Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Maxer

Greem

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Greem
Nick oskarżonego: Maxer
Powód skargi: Wytepanie z radiowozu 2 zatrzymanych w tym osobe z statusem Bolo
Data zdarzenia: 2021-11-14 godzina około 12:35
Dowody: https://imgur.com/a/RLl1I2G dodatkowo administracja RCON moze sprawdzić logi że osoba ich wytepała.

Spoiler

[2021-11-14 12:38:06] [Output] : >> [52] Maxer: a no pewnie wczoraj pisałem i 3 administatorow nic nie potrafiło zrobic z ukaskiem
[2021-11-14 12:38:16] [Output] : >> [52] Maxer: i ty tepasz chlopa z BOLO
[2021-11-14 12:38:19] [Output] : ✔ Zwolniłeś ręczny w pojeździe!
[2021-11-14 12:38:39] [Output] : << [52] Maxer: tepnalem z radioli, poniewaz nic nie odgrywales i czekali 15 min
[2021-11-14 12:38:41] [Output] : Gracz AXESS został wyrzucony z serwera przez WhiteTiger, powód: odwalanie
[2021-11-14 12:39:02] [Output] : Gracz oannzjs otrzymał ostrzeżenie od WhiteTiger, powód: zaplac za szkode
[2021-11-14 12:39:08] [Output] : >> [52] Maxer: jak nie znasz całej sytuacji ze chłop pisał rapsy i musiałem tracić czas zeby odpisac i
[2021-11-14 12:39:19] [Output] : >> [52] Maxer: wytłumaczyc dArbozy o co chodzi
[2021-11-14 12:39:34] [Output] : >> [52] Maxer: i pytasz sie 2 chłopow co przeszkadzaja to naprawde fajnie

Opis sytuacji: Witam serdecznie gdy wykonywałem pomiar na odcinku Garcia SF zaczęli mi przeszkadzać dostali informacje że jeżeli nie odejdą/odjadą zostaną użyte środki przymusu bezpośredniego i wystawiony mandat jak powiedziałem tak zrobiłem użyłem ŚBP i zostali zatrzymani jeden z zatrzymanych miał mute wiec nie widziałem sensu ogrywania MTD gdzie i tak nie otrzymał bym dokumentów bo kolega nie miał jak odebrać sprawdziłem okazało sie że miał status BOLO poinformowałem go za będzie miał 36min jaila następnie przechodziłem do kolejnego zatrzymanego gdzie wolał odegrać /me wali konia a na pytanie czy posiada oraz gdzie ma dokumenty nie odpisywał zapytałem sie go 2 razy wiec tak jak w pierwszym przypadku nie odegrałem  MTD gdzie i tak nie otrzymałem dokumentów. Jestem nie cały 2 dzień na patrolu i jest raczej oczywiste ze nie znam całego taryfikatora SAPD i musze chwile poświęcić żeby znaleźć to to chce ale jednak już modetator wytepał te osoby. Naprawdę jest to dziwne zachowanie moderatora że widzi ze wykonuje czynności  z nimi a on tak wytepuje. Dodatkowo zapytałem sie 2 administratorów gdzie powiedzieli mi ze administacja nie powinna ich wyciągać ich z radiowozu.

Cześć był raport, wziąłem go po jakimś czasie. Gdy się do  was dołączyłem dwóch graczy twierdziło, że czekają już jakieś 30 min z twoimi czynnościami (po rozmowach wyszło, że czekali jakieś 15 min, ty też tak stwierdziłeś). Mówili oni na vc, że nie odgrywasz i czekają 15 min nim im cokolwiek napiszesz i odegrasz - też stwierdziłeś, że nie odgrywałeś. Gdy dołączyłem do zdarzenia, nagle zacząłeś pisać czy mają dokumenty. Ja też byłem  kiedyś w SAPD (tutaj na serwerze dlatego o tym pisze) i wszystko trzeba odgrywać nawet dokumenty (gdy byłem to były na to bindy, nie wiem jak teraz) ty jak stwierdziłeś nie odgrywałeś i ok nawet jak jesteś nowy, wypisanie mandatu nie zajmuje 15 min. Dodatkowo 2 radiole, ty i jeszcze ktoś dokonywaliście pomiaru prędkości na tej samej drodze w niedalekim zasięgu od siebie (jaki to ma sens nie wiem?) ale to tylko dodaje. Frakcje mają obowiązek odgrywać, bo po to są - jak bierzesz się za pomiar to rób już to porządnie i z odgrywaniem i z pisaniem za co itp.  Tak wytepałem ich z radiolki, ale dlatego, że po pierwsze nic nie odgrywałeś, po drugie nie wiem czy sobie nabijałeś minuty czy co ale 15 min (albo ponad 15 min) to jest za długo na wystawienie mandatu), po trzecie informuję się o wszystkim gracza, którego zatrzymujesz, dlatego ich wytepałem, ponieważ akcja z twojej strony nie była odpowiednio przeprowadzona w żadnym stopniu i gracze musieli za długo czekać na Ciebie. 

