Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na mirek_mefedron

cyprian

Rekomendowane odpowiedzi

Login: cyprian
Nick oskarżonego: @mirek_mefedron
Powód skargi: Kupywanie aut ostro po zaniżonej cenie
Data zdarzenia: Jakoś w listopadzie 
Dowody: Wszystko macie w dzienniku wymian
Opis sytuacji: Wszystko zaczęło się od tego iż będąc kiedyś we frakcji z mirkiem gadaliśmy o wymianach graczy. Nagłe zaczął się temat odnośnie gracza BrachoL'a, który ma teraz perma pewnie za to. Cały temat zaczyna się od manany id 7. Na samym początku BrachoL jak dobrze pamiętam kupił tą manane za około 3kk od Kowala. Później sprzedał ją za Turismo 3ns (możliwe, że coś jeszcze). Jednakże później odkupił ja za więcej. Gadają dalej z mirkiem na temat zakupu przez niego i za ile okazało się, że kupił ją za Cheetacha 7xxid (Wartego 1kk). Mówił mi, iż rozmawiając z BrachoLem powiedział, że po co ma dostawać bana za odwalanie jak po tym może zostać stracona ta manana. Oskarżony odkupił ją po ostro niskiej cenie wiedząc za ile została wcześniej kupiona. Możliwe, że takich wymian jest więcej, lecz trzeba tam się zagłębić w logi brachola. Jak wiemy mirek zna się na cenach na co może wskazywać to co ma.  

Polecam sprawdzić moje logi czy coś takiego było. Waltona zakupiłem za 6kk w autach, sprzedałem za 5kk w kasie. Czyżby zaniżona cena?

Fajnie, że inni gracze kupując takie auta jak np. @osinlujlub inni dostają bana, a ty mówisz że rozmawiałeś z RCON'em. Dziwne, iż Ci nic nie jest a zawsze tylko gracze są pokrzywdzeni. Pozdrawiam

Ps. Wspomnę tylko o tym, iż skoro napisałem na Ciebie skarge automatycznie apelacja moja jest odrzucona. W tym miejscu nie pozdrawiam

Takie tematy jak szkodzenia gospodarce serwera nie można zostawić. Chciałem już napisać kiedyś, ale zdecydowałem iż tego nie zrobię. Później o tym kompletnie zapomniałem, aż wczoraj kolega mi o tym przypomniał. Pisałem już skargę wczoraj lecz dziś dopiero miałem czas, a na supportera nawet nie widziałem, że się dostałem.

Pewnie dużo osób zastanawia się czemu od razu nie napisałem owej skargi po tym jak zostałem poinformowany o takich wymianach. Mogę powiedzieć, iż chciałem mirka zostawić w spokoju bo wydawał się spoko ziomek, lecz wczorajsza sytuacja naświetla mi coś innego. Pisząc do niego o błędzie MTA przez którym jechał pod mapa zostałem totalnie zlany.

Liczę na sprawiedliwe ukaranie tak jak innym graczom zostało to nadane.

Pozdrawiam i czekam na decyzję.

Miałem się nie wypowiadać, ale jeszcze od siebie dodam że manane nabyłem 15 sierpnia a nie w listopadzie, gdzie ceny ID były strasznie niskie z powodu braku graczy. Cheetah na tamten moment był warty 1,4kk, teraz jest pewnie warty więcej bo ludzie zaczeli znowu więcej oferować gotówki za ID. 
26 Września (pierwsze ogłoszenie) https://projectrpg.pl/topic/26415-sprzedam-manane-id-7/ - Tutaj offki były w stylu 1,4-2kk (arek nigdy nie odezwał się z gotówką więc nie traktuje jego oferty do tej skargi)
26 Listopada (drugie, ostatnie ogłoszenie) https://projectrpg.pl/topic/30576-sprzedam-manane-id-7/ - Offki był większe, ze względu na powrót graczy (sam oferowałeś lekko 2kk więc dziwi mnie fakt pisania przez ciebie skargi)
Według mnie transakcja nie była zaniżona, ale to zostawiam do oceny RCON. Jeśli okaże się zdaniem RCON zaniżona to zgadzam się na ew. dopłatę do transakcji. 

