Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Przegląd serwerowych biznesów [part 2]

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

NAGLOWEK.pngnaTqDnE.png

Witajcie. Jestem Senior Pressman @xHamster z Redakcji Prasowej Project News, dziś przychodzę do Was z kolejnym artykułem, który będzie przedstawieniem serwerowych biznesów. Do pierwszej części odsyłam Was poniżej. W tej części zaprezentuję Wam biznes Top Betting, Blood Fight, Project Music oraz Project News. Opiszę Wam czym, zajmuje się dany biznes, co uzyskuje gracz, jakie obowiązki mają pracownicy danego biznesu, a także krótki wywiad z liderem, członkiem zarządu lub pracownikiem biznesu. Zapraszam do lektury. 

Spoiler

VDgjwdI.png

RAMKA4.png

Pierwszym biznesem, jaki Wam opiszę w tej serii, będzie Top Betting. Biznes zajmuje się organizacją zakładów gotówkowych na serwerze ProjectRPG. Siedziba Top Betting znajduje się w Los Santos, w dzielnicy Downtown. Przyjmowane są zakłady na różne wydarzenia, tj. piłka nożna, sporty walki, E-sport, koszykówka, żużel, formuła 1 (Grand Prix). Osoba obstawiająca zakład powinna zapoznać się z regulaminem, który dostępny jest w >>TYM<< miejscu. Następnie podczas trwającego wydarzenia w odpowiednim temacie na forum obstawić zakład na wzór, który tam zamieszczony będzie (DRUŻYNA A 2:1 DRUŻYNA B). W skład Top Betting wchodzą takie rangi jak, Bukchmarzy, współwłaściciel oraz właściciel. Do tego należy również osoby, które są na tak zwanym okresie próbnym. Obecnie liderem biznesu jest @ubsti.gs.

gif1.gif
Gzqqb1L.png

R: @xHamster | Z: @RapiD

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zająć Panu chwilę?
Z: 
Witam również, oczywiście, proszę bardzo.

R: Super. Przychodzę do Pana, ponieważ robię artykuł na temat przeglądów serwerowych biznesów. Obecnie zająłem się biznesem Top Betting, a Pan jest jednym z pracowników. Proszę powiedzieć, co Pana skłoniło do bycia właśnie w tym biznesie?
Z: Chciałem spróbować czegoś nowego. Jak widać zostałem z tym na dłużej.

R: Od jak dawna jest Pan w Top Betting?
Z: W Top Betting jest od około dwóch miesięcy.

R: Przeglądając Wasz skład na forum, jest on dosyć ubogi. Czy planowana jest w najbliższym czasie rekrutacja w szeregi biznesu? 
Z: Zobaczymy, nic nie obiecuję. Jednak we czterech obecnie dajemy radę i myślę, że tak zostanie.

R: Czy obstawiacie tylko wydarzenia z realnego świata, czy również z serwera?
Z: 
Skupiamy się na realnych wydarzeniach ze świata realnego, jednak ostatnio zaczęliśmy współpracę z biznesem Blood Fight.

R: Jak układa się współpraca między innymi pracownikami?
Z: Dogadujemy się świetnie z pracownikami, a współpraca układa się znakomicie.

R: Czy zarząd TB jest mocno wymagający? Czy uważasz, że są to odpowiednie osoby na odpowiednim stanowisku?
Z: Zarząd jest bardzo wyrozumiały i miły. Uważam, że naprawdę chłopaki się starają

R: Dziękuję za udzielenie mi krótkiego wywiadu.
Z: 
Również dziękuję. Do widzenia.
VDgjwdI.png

RAMKA3.png

Kolejnym biznesem, jakim zaprezentuje Wam, będzie Blood Fight. Siedziba klubu znajduje się w Los Santos, w dzielnicy Temple, w okolicach kina. Biznes zajmuje się wszelako pojętą organizacją gali bitew w klatce. Mogą w niej brać udział członkowie frakcji, biznesów oraz organizacji. Żeby brać udział w walce i zostać wpisanym na kartę walk, należy wpłacić w ciągu 48h kwotę 5000$ kaucji od ogłoszenia na konto bankowe jednego członka zarządu biznes. Kaucja jest tylko dla potwierdzenia obecności zawodnika na owej gali). Jeżeli zawodnik po wpłaceniu kaucji nie zjawi się na gali. Kwota, jaką wpłacił, zostaje na koncie bankowym Blood Fight. Kaucje zawodników, którzy pojawili się na gali, zostaną zwrócone w ciągu 72h od zakończenia gali.
XGwBbve.png
W skład biznesu wchodzą rangi:

Praktykant - ranga dla osób, które dostały się przez rekrutację na forum;

Szofer, Ochroniarz, Pracownik Doświadczony Pracownik - ranga dla członków, które przeszły proces akademii i stali się pełnoprawnymi członkami biznesu;

Menager - pierwsza ranga zarządowa;

Zastępca właściciela;

Właściciel - obecnie jest nim @Fugi

gif2.gif
Gzqqb1L.png

R: @xHamster | T:  @Tubas

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zająć Panu chwilę?
T: 
Witam. Zastępca Właściciela Tubas, pewnie.

R: Super. Przychodzę do Pana, ponieważ robię artykuł na temat przeglądów serwerowych biznesów. Obecnie zająłem się Pańskim biznesem, a tak się składa, że jest Pan członkiem zarządu Blood Fight. Proszę powiedzieć, co skłoniło Pana na na otwarcie i dołączenie do tego biznesu?
T: Myślę, że gale, które właśnie są organizowane przez nas. Od kiedy dołączyłem na serwer, zastanawiałem się, żeby brać udział w takim przedsięwzięciu. Nie ukrywając, od długiego czasu przed dołączeniem do owego biznesu interesowałem się walkami w oktagonie i było to według mnie zawsze interesujące do oglądania.

R: Przeglądając Wasz skład na forum, nie jest on jakoś obfity w ilość osób. Czy planowana jest w najbliższym czasie rekrutacja w szeregi biznesu? R: Jak układa się współpraca między innymi członkami zarządu oraz pracownikami?
T: Najbliższa rekrutacja do naszego biznesu będzie w lutym, myślę, że na początku miesiąca powinna się ona pojawić.

R: Czy zarząd BF jest mocno wymagający dla pracowników?
T: Wymagający? Nie wydaję mi się, żebyśmy byli wymagający, nasze warunki postawione wobec pracowników są proste i nie zbyt skomplikowane.

R: Zaprasza Pan ludzi do składania podań w biznesie. Proszę to zrobić teraz.
T: Jeżeli ktoś interesują się wszelkimi stylami walki, bądź też chce zacząć swoją przygodę z nimi, nasz biznes jest od tego, aby pokazać, że przy odrobinie własnego wkładu da się dobrze zarobić i doświadczyć przyjemnych chwil w gronie naszego zespołu. Serdecznie zachęcam zainteresowanych do pisania podań w najbliższej rekrutacji.

R: Dziękuję za udzielenie mi krótkiego wywiadu.
T: 
Ode mnie to będzie tyle, dziękuję i życzę miłego dnia.

VDgjwdI.png

ramka2.png

Trzecim biznesem, jaki przestawię w tej serii, będzie ProjectFM. Siedziba radia znajduje się w Las Venturas, przy głównej drodze The Strip Jest to jedyny biznes, którego można słuchać na serwerze w swoich radiach zamontowanych w samochodach, w miejscach publicznych, czy na bazach organizacji. Rekrutacja do biznesu odbywa się dość często. Prezenter, który jest w składzie, ma obowiązek wyrobić normę, która wynosi 2h na tydzień. Słuchacze, czyli my gracze możemy podczas audycji pozdrawiać kogo, chcemy. Z własnej i nieprzymusowej woli możemy przelać napiwek, tzw. Donate dla prowadzącego. Osoba, która zdecyduje się na dołączenie do ProjectFM i dostanie się w formie rekrutacji, ma kategoryczny zakaz prowadzenia audycji po substancjach odurzających (alkohol, narkotyki). Bywają pory dnia, kiedy to nie ma prezentera na audycji i w radiu gra AutoDJ. Jest to bot, który odtwarza muzykę dodaną przez zarząd. Możemy również dać propozycję własnego utworu, który będzie grać w autopilocie. Mało tego, jeżeli organizujemy urodzinowy zlot, albo zlot 4fun i chcemy wynająć prezentera to śmiało, można to zrobić, w odpowiednim dziale na forum. Koszty wynajęcia i lokalizacje, w których DJ zagra, są opisane w TYM temacie.