Sprawdzenie w MTD 2 osób oraz tłumaczenie 2 supoortowi o co chodzi + szukanie pod komendą ./mandaty gdy jesteś nowy i nie wiesz dokładnie gdzie są no to może zająć trochę czasu co do oskarżenia o afczenie i nabijanie minut dziwne jak ci odpisałem oraz 1 graczowi z mutem napisałem że ma Bolo. Następna rzecz to suszenie gdzie możemy w 2 strony suszyć w nie dalekich odstępach. Oraz nie wiem kim jesteś że stwierdziłeś że akcja jest nie prawidłowo przeprowadzona ani nie jesteś w SAPD to że kiedyś było nie upoważnia cię o wyciąganą osób z radiowozu gdy prowadzona jest interwencja jeżeli dalej twierdzisz że była przeprowadzona nie prawidłowa masz od tego dział skargi SAPD a nie zabieranie osób z radiowozu z stusem Bolo

No i widzisz, ja do was dołączyłem jakieś 10 min po tym jak był raport wysłany, więc co robiłeś przez ten czas, skoro piszesz, że w tym czasie co do was się tepłem to sprawdzałeś ich w MDT ? Dodatkowo jeśli sprawdzasz MDT powinieneś robić to w radiolce, a ty stałeś koło mnie, więc coś mi tu nie gra, sprawdzenie MDT trwa moment. Każda osoba z administracji stwierdzi Ci, że akcja nie jest prawidłowo przeprowadzona, jeśli jesteś we frakcji i nic nie odgrywasz, oraz gracze muszą na Ciebie czekać nie wiem ile.  Czekam na odpowiedź RCON.

Widzę że nie ma sensu prowadzić z tobą skoro nie rozumiesz że sprawdzałem w MTD nawet przy tobie 2 osobą ale chyba nie widziałeś zresztą możesz sobie logi sprawdzać i przy tobie wypisywałem już 2 mandat i ty zaczynałaś wyciągać ich z radiowozu czekam na ocenę administracji RCON

Członek administracji nie ma zezwolenia na ingerowanie w akcje RP na serwerze, a reguluje to jedynie regulamin danej frakcji której dotyczy sytuacja. Jedynie określone przypadki przez postanowienia Administracji RCON mają opisane sposoby działania wobec danych sytuacji.

W tym przypadku nie można jasno stwierdzić, o której dokładnie zaczęła się akcja RP, jednak najbliższą możliwą godziną byłaby w tym przypadku 12:15 wysłaną na czacie lokalnym wiadomością:

Cytat

Niestosowanie się do poleceń, skutkuje mandatem / ...

następnie dokonano akcji /me o 12:27:

Cytat

Wyciąga kajdanki zza pasa taktycznego po czym (...)

Do akcji dołączył oskarżony @Maxer o 12:33, sugerując, tak jak wskazano na przesłanych screenach. Członek administracji miał prawo wtrącić uwagi co do prowadzonej akcji, jednak tak jak wspomniałem wyżej, nie powinien w nią ingerować z uwagi na to, że nie jest do tego nawet uprawniony ani upoważniony(!). Akcję powinien podjąć lider frakcji, reagując na dostarczoną do niego skargę na funkcjonariusza wraz z opisem sytuacji. Oskarżający opisał sytuacje moderatorowi, jednak ten pomimo zapewnień, że pisze 2 mandat (o 12:35), postanowił o 12:36 przeteleportować gracza NOBIK i jerzyk1234 do siebie, tym samym uwalniając ich z pojazdu, w którym siedzieli i kończąc akcję RP wobec woli jego inicjatora.

W mojej opinii zastosowane zostało nadużycie przez członka administracji serwera, dlatego zostaje na niego nałożona kara w postaci 3 dni zawieszenia.

Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.