Jeżeli chodzi o dopłatę to nie wchodzi w ogóle w opcje. Inni gracze nie mogli totalnie nic zróbic tylko byli skazani na porażkę.

Chodzi mi bardziej o sam fakt kupna przez Ciebie tego pojazdu. Zakupiles za kwotę 3x niższa od kolegi, a sam widziałeś ile dał i ile jest warta (dokładnie można zobaczyć rozmowę w logach jak transakcji). Ceny w tym okresie takich aut  poniżej 10id był takie same, więc nie musisz nikomu wmawiać jak było.

Pisałem sam do Ciebie o tą manane, a ty mi nawet pisałeś jakie masz ofki coś w stylu 2,5-2.7kk (można to sprawdzić w logach). 

Według Ciebie transakcja nie jest zanizona? Dziwne gdyż jak sam wiesz za ile ja BrachoL kupił, sprzedawał i jakie miał ofki (znów można sprawić w logach). Nie wiem jaki jest sens ciągnięcia to dalej przez Ciebie jak nawet przyznać się nie umiesz. Jako osoba na takiej randze powinna znać regulaminy serwera i administracji.

Liczę na ukaranie tak samą karą jaką inni dostali (zerowanie)

2 godziny temu, cyprian napisał:

Chodzi mi bardziej o sam fakt kupna przez Ciebie tego pojazdu. Zakupiles za kwotę 3x niższa od kolegi, a sam widziałeś ile dał i ile jest warta (dokładnie można zobaczyć rozmowę w logach jak transakcji). Ceny w tym okresie takich aut  poniżej 10id był takie same, więc nie musisz nikomu wmawiać jak było.

To dziwne że czyste ID 10 było nabyte za równo 500k kilka dni przed zakupem mojej manany.

Spoiler

Pisałem sam do Ciebie o tą manane, a ty mi nawet pisałeś jakie masz ofki coś w stylu 2,5-2.7kk (można to sprawdzić w logach). 

Pisałem, żebyś dał mi spokój bo nie chciałem Ci nic sprzedawać a ty trułeś mi o tą manane cały czas czy to na frakcyjnym TS, czy to w grze.

Spoiler

Według Ciebie transakcja nie jest zanizona? Dziwne gdyż jak sam wiesz za ile ja BrachoL kupił, sprzedawał  i jakie masz ofki (znów można sprawić w logach). Nie wiem jaki jest sens ciągnięcia to dalej przez Ciebie jak nawet przyznać się nie umiesz. Jako osoba na takiej randze powinna znać regulaminy serwera i administracji.

Pisałem już wyżej, według mnie nie jest zaniżona. Jeśli RCON uzna, że jest to zgadzam się na dopłatę do transakcji. Skoro mówisz że ja nie potrafię się przyznać, to dlaczego nadal nie chcesz się przyznać że skarga została w celu próby zemsty po tym jak zobaczyłeś że zostałeś skreślony z listy wyników? Jako osoba na randzę Administrator znam regulamin zarówno serwera jak i administracji 😉 

Spoiler

Liczę na ukaranie tak samą karą jaka inni dostali (zerowanie)

Dawno nie widziałem aby ktoś dostał zerowanie konta za zaniżone transakcje (chyba że chodzi Ci o czasy gdy indor banował to okej)

W dniu 11.01.2022 o 18:31, mirek_mefedron napisał:

Pisałem, żebyś dał mi spokój bo nie chciałem Ci nic sprzedawać a ty trułeś mi o tą manane cały czas czy to na frakcyjnym TS, czy to w grze.

