Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na @Banan99

Sito341

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 2797
Login: sito341
Nick oskarżonego: @Banan99
Powód skargi: Naciąganie graczy na pieniądze, wprowadzanie w błąd. 
Data zdarzenia: 08.02.2022 22:30 około
Dowody: wklejam SS z konsoli
Opis sytuacji: Witam, około godziny 22:30 stałem przy salonie w SF z tymi droższymi samochodami. Podjechał autobus więc chciałem z niego skorzystać w celu transportu za niską cenę do pobliskiej giełdy z samochodami. Gracz o nazwie @Banan99tak przedstawiał trasę ,,Spawn SF - Sweepery SF - Przebieralnia SF - Urząd SF - Droga giełda SF - Magazyn''. Zapłaciłem mu oczywiście za bilet 10$ po czym ruszył w trasę po około 5 minutach zatrzymał się pod magazynem w bayside marinem, zapytałem go dlaczego się tu znajdujemy skoro mieliśmy mieć przystanek Droga giełda SF. Po czym poszedł na AFK i napisał mi ,, Robie teraz reporty'' niestety nie posiadam z tego screena ponieważ myślałem że zaraz wróci i pojedziemy na giełde. Gdy wrócił napisał mi że już nie jedzie i ma tu ostatni przystanek coś w tym stylu. Spytałem go dlaczego nie pojechał na drogą giełde w SF odpisał mi ,, nie ma już drogiej giełdy w SF''. Spytałem go po co pisze takie rzeczy skoro tam nie kursuje odparł ,, a musiałem dać przez przypadek binda''. Poprosiłem go żeby oddał pieniądze za kurs i zawiózł mnie tam gdzie byłem czyli pod salon w SF. @Banan99Wysadził mnie z samochodu dał mi 10$ i mi mówi żebym sobie taxi zamówił. Oczywiście nie będę płacił za to że moderator @Banan99 stracił mój cenny czas na to żebym musiał jeszcze płacić za powrót z jego własnej winy. Powiedziałem mu że jest naciągaczem po czym dał mi vmute na 1 dzień. Dodam jeszcze że pracował na Duty. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Załączam SS

Proszę o ukaranie gracza @Banan99za naciąganie na pieniądze i wprowadzanie gracza w błąd.

Screenshot_11.png

Screenshot_10.png

Witam, 
Postaram się odnieść  mi zarzutów i opisać sytuację z mojego punktu widzenia.

Pełniłem służbę w SATC i moim błędem było pozostawienie starego binda ze starą trasą (z czasu przed przeniesienia giełdy z SF do LV). Wsiadłeś przy drogim salonie i ruszyliśmy w trasę na magazyn. Po dojechaniu do punktu końcowego poszedłem pomóc w reportach, których się trochę uzbierało. Zostawiłem pojazd na włączonych awaryjnych światłach na postoju SATC zgodnie z przyjętymi zasadami wewnątrz frakcji. Podczas wykonywania reportów automatycznie został mi nadany status S2 i zrobiłem w tym czasie kilka zgłoszeń od graczy. Po jakimś czasie dostałem wiadomość na pm z pytaniem gdzie jestem, więc odpowiedziałem że "na rapsie" i kontynuowałem wykonywanie zgłoszeń. Od razu dostałem wiadomość o treści "oddawaj za bilet" i "miales mnie na gielde zawiez".  W tym samym  czasie kolega Norbi880 napisał mi na czacie administracyjnym, że ktoś coś chce od mojej osoby. Przyszedłem wtedy pod magazyn i wróciłem do pojazdu. Rozpoczęła się dyskusja na temat zawiezienia Cię na giełdę, gdzie wyszło że rzeczywiście musiałem klikać na starego binda, który znajduje się dosłownie klawisz obok poprawnego.  Zgodnie z twoją prośbą oddałem Ci pieniądze i zakończyłem świadczenie usługi. Potem napisałeś że chcesz abym Cię odwiózł w miejsce z którego Cię zabrałem, to napisałem że aby ponownie zacząć Ci świadczyć usługę powinieneś opłacić bilet. Potem napisałeś "xddddd" , "smieszny jestes gosciu". Nasza rozmowa w dalszej części przeszła w większości na VC. Zaczęło się od problemu czemu mam włączone duty administracyjne podczas służby w SATC (tu nastąpiło pierwsze ostrzeżenie słowne za wulgaryzmy), a następnie doszło do sytuacji gdzie spytałeś się Norbiego, który był nieopodal czy można jeździć w SATC na duty administracyjnym. Po otrzymaniu potwierdzającej odpowiedzi byłeś zdziwiony i znów w sposób wulgarny się odnosiłeś że mam cię **** odwieźć w miejsce skąd Cię wziąłem i że piszesz na mnie skargę. Zwróciłem Ci uwagę po raz drugi. Zostałem poinformowany że jeśli wpłacę Ci 50$ i przeproszę to stwierdzisz że zapomnisz o sprawie, na co odmówiłem traktując to jako formę szantażu. W tym momencie padło kilka niecenzuralnych słów za co zostałeś ukarany karą na VC na okres jednego dnia. Po kilku minutach jeszcze raz zażądałeś pieniędzy w wiadomości prywatnej "dajesz na tą taxówke czy nie ?" i na tym zakończyło się nasze spotkanie.

