Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Temat wątku: Skarga na Pikachu

NoWash

Rekomendowane odpowiedzi

Login: WezmeKredyt
Nick oskarżonego: Pikachu
Powód skargi: Oszustwo przy wymianie
Data zdarzenia: 12.11.20 okolo 18:00
Dowody: Posiadam tylko material gdzie widac jak oskarzony gubi sie w swoich kłamstwach i szuka wymowek. oskarzony prosil o nie publikowanie jego głosu na forum wiec moge wyslac całosc jak i głowne kawalki rozmowy dla administratora sprawdzajacego skarge 
Opis sytuacji: Bardzo smutna sytuacja, raczej nie uda mi sie odzyskac straconego majatku, Sytuacja wygladała nastepujaco, chcialem zakupic pojazd do kwoty 120 tysiecy, i napisal do mnie pikachu i zaproponowal wejscie na discorda w celu uzgodnienia kupna samochodu, zrobil to po to zebym nie mial na niego zdanych dowodow w postaci ss. w rozmowie mowil ze samochod ma zamontowane turbo v5 zmieniony naped oraz inne drobne dodatki, po sprawdzeniu okazalo sie iz samochod zamiast turbo v5 posiada v2, niestety z rozmowy o turbo v5 nie udało mi się nagrać gdyż nie spodziewałem się ze gracz może spróbować mnie oszukać, aczkolwiek od samego początku nie pisał za dużo na chacie i próbował odrazu przejść do discorda. wydaje mi się ze na późniejszym nagraniu łatwo można stwierdzić iż gracz się mota i coś kręci.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: wszystko jest na nagraniu. 

image.png

Z materiału nadesłanego trudno wywnioskować po czyjej stronie leży wina. Takie rzeczy jak Turbo, ECU etc. można sprawdzić w diagnostyce.
W dodatku na przedstawionym materiale nie jest możliwe stwierdzenie jaka była dokładna oferta sprzedaży (zwłaszcza kiedy "nie wiedział", że ma nawet Turbo V2, ale jakieś na pewno).

Z racji na odmienne zdania, rozpatrywanie skargi nie może być kontynuowane bez poparcia dodatkowymi dowodami.
Jeżeli znajdzie się dowód na przedstawienie oferty, w interesie pokrzywdzonego jest utworzenie nowej skargi z nowym dowodem w sprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.