Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na KoDzo

siema.

Rekomendowane odpowiedzi

Login: szyms14
Nick oskarżonego: KoDzo
Powód skargi: Utrudnianie rozgrywki graczom, tym samym ułatwianie jej frakcjom, brak znajomości regulaminu, oraz działanie wbrew niemu. 
Data zdarzenia: 20.01 18:25
Dowody:  Logi / v

Opis sytuacji:  Siema, na wstępie są inne zarzuty wobec KoDzo, niż w skardzę, którą gracz napisał przed momentem. KoDzo bez żadnych zawahań, przeteleportował Longa Frakcyjnego (mógł zostać "tyknięty" po upływie 3h, minęły może 15 minut) tym samym ułatwił pracę frakcji i działał równocześnie wbrew regulaminu, w którym możemy się dowiedzieć, że pojazd może zostać wytupany przez administracje z DM po upływie 3h od poprzedniego użytkowania. Mam nadzieję, że graczowi nie ujdzie na sucho i zostanie ukarany w związku tak poważnym przewinieniem. 

46 minut temu, KoDzo napisał:

Wypowiedziałem się w tej skardze o tej sytuacji.

No widzisz, tu masz inne zarzuty.

Cytat

Hej, jak napisałeś był to pojazd frakcyjny, nie prywatny. Z tego względu postanowiłem go wytepać, ponieważ nie mieliśmy nawet możliwości wsiąść do pojazdu, a co się z tym wiąże, wyciągnąć go z DM'a gdzie czaiło się +/- 5 osób. Myślę, że postąpiłem prawidłowo, jeśli to nie mogę jedynie przeprosić. Czekam na decyzję ARCON

Hej, 

Cytat

3. Administracja serwera nie teleportuje pojazdów ze strefy DM.
3.1. Pojazdy pozostawione w obrębie strefy DM powyżej 3 godzin od ich ostatniego użycia mogą zostać z niej usunięte na najbliższy dostępny parking poza strefą.
3.2. Pojazd frakcji nie biorący udziału w akcji RP na strefie DM może zostać przeteleportowany poza nią po upływie min. 30 minut od ostatniego użycia. Warunkiem odbioru pojazdu jest dokonanie tego przez ostatniego użytkownika.

Zdążyłeś się zapoznać z regulaminem strefy DM? Łap linka 

@KoDzo Teraz dowiedziałeś się o tym punkcie?

Cytat

W regulaminie widnieje ten punkt:

3.2. Pojazd frakcji nie biorący udziału w akcji RP na strefie DM może zostać przeteleportowany poza nią po upływie min. 30 minut od ostatniego użycia. Warunkiem odbioru pojazdu jest dokonanie tego przez ostatniego użytkownika.

Bo widzę, że odniosłeś się do niego po mojej wypowiedzi. Jak skomentujesz swój wyczyn?

7 minut temu, KoDzo napisał:

Czysty przypadek, zanim przeczytałem twoją wiadomość, wcześniej zedytowałem wiadomość 🙂

Masz zamiar odnieść się do innych zarzutów? 

Cytat

Powód skargi: Utrudnianie rozgrywki graczom, tym samym ułatwianie jej frakcjom, brak znajomości regulaminu, oraz działanie wbrew niemu. 

A więc w jaki sposób utrudniłem waszą rozgrywkę bo nie rozumiem? Przez to, że nie mogliście sobie popchać FBI Ranchera w miejsce skąd nie moglibyśmy go wyciągnąć i do nas postrzelać? Po tym jak pojazd wybuchł, jako S.W.A.T. zakończyliśmy akcję, ponieważ nie było najmniejszego sensu kontynuować bo zebrało się pół serwera na strefie, a nas było zaledwie sześciu. 
Co do nie wiedzy regulaminu się mylisz. Czytałem go wiele razy, ale wiadomo, że nie zapamiętam każdego punktu na pamięć dokładnie.