XGwBbve.png

W skład serwerowego radia wchodzą takie rangi jak:

Stażysta - ranga w akademii;

Młodszy prezenter - ranga po zaliczonych egzaminach i zdanej akademii;

Prezenter, Starszy Prezenter, Doświadczony Prezenter, Zawodowy Prezenter, Mistrzowski Prezenter, Zaawansowany Prezenter, Legendarny Prezenter, DJ - ranga dla pracowników, którzy za swoje zaangażowanie, pobyt w strukturach biznesu awansują wyżej;

Prezenter Miesiąca - Może nim zostać tylko jedna osoba, która mocno angażuje się w działania biznesu;

Kierownik - pierwsza ranga zarządowa;

Menager, Zastępca Dyrektora - kolejne rangi zarządowe;

Dyrektor - obecnie jest nim @Jezus_Carbonara.

gif3.gif

Gzqqb1L.png

R: @xHamster | N: @noisyy

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zająć Panu chwilę?
N: Kierownik noisyy z ProjectFM, kłaniam się nisko. 

R: Super. Przychodzę do Pana, ponieważ robię artykuł na temat przeglądów serwerowych biznesów. Obecnie zająłem się biznesem ProjectFM, a tak się składa, że jest Pan aktualnie w akademii radia. Proszę powiedzieć, co Pana skłoniło, żeby napisać podanie do tego właśnie biznesu?
N: Sam do końca nie wiem, co mnie skłoniło. Nigdy tego wcześniej nie robiłem i pomyślałem, że fajnie byłoby spróbować czegoś nowego. Jak widać, zainteresowała mnie rola Prezentera i planuje zostać w tym biznesie jak najdłużej.

R: Przeglądając Wasz skład na forum, jest on całkiem spory. Jak układa się współpraca między członkami zarządu oraz innymi pracownikami?
N: Jak na skład do takiego biznesu to sądzę, że jest on mały i planujemy w najbliższym czasie zrobić rekrutację, natomiast jeżeli chodzi o współpracę i atmosferę, to wiadomo są czasem zgrzyty i niejasności, ale wszystko na bieżąco staramy się rozwiązać.

R: Jak wygląda akademia w tym biznesie?
N: Są dwie kategorie rekrutacji: zaawansowana oraz szkółka. W rekrutacji dla osób zaawansowanych wymagany jest tylko egzamin teoretyczny, natomiast po szkółce - teoretyczny oraz praktyczny. Jeżeli chodzi o szkolenia, to są one również prowadzone tylko podczas szkółki.

R: Czy zarząd radia jest mocno wymagający dla pracowników?
N: 
Uważam, że nie. Traktujemy wszystkich równo, dodatkowo z racji, iż wróciły lekcje stacjonarne, postanowiliśmy zmniejszyć wymagania na awans.

R: Zaprasza Pan ludzi do składania podań w biznesie. Proszę to zrobić teraz.
N: 
Jeżeli czujesz, że masz do tego chęci oraz nadajesz się na to stanowisko, to serdecznie zapraszamy do składania podań, gdy rekrutacja będzie otwarta.

R: Dziękuję za udzielenie mi krótkiego wywiadu.
N: Nie ma problemu. Dziękuje. 
VDgjwdI.png

ramka1.png

Ostatnim biznesem, jakim zaprezentuje w tej serii, będzie Redakcja Prasowa Project News. Czym zajmuje się redakcja? Na pierwszy ogień idą takie rzeczy jak: artykuły oraz wywiady, których tworzenie jest najbardziej pospolite i znajome dla każdego pełnoprawnego Redaktora, to właśnie na tym wszyscy bazujemy. Do tego dochodzi od czasu do czasu gazetka, gdzie każdy opracowuje swój "dział", natomiast później twórca gazetki składa te działy w jedno i pojawia się ona na forum! Druga ważna sprawa, zarobki! Według zasad savoir-vivre o zarobkach nie powinno się rozmawiać, lecz my nie mamy się czego wstydzić. Wszystkie zarobki bazują na dokładności artykułu, lecz kwoty początkowe (minimalne, mniej już nie dostaniecie) zaczynają się od 2000 $ na randze akademickiej, a kończą na ponad 8000$ za jeden artykuł. Do tego dochodzą takie rzeczy jak: plebiscyt, gazetka, premia za Pracownika Tygodnia, wypłata za jakość artykułu, których zdradzić już więcej nie mogę. Wymagania, które należy spełnić, aby dołączyć do Redakcji to sprawny mikrofon, brak aktywnej kary na serwerze oraz na forum, brak wpisu odnośnie osoby składającej podanie na czarnej liście Redakcji Project News oraz Biznesów.

