Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na KamiloLZK

AqUaZ

Rekomendowane odpowiedzi

Login: AqUaZ
Nick oskarżonego: KamiloLZK
Powód skargi: Nieumiejętne rozpatrywanie skarg.
Data zdarzenia: 28.01.2022, około godziny 17:00. 
Dowody: 

Opis sytuacji: Co tu dużo mówić, administrator nie potrafi rozpatrywać skarg, a w dodatku nie zna regulaminu panującego na serwerze. Oczywiście wszystko tutaj dokładnie wyjaśnię. Zacznijmy już od samego początku, czyli brak znajomości takich punktów regulaminu jak: 1., 2., 12., 13.

Co do regulaminu członka ekipy znalazłoby się tego mega dużo.
Znalazłoby się tego raczej więcej, ale nie mam obecnie czasu szukać w innych zakątkach regulaminów. Pod skargą dostałem następującą odpowiedź od administratora: "
Skoro gracz zapłacił tobie za taran to nie możesz mu tak oddać tego  i oczekiwać na jego karę." Proszę pokazać mi dokładnie, gdzie jest napisane, że nie mogę oddać pieniędzy, które dał mi gracz i napisać skargę, w dodatku GRACZ MI NIE PRZELAŁ PIENIĘDZY, to po pierwsze, po drugie gracz okłamał administrację w skardze pisząc,  że pisał ile chce pieniędzy za taran, ponieważ takiego pytania nawet nie było, po trzecie administrator całkowicie olał to, że dałem jasny dowód na winę gracza oraz napisałem, że nie byłem pierwszą osobą, którą CELOWO taranował, a ja za takiego coś nie biorę pieniędzy, a to ode mnie zależy czy chcę pieniądze, czy nie, nie ma nigdzie napisane w regulaminie, że gracz musi się zatrzymać i zapłacić, albo zapytać o to. Nie będzie tak, że gracz będzie cały czas CELOWO odwalał, taranował wszystko co się da, itp. Czyli od teraz gdy komuś zapłaci to nagle sprawy nie było, pomimo że był to celowy zabieg - NIE! Dlatego też gracz oszukał administrację serwera, ponieważ nie było ani zapytania ile chce, a po drugie napisał, że nie zrobił tego celowo (ssy posiada od swojego kolegi, ale tak samo - co mnie obchodzi jego kolega), pomimo, że potem na serwerze cały czas odwalał wraz z kolegami i mnie prowokowali. W dodatku zapytanie o to ile chcę kaski nie padło od niego, a od jego pseudo kolegi. Skoro jego kolega mógł napisać do mnie o to, to dlaczego sam gracz plac. nie mógł tego zrobić??? Wysłał swojego kolegę po tym jak napisałem, że będzie skarga? Po prostu wystraszył się i tyle. Uważam, że ten administrator nie jest odpowiednią osobą, aby rozpatrywać skargi, skoro nie potrafi ich nawet dobrze przeczytać.

Witam, a więc przeanalizujmy sobie twoją wypowiedz zaczynając od

43 minuty temu, AqUaZ napisał:

które dał mi gracz i napisać skargę, w dodatku GRACZ MI NIE PRZELAŁ PIENIĘDZY,

W skardzę  oskarżony napisał że nie miał wtedy przy sobie gotówki dlatego jego kolega przelał tobie pieniądze za taran.

administrator całkowicie olał to, że dałem jasny dowód na winę gracza oraz napisałem, że nie byłem pierwszą osobą, którą CELOWO taranował,

Skoro piszesz że oskarżony staranował setki osób czemu przedstawiłeś tylko dowód taranu na swoją osobę?

a ja za takiego coś nie biorę pieniędzy, a to ode mnie zależy czy chcę pieniądze, czy nie,

Czyli według ciebie nie można już w kogoś wjechać i zapłacić tylko trzeba odrazu nakładać zakaz prowadzenia pojazdów?

nie ma nigdzie napisane w regulaminie, że gracz musi się zatrzymać i zapłacić, albo zapytać o to.

22. Kwestie nieujęte w Regulaminie rozpatrywane są indywidualnie przez Administrację.

Nie będzie tak, że gracz będzie cały czas CELOWO odwalał, taranował wszystko co się da, itp

Proszę o niezwłoczne dowody na wszystkie jego CELOWE! tarany skoro piszesz że taranuje wszystko co się da.

Dlatego też gracz oszukał administrację serwera, ponieważ nie było ani zapytania ile chce,

Nie wiem co ma to wnieść do tej skargi but okej.

a po drugie napisał, że nie zrobił tego celowo

Skoro dałeś tylko 1 dowód na taran oczywiste jest to że nie będe tego brał pod uwagę jako CELOWE! taranowanie tylko po prostu taran.

