Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Aiishan

LuKeJ

Rekomendowane odpowiedzi

Login: LuKeJ
Nick oskarżonego: Aiishan
Powód skargi: Niesubordynacja, brak kompetencji w roli członka administracji, niegodne reprezentowanie ekipy serwera.
Data zdarzenia: 20-21.11.2021 godzina +/- od 22 do 1.
Dowody: https://youtu.be/x1tVobbWxvU
Opis sytuacji: Witam, chciałbym przedstawić szanownej administracji pewne absurdalne zdarzenie, konkretniej powód skargi, które miało miejsce tamtego wieczoru. Nie pisałbym skargi, gdyby nie fakt, że osoba oskarżona dokonała zaniedbania swoich obowiązków administracyjnych, tym samym niegodnie reprezentując ekipę serwera, a żeby było ciekawiej, dowiedziałem się, że to nie pierwszy raz niesubordynacji ze strony oskarżonej, a zatem przejdę do sedna sprawy.

Cała akcja zaczęła się w zamieszczonym pierwszym nagraniu, które miało miejsce w okolicach 22:30. W pierwszych sekundach filmu od razu widać troll ze strony gracza oraz odwalanie na rowerkach. Pomimo tego, że oskarżona stała dokładnie przy nas, postanowiłem napisać reporta z nadzieją, że ktoś inny zainteresuje się tą trzodą dziejącą się na spawnie, ponieważ nie trudno zauważyć, że supporterka jest po prostu AFK i tu pojawia się absurd. Dlaczego członek administracji perfidnie afczy i to na duty? Ja rozumiem, że ktoś mógł mieć pilną sprawę, ale wystarczyło odejść w ustronne miejsce (dach budynku czy gdziekolwiek indziej z dala od graczy), albo chociaż zejść z duty, bądź ostatecznie wyjść na ten moment z serwera. Już rozumiem pójść gdzieś faktycznie, by nie rzucać się w oczy i każdy gracz uzna, że no może dana osoba akurat wykonuje jakieś obowiązki, ale tutaj mamy perfidny afk w miejscu publicznym, więc nie da się tego inaczej zinterpretować. Dodatkowo w 0:48 widzimy perfidny taran i nadal nic ze strony oskarżonej. Już nie wspomnę o panu z Turismo, w którym znajdował się kolejny support, który z niewiadomych przyczyn nie widział co się dzieje dookoła niego, ale uznajmy, że ,,po prostu'' zajmował się graczami, z którymi rozmawiał i skupmy się na Aiishan. A co do reporta został przyjęty 20 minut później, aż musiałem się dopytać, o co chodziło w reporcie, bo zapomniałem, oczywiście przyjęła go Toya, za co serdecznie dziękuję. Pomimo tego, że report wisiał dość długo, zajęła się tym profesjonalnie i w szybkim czasie ukarała gracza.

Oczywiście po tej akcji odjechałem na mechanika i postanowiłem nie wracać na spawn ze względu na syf, który tam się dział i brak reakcji ze strony supporterki. I tutaj dopomnę, iż przez ten czas, kiedy znajdowałem się w innym miejscu, oskarżona dalej afczyła, aczkolwiek inni członkowie frakcji, którzy byli przez ten czas na spawnie, zeznali, że przez tyle godzin tylko kilka razy gdzieś znikła.

Od momentu 1:04 zaczyna się urywek filmu, który miał miejsce już po północy, bo była to już za 10 minut 1:00, więc zobaczcie, że minęły ponad 2 godziny, a to się dalej działo. Jak widać na nagraniu, tutaj pojawił się problem z graczem, który nam przeszkadzał w strefie TAXI. Z początku w ogóle nie zauważyłem, że przy budynku stoi oskarżona, więc po raz kolejny napisałem reporta, żeby ktoś szybko zajął się sprawą. Dopiero w 2:00 minucie filmu zauważyłem, iż supporterka znajduje się tutaj, co mi dało do myślenia, że jest coś konkretnie nie halo z nią. Upewniłem się, ile jest osób na duty w tamtym momencie i wiedziałem, że administrator ,,pewnie'' miał coś innego na głowie, moderator był na służbie, więc miał swoje powody do zwrócenia mniejszej uwagi na rapsy, natomiast oskarżona jakby nigdy nic w najlepsze sobie stała, gdzie przy takiej ilości osób na duty ta pomoc jest bardziej wymagająca.