Liczyłem, że nie będę widzieć twoich kłamstw, ale jak widać muszę to oglądać. Na ts3 nic Ci nie mówiłem na temat kupna przezemnie Manany, a w grze napisałem do Ciebie raz z wiadomością ,,Dam ci NSX czego + dopłace w raty po tym jak zdemontuje tuna w niej", po czym odpisałeś ,,Mam lepszą oferte od gracza Sta... w której kase daje i później spłaca 300k". Temat manany nie dotyczy mnie, lecz Ciebie.

To dziwne że czyste ID 10 było nabyte za równo 500k kilka dni przed zakupem mojej manany.

Dziwne, że na tej licytacji mało osób miało kase, bo w tamtym momencie grało dość mało graczy, lecz dobrze wiemy jakie BrachoL miał oferty za nią i za ile sprzedał graczowi Maniec. 

Doszły do mnie informacje odnośnie Manany id 10. Mówisz, że kosztowała na licce 500k? Jest to prawda, lecz gracz BezKittu dostał w ten sam dzień licki dostał ofertę Stafforda + dopłate, lecz się nie zgodził (wszystko w logach). Później dostał oferte 1.8kk w samych autach, co ponownie można sprawdzić w logach.

Pisałem już wyżej, według mnie nie jest zaniżona. Jeśli RCON uzna, że jest to zgadzam się na dopłatę do transakcji. Skoro mówisz że ja nie potrafię się przyznać, to dlaczego nadal nie chcesz się przyznać że skarga została w celu próby zemsty po tym jak zobaczyłeś że zostałeś skreślony z listy wyników? Jako osoba na randzę Administrator znam regulamin zarówno serwera jak i administracji 😉 

Skoro uważasz, że 3x mniejsza cena za manane to nie zniżanie cen, to ciekawe co to jest 😆.  Kupiłeś nią od kolegi, bo jak sam mi mówiłeś nie chciałeś aby się zmarnowała, więc dałeś na ten moment auto ci nie potrzebne, które nikt nie chciał od Ciebie odkupić. 

Czy ty nadal nie umiesz zobaczyć to ja pisze? Napisałem Ci wyraźnie, że napisałem bo totalnie mnie olałeś gdy napisałem do Ciebie co się stało,a to utwierdziło mnie, że powinieneś dostać bana. Ja już to pisze to wspomnę iż, pisałem o tym wcześniej do Volenira (Kubson_450) po tym jak BrachoL dostał bana 😎.

Tak jak napisałem wyżej napisał już ja wcześniej, lecz wyników nawet nie widziałem.

Dawno nie widziałem aby ktoś dostał zerowanie konta za zaniżone transakcje (chyba że chodzi Ci o czasy gdy indor banował to okej)

Może ktoś nie dostał zerowania, bo nikt nie zrobił coś takiego w tym czasie oprócz Ciebie. Nawet nikt nie dostał za to bana, bo każdy wiedział jak to się skończy. Łatwe wzbogacenie się kosztem gospodarki jest zabronione. Może dam jakiś przykład podobny do tego np.

- Kupuje sobie Auto na Xid (warte 5kk) za 1kk, wiedząc, że oferty miał ktoś za niego 5kk, lecz ten kto mi sprzedał był kolega a nie chce mu się grać tutaj na serwerze, więc postanowił mi sprzedać.

Czyżby to nie zniżanie cen? Oczywiście, że takie coś niszczy gospodarkę serwerowa, a takie osoby są surowo karane. 

Pozdrawiam 😉

W dniu 11.01.2022 o 19:10, cyprian napisał:

Liczyłem, że nie będę widzieć twoich kłamstw, ale jak widać muszę to oglądać. Na ts3 nic Ci nie mówiłem na temat kupna przezemnie Manany, a w grze napisałem do Ciebie raz z wiadomością ,,Dam ci NSX czego + dopłace w raty po tym jak zdemontuje tuna w niej", po czym odpisałeś ,,Mam lepszą oferte od gracza Sta... w której kase daje i później spłaca 300k". Temat manany nie dotyczy mnie, lecz Ciebie.

Dziwne, że na tej licytacji mało osób miało kase, bo w tamtym momencie grało dość mało graczy, lecz dobrze wiemy jakie BrachoL miał oferty za nią i za ile sprzedał graczowi Maniec. 

