Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Traperhoff

NOOD

Rekomendowane odpowiedzi

Login: BeNiUUU
Nick oskarżonego: Traperhoff
Powód skargi: Kara na serwerze.
Data zdarzenia: 16.08.2022 około Godziny 18:40
Dowody: [2022-08-16 18:22:44] [Output] : âś” PomyĹ›lnie wysĹ‚ano 9.17$ do gracza Maro86!
Opis sytuacji: Witam, po krótce przestawię sytuacje która miała zdarzenie dzisiaj około godziny 18:40. Na początku gracz Maro86 wjechał we mnie na autostradzie, olałem temat bo już nie miałem zamiaru się kłócić, lecz gracze jechali za mną, darli się cały czas na vc, jako iż mam zimowe opony trochę mnie ślizgało, po prostu zahaczyłem gracza. W tym przypadku również olałem temat z myślą że jeżeli oni staranowali mnie i skasowali mi pół wozu, to nie będzie żadnego problemu. Pojechałem więc zatem na giełdę LV ponieważ kupowałem pojazd i również czekał tam na mnie mój znajomy, gracze z emperora bo o tym aucie cały czas mowa również pojechali za mną. Po tym jak bardzo im było przykro jaka szkoda stała się z ich samochodem postanowiłem im zapłacić za naprawę. Przelałem do kierowcy 9.17 z myślą że jest to wystarczająca suma, ponieważ nikt nie napisał dokładnej sumy ile mam płacić tylko było "plac, plac plac". Po tym jak udałem się do SF, otrzymałem karę zakazu prowadzenia pojazdów na okres dwóch dni, za "Taran i nie zapłacenie za szkody", administrator Traperhoff tepnął się do mnie, ja grzecznie napisałem że pieniądze zapłaciłem więc dlaczego otrzymałem kare. Administrator napisał że żadnego dowodu na zapłacenie szkody nie otrzymał. I teraz pierwsze pytanie, jest to w moim interesie żeby przed otrzymaniem prawa jazdy napisać /report z logiem że zapłaciłem graczu za taran? Czy wina leży po stronie administratora że nie doglądnął tego dokładnie. Po tym jak chwilę pisałem z graczem przy miejscu zabrania uprawnień, administrator kazał mi napisać apelację. Ze swojej strony Uprzejmie zadając pytanie czy ściągnie mi apelacje od razu po tym jak ją napisze ponieważ nie odczekiwał kary i zaśmiecał sobie mojej kartoteki za jego błąd. A więc napisałem apelacje i administrator ją odrzucił, ze względu na to że 9$ to jest śmieszna kwota, owszem może i jest lecz auto nie jest dużo warte bo jakieś 20k, i na prawdę nie mam pojęcia ile kosztuje naprawa w takim pojeździe ponieważ go nigdy nie miałem. Dodał jeszcze że powinienem się zainteresować ile mam zapłacić, zazwyczaj wygląda to w ten sposób że jak ktoś w kogoś wjedzie to po prostu piszą np "Płać 200", i jest po problemie, a gracze z emperora zaczęli krzyczeć jak wyżej wspomniałem "płać płać płać". Jak na razie ode mnie to wszystko, jeżeli o czymś sobie przypomnę, postaram się to dopisać w skardze. Pozdrawiam czytającym życzę miłego dnia.

EDIT: Dodam jeszcze że administrator po tym jak spytałem jak sytuacja, napisał że żadnego dowodu w logach nie ma że zapłaciłem graczowi i apelacja zostaje automatycznie odrzucona.

Witaj, więc tak - zacznę może od opisania sytuacji z mojej perspektywy...

Przyjąłem reporta od gracza, w którym zawarty był film dowodowy, na którym widoczna była cała zaistniała sytuacja. Jechałeś autostradą i gracz zaczął Cie wyprzedzać, Ty zajechałeś mu drogę z tym jak widzę nie mamy sporów, tak wyglądała sytuacja. Po zderzeniu zacząłeś uciekać, rzucając przy tym niecenzuralne słowa w kierunku graczy zgłaszających. Kierowca oraz pasażerowie wielokrotnie powiedzieli do Ciebie "płać", "zapłacisz czy report", a Ty olałeś sytuacje rzucając przy tym kolejnym niecenzuralnym słowem - pochodnym od odejdź i odjechałeś jak gdyby nigdy nic. Przed nadaniem kary spytałem gracza zgłaszającego, czy zapłaciłeś za szkody - dostałem odpowiedź, że nie, bo przelałeś tylko jakieś śmieszne 9$.

"przelałem do kierowcy 9.17 z myślą że jest to wystarczająca suma, ponieważ nikt nie napisał dokładnej sumy ile mam płacić tylko było "plac, plac plac"

To ty spowodowałeś kolizję, a w zasadzie taranowałeś gracza, dlatego to w Twoim interesie jest zapytanie się - ile wynosi naprawa, ile mam zapłacić za szkody. - A Ty uciekłeś z miejsca zdarzenia.

Kończąc jeszcze, Twoja apelacja została odrzucona głównie z powodu pośpieszania jej rozpatrzenia, zgodnie z regulaminem działu.