Dodam ze swojej strony że nie złamałem w żadnym momencie regulaminu administracji. Odnosiłem się do Ciebie per Pan, abyś nie miał powodów do poczucia się w jakiś sposób obrażonym. Myślę że ta skarga powinna się znaleźć ewentualnie w skargach na pracowników SATC, nie na administracje, lecz to zostawiam ocenie ARCON. Cała sytuacja wynikła z pomylenia bindów, za co oddałem graczowi pieniądze. Za samo pomylenie bindów przepraszam, było to moje niedopatrzenie.

Rozpocznę od tego że po części masz rację, ale to nie znaczy że jesteś bez winny bo bez powodu skargi nie napisałem. Zacznę od tego że z mojej strony w kierunku do ciebie nie zostało użyte żadne wulgarne słowo. Poinformowałem cię o tym że jeżeli zapłacisz mi 50$ które miały być na drogę powrotną z bayside marine do ls to nie będe miał ci tego za złe, ponieważ każdy popełnia błędy ale jak już popełnił to powinien się do tego przyznać i przynajmniej przeprosić. Zrozumiałem to tak jak byś po prostu napisał ,,no miałem starego binda masz tu zwrot za bilet i elo wróć sobie sam''. Nie będę ukrywał że zbieram aktualnie na samochód i nie chce wydawać nie potrzebnie pieniędzy. Padło też ode mnie pod koniec pytanie "dajesz na tą taxówke czy nie ?" chciałem po raz ostatni załatwić to polubownie ponieważ nie lubię się wdawać w niepotrzebne dyskusje. Gdyby @Banan99 dał by mi na drogę powrotną lub przynajmniej zaproponował drogę powrotną za darmo to nie miał bym mu tego za złe. Zostałem rozczarowany postawą moderatora, ponieważ pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło na tym serwerze i nie chciałbym już mieć więcej do czynienia z takimi moderatorami. 

Dziękuje i liczę na pozytywne rozpatrzenie skargi. 

Cytat

Zacznę od tego że z mojej strony w kierunku do ciebie nie zostało użyte żadne wulgarne słowo.

W moją stronę padły tylko słowa wyłudzacz i oszust - nie mam Ci tego za złe, bo miałeś prawo się zdenerwować. Zostałeś ukarany za przekleństwa, których nadmiernie używałeś.

Cytat

Poinformowałem cię o tym że jeżeli zapłacisz mi 50$ które miały być na drogę powrotną z bayside marine do ls to nie będe miał ci tego za złe, ponieważ każdy popełnia błędy ale jak już popełnił to powinien się do tego przyznać i przynajmniej przeprosić.

Zaproponowałem Ci powrót do SF (skąd wyruszyliśmy, nie wiem czemu miałbym Cię odstawiać do ls) za opłatą 10$, czyli wyszedłbyś na 0 z całej sytuacji. Przyznałem się do winy w wiadomości na czacie "a musiałem dać przez przypadek binda". W ramach przeprosin i zadośćuczynienia otrzymałeś zwrot za bilet do magazynu.

Cytat

...każdy popełnia błędy ale jak już popełnił to powinien się do tego przyznać i przynajmniej przeprosić.

Tak jak już napisałem uznałem twoją "reklamację" na kurs który się odbył i dostałeś za to zwrot pieniędzy. Za powrót (to jest nowy kurs, gdyż autobus rozpoczyna trasę z magazynu w stronę spawna SF) zgodnie z zasadami panującymi we frakcji powinienem pobrać pieniądze za bilet (10$). Są to na tyle symboliczne pieniądze, że w żaden sposób nie zakłóciłyby twojego zbierania na samochód.

