Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na WesleyJR

Mixsu

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Mixsu
Nick oskarżonego: WesleyJR
Powód skargi: Brak kultury, niegodne reprezentowanie administracji.
Data zdarzenia: 19.11.2021
Dowody: 

Opis sytuacji: Wszystko zaczęło się od tego, że Wesley jechał sultanem frakcyjnym, przy czym łamał KRD. Pojechaliśmy za nim na remizę, gdzie próbowaliśmy wyjaśnić, dlaczego łamał KRD oraz nadużywał pojazdu uprzywilejowanego. Pierw, pisałem z czajkoSKY'm, ponieważ myślałem, że to on był kierowcą pojazdu, jak jednak okazało się potem był to wesley, który od pierwszego momentu, kiedy pojawiliśmy się na remizie, zachował się tak, jak widać w dowodach. Brak kultury, liczne przekleństwa, wyzwiska. Wszystko to podczas pełnienia służby w administracji, jak i we frakcji. Uważam, że jest to niegodne reprezentowanie frakcji (ale na to będzie osobna skarga), jak i administracji. To, jakie supportert ma mniemanie o sobie, oraz jak wysoko uniesione ma swoje ego, jest nie wyobrażalne. Supporter na początku próbował mnie przekrzyczeć, oraz kazał mi przysłowiowo "wypier****", tyle, że powstrzymał się w ostatnim momencie. Na końcu poluzował hamulce i leciał jak się tylko dało. Nie ma tutaj wytłumaczenia na jego zachowanie.

Dodatkowo, chciałbym wspomnieć o administratorze Koseryku, który patrzył na tą cała sytuacje i nie starał się utemperować supportera, gdzie jako wyższa ranga powinien to zrobić. 

Dobra zacznijmy od początku. Dałeś marne 7 minut z rozmowy która trwała z 20 minut ale okej rozumiem że tak to wygląda z twojej strony że pełnych dowodów nie przedstawisz. A szkoda bo stawia mnie to z góry po złej stronie.

Spoiler

Wszystko zaczęło się od tego, że Wesley jechał sultanem frakcyjnym, przy czym łamał KRD

Nie wiem co tu sprawa frakcyjna ma do całej skargi bo powinno być to złożone albo w naszym dziale albo w dziale CZF ale okej. Nie złamałem żadnych zasad KRD ponieważ jechałem w Codzie 2 (screen z Codami masz niżej w dowodach) który w naszej frakcji oznacza jechanie "alarmowo" lecz nie używając sygnalizacji dźwiękowej, tylko samej świetlnej. Nie jesteś w naszej frakcji więc nie jesteś doedukowany w tej kwestii a wypowiadanie się w tej sprawie i zwracanie nam uwagi nie powinno należeć do ciebie tylko do naszego Command Staffu (Reiji_Sakamaki oraz OktA). Więc jak mówiłem w tej sprawie, wygląda u nas to w taki sposób i coś co u was nie działa w taki sposób i jest "łamaniem KRD" nie oznacza że u nas też to tak wygląda. Finalnie nie powinno to być w tym miejscu tylko w skardze w dziale frakcyjnym i warto też zaznaczyć że odpowiadałem ci na to parę razy i tak samo zwracałem uwagę jak u nas działa lecz jedyna odpowiedź z twojej strony to było "nie obchodzi mnie to" więc nie oczekuj że po wielokrotnym tłumaczeniu ci w spokojny sposób będę utrzymywał ten sam ton gdy jedyna twoja odpowiedź to "nie obchodzi mnie to".  

Spoiler

zachował się tak, jak widać w dowodach. Brak kultury, liczne przekleństwa, wyzwiska.

Jedyne "wyzwiska" które pojawiły się z mojej strony to "jesteś upośledzony" i "downie" bo nie oczekuj że po wielokrotnym tłumaczeniu ci i odpowiadanie na jedno to samo pytanie po kolejnym usłyszeniu "co mnie to obchodzi" będę wobec ciebie ciągle okazywał szacunek gdy ty tego nie ukazujesz w stosunku do mnie.

