Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Mari

Namik209

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Namik209
Nick oskarżonego: @Mari
Powód skargi: Niekompetencja członka administracji, faworyzacja wybranych graczy oraz niesprawiedliwe karanie graczy z takim samym powodem kary. 
Data zdarzenia: Około godziny 22:00-23:00, 26.12.2021r. 
Dowody: Wszystko zamieszczę niżej. Będę na bieżąco pisał dokumentując co mam. 
Opis sytuacji: Dobry Wieczór. Dzień dzisiejszy kończy się trochę słabo. Pokazuję on mi, że niestety, są w administracji osoby, które niestosują się do regulaminów członka administracji. W powodzie skargi zamieściłem dokładnie taki powód skargi: Niekompetencja członka administracji, faworyzacja wybranych graczy oraz niesprawiedliwe karanie graczy z takim samym powodem kary. Po krótce się do Niego odniosę. 

Uważam, że @Mari jest dość niekompetentną osobą na tak wysokim stanowisku. Dzisiejszego dnia, w okolicach 22:30, jechałem sobie Sultanem głównymi ulicami San Fierro. W pewnym momencie, specjalnie pod koła wbiegł mi gracz. Potrąciłem go, co jest raczej wiadome, skoro skacze mi pod auto przed samą maską. Zostałem zwyzywany na czacie głosowym, trochę mnie to sprowokowało i odpisałem mu "co za kurwa". Wiem, że źle postąpiłem, jednak ja tylko oddałem. Mimo wszystko wiem, że nie powinienem, ale myślałem, że skoro on zwyzywał mnie, to nie będzie dążył do swojej hipokryzji i nie zgłosi sprawy w reporcie. Jak się okazało, został przysłowiową "60" i napisał reporta. 
O godzinie 22:58 dostałem mute na 3 dni o treści CBK: [2021-12-26 22:58:25] [Output] : Gracz Namik209 zostaĹ‚ wyciszony na 3 dni przez Mari, powĂłd: CBK.

Moją pierwszą reakcją był śmiech. Nie wierzyłem, że dostałem karę, a jak zobaczyłem na jak długo to już w ogóle prysnąłem śmiechem. 
Odnosząc się do pierwszej części powodu skargi. Czemu, oraz jakim prawem dostałem karę oraz czemu na AŻ 3 dni? 
Jesteście dużym serwerem, służyłem na kilku innych na randze więc zakładam, że komendy typu /pinfo macie. Uważam, że Mari nie miał na tyle dużo kompetencji, aby użyć tej komendy w celu sprawdzenia, z kim ma do czynienia. I nie chodzi mi tu o to, że się wywyższam, czy coś - chodzi mi tu tylko i wyłącznie o to, że nie sprawdził/a, że ma do czynienia z nowym graczem, bez jakiejkolwiek kary a nawet bez jakiegokolwiek warna. Czemu zatem za słowo "kurwa" dostałem karę AŻ na 3 dni? Pierwszą karę, bez jakiegokolwiek wcześniejszego warna. 
Przyjąłem to, napisałem apelacje, po czym zdecydowałem, że przeczekam karę, gdyż mi się ona należy (nie uważam, że na tak długo, jednak zwyzywałem).

Poszedłem dalej grać na serwerze. Pojechałem na giełdę z mute'm, wracając z giełdy w stronę mechanika, zderzyliśmy się z graczem. Zapytałem go na czacie głosowym, ile mam mu zapłacić, pomimo że wina była Nasza obydwu, dostałem odpowiedź: "po chuj" oraz "dzbanie". Napisałem reporta, wklejając loga. Dopisałem, że skoro Mari tak wysoko kara, to również dla tamtego gracza należy się tak wysoka kara jak moja. Tak się jednak nie stało, a gracz, który był mniej kulturalny (CBK = Całkowity Brak Kultury, nie tylko wyzwiska ale i kultura osobista, więc zawiera to również określenie "po chuj") ode mnie, dostał karę niższą, bo tylko na 2 dni
Log z kary dla gracza, który również mnie wyzywał i dostał karę mniejszą: 
[2021-12-26 23:19:09] [Output] : (278) Sycylijczyk: po chuj
[2021-12-26 23:19:09] [Output] : (278) Sycylijczyk: ?
[2021-12-26 23:19:11] [Output] : (278) Sycylijczyk: dzbanie

Log z samą karą: 
[2021-12-26 23:21:12] [Output] : Gracz Sycylijczyk został wyciszony na 2 dni przez Mari, powód: \

Dlaczego tamten gracz, będąc mniej kulturalny, dostał mniejszą karę niż ja? Uważam, że jest to bardzo duża faworyzacja oraz niesprawiedliwe traktowanie graczy pod względem ich karania. Za ten sam incydent, dostaliśmy różne kary. Czemu? Z czego to wynika? To jest jawna faworyzacja oraz niesprawiedliwe nadawanie kar graczom. 