Myślę że rozwiałem wszelkie wątpliwości. Pozdrawiam, pdw.

26 minut temu, KamiloLZK napisał:

W skardzę  oskarżony napisał że nie miał wtedy przy sobie gotówki dlatego jego kolega przelał tobie pieniądze za taran.

"No to tak, ja nie miałem pieniędzy poza tym spytałem się ciebie ile chcesz i bym wysłał tę kwotę. A jeśli chodzi o zapłatę to mój kolega tobie zapłacił a ty mu odesłałeś."

Oto co napisał oskarżony, co jest oczywiście totalna bzdurą, po pierwsze nie spytał się mnie, po drugie nic nie pisał, co także wyżej napisałem, ale chyba specjalnie to ominąłeś, po trzecie jego kolega zapłacił chyba z 10 minut po zdarzeniu, kiedy to zdążyli mnie powyzywać i prowokować na /pm.

Skoro piszesz że oskarżony staranował setki osób czemu przedstawiłeś tylko dowód taranu na swoją osobę?

Polecam sobie przeczytać skargę na gracza, a tam masz na to odpowiedź.

Czyli według ciebie nie można już w kogoś wjechać i zapłacić tylko trzeba odrazu nakładać zakaz prowadzenia pojazdów?

Chyba nie umiesz czytać tego co wyżej napisałem w swojej pierwszej odpowiedzi, NIE BYŁA TO PIERWSZA taka sytuacja, dosłownie minutę przed tym zajściem staranował 2 graczy, miałem z tego oczywiście nagranie, to także jest wspomniane wyżej oraz w skardze na gracza, ale to dalej nie o to chodzi. I tak, uważam, że trzeba od razu nałożyć karę, ponieważ takie osoby jak on nie potrafią dostosować się do żadnego ostrzeżenia, cały czas taranują wszystko co napotkają na drodze i przysłowiowo mają to w "dupie", gracz miałby to totalnie gdzieś, gdybym nie napisał, że mam wszystko nagrane i napiszę skargę - TO JEST TEN MOMENT, W KTÓRYM NAPISAŁEM IM NAWET BODAJŻE, ŻE NIE CHCE ŻADNYCH PIENIĘDZY, ponieważ cały czas każdego taranują i mają to gdzieś, więc tak podsumowując - dla takich osób jak oni nie ma czegoś takiego jak zapłacić i sprawy nie było. Potem sobie pojedzie i będzie dalej odwalać.

22. Kwestie nieujęte w Regulaminie rozpatrywane są indywidualnie przez Administrację.

Przytoczenie tutaj tego punktu regulaminu jak dla mnie "śmierdzi" faworyzacją, albo ukrywanie się za punktem, ponieważ nie potrafi się przyznać do błędu, który się popełniło.

Proszę o nie zwłoczne dowody na wszystkie jego CELOWE! tarany skoro piszesz że taranuje wszystko co się da.

Dowód usunąłem, po tym jak postanowiłeś odrzucić moją skargę, stwierdziłem, że nie będzie to już potrzebne, ale naszła mnie chęć do napisania skargi, jeżeli jest jakoś opcja przywrócenia usuniętego ostatnio pliku z komputera i ktoś wie jak to zrobić to chętnię to zrobie, po drugie nie dałbym już tego Tobie, ponieważ jestem skłonny twierdzić, że jesteś osobą niekompetentną do tego.

Nie wiem co ma to wnieść do tej skargi but okej.

Twoja odpowiedź także nie wiem co ma wnieść, cały czas gracz kłamał w skardze, ale Ty tego nie widzisz.

Skoro dałeś tylko 1 dowód na taran oczywiste jest to że nie będe tego brał pod uwagę jako CELOWE! taranowanie tylko po prostu taran.

Tak samo wyjaśnione już dawno wyżej i nie tylko.

Myślę że rozwiałem wszelkie wątpliwości. Pozdrawiam, pdw.

Oczywiście, że nie. Czekam na odpowiedź ze strony Administracji RCON.

4 minuty temu, AqUaZ napisał:

Oto co napisał oskarżony, co jest oczywiście totalna bzdurą, po pierwsze nie spytał się mnie, po drugie nic nie pisał,

Racja, nie jest za bardzo przemyślana odpowiedz ale w końcu otrzymałeś od kolegi gracza fundusze na naprawę.

