zrobić. W zamian administracja wolała robić event z chowanymi pojazdami, coraz bardziej traciłem wiarę i gdy zacząłem uczestniczyć w evencie i znalazłem pojazd, spytałem się semyaaza i Chvdy09, czy mają "wyjebane" w to co dzieje się na chacie g. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi a co lepsze otrzymałem mute.

[2022-08-23 02:24:06] [Output] : (18) NOOD: ja mam takie kurde glupie pytanie

[2022-08-23 02:24:11] [Output] : (18) NOOD: wy macie wyjebane w to g

[2022-08-23 02:24:14] [Output] : (18) NOOD: czy macie chat wylaczony

[2022-08-23 02:24:48] [Output] : Gracz NOOD został wyciszony na 1 dzień przez Chvdy09, powód: BK

Od siebie dodam że liczę się z konsekwencjami bo owszem w pewnym momencie puściły mi nerwy.

Jeżeli coś by było nie jasne to proszę o spytanie czy dam radę wyjaśnić. starałem się napisać to jak najbardziej czytelnie żeby każdy mógł zrozumieć. Na dziś to wszystko jeżeli sobie coś przypomnę, dodam do skargi.

Z poważaniem NOOD.

Witam, z racji, iż skarga jest również na mnie to się wypowiem. 

Fakt - organizowałam w tym czasie event, polegający na szukaniu pojazdu. Przez event, nie zwracałam totalnie uwagi na chat globalny, ponieważ chciałam się skupić na samym evencie. Mój błąd niestety, że nie czytałam owego czatu i nie byłam w stanie odpowiednio zareagować, za co serdecznie przepraszam.

2 minuty temu, semyaaza napisał:

Witam, z racji, iż skarga jest również na mnie to się wypowiem. 

Fakt - organizowałam w tym czasie event, polegający na szukaniu pojazdu. Przez event, nie zwracałam totalnie uwagi na chat globalny, ponieważ chciałam się skupić na samym evencie. Mój błąd niestety, że nie czytałam owego czatu i nie byłam w stanie odpowiednio zareagować, za co serdecznie przepraszam.

Nie był to tylko 1 event ponieważ poszukiwań było z 3/4 - i w międzyczasie na pewno miałaś czas na zobaczenie chociażby kątem oka co się dzieje, a reporty były i tak czy siak, było was 4 i żadne nie zauważyło tylko wolało odrzucić. 

Teraz, semyaaza napisał:

Jak już wspominałam, byłam zajęta organizacją eventu przez co nie zwracałam totalnie uwagi na chat g czy reporty. Gdybym to zauważyła to na pewno gracz zostałby odpowiednio ukarany przez moją osobę.

Byłaś aż tak skupiona że w ciągu 30 minut nie dostrzegłaś że cały czas na chacie /g, jest spam i że coś się dzieje? Ja też czasami jestem na czymś skupiony, ale jeżeli widzę że coś się dzieje to mam chwilę odwrócić uwagę.

[2022-08-23 02:15:42] [Output] : >> [26] Chvdy09: po 22 jest jakas wolnosc slowa czy co
[2022-08-23 02:16:04] [Output] : << [26] Chvdy09: jeszcze chwila

[2022-08-23 02:16:14] [Output] : >> [26] Chvdy09: na co jeszcze chwila

[2022-08-23 02:16:26] [Output] : Gracz NOOD otrzymaĹ‚ ostrzeĹĽenie od Chvdy09, powĂłd: Ogarnij sĹ‚owa na /g! - I w tym dowodzie widzimy że dostałem ostrzeżenie, a gracz happy jak gdyby nigdy nic wyzywał dalej.

Wracając do ciebie @semyaaza, Mówisz że duży natłok reportów i tym podobnych, ale czy znajdziesz wytłumaczenie na to co teraz napiszę. Organizowałaś event, okej rozumiem, lecz po zakończonym evencie pytałaś się graczy czy chcą następny, skąd brałaś odpowiedź z chatu g czy pm, bo nie sądzę żeby gracze pisali ci na pm że chcą następny tylko na chacie g jakby to powiedzieć ogólnodostępnym. Nawet jak patrzałaś na odpowiedź graczy nie spojrzałaś bardziej na chat co się dzieje? czy interesowała cię tylko odpowiedź TAK którą otrzymałaś od graczy.

Cześć,
Na samym początku wyjaśnie powód odrzucenia twojego raporta:"Czy wy czytacie ten /g". I tutaj mój błąd ponieważ powinienem tobie nadać warna:"piszac raport napisz dokładnie o co chodzi".

