Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Tubas

stufy

Rekomendowane odpowiedzi

Login: stufy
Nick oskarżonego: Tubas
Powód skargi: Faworyzacja, "zlewanie" osoby w potrzebie na bok tzn. nie udzielenie pomocy jak
Data zdarzenia:  23.12.2021
Dowody: Jestem nowy w MTA więc nie wiem w jaki sposób uzyskać stare logi a w konsoli ich nie ma 
Opis sytuacji:  Gracz <bialyja> notorycznie wypisywał po moich ogłoszeniach pod komendą /g jak i /og które brzmiały "kto szuka ekipki do pogrania i ma ts3 niech pisze pw jest nas +20" odpisywał w sposob naganny, zniechęcający do grania. Owszem jest to gracz jednak odpisując coś w stylu: nikt nie szuka, nie pisz nic itd. zniechęca do grania mnie jak i moją ekipe na waszym serwerze. Wydaje mi się, ze support Tubos powinien zareagować na komentarze, dopiski gracza <bialyja> natomiast on wolał przejść wobec tego obojętnie i zmutować mnie. Po dłuższym czasie poszły mi nerwy i pisałem do <bialyja> "morda" "nie pisz juz nic do mnie", ponieważ nie ma na serwerze komendy dzięki ktorej blokuje się wiadomości prywatne od danej osoby.  Po napisaniu na /report aby mógł mi to wyjaśnić i poprosiłem go o jego discorda aby z nim to wyjaśnić, poprosić o pomoc w znalezieniu logów np. on wolał zamykać moje reporty i nawet na nie, nie chciał odpowiedzieć. Sytuacja powtórzyła się 3 razy. Z perspektywy mojej zwykłego gracza wygląda to jak faworyzacja i tyle w temacie. Nie jestem w stanie wyjaśnić sprawy z supportem poprosić o pomoc gdy chcę zgłosić kogoś kto uprzykrzał mi jak i ludziom z mojej frakcji życie, gre swobodną na serwerze, możliwość zbierania osób do gry na waszym serwerze na dłuższy etat. Powodem skargi nie jest kara która dostałem na pisanie jednak to, że support nie chciał udzielić pomocy graczowi. Odrzucanie reportów bez uzyskania odpowiedzi, faworyzacja innego gracza gdzie chcę zglosić go to nagle jedyne co robi to mi je odrzuca i jak gdyby nic gra dalej. Mamy w ekipie osoby które grają na serwerze od początku roku nawet ja mam konto od 3 stycznia aktualnego roku i pierwszy raz widzę się z taką sytuacją. 

Witam, co do skargi to został napisany na ciebie report z treścią logów w których było ewidentnie widać, że wyzywasz gracza cytuje wiadomości do owego gracza: "morda psie mowie cos", "wbij tsa i zaszczekaj", "utkaj ta morde", "zamknij morde i graj". Potem zacząłeś wysyłać reporty i tłumaczyć, za co dostałeś mute. Po pierwszym reporcie odrazu odpisałem ci na twoją wiadomośc cytuje: "To dlaczego nie wysłałeś reporta? On wysłał loga gdzie go wyzywasz". I potem znowu zaczęły się reporty o to dlaczego mute. Faworyzacja? Nie wiem kogo faworyzowałem bo nie widziałem żadnych wiadomości do twojej osoby w trakcie wykonywania reporta na ciebie, sprawdzałem wiadomości z czatu lokalnego i prywatnego. Tak jak powtarzam się z wiadomością prywatną do ciebie, dlaczego nie napisałeś reporta o prowokacje? Gracz zdążył na ciebie go napisać gdzie ewidentnie go zwyzywałeś. Ja więcej do dodania nic nie mam. 

Czekam na odpowiedź RCON.

Kara wobec Ciebie została zasądzona słusznie. Co do sprawdzenia drugiej strony, która wysłała zgłoszenie, Supporter nie dopatrzył się złamania regulaminu, które w moim odczuciu mogło działać na Was obusiecznie, bo w mojej ocenie gracz bialyja powinien otrzymać również karę za słowa, które wobec Ciebie wytoczył, choć w dalszym ciągu Twoje słowa były potraktowane poważniej.

Nie doszukano się faworyzacji ze strony oskarżonego, jednak mimo wszystko upominam go słownie o tym, aby jednak szerzej patrzył realizując zgłoszenia w sprawie braku kultury innych graczy.

Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.