Dla mnie jest to całkowite nieporozumienie, że takie coś mogło się wydarzyć, a co najlepsze sporo osób twierdzi, że takie akcje ze strony supporterki to nie wszystko, więc nie rozumiem, co takie osoby robią na tym stanowisku. Oczywiście, aby potwierdzić słuszność zebranych dowodów i zdobytych obserwacji, spytałem na discordzie frakcyjnym czy faktycznie sytuacja się powtarzała w tym czasie i odpowiedź w większości była jednogłośna, więc nie ma żadnych podstaw, aby twierdzić inaczej.

Myślę, że wystarczająco wszystko wyjaśniłem. Liczę na pozytywne rozpatrzenie skargi i konkretne podejście do sytuacji, ponieważ takie reprezentowanie odbija się na całym serwerze. Dopomnę się tylko, że po prawie roku przerwy powróciłem tutaj i gram już z 2 tygodnie, a skoro przez tak krótki czas napotykam taki niemiły incydent, w którym pewnie jakaś część osób, która potrzebowała akurat pomocy, nie mogła jej otrzymać, bo ktoś sobie afczył i olewał graczy to trochę niesmacznie. 😟

Tyle ode mnie.

Z poważaniem,

LuKeJ

Godzinę temu, LuKeJ napisał:

Cała akcja zaczęła się w zamieszczonym pierwszym nagraniu, które miało miejsce w okolicach 22:30. W pierwszych sekundach filmu od razu widać troll ze strony gracza oraz odwalanie na rowerkach. Pomimo tego, że oskarżona stała dokładnie przy nas, postanowiłem napisać reporta z nadzieją, że ktoś inny zainteresuje się tą trzodą dziejącą się na spawnie, ponieważ nie trudno zauważyć, że supporterka jest po prostu AFK i tu pojawia się absurd. Dlaczego członek administracji perfidnie afczy i to na duty? Ja rozumiem, że ktoś mógł mieć pilną sprawę, ale wystarczyło odejść w ustronne miejsce (dach budynku czy gdziekolwiek indziej z dala od graczy), albo chociaż zejść z duty, bądź ostatecznie wyjść na ten moment z serwera. Już rozumiem pójść gdzieś faktycznie, by nie rzucać się w oczy i każdy gracz uzna, że no może dana osoba akurat wykonuje jakieś obowiązki, ale tutaj mamy perfidny afk w miejscu publicznym, więc nie da się tego inaczej zinterpretować. Dodatkowo w 0:48 widzimy perfidny taran i nadal nic ze strony oskarżonej. Już nie wspomnę o panu z Turismo, w którym znajdował się kolejny support, który z niewiadomych przyczyn nie widział co się dzieje dookoła niego, ale uznajmy, że ,,po prostu'' zajmował się graczami, z którymi rozmawiał i skupmy się na Aiishan. A co do reporta został przyjęty 20 minut później, aż musiałem się dopytać, o co chodziło w reporcie, bo zapomniałem, oczywiście przyjęła go Toya, za co serdecznie dziękuję. Pomimo tego, że report wisiał dość długo, zajęła się tym profesjonalnie i w szybkim czasie ukarała gracza.

Witam serdecznie, na wstępie napiszę, że nie mamy wynagrodzenia za stanie na duty, co za tym idzie - nie mamy zakazu afkowania na duty. Rzucałam czasem oko na grę, gdy usłyszałam, że coś się dzieję. Byłam zajęta, ponieważ m.in. przygotowywałam sobie grafiki, które wykonuje do biznesu Project News. Co do stania na spawnie, gracze, którzy często tam przebywają widzą, że jestem tam dosłownie cały czas przez czas mojej gry na serwerze, ponieważ nie mam co innego robić oprócz czekania na reporty. W momencie mojego afkowania widziałam, że nie jestem sama na duty, a wiem, jak to wygląda u nas z przyjęciem reportów. 

aczkolwiek inni członkowie frakcji, którzy byli przez ten czas na spawnie, zeznali, że przez tyle godzin tylko kilka razy gdzieś znikła.

I tu już sobie wypraszam. Podczas stania twoich kolegów na spawnie pisałam z nimi i pomagałam z ludźmi, którzy przeszkadzali w postoju, lub po prostu twoim kolegą, którzy polecieli za daleko i robili rzeczy niezgodne z waszym regulaminem. Najwidoczniej ciebie tam już nie było. Tepałam się co chwilę na robienie reporta, po czym wracałam na to samo miejsce. 