5 minut temu, AqUaZ napisał:

Chyba nie umiesz czytać tego co wyżej napisałem w swojej pierwszej odpowiedzi, NIE BYŁA TO PIERWSZA taka sytuacja, dosłownie minutę przed tym zajściem staranował 2 graczy, miałem z tego oczywiście nagranie, to także jest wspomniane wyżej oraz w skardze na gracza, ale to dalej nie o to chodzi. I tak, uważam, że trzeba od razu nałożyć karę, ponieważ takie osoby jak on nie potrafią dostosować się do żadnego ostrzeżenia, cały czas taranują wszystko co napotkają na drodze i przysłowiowo mają to w "dupie", gracz miałby to totalnie gdzieś, gdybym nie napisał, że mam wszystko nagrane i napiszę skargę - TO JEST TEN MOMENT, W KTÓRYM NAPISAŁ IM NAWET BODAJŻE, ŻE NIE CHCE ŻADNYCH PIENIĘDZY, ponieważ cały czas każdego taranują i mają to gdzieś, więc tak podsumowując - dla takich osób jak oni nie ma czegoś takiego jak zapłacić i sprawy nie było. Potem sobie pojedzie i będzie dalej odwalać.

Cały czas nawiązujesz do wielokrotnych taranów ale pokazałeś publicznie tylko 1 taran 😮

6 minut temu, AqUaZ napisał:

Przytoczenie tutaj tego punktu regulaminu jak dla mnie "śmierdzi" faworyzacją, albo ukrywanie się za punktem, ponieważ nie potrafi się przyznać do błędu, który się popełniło.

Przytoczenie punktu z oficjalnego regulaminu serwera to faworyzacja albo ukrywanie się za błędem? 😮

8 minut temu, AqUaZ napisał:

Dowód usunąłem, po tym jak postanowiłeś odrzucić moją skargę, stwierdziłem, że nie będzie to już potrzebne,

Skoro cały czas upominałeś się o wielkokrotne tarany gracza wydaję mi się że powinieneś walczyć o swoje racja a nie się poddawać 😮

Również ode mnie to tyle, czekam na stanowisko szanownego grona administracji RCON.

13 minut temu, KamiloLZK napisał:

acja, nie jest za bardzo przemyślana odpowiedz ale w końcu otrzymałeś od kolegi gracza fundusze na naprawę.

Nie wiem, masz problemy z czytaniem, czy sobie żartujesz? Zaczynam się bać o Twoje zdrowie. Nie będę już na to odpowiadał, jestem pewny, że osoba, który rozpatrzy skargę będzie potrafiła dokładnie wszystko przeczytać i zobaczy co napisałem, bo Ty widzę masz problemy.

14 minut temu, KamiloLZK napisał:

Cały czas nawiązujesz do wielokrotnych taranów ale pokazałeś publicznie tylko 1 taran 😮

Także wyżej napisane.

14 minut temu, KamiloLZK napisał:

Skoro cały czas upominałeś się o wielkokrotne tarany gracza wydaję mi się że powinieneś walczyć o swoje racja a nie się poddawać 😮

I tak też zrobiłem, np. ta skarga, bo Twoje kompetencje są prawie, że zerowe (moim zdaniem oczywiście :))

15 minut temu, KamiloLZK napisał:

Również ode mnie to tyle, czekam na stanowisko szanownego grona administracji RCON.

Przynajmniej w jednym się zgadzamy 🙂

11 minut temu, AqUaZ napisał:

Nie wiem, masz problemy z czytaniem, czy sobie żartujesz? Zaczynam się bać o Twoje zdrowie. Nie będę już na to odpowiadał, jestem pewny, że osoba, który rozpatrzy skargę będzie potrafiła dokładnie wszystko przeczytać i zobaczy co napisałem, bo Ty widzę masz problemy.

Najwidoczniej siebie nie rozumiemy 😮

11 minut temu, AqUaZ napisał:

I tak też zrobiłem, np. ta skarga, bo Twoje kompetencje są prawie, że zerowe (moim zdaniem oczywiście :))

Dziękuje za opinię.

Czekam na stanowisko szanownego grona administracji RCON.

Przeanalizowałem przedstawioną przez oskarżyciela skargę na gracza, porównując z ostatnimi karami, jakie otrzymywał, zdecydowanie można doszukać się znamion dosyć pochopnego rozpatrzenia skargi.

W tym przypadku zdecydowanie gracz zasługiwał na karę serwerową bez względu na wpłacanie rekompensat w związku z taranowaniem, których było już wiele wedle tego, co mogłem się doszukać w jego historii kar.

Mimo wszystko skarga nie została całkowicie odrzucona, bo gracz musiał wpłacić 100$ na Twoje konto, jednak brakowało tutaj elementu rygoru w związku z tymi karami/upomnieniami, które otrzymywał.

Wobec tej sytuacji, Administrator otrzymuje ostrzeżenie z prośbą o dokładne rozpatrywanie skarg na graczy lub zasięgania porad co do ich rozwiązywania.
Dodatkowo, administrator zobowiązany jest wpłacić 5,000$ na poczet kary za niedokładne rozpatrzenie skargi na konto administracji RCON (UID: 30077) do 12.02.2022 godz. 13:00.

Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.