Jeżeli gracz cie wyzywa to napisz na niego /raport i poczekaj na ruch ze strony administracji. Administracja też jest człowiekiem i ma prawo coś przeoczyć. Po krótkiej chwili odrzucenia twojego raporta zauważyłem BK z twojej strony na czacie globalnym, nie chce cytować, ale były to mocne słowa. Ostrzegłem cię, żebyś zachował kulturę. Następnie odnalazłeś poszukiwany pojazd i nie wykazałeś kultury z twojej strony co potwierdziłeś sam sobie logiem. 

1 minutę temu, Chvdy09 napisał:

Cześć,
Na samym początku wyjaśnie powód odrzucenia twojego raporta:"Czy wy czytacie ten /g". I tutaj mój błąd poniważ powiniem tobie nadać warna:"piszac raport napisz dokładnie o co chodzi".

Jeżeli gracz cie wyzywa to napisz na niego /raport i poczekaj na ruch ze strony administracji. Administracja też jest człowiekiem i ma prawo coś przeoczyć. Po krótkiej chwili odrzucenia twojego raporta zauważyłem BK z twojej strony na czacie globalnym, nie chce cytować, ale były to mocne słowa. Ostrzegłem cię, żebyś zachował kulturę. Następnie odnalazłeś poszukiwany pojazd i nie wykazałeś kultury z twojej strony co sam potwierdziłeś sam sobie logiem. 

Wysłałem ci jasnego reporta wraz z logiem jak gracz wyzywa, później wysłałem ci logi na wiadomości prywatnej, z taką samą treściom jaka była w reporcie, po prostu olałeś temat. To nie jest idealne wytłumaczenie z twojej strony ponieważ tak samo jak semyaaza przeoczyłeś? Jeżeli jeszcze Grzyb i BollmeN napiszę że przeoczyli to chyba parsknę śmiechem.

2 minuty temu, NOOD napisał:

Wysłałem ci jasnego reporta wraz z logiem jak gracz wyzywa, później wysłałem ci logi na wiadomości prywatnej, z taką samą treściom jaka była w reporcie, po prostu olałeś temat. To nie jest idealne wytłumaczenie z twojej strony ponieważ tak samo jak semyaaza przeoczyłeś? Jeżeli jeszcze Grzyb i BollmeN napiszę że przeoczyli to chyba parsknę śmiechem.

/raport jest do wysyłania tego typu logów.

@BollmeN

[2022-08-23 02:28:51] [Output] : ✔ Supporter BollmeN przyjął twoje zgłoszenie! - Brak reakcji

[2022-08-23 02:30:17] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza BollmeN zostało wysłane!
[2022-08-23 02:30:24] [Output] : âś” Supporter BollmeN przyjÄ…Ĺ‚ twoje zgĹ‚oszenie! W tych logach również brak reakcji

[2022-08-23 02:30:28] [Output] : << [119] BollmeN: napisz reporta na niego
[2022-08-23 02:30:35] [Output] : << [119] BollmeN: bo nie patrze na g aktualnie
[2022-08-23 02:31:03] [Output] : âś” ZgĹ‚oszenie na gracza BollmeN zostaĹ‚o wysĹ‚ane! - W tym momencie wysłałem logi do innego administratora

[2022-08-23 02:31:13] [Output] : âś” Supporter BollmeN przyjÄ…Ĺ‚ twoje zgĹ‚oszenie! - Oczywiście brak reakcji bo czego innego moglibyśmy się spodziewać.

[2022-08-23 02:35:48] [Output] : Gracz xxHappyPL zostaĹ‚ wyrzucony z serwera przez BollmeN, powĂłd: niestosowne animacje - Kick za całkowicie co innego.

3 minuty temu, Chvdy09 napisał:

/raport jest do wysyłania tego typu logów.

Może będę jeździć po całej mapie aby cię znaleźć i wysłać loga że ktoś mnie wyzywa. Twoim zdaniem do czego służy report? /report dachuje /report zbugowałem się /report wyzywają mnie (Ale bez żadnych logów?)

6 minut temu, NOOD napisał:

@BollmeN

[2022-08-23 02:28:51] [Output] : ✔ Supporter BollmeN przyjął twoje zgłoszenie! - Brak reakcji

[2022-08-23 02:30:17] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza BollmeN zostało wysłane!
[2022-08-23 02:30:24] [Output] : âś” Supporter BollmeN przyjÄ…Ĺ‚ twoje zgĹ‚oszenie! W tych logach również brak reakcji

[2022-08-23 02:30:28] [Output] : << [119] BollmeN: napisz reporta na niego
[2022-08-23 02:30:35] [Output] : << [119] BollmeN: bo nie patrze na g aktualnie
[2022-08-23 02:31:03] [Output] : âś” ZgĹ‚oszenie na gracza BollmeN zostaĹ‚o wysĹ‚ane! - W tym momencie wysłałem logi do innego administratora

[2022-08-23 02:31:13] [Output] : âś” Supporter BollmeN przyjÄ…Ĺ‚ twoje zgĹ‚oszenie! - Oczywiście brak reakcji bo czego innego moglibyśmy się spodziewać.