To jest moja ostatnia wypowiedź w tej skardze, czekam na administrację RCON.

Godzinę temu, Banan99 napisał:

W moją stronę padły tylko słowa wyłudzacz i oszust - nie mam Ci tego za złe, bo miałeś prawo się zdenerwować. Zostałeś ukarany za przekleństwa, których nadmiernie używałeś.

Nie rozumiem najpierw piszesz że jedyne słowa które padły w twoją stronę to ,,wyłudzacz" i ,,oszust" po chwili zaś piszesz że używałem przekleństw. Oczywiście nie użyłem żadnego przekleństwa w rozmowie z tobą. 

Godzinę temu, Banan99 napisał:

Zaproponowałem Ci powrót do SF (skąd wyruszyliśmy, nie wiem czemu miałbym Cię odstawiać do ls) za opłatą 10$, czyli wyszedłbyś na 0 z całej sytuacji. Przyznałem się do winy w wiadomości na czacie "a musiałem dać przez przypadek binda". W ramach przeprosin i zadośćuczynienia otrzymałeś zwrot za bilet do magazynu

Oczywiście chodziło mi o SF po prostu pomyłka przy pisaniu. Owszem oddałeś mi moje 10$, tylko sęk jest w tym że nie dałeś pieniędzy na powrót do miejsca z którego mnie wziąłeś. Jest to twoja wina i skoro 100$ na taksówke jest dla ciebie mało to mogłeś mi je poprostu dać, już nie chodzi o same pieniądze tylko o czas który przez ciebie straciłem. Tak się nie powinno traktować graczy.

1 godzinę temu, Banan99 napisał:

Tak jak już napisałem uznałem twoją "reklamację" na kurs który się odbył i dostałeś za to zwrot pieniędzy. Za powrót (to jest nowy kurs, gdyż autobus rozpoczyna trasę z magazynu w stronę spawna SF) zgodnie z zasadami panującymi we frakcji powinienem pobrać pieniądze za bilet (10$). Są to na tyle symboliczne pieniądze, że w żaden sposób nie zakłóciłyby twojego zbierania na samochód.

Dam ci przykład może, bo nie wiem czy rozumiesz: Osoba X kupuje bilet z Polski do Włoch. Kierujący samolotem pomylił loty i poleciał do Chin. Firma w ramach rekompensaty oddała pieniądze. Osoba X została w Chinach i musiała kupić powrotny bilet który kosztował 3x więcej. Osoba X straciła Czas i pieniądze. Już wiesz o co mi chodzi? 

Zostałem źle potraktowany. Moim zdaniem powinieneś przede wszystkim nauczyć się szacunku do graczy oraz być bardziej pomocnym moderatorem. Panie @Banan99 za wyrażanie opinii dałeś mi VMUTE na 1 dzień. Nie rozumiem jak można się tak zachować.

Dziękuję i życzę miłego dnia czytającym.

Z racji że muszę się wypowiedzieć zgodnie z regulaminem tego działu, to i to czynię.

Cytat

Nie rozumiem najpierw piszesz że jedyne słowa które padły w twoją stronę to ,,wyłudzacz" i ,,oszust" po chwili zaś piszesz że używałem przekleństw. Oczywiście nie użyłem żadnego przekleństwa w rozmowie z tobą. 

Tak jak już wspomniałem zostałeś ukarany za wulgaryzmy którymi się posługiwałeś podczas rozmowy na VC. Nie zareagowałeś na 3 ostrzeżenia, więc zostałeś ukarany.

Co do reszty wypowiadałem się wyżej.

1 minutę temu, Banan99 napisał:

Tak jak już wspomniałem zostałeś ukarany za wulgaryzmy którymi się posługiwałeś podczas rozmowy na VC. Nie zareagowałeś na 3 ostrzeżenia, więc zostałeś ukarany

Posiadasz jakieś dowody na to że przeklinałem na VC? Skoro dla ciebie przekleństwo, to wyrażenie opinii to dobry z ciebie moderator. W moim przypadku, wyraziłem opinie że jesteś wyłudzaczem i oszustem. Oczywiście zapomniałem dodać że @Banan99 złamał regulamin serwera.

