Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na mi.rek

AdikoD

Rekomendowane odpowiedzi

Login: AdikoD
Nick oskarżonego: mi.rek
Powód skargi: Jawne podrabianie mojej tożsamości; próby wyłudzania pieniędzy w "moim imieniu".
Data zdarzenia: Nie wiem kiedy gracz o tym nicku się zarejestrował, lub kiedy ten nick ustawił, ale będzie to własnie ta data.
Dowody: Istnienie gracza o tym nicku, jest dowodem.
Opis sytuacji: Nick "mi.rek" (również mi_rek), to moje dwa dobrze rozpoznawalne na serwerach konkurencji nicki. Nie chcę się chwalić ile "podróbek" o podobnych nickach (np dwie kropki pośrodku itp.) gra na tych innych serwerach, ale jest ich bardzo wiele. Tutaj podczas zakładania konta (parę dni temu) oczywiście, nie spodziewałem się żeby ten nick był wolny, dlatego zacząłem grać pod obecnym "AdikoD" - nie ukrywam jednak, chętnie wrócił bym do swojej bardziej oficjalnej w środowisku mta nazwy.
Podejrzewam, że o ile oskarżany przeze mnie gracz, grał przez co najmniej pare minut, to pewnie zdążył, podając się za mnie, wyłudzić różnego rodzaju dotacje na serwerze itp. - Przerabiałem ten temat sporo razy, wielu moich widzów zresztą się do mnie skarżyło, że ponoć przecież miałem coś zrobić za TEGO DONEJTA - podczas, gdy zaznaczam, nawet jeszcze tutaj nie grałem xd
Osobiście proponował bym profilaktycznie wyzerować konta wszystkich graczy o nickach pochodnych do "mi.rek" "mi_rek" "mi.rek." itp. (bo powiedzmy sobie szczerze - zbieg okoliczności, że akurat z tymi dwoma znakami specjalnymi, między sylabami, ktoś wpadł na tego typu nick... tja). Miło by też było, gdyby udało się od razu (wyrażam zgodę) ustawić mój nick w grze z "AdikoD" na "mi.rek".

Dla potwierdzenia, że JA to "prawdziwy mi.rek" - rozmawiałem z @WooNski i @PaiR. na discordzie - potwierdzą moją tożsamość.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze:  Dołączam zdjęcie do wątku na forum, w którym pokazuję, że z jakiegoś powodu nie mogę tego zrobić - czy jednak ma to znaczenie, w tym przypadku?

image.png

7 godzin temu, Miniek napisał:

Gracz ma 12 minut przegranych na serwerze, wątpię żeby kogoś oszukał w tym czasie.

Po sprawdzeniu logów gracz nie wyłudzał żadnych pieniędzy itp.

Zmień sobie może nick na MI_REK czy coś takiego.

o 12 minut za długo, druga sprawa - technicznie mógł bym ja zmienić swój nick, zostać kolejną swoją podróbą, ale po co? już pomijając, że oba moje "oryginalne" nicki były zajęte (mi.rek i mi_rek); mimo wszystko wolał bym odzyskać swoją tożsamość - adminowi zajmie to pewnie 3 minuty, z czego 2 to będzie wejście na serwer ¯\_(ツ)_/¯

Nie zabraniamy graczom posiadania nicków takich samych/podobnych do znanych osób na MTA. Rzeczą jasną zabronione jest oszukiwanie graczy kosztem reputacji danej osoby.

W wymienionym przypadku nie stwierdzono żadnych operacji bankowych, przelewów (nawet do tej pory), które by stwierdzały nadużycie.

Rozwiązywaliśmy już sytuację z podszywaniem pod WolfPiotrK2 - gracz używając nicku WolfPiotr2K wyłudzał pieniądze podając się za rzeczonego twórcę. Nie muszę mówić, jakie były tego konsekwencje, bo to po prostu logiczne.
Obserwujemy temat, gdyby pojawiały się kolejne podejrzenia o podszywanie pod Twoją osobistość w celu uzyskania korzyści - napisz do nas w wiadomości prywatnej jak najszybciej to tylko możliwe.

Edit w trakcie pisania tej odpowiedzi:
Sprawdziłem dostępne na serwerze kombinacje Twojego nicku z innych serwerów (tak jak podawałeś) - wykryłem 6: MI,REK / mi.rek / Mirek / Mirek. / Mirek00 / mirek1
Żadne z tych kont nie podawało się pod Ciebie (na podst. logów z czatów), nie otrzymywało z tej racji żadnych korzyści majątkowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.