Doszły do mnie informacje odnośnie Manany id 10. Mówisz, że kosztowała na licce 500k? Jest to prawda, lecz gracz BezKittu dostał w ten sam dzień licki dostał ofertę Stafforda + dopłate, lecz się nie zgodził (wszystko w logach). Później dostał oferte 1.8kk w samych autach, co ponownie można sprawdzić w logach.

Skoro uważasz, że 3x mniejsza cena za manane to nie zniżanie cen, to ciekawe co to jest 😆.  Kupiłeś nią od kolegi, bo jak sam mi mówiłeś nie chciałeś aby się zmarnowała, więc dałeś na ten moment auto ci nie potrzebne, które nikt nie chciał od Ciebie odkupić. 

Czy ty nadal nie umiesz zobaczyć to ja pisze? Napisałem Ci wyraźnie, że napisałem bo totalnie mnie olałeś gdy napisałem do Ciebie co się stało,a to utwierdziło mnie, że powinieneś dostać bana. Ja już to pisze to wspomnę iż, pisałem o tym wcześniej do Volenira po tym jak BrachoL dostał bana 😎.

Tak jak napisałem wyżej napisał już ja wcześniej, lecz wyników nawet nie widziałem.

Może ktoś nie dostał zerowania, bo nikt nie zrobił coś takiego w tym czasie oprócz Ciebie. Nawet nikt nie dostał za to bana, bo każdy wiedział jak to się skończy. Łatwe wzbogacenie się kosztem gospodarki jest zabronione. Może dam jakiś przykład podobny do tego np.

- Kupuje sobie Auto na Xid (warte 5kk) za 1kk, wiedząc, że oferty miał ktoś za niego 5kk, lecz ten kto mi sprzedał był kolega a nie chce mu się grać tutaj na serwerze, więc postanowił mi sprzedać.

Czyżby to nie zniżanie cen? Oczywiście, że takie coś niszczy gospodarkę serwerowa, a takie osoby są surowo karane. 

Pozdrawiam 😉

Skoro mówisz, że nie znasz takich osób, to czemu sam to robisz i nadajesz kary? Hipokryzja, bo sam to robisz 

Godzinę temu, cyprian napisał:

Skoro mówisz, że nie znasz takich osób, to czemu sam to robisz i nadajesz kary? Hipokryzja, bo sam to robisz 

Ale czy osoba dostała zerowanie tak jak ty tego oczekujesz? No nie. Nie rozumiemy się najwidoczniej. Od jakiegoś czasu nie stosujemy zerowan przy takich transakcjach jedynie dopłaty do wymiany, więc nie wiem dlaczego oczekujesz abym dostał zerowanie. Jest to moja ostatnia wypowiedź pod tym i niech @Volenir rozpatrzy skargę 😜

24 minuty temu, mirek_mefedron napisał:

Nie wiem na jakiej podstawie wyceniasz cheetaha ale już ci mówiłem, że rcon zajmie się ta transakcja i wyciągnie werdykt. 

Wyceniłem go na podstawie ofert jakie miał  BrachoL. Mogę dodać, iż BrachoL zakupił  manane za 3kk, a oferty miał chyba większe, więc jednak ta dopłata o której pisałem powyżej może być większa. 

Ciekawi mnie skąd wiesz jakie oferty ma BrachoL, skoro macie między sobą spinę i nie utrzymujecie żadnego kontaktu. O cenie manany pisałem wyżej już i to nie raz, że ID było w pewnym okresie tańsze ale do ciebie to nie dociera. Nie możesz odpuścić i poczekać cierpliwie na rozpatrzenie skargi? Nie wiem co próbujesz ugrać pisząc posty na siłę. Takie nasze dyskusje pod skargą zapewne tylko wydłużą czas jej sprawdzania więc wolałbym zaprzestać tutaj dyskusji. 