Dopiero w 2:00 minucie filmu zauważyłem, iż supporterka znajduje się tutaj, co mi dało do myślenia, że jest coś konkretnie nie halo z nią. Upewniłem się, ile jest osób na duty w tamtym momencie i wiedziałem, że administrator ,,pewnie'' miał coś innego na głowie, moderator był na służbie, więc miał swoje powody do zwrócenia mniejszej uwagi na rapsy, natomiast oskarżona jakby nigdy nic w najlepsze sobie stała, gdzie przy takiej ilości osób na duty ta pomoc jest bardziej wymagająca.

Tu się niestety mylisz, ponieważ najbardziej aktywna osoba z reportami jest sam administrator, oraz osoby będące na służbie też często biorą się za reporty i nie ma tu żadnej wymówki do tego, że powinnam zająć się nimi sama lub zwracać na nie większą uwagę, ponieważ niezależnie od godziny, czy osób na duty staram się robić reporty wtedy, jak nie mam nic innego do roboty, a pisanie, że administrator miał inne rzeczy na głowie to trochę jest nie fair do mnie zauważając to, co robią admini na duty.

1 godzinę temu, LuKeJ napisał:

Dla mnie jest to całkowite nieporozumienie, że takie coś mogło się wydarzyć, a co najlepsze sporo osób twierdzi, że takie akcje ze strony supporterki to nie wszystko, więc nie rozumiem, co takie osoby robią na tym stanowisku. Oczywiście, aby potwierdzić słuszność zebranych dowodów i zdobytych obserwacji, spytałem na discordzie frakcyjnym czy faktycznie sytuacja się powtarzała w tym czasie i odpowiedź w większości była jednogłośna, więc nie ma żadnych podstaw, aby twierdzić inaczej.

Chciałabym bardzo poznać te osoby, oraz ich zdanie o mnie, bo coś myślę, że tą informacje wyssałeś z palca. Jeżeli chodzi o 

więc nie rozumiem, co takie osoby robią na tym stanowisku.

to myślę, że bez powodu nie zostałam wybrana na tak wysokie stanowisko, tym bardziej, że jestem na nim od lutego.

Oczywiście, aby potwierdzić słuszność zebranych dowodów i zdobytych obserwacji, spytałem na discordzie frakcyjnym czy faktycznie sytuacja się powtarzała w tym czasie i odpowiedź w większości była jednogłośna, więc nie ma żadnych podstaw, aby twierdzić inaczej.

Nie przejmowałabym się raczej zdaniem osób z tej frakcji, ponieważ wiem, że niektórzy mnie tam nie lubią i chcą mi wyrządzić szkodę na moim stanowisku. Pisałam już wyżej, że pisałam z nimi w grze podczas ich stania na spawnie, oraz pomagałam. Jako członek administracji nie przyjmuje słów twoich kolegów jako dowód, ponieważ jakbyśmy mieli tak robić, to większość graczy byłaby poszkodowana. 

w którym pewnie jakaś część osób, która potrzebowała akurat pomocy, nie mogła jej otrzymać, bo ktoś sobie afczył i olewał graczy to trochę niesmacznie.

Przypomnę, że rzucałam oko od czasu do czasu na grę, aby spojrzeć, czy nie czekają jakieś reporty. Zważając na godzinę było ich o wiele mniej niż w dzień, więc mogę cię zapewnić, że żadnego gracza nie olałam, więc takie oskarżenia w moją stronę są niesmaczne. 

Pozdrawiam serdecznie i czekam na decyzje RCON. 🙂 

10 minut temu, Aiishan napisał:

nie mamy wynagrodzenia za stanie na duty, co za tym idzie - nie mamy zakazu afkowania na duty.

Odwołując się do tego jest to jeden główny absurd Twojego toku myślenia. Skoro jesteś na duty, Twoim obowiązkiem jest reagowanie na reporty, skoro gracze tego potrzebują. Tak jak wspomniałem wyżej - pierwszy report został przyjęty dopiero po 15/20 minutach, więc skoro ,,zerkałaś'' to nie widziałaś co się dzieje dookoła Ciebie? Bezsens.

15 minut temu, Aiishan napisał:

Byłam zajęta, ponieważ m.in. przygotowywałam sobie grafiki, które wykonuje do biznesu Project News.

Skoro byłaś tak zajęta to dlaczego nie zeszłaś z duty? Skoro członek administracji jest na służbie administracyjnej to na logikę zajmuje się reportami i tym, co dzieje się dookoła niego, więc Twoje tłumaczenie nie ma jakiegokolwiek sensu... Poza tym jeszcze w życiu nie widziałem, żeby ktokolwiek z administracji afczył na duty, a tym bardziej, żeby to było dozwolone.