Przypominam o regulaminie ekipy, który jest dostępny dla Nas, graczy: 
8. Graczowi pełniącemu funkcje administracyjne zezwala się stosować kary według własnej skali lecz wymaga się od niego sprawiedliwego wymierzania kary w stosunku do złamanych zasad Regulaminu Serwera.
8.1. Administracji zezwala się na stosowanie bardziej dotkliwych kar dla graczy, którzy lamią regulamin po raz kolejny.
9. Zakazuje się nierównego traktowania graczy przez Administrację serwera.

Zalecam poczytanie i zrozumienie kilku znaczących tam słów, takich jak "sprawiedliwe wymierzanie kary" czy chociażby "nierówne traktowanie graczy". 
Warto tu jeszcze zaznaczyć o punkcie 8.1., który jasno mówi, że stosowanie bardziej dotkliwych kar zezwala się tylko osobom, które łamią regulamin po raz kolejny.
Ja złamałem go po raz pierwszy 🙂 

Chciałbym jeszcze dodać, że nie jest to skarga za nadanie kary, a za brak kompetencji i niesprawiedliwe nadawanie kar, objawiające się faworyzacją wśród upodobanych sobie graczy. W apelacji napisałem jasno, że karę chce odbyć, więc nie chodzi o nią. Jako szary, zwykły, nowy gracz, przychodząc na nowy serwer, oczekuję sprawiedliwości co do wykonywanych czynności wśród administracji. Nie może być sytuacji, że jedni są traktowani gorzej, niż drudzy. 

Czekam na odpowiedź @Mari

Witam, dlaczego dostałeś większą karę? - ponieważ nie były tylko te słowa które opisałeś w skardze. Między innymi było to: 

Spoiler

2021-12-26 22:51:53 Namik209 o kurwa

2021-12-26 22:51:15 Namik209 biedak

2021-12-26 22:49:25Namik209 zajebałem jak nie powiem co XD

2021-12-26 22:52:45 Namik209 co za kurwa

Na podstawie twoich słów myślę że kara jest jak najbardziej sprawiedliwa. 

12 godzin temu, Namik209 napisał:

służyłem na kilku innych na randze

Byłeś na innych serwerach ale nie tutaj, że miałeś kiedyś rangę na innym serwerze nie oznacza że w reprocie będziesz mi pisał jaką mam karę nadać na innego gracza, bo o tym zapomniałeś wspomnieć.

12 godzin temu, Namik209 napisał:

faworyzacją wśród upodobanych sobie graczy.

Chciałbym jeszcze wspomnieć że z graczem nie mam żadnego kontaktu, pierwszy raz go na oczy widziałem tak naprawdę traktowałem go jak każdego innego.

Tyle ode mnie czekam na decyzje ARCON.

Nadal nie wytłumaczyłeś, czemu nie użyłeś komendy /warn. 

Pomijając już fakt, że jej nie użyłeś, a wcześniej nie miałem nawet żadnego warna, wyjaśnij mi tylko, dlaczego wymieniasz wszystkie moje wypowiedzi, a nie tylko te, które tyczyły się reporta. 

Odnośnie tych słów: 
2021-12-26 22:51:53 Namik209 o kurwa

2021-12-26 22:51:15 Namik209 biedak

2021-12-26 22:49:25Namik209 zajebałem jak nie powiem co XD

Była to rozmową między mną, a trzema znajomymi, z którymi jeździłem swoim Sultanem na odludziu. Nikt tych wypowiedzi nie widział, nikogo nie urażały, a nie tylko ja z tego grona tak się wypowiadałem - specjalnie byliśmy daleko od miasta, żeby nikt na Nas nic nie pisał i nikt nie napisał. Report, za który dostałem mute, odnosił się tylko i wyłącznie do określenia "co za kurwa", więc nie wiem czemu wyciągasz wszystko sprzed kilku minut. To tak, jakbym Ci liczył, ile razy mnie cejoty z Perków taranowało, a Ty biorąc reporty po kilku minutach ich w żaden sposób nie ukarałeś. Ocenia się sytuacje z reporta, z momentu z którego ktoś został urażony. 

Jeśli było inaczej i dostałem więcej niż jeden report z tamtego okresu (jedyny report od gościa, który mnie najpierw wyzywał na głosówce, a potem ja mu oddałem pisząc "co za kurwa"), przeproszę i po proszę o zamknięcie skargi. Jestem pewien, że nie było większe ilości reportów, jednakże oczywiście mogę mieć w swojej ekipie kretów. Na razie, póki nie ma dowodu, trzymajmy się tego, że tamto było pisane w mojej grupie znajomych. 