[2022-08-23 02:35:48] [Output] : Gracz xxHappyPL zostaĹ‚ wyrzucony z serwera przez BollmeN, powĂłd: niestosowne animacje - Kick za całkowicie co innego.

Może będę jeździć po całej mapie aby cię znaleźć i wysłać loga że ktoś mnie wyzywa. Twoim zdaniem do czego służy report? /report dachuje /report zbugowałem się /report wyzywają mnie (Ale bez żadnych logów?)

Jeśli raport został odrzucony to znaczy, że informacja w raporcie jest słabo wystarczająca - więc dalsze kroki nie zostały przeze mnie wykonywane. Rozumiesz? Jak wspomniałem wyżej w tym momencie powinienem nadać ci warna, czego nie zrobiłem. Co nie znaczy, że masz jeździć po mapie i mnie szukać, a napisać drugiego dokładniejszego raporta.

2 minuty temu, Chvdy09 napisał:

Jeśli raport został odrzucony to znaczy, że informacja w raporcie jest słabo wystarczająca - więc dalsze kroki nie zostały przeze mnie wykonywane. Rozumiesz? Jak wspomniałem wyżej w tym momencie powinienem nadać ci warna, czego nie zrobiłem. Co nie znaczy, że masz jeździć po mapie i mnie szukać, a napisać drugiego dokładniejszego raporta.

My się chyba nie dogadamy. W reporcie był jasno przedstawiony log na to że gracz wyzywa, chyba proste byłoby domyślenie, hm wysłał loga z obraźliwymi zdaniami, raczej chodzi o wyzywanie.

Czekam na wypowiedź pozostałych uczestników w tym Bollmen'a i Grzyb'a bądź od razu na wypowiedź administracji RCON.

35 minut temu, NOOD napisał:

Organizowałaś event, okej rozumiem, lecz po zakończonym evencie pytałaś się graczy czy chcą następny, skąd brałaś odpowiedź z chatu g czy pm, bo nie sądzę żeby gracze pisali ci na pm że chcą następny tylko na chacie g jakby to powiedzieć ogólnodostępnym. Nawet jak patrzałaś na odpowiedź graczy nie spojrzałaś bardziej na chat co się dzieje? czy interesowała cię tylko odpowiedź TAK którą otrzymałaś od graczy.

Racja, pytałam graczy czy chcieliby jeszcze jeden event. I fakt, zwracałam uwagę głównie na to czy piszą „tak” czy „nie”. Może i mi nie uwierzysz lecz na prawdę nie zwróciłam uwagi na to, co pisze gracz na chacie g, gdyż jak już wspominałam - byłam zajęta organizacją eventu. Ciężko skupić się czasami na dwóch rzeczach na raz. Jedyne co mi pozostaje, to szczerze Ciebie przeprosić i obiecać, że taka sytuacja z mojej strony się już nie powtórzy. Ode mnie to wszystko, czekam na werdykt RCON’ów.

Hej, widzę, że w skardze widnieje też moja osoba, dlatego wypowiem się na oskarżenie.

W skardze jest napisane, że supporter Chvdy09 oraz Bollmen zajmowali się twoim problemem, który związany był akurat z Brakiem kultury od innego gracza na /G. Zajmowali się poprzez przyjęcie / odrzucenie zgłoszenia na gracza wysłanego przez ciebie. Ja żadnego zgłoszenia od ciebie w dzisiejszej nocy nie przyjąłem / odrzuciłem, ponieważ już dwojga innych supporter zajmowało się tą sprawą, lecz, jeśli chodzi o drugą część skargi mowa jest o tym, że żaden z nas nie widział, jak ktoś wyzywał na /g nie mam nic na swoje wytłumaczenie, ponieważ po prostu nie czytałem tego, co piszą tam gracze. Nie jestem w stanie czytam cały czas, co jest tam pisane, ponieważ, nawet jeśli ktoś wyraża się nieodpowiednio, to inni gracze piszą zgłoszenia i takie incydenty następnie są rozwiązywane nie wiem dlaczego nie było tak w tym przypadku. Kolejną sprawą jest to, że podczas tej godziny zszedłem z dwa razy z pełnienia obowiązków administracyjnych, więc mogłem nie widzieć kilku reportów wysłanych przez twoją osobę. Jedynie co mogę napisać to, że z mojej strony więcej się to nie powtórzy oraz częściej będę zwracał uwagę na chat globalny oraz przeprosić za siebie w zaistniałej sytuacji.

40 minut temu, Grzyb. napisał:

Hej, widzę, że w skardze widnieje też moja osoba, dlatego wypowiem się na oskarżenie.