31 minut temu, Aiishan napisał:

Co do stania na spawnie, gracze, którzy często tam przebywają widzą, że jestem tam dosłownie cały czas

I co w związku z tym? Twoja obecność na duty w danym miejscu ma działać jak strach na wróble? No przepraszam bardzo XD Jakoś nikt dookoła nie przejmował się Twoją obecnością, co jasno widać na nagraniu, a nawet chętnie odwalali, a Ty nie reagując na to po prostu udowadniasz, że to, co robią, jest jak najbardziej w porządku i nikogo nie interesuje, że ,,jesteś zajęta'' skoro pełnisz służbę administracyjną.

35 minut temu, Aiishan napisał:

przez czas mojej gry na serwerze

Nie wiem co ma piernik do wiatraka, ale według mnie uświadamiasz mnie tym, że większość Twojego czasu na tym serwerze została przeafkowana. 🙂

37 minut temu, Aiishan napisał:

Tu się niestety mylisz, ponieważ najbardziej aktywna osoba z reportami jest sam administrator, oraz osoby będące na służbie też często biorą się za reporty i nie ma tu żadnej wymówki do tego, że powinnam zająć się nimi sama lub zwracać na nie większą uwagę, ponieważ niezależnie od godziny, czy osób na duty staram się robić reporty wtedy, jak nie mam nic innego do roboty, a pisanie, że administrator miał inne rzeczy na głowie to trochę jest nie fair do mnie zauważając to, co robią admini na duty.

Tego w żaden sposób nie chciałem kwestionować, tylko pragnąłem zwrócić uwagę na fakt, iż Administrator ma o wiele więcej przywilejów, co za tym idzie - obowiązków, moderator również ma nieco więcej od supporta + jeszcze służba, a supporta jedynym przywilejem jest pomoc graczom, a takowej od Ciebie nie było. Oczywiście odnoszę się do sytuacji z nocy, gdzie na duty były 3 osoby, żeby nie mylić faktów, więc przy takiej ilości twój śmieszny afk powinien być tym bardziej zakazany. Co robią admini na duty to mnie szczerze nie obchodzi, zazwyczaj według hierarchii najniższe rangi najbardziej reagują na reporty, a wyższe rangi zajmują się bardziej skomplikowanymi sprawami, ale tego również nie zamierzam kwestionować i podważać.

53 minuty temu, Aiishan napisał:

Jako członek administracji nie przyjmuje słów twoich kolegów jako dowód

Nawet nie chodziło o to, aby przyjmować tych słów jako dowód. Wymieniłem to, bo dzięki temu utwierdziłem się w przekonaniu, że skarga jest jak najbardziej słuszna. Naocznym dowodem jest sam film.

56 minut temu, Aiishan napisał:

Przypomnę, że rzucałam oko od czasu do czasu na grę, aby spojrzeć, czy nie czekają jakieś reporty. Zważając na godzinę było ich o wiele mniej niż w dzień, więc mogę cię zapewnić, że żadnego gracza nie olałam, więc takie oskarżenia w moją stronę są niesmaczne. 

Otóż dowód, jaki przedstawiłem w postaci wideo jasno pokazuje, że główną osobą, którą olałaś, jestem ja, natomiast nie wypowiem się na ten temat, ale mogę przypuścić, że w momencie napisania mojego reporta były również inne czekające na rozpatrzenie.

Członek administracji będąc na służbie administracyjnej powinien jak najszybciej reagować na zdarzenia mające miejsce na serwerze, zarówno te, których jest naocznym świadkiem (a nawet zwłaszcza) oraz te, które mają miejsce w tzw. reportach. Nie ma miejsca na bezczynność, skoro nad głową administratora nie pojawia się status AFK.

Tłumaczenia oskarżonej nie należą do takich, które ją w czymkolwiek bronią, może faktycznie dochodziło do reakcji na zgłoszenia w czasie Twojej nieobecności, jednak w momencie, kiedy jest w pobliżu i je widzi, jej reakcja powinna być natychmiastowa.

Dlatego na podstawie przytoczonego nagrania, nadaję surowe upomnienie członkini administracji oraz przestrzegam, że jeśli chce wykonywać czynności niezwiązane z rangą, może zejść z trybu administracyjnego oraz robić coś innego, pokazując graczom, że nie jest obecnie dostępna do wykonywania ich zgłoszeń (nie dotyczy akcji, których jest świadkiem(!)).

Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.