12.2. Zabrania się oszustw przy składaniu ofert wymiany lub/oraz stawiania niedokładnego opisu dla osiągnięcia korzyści.

Oraz

13. Zabrania się utrudniania gry Graczom oraz Administracji.

Jako przekleństwa uważam niecenzuralne słowa, którymi zastępowałeś czasem przecinki w zdaniach. Dowodów na nadanie kary nie mam i nie mam obowiązku ich posiadać zgodnie z regulaminem, choć żałuję bo wiele by to rozjaśniło.

Cytat

12.2Zabrania się oszustw przy składaniu ofert wymiany lub/oraz stawiania niedokładnego opisu dla osiągnięcia korzyści.

Nie przypominam sobie abym składał Ci jakiejkolwiek oferty. Również mój stary bind, którego przypadkiem używałem nie przyniósł mi żadnej korzyści I nie był używany aby umyślnie kogoś oszukać. 

Cytat

13. Zabrania się utrudniania gry Graczom oraz Administracji.

Nie zrobiłem nic co miało na celu umyślnie wyrządzić Ci krzywdę. Pieniądze zostały Ci zwrócone, więc również nie naraziłem Cię na żadne straty. 

Jest to definitywnie moja ostatnia wypowiedź w skardze, czekam na rozpatrzenie przez szanowne grono RCON.

22 minuty temu, Banan99 napisał:

Jako przekleństwa uważam niecenzuralne słowa, którymi zastępowałeś czasem przecinki w zdaniach. Dowodów na nadanie kary nie mam i nie mam obowiązku ich posiadać zgodnie z regulaminem, choć żałuję bo wiele by to rozjaśniło.

Cytat

Wypowiedziałem się wyżej.

Nie przypominam sobie abym składał Ci jakiejkolwiek oferty. Również mój stary bind, którego przypadkiem używałem nie przyniósł mi żadnej korzyści I nie był używany aby umyślnie kogoś oszukać. 

Cytat

Nie składałeś mi oferty, lecz oszukałeś mnie z przebiegiem trasy która była niezgodna z opisem który przedstawiłeś wsiadając do autobusu.

Nie zrobiłem nic co miało na celu umyślnie wyrządzić Ci krzywdę. Pieniądze zostały Ci zwrócone, więc również nie naraziłem Cię na żadne straty. 

Wypowiedziałem się wyżej.

Czekam na rozpatrzenie przez rząd. 
Pozdrawiam.

Zaczynając od początku:

1. Członek administracji nadał Ci kary (łącznie z ostrzeżeniami) w związku z brakiem zachowania kultury wypowiedzi na czacie głosowym - na to dowodów nie mamy, jednak nie masz dowodów na to, że nie używałeś takowych słów, przez co jestem zmuszony wierzyć moderatorowi, że do takiego czynu doszło.
  2. Członek administracji prezentując ofertę przejazdu jako usługę frakcji SATC przyczynił się do wprowadzenia w błąd oskarżyciela prezentując nieistniejącą już trasę przejazdu użytkowanego przez niego autobusu.
    1. Tym samym członek administracji nie przyczynił się do złamania punktów regulaminu serwera, które oskarżyciel przytoczył:
      12.2. Zabrania się oszustw przy składaniu ofert wymiany lub/oraz stawiania niedokładnego opisu dla osiągnięcia korzyści. - Punkt dotyczy wymian, nie umów między graczami.
      13. Zabrania się utrudniania gry Graczom oraz Administracji.
  3. Członek administracji zaproponował opcję ugody, w ramach której miałby zwrócić koszty biletu (10$), co nie zostało zaakceptowane przez oskarżyciela, moderator również zaproponował przejazd do przystanku, skąd oskarżyciel wsiadł do pojazdu - bez powodzenia z tego względu, że oskarżyciel chciał jechać do LS.

W tej skardze rozpatrujemy czynności, jakie prezentował członek administracji na podstawie regulaminu administracji serwera oraz regulaminu serwera, część procedur frakcyjnych powinna zostać zgłoszona liderowi w odpowiednim dziale frakcyjnym na forum.

Na podstawie przyjętych dowodów nie jestem w stanie ukarać członka administracji na karę zawieszenia ze względu na pomyłkę, jaką dokonał.
Jednak mimo wszystko przestrzegam moderatora, aby w przyszłości sprawdzał, jakie wiadomości wysyła by nie powodować większych nieporozumień. Usunąć bind można komendą w konsoli (F8 lub ~): unbind klawisz.

W rezultacie skargi moderator zostaje tym razem upomniany słownie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.