Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Karaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Login: parekulek
Nick oskarżonego: Przemo*
Powód skargi: bezpodstawne banowanie, powód wyssany z palca, niedopatrzenie.
Data zdarzenia: 20.06.2022
Dowody: Jeśli coś trzeba więcej mogę podesłać na wszystko co piszę mam dowody.

Opis sytuacji: Grałem sobie w The Foresta ze znajomymi z organizacji Triada, na kanale głosowym przebywal także moderator Tubas, który był aktualnie w grze i mówi mi że, mam perma za kupno majątku. Jest to kompletna bzdura i żadnego majątku nie kupowałem, nie rozumiem totalnie tego powodu i Administrator powołuję się na słowa największego odklejeńca serwerowego @Pandzioloszek, z którym nie mam dobrych relacji. Z graczem pokłóciliśmy się o jakąś drobnostkę na początku mojej przygody z PRPG, wiadomo raczej każdy wie, że gracz miewa tzw. "odklejki" i często wypisuje jakieś bzdury i osądza niewinnych graczy, wypisuje dane osób z serwera, jego zachowanie jest dziecinne i ma za to bana. Gracz napisał coś do Przemo* i nie zawachał się kłamać i działać na szkodę mojej osoby. Dodam, że gracz ma bana z powodu rozprzestrzeniania danych osobowych pewnego administratora. No ogólnie wczoraj gracz znów się "odkleił" i zaczął mnie obrażać na moim discordzie, pisać jaki to ten serwer jest zły, słaby itp. odpowiedziałem mu na to tym, że ma bana to dlatego tak mówi. Gracz odpowiedział mi, że poczekaj na swojego i jak widać poszedł napisać jakiś bzdur na mój temat, a administrator @Przemo*uwierzył mu na słowo i otrzymałem bana za rzekome kupno majątku. Ja rozumiem, że gracza boli to że, sobie gram w miłej atmosferze i fajnymi ludźmi i tym samym wykluczam granie z nim, gracz próbuje osiągnąć jakiś tam majątek i nigdy mu nie wychodzi i zazdrości mi mojego który nie jest jakoś przesadnie wysoki bo jest to około 6kk na 1,6kh, ale mimo wszystko gracz ma o to żal XD. Ogólnie nie lubię ludzi dwulicowych, a moim zdaniem taka jest ten gracz co udowodnił pisząc jakieś bzdety na mój temat do @Przemo*.  Nie rozumiem zatem totalnie mojego bana "kupno majątku", bo nic takiego nie miało miejsca, a administrator @Przemo* banując mnie nie popierając tego żadnymi dowodami, udowadnia to że, nie nadaję się do pełnienia tej roli. Ban nie był w żadnym stopniu słuszny tak jak dałem w mojej apelacji o wszystkim była informowana @Zebra, i to jej błąd że, nie zawarła nic o takich sytuacjach w regulaminie organizacji, ani przy nie zapytała o nic przy wniosku o usunięcie organizacji. Na wszystkim oczywiście cierpie ja. Więc jak widać jest to niedopatrzenie ze strony admina, który mnie zbanował jak i opiekuna organizacji. Wszelkie dowody mogę podesłać.

Dowody mam takie, jakie są w logach. Dostałeś przelew od gracza, który ponoć kończy grę i niech dobre chłopaki mają jego majątek. Już pomijam fakt, że wpłaty na organizację są podciągnięte pod regulamin serwerowy i na takowe konto organizacyjne można przelać określoną ilość pieniędzy, więc już za to powinniście dostać bana, co pewnie również uznałbyś za nieumiejętne pełnienie funkcji administratora przez moją osobę. Wracając do powodu bana, po prostu z logów wynikało, że byłbyś w stanie tę gotówkę kupić. Jeśli Administracja RCON stwierdzi, że jednak powodów do tego nie miałem, to jak najbardziej przyjmę na klatę karę. Dodatkowo regulamin organizacji, a dokładnie punkt 15, mówi jasno: „Zakazuje się liderowi przywłaszczenia pieniędzy ze składek członków organizacji.". Faktycznie, nie jest napisane, że takowe pieniądze powinieneś zwrócić, co nie zmienia faktu, że pieniądze przywłaszczyłeś, pojazdy są na twoim koncie. Z mojej strony to wszystko, jest to pierwsza i ostatnia wypowiedź do momentu aż Administracja RCON będzie chciała jeszcze jakieś wyjaśnienia z mojej strony. Pozdrawiam serdecznie.

Uwierzyłeś na słowo jakiemuś graczowi z którym nie miałem dobrych relacji i zrobił to w zemście wobec mojej osoby.

19 minut temu, Przemo* napisał:

Już pomijam fakt, że wpłaty na organizację są podciągnięte pod regulamin serwerowy

Gdzie widnieje jakakolwiek informacja o tym?

byłbyś w stanie tę gotówkę kupić.

Na jakiej podstawie to stwierdzasz? To że, jakiś gracz Tobie napisze to już jest powód do banowania? XD

punkt 15, mówi jasno: „Zakazuje się liderowi przywłaszczenia pieniędzy ze składek członków organizacji.". Faktycznie, nie jest napisane, że takowe pieniądze powinieneś zwrócić, co nie zmienia faktu, że pieniądze przywłaszczyłeś, pojazdy są na twoim koncie

W regulaminie nie zobaczyłem żadnej informacji o takiej sytuacji, pisałem o wszystkich wydatkach do opiekuna organizacji. Wniosek został przyjęty prawidłowo.

To sformujcie regulamin w taki sposób, żeby takich sytuacji nie było, a nie jakieś domysły.

Co i tak nie zmienia faktu, że powód "kupno gotówki" jest wyssany z palca, i powołujesz się w tym jedynie na to co napisał ci jakiś gracz. Tak samo nie rozumiem tego dlaczego administracja nie może przerzucić tych pojazdów na jego konto. 

Powracając do tematu, nie otrzymałem konkretnych dowodów na słuszność powodu kary, nie zostało mi podane na jakiej podstawie został wysunięty taki powód. Fakt, w późniejszym toku apelacji zostało wyjaśnione, że powód do bana był słuszny z racji niejasności majątkowych (kwestia rozpadu organizacji i przywłaszczenia pojazdów). Nie doszukałem się stwierdzeń, które zostały przedstawione w opisie sytuacji oskarżającego.

Z racji na wysunięcie błędnego powodu kary, oskarżony zostaje tym razem ostrzeżony. Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.