Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Rapid

Aldeno

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Aldeno
Nick oskarżonego: @RapiD
Powód skargi: Nie znajomość regulaminu, bezpodstawne ukaranie.
Data zdarzenia:  27.01.2022 (sytuacja z nocy.)
Dowody: Myślę że dowodów nie potrzeba, wystarczy sama nadana kara a właściwie jej tytuł. 
Opis sytuacji: A więc tak, dzisiaj w nocy jeden z graczy zapytał się na chacie premium jak zmienić hasło, zażartowałem i odpisałem mu ,, /g zmien haslo stare haslo nowe hasło'' po 30 sekundach odrazu napisałem że żartowałem i wytłumaczyłem graczu  jak zmienić hasło. Po 5 minutach od całej sytuacji zostałem ukarany mutem(trollowanie na /g). Próbowałem z Supporterem wyjaśnić całą sytuację na serwerze, ale RapiD nie chciał  więc otrzymałem od niego  kicka z powodem ,,spamowanie reportami'' (xd), następnie napisałem apelacje aby mi wyjaśnił jaki pod punkt regulaminu złamałem, w apelacji nie otrzymałem na to odpowiedzi. Więc postanowiłem do niego napisać w wiadomości prywatnej. Wiadomość wyświetlił rano i do tej pory nie otrzymałem na to odpowiedzi. 
Myślę że nie złamałem żadnego pod punktu regulaminu, a supporter poprostu na siłę dał mi karę i teraz zlewa mnie ponieważ boi się przyznać do błędu.

zrobiłeś to celowo, więc prawdopodobnie byłeś świadomy konsekwencji takiego działania. Wykorzystałeś fakt, iż gracz nie wiedział, jak zmienić hasło do konta. Takie działania, mogą prowadzić do np. włamań na konta graczy, którzy nie do końca wiedzą jak odpowiednia zabezpieczyć konto. Co do kicków. Po otrzymaniu kary wysyłałeś parę reportów(już nie pamiętam z jaką treścią), po których otrzymałeś ostrzeżenie. Po chwili znowu zacząłeś pisać bezsensowne reporty, więc otrzymałeś kicka.

A ty dalej wałkujesz to samo xd 
1) Wątpię że mogło doprowadzić do włamania ponieważ wszystko odrazu odkręciłem oraz reakcje graczy na chacie premium były takie jak na ssie poniżej, więc wątpię że ktokolwiek uwierzyłby mi po takich reakcjach graczy.
2) Wysłałem ci może z 4 reporty i żaden z nich nie był bezsensowny, chciałem się dowiedzieć który pod punkt regulaminu złamałem, jak widać sam nie wiesz jaki ponieważ dalej nie potrafisz go przedstawić.

mta-screen_2022-01-27_00-34-16.png

W dniu 26.04.2020 o 21:20, Volenir napisał:

13. Zabrania się utrudniania gry Graczom oraz Administracji.

W dniu 26.04.2020 o 21:20, Volenir napisał:

22. Kwestie nieujęte w Regulaminie rozpatrywane są indywidualnie przez Administrację.

Proszę podstawę.

Nikomu nie utrudniłem gry, wszystko było wyjaśnione od razu.
Poza tym powód nadania kary to ,,trollowanie na /g'' a nie utrudnianie gry.

Patrząc na ssa gracz Teru również trolluje, jak twierdzisz że takie działania są tak bardzo szkodliwe dlaczego również on nie został ukarany?

12 godzin temu, Aldeno napisał:

Patrząc na ssa gracz Teru również trolluje, jak twierdzisz że takie działania są tak bardzo szkodliwe dlaczego również on nie został ukarany?

Rzadko kiedy patrzę na chat g, akurat dostałem zgłoszenia na twoją osobę.

Kara nadana przez członka administracji została nadana poprawnie - utrudniłeś grę graczowi zamiast mu pomóc (albo nic nie pisać), naraziłeś go na ewentualne straty (które przez wysłanie hasła obecnego na czacie premium mógł stracić konta w wielu serwisach). Twoje tłumaczenie, że napisałeś, że żartowałeś wcale nie jest wyznacznikiem tego, że jesteś bezkarny.

Proszę o przemyślenie pisania słów tego typu.

Co do członka administracji - prosiłbym o obserwowanie całego spektrum czatów, zarówno lokalnego jak i Premium.

Skarga zostaje odrzucona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.