W skardze jest napisane, że supporter Chvdy09 oraz Bollmen zajmowali się twoim problemem, który związany był akurat z Brakiem kultury od innego gracza na /G. Zajmowali się poprzez przyjęcie / odrzucenie zgłoszenia na gracza wysłanego przez ciebie. Ja żadnego zgłoszenia od ciebie w dzisiejszej nocy nie przyjąłem / odrzuciłem, ponieważ już dwojga innych supporter zajmowało się tą sprawą, lecz, jeśli chodzi o drugą część skargi mowa jest o tym, że żaden z nas nie widział, jak ktoś wyzywał na /g nie mam nic na swoje wytłumaczenie, ponieważ po prostu nie czytałem tego, co piszą tam gracze. Nie jestem w stanie czytam cały czas, co jest tam pisane, ponieważ, nawet jeśli ktoś wyraża się nieodpowiednio, to inni gracze piszą zgłoszenia i takie incydenty następnie są rozwiązywane nie wiem dlaczego nie było tak w tym przypadku. Kolejną sprawą jest to, że podczas tej godziny zszedłem z dwa razy z pełnienia obowiązków administracyjnych, więc mogłem nie widzieć kilku reportów wysłanych przez twoją osobę. Jedynie co mogę napisać to, że z mojej strony więcej się to nie powtórzy oraz częściej będę zwracał uwagę na chat globalny oraz przeprosić za siebie w zaistniałej sytuacji.

Szanuje za przyznanie się do błędu, mam nadzieje że to co napisałeś "częściej będę zwracał uwagę na chat globalny" nie zostało rzucone na wiatr. Czekam jeszcze na wypowiedź supporta @BollmeN bo chciałbym wiedzieć co ma na swoją obronę, a następnie na wypowiedź administracji RCON.

Witam, przyjąłem reporta w którym zapytałeś się czy po 22 obowiązuje kultura, odpowiedziałem ci na niego że tak obowiązuje, gdzie potem napisałeś kolejnego reporta dlaczego chłop nie dostał jeszcze mute skoro wyzywa, odpisałem ci żebyś napisał na niego reporta ponieważ nie patrzyłem wtedy aktualnie na g, więc nie zauważyłem takowej sytuacji. Napisałeś iż już wysyłałeś wcześniej takiego reporta na gracza i @Chvdy09 go odrzucił więc stwierdziłem iż jeżeli go odrzucił to miał ku temu powód, poinformowałeś nas iż napiszesz na nas skargę, lecz reporta na tego gracza nadal nie było. Myślę że to wszystko ode mnie jedyne za co mogę przeprosić to za to iż przez chwilę nie zerkałem na czat g ponieważ musiałem odpisać na ważne wiadomości na messangerze. Czekam na werdykt RCON

Zapoznając się z sytuacją oraz przeglądając logi z całej akcji można stwierdzić kilka nieprawidłowości w działalności członków administracji:

• Supporter @Grzyb. nie raczył zainteresować się tematem mimo, iż rozwiązywali go inni członkowie administracji (jego ranga zniknęła jedynie na minutę w momencie, kiedy nie przyszło żadne zgłoszenie dotyczące tej sytuacji),
  • Supporter @BollmeN - brak zainteresowania tematem pomimo, iż komunikował się z oskarżającym, który wysyłał zgłoszenia,
  • Supporterka @semyaaza.at - wzięła większy priorytet na realizowanie wydarzeń dla graczy, MIMO że na czacie panował chaos, tłumacząc to brakiem zainteresowania czatem, z tym, że później nawet trwała jej interakcja na czacie (!) - wiadomość napisana o 2:13 (w środku całej tej akcji)
  • Supporter @Chvdy09 - brak stosownej reakcji na zgłoszenia oskarżającego, odrzucił zgłoszenie, które brzmiało "nikt nie ma zamiaru uciszyc agenta na g co po rodzicach jezdzi? dzięki", totalnie zignorował problem jaki zgłaszał mu oskarżający dodatkowo nie informując stosownie @BollmeN wobec tego, co się działo.

Nie ma żadnego wytłumaczenia dla ignorowania sytuacji na czatach serwera (zwłaszcza globalnych, do których wielu graczy ma dostęp), zwłaszcza kiedy takie sytuacje są zgłaszane oficjalnie i o nich wiedzą. 

W obliczu tych sytuacji członkowie administracji zostają ukarani odpowiednio:

Supporter @Grzyb. oraz @BollmeN zostają ukarani ostrzeżeniem w związku z brakiem reakcji bądź drążenia tematu.
Supporterka @semyaaza.at zostaje zawieszona na 7 dni w związku z brakiem reakcji mimo interakcji z czatem oraz priorytetyzowanie wykonywanie wydarzeń.
Supporter @Chvdy09 zostaje zawieszony na 21 dni w związku z totalnym zignorowaniem sytuacji.

Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.