P.S Tak btw, z tych logów wyżej w sumie nie wynika jakoś mega wielkie CBK, nawet biorąc pod uwagę, że ktoś zgłosił reporta. Wyrażenie "kurwa" w takim razie napisałbym 2 razy, biedak to po prostu osoba biedna, ewentualnie "zajebałem". Ale czy za słowa "zajebałem" oraz dwukrotne użycie słowa "kurwa" należy się kara AŻ na 3 dni, jako pierwsza kara na serwerze? Wątpie. 

19 minut temu, Namik209 napisał:

Nadal nie wytłumaczyłeś, czemu nie użyłeś komendy /warn. 

Nie mam takiego obowiązku.

19 minut temu, Namik209 napisał:

Pomijając już fakt, że jej nie użyłeś, a wcześniej nie miałem nawet żadnego warna, wyjaśnij mi tylko, dlaczego wymieniasz wszystkie moje wypowiedzi, a nie tylko te, które tyczyły się reporta. 

Po przeanalizowaniu logów nie byłem w stanie stwierdzić które słowa tyczyły gracza a które nie, podsumowując nadałem ogólnego mute. 

27 minut temu, Namik209 napisał:

Była to rozmową między mną, a trzema znajomymi, z którymi jeździłem swoim Sultanem na odludziu. Nikt tych wypowiedzi nie widział, nikogo nie urażały, a nie tylko ja z tego grona tak się wypowiadałem - specjalnie byliśmy daleko od miasta, żeby nikt na Nas nic nie pisał i nikt nie napisał. Report, za który dostałem mute, odnosił się tylko i wyłącznie do określenia "co za kurwa", więc nie wiem czemu wyciągasz wszystko sprzed kilku minut.

Wypowiedzi były w podobnym okresie więc wziąłem pod uwagę, a po drugie skąd Ty masz wiedzieć do czego się odnosił raport?

30 minut temu, Namik209 napisał:

Ale czy za słowa "zajebałem" oraz dwukrotne użycie słowa "kurwa" należy się kara AŻ na 3 dni, jako pierwsza kara na serwerze? Wątpie. 

Nie wziąłem tego pod uwagę, za to przepraszam.

22 minuty temu, Mari napisał:

Nie mam takiego obowiązku.

Racja, nie masz takiego obowiązku, ale czasami warto z Niego skorzystać, zwłaszcza jeśli: (cytat niżej)

Po przeanalizowaniu logów nie byłem w stanie stwierdzić które słowa tyczyły gracza a które nie, podsumowując nadałem ogólnego mute. 

Czasami wystarczy zwykła rozmowa, no ale dobra, Ty tu masz rangę więc postąpiłeś jak uważasz. 

Wypowiedzi były w podobnym okresie więc wziąłem pod uwagę, a po drugie skąd Ty masz wiedzieć do czego się odnosił raport?

Wydaję mi się, że jadąc ze swoją grupą i pisząc wymienione przez Ciebie logi, nie dostałem reporta co jest raczej dość normalne. Pisaliśmy między Sobą, więc jasnym dla mnie jest to, że report został wniesiony przez osobę, która poczuła się dotknięta tym, że napisałem do niej "co za kurwa" po tym, jak sam zostałem obrażony. Nie wiem, nie mam pewności 100%, że do tego odnosił się report, ale w tamtym okresie tylko i wyłącznie za to mogłem dostać reporta, dlatego zakładam, że właśnie do tego się on odnosił. 

Nie wziąłem tego pod uwagę, za to przepraszam.

Cieszy mnie, że chociaż tu udało Ci się zrozumieć, jak wygląda sytuacja z mojego punktu. Chciałem mieć czystą listę kar, nawaliłem, to prawdą, karą się należała, ale byłem pewny, że nie na tak długo. 

Ogólnie, chyba można zamknąć temat. Kara została ostatecznie skrócona, więc bardzo dobrze, że nie zdjęta całkowicie, bo mi się ona należała. Z @Mari coś tam, mało ale jednak chyba sobie wyjaśniliśmy, więc chyba można dążyć do porozumienia i zamknięcia tej sprawy. Dzięki tej karze nauczyłem się chociaż, że warto nagrywać każdego gracza, który prowadzi z Tobą jakąkolwiek rozmowę głosową, bo czasami znajdują się osobniki, u których hipokryzją jest wywalona w kosmos. 

Miłego dnia, dziękuję. 

Zgodnie z intencjami w ostatniej wiadomości, wszystko zostało wyjaśnione.

Jednak upominam słownie oskarżonego o sprawdzanie szczegółowe graczy przed wymierzeniem kary, z racji regulaminu administracji oraz serwera, które obowiązują.

Skargę mimo wszystko uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.