XGwBbve.png
W skład biznesu wchodzą rangi:

Trainee - ranga po dołączeniu do biznesu;

Junior Pressman, Pressman, Senior Pressman, Junior Reporter, Reporter, Senior Reporter, Specjalist Reporter Junior Journalist, Journalist, Senior Journalist, Advanced Journalist - są to rangi, które kolejno pomyślnie przeszły akademię i są pełnoprawnymi pracownikami biznesu;

Academy Supervisor, Employee Manager - to personel nadzorczy członków biznesu, jednocześnie są to rangi zarządowe;

Deputy Director oraz Director - główne rangi zarządowe. Dyrektorem Redakcji Prasowej Project News jest @Rafaal.

gif4.gif

Gzqqb1L.png

R: @xHamster | A: @anzesk

R: Witam serdecznie. Jestem Senior Pressman xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zająć Panu chwilę?
A: 
Witam, z tej strony Junior Pressman anzesk z Redakcji Project News. Jasne, mam czas, możemy porozmawiać.

R: Super. Przychodzę do Pana, ponieważ robię artykuł na temat przeglądów serwerowych biznesów. Obecnie zająłem się biznesem Project News, a tak się składa, że jest Pan aktualnie jednym z członków redakcji, z którym mam okazję współpracować. Proszę powiedzieć, co Pana skłoniło, żeby napisać podanie do tego właśnie biznesu?
A: 
Szczerze mówiąc, na początku rekrutacji otworzonej przez zarząd skontaktowałem się ze znajomym, który już tutaj dosyć długo pracuje. Potem nasunęła się myśl, aby rozwijać swoje umiejętności, które mogą się przydać w dalszym życiu, stąd ta decyzja.

R: Według Pana, jak układa się współpraca między członkami zarządu oraz innymi pracownikami?
A: 
Współpraca z innymi pracownikami jest na bardzo wysokim poziomie! Wszyscy dogadujemy się, sugerujemy zmiany oraz rozmawiamy o sprawach biznesowych, które mogłyby jeszcze go usprawnić.

R: Czy obecne osoby w zarządzie to odpowiedni ludzie na tych stanowiskach?
A: 
Jeśli chodzi o zarząd, to nie mam do niego żadnych uwag, ludzie na bardzo wysokim poziomie, którzy potrafią kierować owym biznesem.

R: Jak wygląda akademia w tym biznesie?
A: 
Na początku jak wiadomo spotkanie organizacyjne, przedstawienie co i jak, a potem około tygodnia pracy osobistej (pisanie zwykłych artykułów). Po jakimś okresie zostaje ogłoszony egzamin, na który Trainee (tzw. kadet) ma tydzień, aby go opublikować do sprawdzenia.

R: Czy zarząd Redakcji Prasowej jest mocno wymagający dla pracowników?
A: 
W moim przekonaniu nie, robimy to, co do nas należy, zarząd nie naciska na członków.

R: Zaprasza Pan ludzi do składania podań w biznesie. Proszę to zrobić teraz.
A: 
Dlaczego my? Odpowiedź na to pytanie zadaje sobie każdy biznes, frakcja, organizacja. Każdy wcześniej wymieniony podmiot ma w sobie to coś, co wyróżnia go spośród reszty. Odnosząc się do Redakcji, czym wyróżnia się ona względem innych biznesów? Zacznę od relacji gracz - pracownik biznesu. Nasza praca opiera się na współpracy z graczami, najczęstszą i jako pierwszą przychodząca nam na myśl są wywiady, Nie ma drugiego takiego biznesu, który miałby ciągłą możliwość pracy z graczami. Oprócz relacji z graczami warto zwrócić uwagę na fakt, iż do pracy w Biznesie potrzebujesz tylko dostęp do klawiatury i urządzenia z edytorem tekstu!

R: Dziękuję za udzielenie mi krótkiego wywiadu
A: 
Również dziękuję. 

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News Senior Pressman @xHamster
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Korekta: @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.