Spoiler

kazał mi przysłowiowo "wyp****alać", tyle, że powstrzymał się w ostatnim momencie. Na końcu poluzował hamulce i leciał jak się tylko dało. 

Przysłowiowo mogę ci powiedzieć wiele rzeczy a finalnie nie kazałem ci "wyp****alać" tylko na końcu twojego dowodu prosiłem cię żebyś odjechał i nie zaczynał wojny lecz ty nadal byłeś uparty i specjalnie prowokowałeś słowami "nie, nie jadę i co teraz zrobisz" co jest po prostu czystą prowokacją do dalszego ciągnięcia tematu.

Spoiler

Nie ma tutaj wytłumaczenia na jego zachowanie.

Oczywiście że jest. Jedno i bardzo proste wytłumaczenie. Prosiłem cię wiele razy żebyś odjechał i nie zaczynał wojny, tak samo jak wiele razy ci tłumaczyłem dlaczego jechałem w taki nie inny sposób, lecz ty byłeś uparty i trzymałeś się swojego.

Spoiler

Dodatkowo, chciałbym wspomnieć o administratorze Koseryku, który patrzył na tą cała sytuacje i nie starał się utemperować supportera, gdzie jako wyższa ranga powinien to zrobić. 

Koseryk nie ma nic w tej sprawie. Koseryk mimo wszystko zwrócił mi uwagę na naszym ts frakcyjnym.

Finalnie kończąc tą całą skargę na mnie. Następnym razem zamiast traktować grę komputerową jak prawdzie życie i nie dawać innym osobą czegoś wytłumaczyć bo "ciebie to nie obchodzi" zacznij rozmowę od swoich zarzutów i potraktuj naszą odpowiedź z szacunkiem a nie podejściem "mnie to nie obchodzi"

Moje dowody odnośnie tej sprawy:

Dowód #1
dowod1.png.0647747b09077ada4f2c66a8a96d4358.png
Jak mówiłem tak działa u nas Code 2, więc nie złamałem zasad KRD, które według ciebie złamałem.

Dowód #2

Na którym widać że prosiłem o zajęcie się sobą i nie zawracanie nam głowy. I jak to powiedziałeś ", który od pierwszego momentu, kiedy pojawiliśmy się na remizie, zachował się tak, jak widać w dowodach. Brak kultury, liczne przekleństwa, wyzwiska" czego na tym filmie nie widać. Więc następnym razem po prostu nie kłam że od kiedy się pojawiliście.

Jedynie za co mogę ponieść konsekwencje to za powiedzenie do ciebie "jesteś upośledzony" i "downie" za co przepraszam i szczerze tego żałuje, poniosły mnie emocje po długiej rozmowie i ciągłemu tłumaczeniu ci jednej rzeczy i jak mówiłem jestem w stanie ponieść za to konsekwencje. 

Czekam na odpowiedź ARCON.

13 godzin temu, WesleyJR napisał:

Nie wiem co tu sprawa frakcyjna ma do całej skargi bo powinno być to złożone albo w naszym dziale albo w dziale CZF ale okej. Nie złamałem żadnych zasad KRD ponieważ jechałem w Codzie 2 (screen z Codami masz niżej w dowodach) który w naszej frakcji oznacza jechanie "alarmowo" lecz nie używając sygnalizacji dźwiękowej, tylko samej świetlnej. Nie jesteś w naszej frakcji więc nie jesteś doedukowany w tej kwestii a wypowiadanie się w tej sprawie i zwracanie nam uwagi nie powinno należeć do ciebie tylko do naszego Command Staffu (Reiji_Sakamaki oraz OktA). Więc jak mówiłem w tej sprawie, wygląda u nas to w taki sposób i coś co u was nie działa w taki sposób i jest "łamaniem KRD" nie oznacza że u nas też to tak wygląda. Finalnie nie powinno to być w tym miejscu tylko w skardze w dziale frakcyjnym i warto też zaznaczyć że odpowiadałem ci na to parę razy i tak samo zwracałem uwagę jak u nas działa lecz jedyna odpowiedź z twojej strony to było "nie obchodzi mnie to" więc nie oczekuj że po wielokrotnym tłumaczeniu ci w spokojny sposób będę utrzymywał ten sam ton gdy jedyna twoja odpowiedź to "nie obchodzi mnie to". 