Teraz, NOOD napisał:

A więc teraz podeśle ci nagranie z mojej perspektywy - https://streamable.com/yx9yhx

A co do apelacji, nie pośpieszyłem cię ani razu, a jeżeli tak sądzisz to przedstaw mi logi w których wyraźnie napisane jest "rozpatrz szybciej" 

Kolego, prawko dostałeś za zupełnie inną sytuacje. A co do apelacji, nie będę Ci przedstawiał logów - dobrze wiesz co pisałeś, administracja RCON może sobie sprawdzić wiadomości od Ciebie - do mnie.

Sytuacja za którą otrzymałeś prawko - https://streamable.com/pscq9c - a więc wszystko jest przedstawione jasne.

Ty wjeżdżając masz obowiązek ustąpić pojazdom, a nie oni Tobie

obraz.thumb.png.6642a71944c50fdcf62b899d93cddd96.png

Tutaj dokładny moment uderzenia przez CIEBIE pojazdu drugiego gracza.

obraz.thumb.png.c087e940f878f8eb216bea25e28bf521.png

9 minut temu, Traperhoff napisał:

Kolego, prawko dostałeś za zupełnie inną sytuacje. A co do apelacji, nie będę Ci przedstawiał logów - dobrze wiesz co pisałeś, administracja RCON może sobie sprawdzić wiadomości od Ciebie - do mnie.

Sytuacja za którą otrzymałeś prawko - https://streamable.com/pscq9c - a więc wszystko jest przedstawione jasne.

Ty wjeżdżając masz obowiązek ustąpić pojazdom, a nie oni Tobie

obraz.thumb.png.6642a71944c50fdcf62b899d93cddd96.png

Tutaj dokładny moment uderzenia przez CIEBIE pojazdu drugiego gracza.

obraz.thumb.png.c087e940f878f8eb216bea25e28bf521.png

Napisałeś "Na autostradzie" więc odniosłem się do tego, jeżeli widzisz całe nagranie, to jesteś w stanie zauważyć jak gracz skrócił na wiadukcie, i tym samym nie ustąpił mi pierwszeństwa, wytłumacz mi jeszcze czemu po zderzeniu na autostradzie gracze mnie gonili/śledzili/prowokowali.

Teraz, NOOD napisał:

Napisałeś "Na autostradzie" więc odniosłem się do tego, jeżeli widzisz całe nagranie, to jesteś w stanie zauważyć jak gracz skrócił na wiadukcie, i tym samym nie ustąpił mi pierwszeństwa, wytłumacz mi jeszcze czemu po zderzeniu na autostradzie gracze mnie gonili/śledzili/prowokowali.

Moja ostatnia wypowiedź w tej skardze, wszystko jest jasne na nagraniu. Jechał za Tobą aby Ci powiedzieć, żebyś zapłacił - co oczywiście olałeś.

16 minut temu, Traperhoff napisał:

Moja ostatnia wypowiedź w tej skardze, wszystko jest jasne na nagraniu. Jechał za Tobą aby Ci powiedzieć, żebyś zapłacił - co oczywiście olałeś.

Wracając do całokształtu pieniądze zostały zapłacone za szkodę, może i po paru minutach ale i tak czy siak zostały przekazane. 

30 minut temu, Traperhoff napisał:

Przelałeś 9$ nie pytając uprzednio ile wyniosły koszty naprawy, szanujmy się.

Jeżeli czytałeś w skardze, to jest napisane w jaki sposób zawszę dogaduje się o zapłatę. To w końcu przeczytałeś cała skargę czy teraz odnosisz się do tego co na napiszę, bo to co napisałem to za dużo do przeczytania.

Jeżeli poszkodowany nie wskazał kwoty, jaka ma zostać przekazana za szkody dokonane przez gracza, oznacza to że poszkodowanemu jest obojętna kwota, jaką ma wpłacić gracz, z zastrzeżeniem aby ta kwota pokryła szkody.
Natomiast, gdy kwota wpłaty jest niska oraz zostało wysłane zgłoszenie o braku zapłaty za szkody, członek administracji ma obowiązek sprawdzić czy jakakolwiek zapłata została dokonana oraz dogadać z graczem poszkodowanym w sprawie kwoty jaka by go zadowalała - tutaj to nie nastąpiło. 

Na podstawie przytoczonego dowodu ukarania można stwierdzić, że wina była oskarżającego.

Dlaczego @Traperhoff piszesz, że żadnej zapłaty nie było, a później że jednak była? Liczy się fakt zapłaty, a późniejsze uregulowanie zostawia się na rozpatrzenie chociażby pomiędzy graczami lub w skardze.
Na podstawie ostatnich kar z okresu otrzymania kary, została ona wyznaczona prawidłowo, jednak powód powinien być inny - bez wpisu o braku zapłaty za szkody.

Proszę oskarżonego, aby zachowywał uczciwy stosunek w kierunku graczy oraz nie oceniał pochopnie sytuacji tylko z jednej strony.

Członek administracji zostaje ostrzeżony. Skarga przyjęta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.