15 minut temu, mirek_mefedron napisał:

Ciekawi mnie skąd wiesz jakie oferty ma BrachoL, skoro macie między sobą spinę i nie utrzymujecie żadnego kontaktu. O cenie manany pisałem wyżej już i to nie raz, że ID było w pewnym okresie tańsze ale do ciebie to nie dociera. Nie możesz odpuścić i poczekać cierpliwie na rozpatrzenie skargi? Nie wiem co próbujesz ugrać pisząc posty na siłę. Takie nasze dyskusje pod skargą zapewne tylko wydłużą czas jej sprawdzania więc wolałbym zaprzestać tutaj dyskusji. 

Oferty znam bo pamiętam kiedyś jak sam wystawiałeś ja komisie i mówiłeś jakie masz ofki. Ile razy można ci tłumaczyć, że ceny aut ~10id stały cały czas. Tak jak pisałem manana 10id po licce od razu miała ofki 1.8kk.

Jest to moja ostatnia wypowiedzieć.

Czekam na sprawiedliwą decyzję

Sprawę gospodarki serwera traktujemy poważnie pod kątem rozwoju serwera, zatem takowa sprawa na pewno nie mogła pozostać bez echa biorąc pod uwagę kumulujące się przez kilka dobrych miesięcy zainteresowanie.

W kilku kwestiach można się zgodzić oczywiście z samym podejściem do faktu wyceny pojazdów, jednak widzę tutaj pewne zawahania względem zachowań gospodarczych. Jak dobrze wiemy jesteśmy w miejscu, w którym gospodarkę należy utrzymać stabilną, aby nie doprowadzić do wiodących za zaniedbaniem komplikacji.

Przechodząc do sedna sprawy.

Fakt wymiany przez oskarżonego dnia 15.08.2021 pojazdem z VUID 715 na 7 (między graczem BrachoL - UID 3904) można uznać za równoważny gospodarczo uwzględniając potencjalny zarobek/stratę, wówczas oskarżony na tej wymianie stracił ~25% wartości szacunkowej pojazdu Cheetah (VUID: 715), otrzymując pojazd Manana (ID: 7), którego szacunkową wartość na ówczesny stan tuningu wyliczono na ~1,020,000$ biorąc pod uwagę zmienne finansowe w postaci indeksu na serwerze.

Sprawa nabiera innego tempa, o której jest mowa w niniejszej skardze, w momencie, kiedy oskarżony wymienia się pojazdem o VUID 7 za gotówkę w kwocie 2,350,000$ z graczem o UID 11469. Pojazd Manana względem stanu sprzed zawarcia poprzedniej transakcji zmienił się jedynie dodaniem bodykitu "Type I" o wartości 55,000$. Taki stan rzeczy nie jest do przyjęcia w sytuacji regulacyjnej gospodarki. W tamtym momencie szacunkowa wartość pojazdu wynosiła ~1,110,000$. Nie mówimy tutaj o zarobku, a o zaniżonej wartości zakupu pojazdu przy poprzedniej transakcji.

Takich sytuacji nie możemy tłumaczyć "nagłym wzrostem graczy" przy takich różnicach. Moje stanowisko jest takie, iż było to naruszenie gospodarcze w tym zakresie.

W rezultacie skargi chcemy brać pod uwagę potrzebę zarobku, która nie zostanie pominięta, jednak w takiej sytuacji zostanie to odpowiednio uregulowane.
Wobec tego stanu rzeczy oskarżony gracz mirek_mefedron (UID: 328) zostaje uznany za winnego oraz zostaje zmuszony zwrócić 67% (z racji wyrównania straty na poprzedniej transakcji) różnicy przedstawionych transakcji na konto Administracji RCON. 

Wymagana kwota do spłaty: 830,800$.

Szczegóły spłaty zostaną wyznaczone przez oskarżającego w kontakcie w prywatnej wiadomości na forum do mnie, jednak nieprzekraczalny termin spłaty to 1 października 2022 do godz. 1:00.

Skargę uznaje się za rozpatrzoną oraz przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.