Napisałem już do góry, w skardze, że na to będzie inna skarga w dziale SAFD. Po prostu opisałem sytuacje od początku 🙂 

Jedyne "wyzwiska" które pojawiły się z mojej strony to "jesteś upośledzony" i "downie" bo nie oczekuj że po wielokrotnym tłumaczeniu ci i odpowiadanie na jedno to samo pytanie po kolejnym usłyszeniu "co mnie to obchodzi" będę wobec ciebie ciągle okazywał szacunek gdy ty tego nie ukazujesz w stosunku do mnie.

Jedyne? To uważasz to za tylko jedyne? XD! Ty, jako supporter zalogowany na duty, czy też poza nim powinieneś świecić przykładem i nie ma tu wyjątku od reguły. Poza tym gdzie nie okazałem szacunku? To ty po przyjeździe do Was od razu wyleciałeś z takimi tekstami:

[2021-11-19 16:41:59] [Output] : (107) Mixsu: Dlaczego naduzywasz pojazdu?
[2021-11-19 16:42:00] [Output] : (17) czajkoSKY: Tylko że to on własnie prowadził
[2021-11-19 16:42:03] [Output] : (107) Mixsu: I sygnałow swietlnych?
[2021-11-19 16:42:04] [Output] : (4) WesleyJR: Nie bedziesz moim pracownikom uwagi zwracac 
[2021-11-19 16:42:04] [Output] : (17) czajkoSKY: dlatego za tobÄ… pisze
[2021-11-19 16:42:07] [Output] : (4) WesleyJR: nie jestes w zarzadzie
[2021-11-19 16:42:13] [Output] : (4) WesleyJR: nie obchodzi mnie to
[2021-11-19 16:42:18] [Output] : (4) WesleyJR: Raz
[2021-11-19 16:42:21] [Output] : (4) WesleyJR: dobra idzcie
[2021-11-19 16:42:21] [Output] : (4) WesleyJR: raz

To jest poprawne zwracanie się do gracza? Co Ty sobie w ogóle myślisz. 

Przysłowiowo mogę ci powiedzieć wiele rzeczy a finalnie nie kazałem ci "wyp****alać" tylko na końcu twojego dowodu prosiłem cię żebyś odjechał i nie zaczynał wojny lecz ty nadal byłeś uparty i specjalnie prowokowałeś słowami "nie, nie jadę i co teraz zrobisz" co jest po prostu czystą prowokacją do dalszego ciągnięcia tematu.

Po wielu wyzwiskach oraz wulgaryzmach rzeczywiście, pod koniec poszedłeś do rozum do głowy i normalnie powiedziałeś, że mamy stąd jechać. Jednakże tak jak Ci powiedziałem, nie byłem tam prywatnie tylko służbowo, więc nie masz prawa wyrzucić mnie z OTWARTYCH koszar.

Oczywiście że jest. Jedno i bardzo proste wytłumaczenie. Prosiłem cię wiele razy żebyś odjechał i nie zaczynał wojny, tak samo jak wiele razy ci tłumaczyłem dlaczego jechałem w taki nie inny sposób, lecz ty byłeś uparty i trzymałeś się swojego.

Próbowałem wyjaśnić Twoje błędy, jednakże Ty pokazałeś swój poziom podczas swoich wypowiedzi, to, że "prosiłeś" mnie wiele razy

( bo w rzeczywistości wyglądało to tak  [2021-11-19 16:42:21] [Output] : (4) WesleyJR: dobra idzcie           / Jeżeli to nazywasz proszeniem, to super masz.
[2021-11-19 16:42:21] [Output] : (4) WesleyJR: raz )

nie zwalnia Cie z obowiązku przestrzegania kultury osobistej, gdzie normalny gracz za takie zachowanie wyłapał by kare mute'a.