W skrócie, pojazd wybuchł - nie mieliśmy możliwości wyciągnięcia go poza strefę DM. Myślę, że nie ma sensu więcej się wypowiadać. Czekam na decyzję ARCON.

Godzinę temu, KoDzo napisał:

A więc w jaki sposób utrudniłem waszą rozgrywkę bo nie rozumiem? Przez to, że nie mogliście sobie popchać FBI Ranchera w miejsce skąd nie moglibyśmy go wyciągnąć i do nas postrzelać?
Co do nie wiedzy regulaminu się mylisz. Czytałem go wiele razy, ale wiadomo, że nie zapamiętam każdego punktu na pamięć dokładnie.
W skrócie, pojazd wybuchł - nie mieliśmy możliwości wyciągnięcia go poza strefę DM. Myślę, że nie ma sensu więcej się wypowiadać. Czekam na decyzję ARCON.

Mieliście - Wypchać go z DM, obok była granica tej strefy. Spójrz sobie na nagranie. Ręcznego nie miał.

40 minut temu, Volenir napisał:

Wyjaśnienie co do pojazdu wstawiłem w poprzedniej skardze: 

Mógłbyś wskazać jakie inne punkty regulaminu administracji/serwera złamał gracz?

23. Administracji serwera zakazuje się teleportowania pojazdów graczy do nich samych. Istnieją szczególne odstąpienia ujęte w wewnętrznym regulaminie.
23.1. Absolutnie zakazuje się wykonywania wszelkich czynności administracyjnych na pojeździe gracza, który pozostawił go na strefie DM. ****

(**** - W zastosowaniu punktu regulaminu serwera w sekcji strefy DM członek administracji zobligowany jest pozostawić pojazd w miejscu, które jest oznaczone znakami poziomymi dostępnymi z poziomu niezmodyfikowanej graficznie gry (między białymi/żółtymi pasami, które określają parking publiczny) w miejscu najbliższym od miejsca obecnego położenia pojazdu. Pojazd ma być ustawiony równolegle do omówionych wcześniej linii. Zezwala się tym samym na przeniesienie pojazdu, które pozostaje wykluczone w punktach podrzędnych punktu nadrzędnego, jednak nie wcześniej niż po ustalonym czasie przez ramy regulaminu serwera.)

Cytat

3. Administracja serwera nie teleportuje pojazdów ze strefy DM.
3.1. Pojazdy pozostawione w obrębie strefy DM powyżej 3 godzin od ich ostatniego użycia mogą zostać z niej usunięte na najbliższy dostępny parking poza strefą.

Cytat

Po tym jak pojazd wybuchł, jako S.W.A.T. zakończyliśmy akcję, ponieważ nie było najmniejszego sensu kontynuować bo zebrało się pół serwera na strefie, a nas było zaledwie sześciu. 

Wciąż uważam, że gracz nie powinien ruszać pojazdu, nawet gdyby wybuchł. Jak już wspomniałem, mieli dużo możliwości, w tym wypchanie go poza strefę DM lub odczekanie 30 minut. Regulamin nic nie mówi o pojeździe, który wybuchł na DM.

Cytat

Ten punkt dotyczy swobodnego wejścia i odebrania pojazdu przez ostatniego użytkownika, nie określa on momentu, kiedy tego pojazdu nie da się wydostać ze względu na jego całkowitą destrukcję.

Pora chyba dodać nowy punkt w regulaminie.

Wciąż uważam, że członek ekipy źle postąpił i podtrzymuję moją tezę. Proszę o dokładniejsze rozpatrzenie skargi i wziąć pod uwagę punkty z regulaminu, które wkleiłem u góry.

Punkty z regulaminu, które wypisałeś nijak się mają do pojazdu, które z niej wydobył, bo nie jest pojazdem gracza, a jest to pojazd frakcyjny, który należy do nikogo.

Pojazd nie mógł zostać wydobyty w sposób normalny ze strefy DM, nienormalnym jest jego „przesuwanie” po podłożu.

Brak dowodów na pozostałe zarzuty, w związku z czym skarga zostaje odrzucona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.