Koseryk nie ma nic w tej sprawie. Koseryk mimo wszystko zwrócił mi uwagę na naszym ts frakcyjnym.

Sprawa z Koserykiem wyjaśniona na PV, na pewno Ci o tym pisał, także nie wiem po co o tym wspominasz.

Finalnie kończąc tą całą skargę na mnie. Następnym razem zamiast traktować grę komputerową jak prawdzie życie i nie dawać innym osobą czegoś wytłumaczyć bo "ciebie to nie obchodzi" zacznij rozmowę od swoich zarzutów i potraktuj naszą odpowiedź z szacunkiem a nie podejściem "mnie to nie obchodzi"

[2021-11-19 16:42:13] [Output] : (4) WesleyJR: nie obchodzi mnie to

Dodatkowo 6:55 minuta mojego materiału dowodowego.

(Pierwsze logi po przyjechaniu na miejsce)

[2021-11-19 16:40:51] [Output] : (107) Mixsu: mozna

[2021-11-19 16:40:54] [Output] : (107) Mixsu: wiedziec co robocie?

2021-11-19 16:40:56] [Output] : (107) Mixsu: robicie*&

Także rozpocząłem rozmowe od swoich zarzutów.

Raczej opisałeś swoje podejście, a Tobie polecam odejść z administracji, skoro sobie z tym nie radzisz. 

Podsumowując nie zasługujesz na rangę, która posiadasz.

Czekam na wypowiedź ARCON.

Dodatkowo, pomimo 3 członków administracji w tamtym miejscu, nikt nie postanowił ukarać na koncu gracza, który nas zwyzywał przy administracji. ( jak widać na nagraniu)

Spoiler

Raczej opisałeś swoje podejście, a Tobie polecam odejść z administracji, skoro sobie z tym nie radzisz. 

Decyzja czy odejdę z administracji i czy sobie radzę nie należy do ciebie. Więc takie rady możesz zostawic dla siebie. A to co napisałeś wyżej to parę logów które tylko pokazuje to że chciałem rozmowę i dyskuję z wami zakończyć już na początku.

[2021-11-19 16:42:21] [Output] : (4) WesleyJR: dobra idzcie  / Jeżeli to nazywasz proszeniem, to super masz.
[2021-11-19 16:42:21] [Output] : (4) WesleyJR: raz

Może użyłem złych słów lecz tak można to zaliczyć jako "proszenie" tak samo jak można to uznać za próbę skończenia dyskusji którą ty ciągnąłeś.

Więc jak mówiłem przepraszam za obrażenie cię następującymi słowami "downie" "jesteś upośledzony" bo nie powinienem się tak zachować w tamtym momencie. I jak mówiłem, na pewno poniosę za to odpowiednie konsekwencje.

Jest to moja ostatnia odpowiedź w tym temacie.

Edit v1: Dodaje do skargi też dowód że jeśli chodzi o CODE 2 nie zrobiłem nic źle ponieważ błąd leży po stronie naszych materiałów.

image.thumb.png.b1b329492c5bafcd4a0e5cb5d7780807.png
można to znaleźć w odpowiedzi Reijiego na skargę którą na mnie napisałeś w dziale naszej frakcji.

Czekam na decyzje ARCON

Gracz w załączonym dowodzie użył słów, które nie przystoją administracji, dodatkowo zachował brak kultury osobistej wobec gracza, do którego się zwracał, dlatego zgodnie z przeanalizowanym nagraniem oraz brakiem sensownych kontrargumentów, a jedynie przeprosin ze strony członka administracji, zostaje on zawieszony na okres 30 dni od momentu zakończenia przez niego urlopu, który trwa do 2 stycznia 2022 roku.

Kwestię braku reakcji na gracza, który łamał regulamin na Voice Chacie pozostawiam niewyjaśnioną.

Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.