Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na LOwerops

extasis

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 33261
Login: chari
Nick oskarżonego: LOwerops
Powód skargi: brak spłaty raty
Data zdarzenia: 10.11.2021
Dowody: 

Cytat

[2021-11-10 18:11:17] [Output] : (210) LOwerops: no tak
[2021-11-10 18:11:24] [Output] : (300) chari: do kiedy 25k?
[2021-11-10 18:11:31] [Output] : (210) LOwerops: 3-4 dni kontakt dc
[2021-11-10 18:11:37] [Output] : (300) chari: dobra

Spoiler

image.png.eb3b7414b9a248fc78838e4c8b02174d.png

Opis sytuacji: sprzedałem graczowi jestera za 340k, 315k dał mi w trakcie sprzedaży, pozostałe 25k miał mi przelać. gracz nie okazuje żadnego zainteresowania spłaty ów raty, w kontakcie na dc próbował uciec od spłaty używając pretekstów. nalegał o skargę, więc ma
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

image.png.fa65d29f6f4721a4d83e5d2c21daaecf.png

Pisałem do gracza po 2 godzinach od nawiązania transakcji i wyraźnie mu pisałem że nie oddam danej kwoty i domagałem się zwrotu lecz gracz jest nie świadomy i zaczął mi wymyślać że czegoś takiego nie ma jak zwrot czy coś , jak wiadomo zwroty po 24 h od transakcji są nie ważne a on przeciągał jak widać z tą skarga tak długo zeby tego zwrotu nie było, według mnie zrobił źle dlatego że chciałem zrobić zwrot a on naciskał żeby kwotę oddać , po tym już sam nie wiedziałem co zrobić , lecz mam nadzieję że przyjmie to jakiś rcon i przedstawi panu chari regulamin. Również myślę że przez błąd pana chari będzie można zwrócić pojazd , również auto jest nie w naruszonym stanie takie jakie było przy zakupie .

Na odmianę już za późno, wyraźnie pisałem że chcę pieniądze. A ty po zakupie auta napisałeś że zostałeś wyśmiany, i że się na cenach nie znasz. Takie auto równie dobrze mogłeś kupić od kolegi po taniości za 200k, a cena nie odpowiadała ci dopiero po zakupie. Cenę uważam za odpowiednią, po podliczeniu całego tuningu, wychodzi ok. 400k.

53 minuty temu, LOwerops napisał:

Auto jest warte 280 k na ceny serwerowe jakie są obecnie , odmiana jest możliwa z tego powodu że specjalnie przeciągales czas aby się ona nie odbyła , dlatego albo się odmieniasz albo coś admin zdecyduje. @Ka3R podejmij jakaś decyzję.

a jakie niby inne są ceny serwerowe? masz wszelkie poradniki na forum, wystarczy podliczyć i będziesz mieć cenę auta, to że ktoś ci powie ze auto jest warte tyle i tyle to nie znaczy że faktycznie tyle kosztuje. ustaliłem cenę taką która będzie rozsądna i ty się na nią zgodziłeś, próbujesz robić problem z niczego

33 minuty temu, chari napisał:

a jakie niby inne są ceny serwerowe? masz wszelkie poradniki na forum, wystarczy podliczyć i będziesz mieć cenę auta, to że ktoś ci powie ze auto jest warte tyle i tyle to nie znaczy że faktycznie tyle kosztuje. ustaliłem cenę taką która będzie rozsądna i ty się na nią zgodziłeś, próbujesz robić problem z niczego

Twoje IQ jest na minusie widzę , powiedz mi czy ktoś patrzy na poradniki jakieś ??? Moze tacy co ty ale! , Poradniki nie dadzą ci akurat wygórowanych cen jakich dostaniesz za np jestera , ceny są jakie są. To że zrobisz ft za 600 k np waltona to nie znaczy że on jest wart 605 k XD , napewno nie dostaniesz za takiego jestera który nie jest nawet pft 400 k XD

Teraz, LOwerops napisał:

Twoje IQ jest na minusie widzę , powiedz mi czy ktoś patrzy na poradniki jakieś ??? Moze tacy co ty ale! , Poradniki nie dadzą ci akurat wygórowanych cen jakich dostaniesz za np jestera , ceny są jakie są. To że zrobisz ft za 600 k np waltona to nie znaczy że on jest wart 605 k XD , napewno nie dostaniesz za takiego jestera który nie jest nawet pft 400 k XD

kolego iq na minusie nie istnieje, może ty jesteś wyjątkiem, ale nic nie wiadomo. cene tuningu wycenia się na podstawie demontu (czyli dodajesz cały tuning i odejmujesz 50%) o jestera nie wołałem 400k 😉 sam wiesz jaką cenę ci proponowałem. odmiany nie chcę, 25k możesz zrobić w 3-4 dni na spokojnym graniu, wystarczy chcieć. a nie jeszcze próbujesz kolejne problemy stwarzać

9 godzin temu, LOwerops napisał:

Pisałem do gracza po 2 godzinach od nawiązania transakcji i wyraźnie mu pisałem że nie oddam danej kwoty i domagałem się zwrotu lecz gracz jest nie świadomy i zaczął mi wymyślać że czegoś takiego nie ma jak zwrot czy coś , jak wiadomo zwroty po 24 h od transakcji są nie ważne a on przeciągał jak widać z tą skarga tak długo zeby tego zwrotu nie było, według mnie zrobił źle dlatego że chciałem zrobić zwrot a on naciskał żeby kwotę oddać , po tym już sam nie wiedziałem co zrobić , lecz mam nadzieję że przyjmie to jakiś rcon i przedstawi panu chari regulamin. Również myślę że przez błąd pana chari będzie można zwrócić pojazd , również auto jest nie w naruszonym stanie takie jakie było przy zakupie .

Gdzie pisałeś o tym o czym mówisz, logi serwerowe nic na to nie wskazują, mam na myśli chęć odmiany w ciągu tych 24h.

Jeżeli rzeczywiście doszło do propozycji odmiany w ciągu tych 24 godzin to obowiązkiem was obydwojga jest się odmienić. 

2 minuty temu, Ka3R napisał:

Gdzie pisałeś o tym o czym mówisz, logi serwerowe nic na to nie wskazują, mam na myśli chęć odmiany w ciągu tych 24h.

Jeżeli rzeczywiście doszło do propozycji odmiany w ciągu tych 24 godzin to obowiązkiem was obydwojga jest się odmienić. 

ja graczowi pisałem że interesuję mnie gotówka, zgodził się, a później chciał to wyłudzić pretekstem że został wyśmiany, nie obchodzi mnie że jego towarzystwo go wyśmiewają. na serwerze mnie nie było aż od momentu sprzedaży, gracz był bo mi kolega mówił. spędzał całe dnie na serwerze, a pieniędzy oddać nie chce

2 godziny temu, Ka3R napisał:

Na DC mamy pełno przepisane

3 godziny temu, chari napisał:

ja graczowi pisałem że interesuję mnie gotówka, zgodził się, a później chciał to wyłudzić pretekstem że został wyśmiany, nie obchodzi mnie że jego towarzystwo go wyśmiewają. na serwerze mnie nie było aż od momentu sprzedaży, gracz był bo mi kolega mówił. spędzał całe dnie na serwerze, a pieniędzy oddać nie chce

Jeżeli powodem chęci odmiany było to, że wspomniana wyżej transakcja nie była dla Ciebie korzystna, druga strona nie ma obowiązku się odmienić. Z tego miejsca zobowiązuję Cię @LOwerops do spłaty tych 25.000$, ile czasu potrzebujesz?

Z tego co wiem to jeżeli mi się coś nie podoba to mam prawo do zwrotu i tego się trzymajmy kasy nie zamierzam oddać bo znam swoje prawa , każdy gracz ma prawo do zwrotu.

Każda osoba nie ważne jaki gracz ma prawo do zwrotu w ciągu 24 h oraz próbowałem to uświadomić chariowi ale no cóż , 2 sprawa jest taka że poprosiłbym tutaj o administratora albo rcona bo jednak wydaje mi się że kolega moderator nie zna regulaminu.

1 godzinę temu, LOwerops napisał:

Z tego co wiem to jeżeli mi się coś nie podoba to mam prawo do zwrotu i tego się trzymajmy kasy nie zamierzam oddać bo znam swoje prawa , każdy gracz ma prawo do zwrotu.

Każda osoba nie ważne jaki gracz ma prawo do zwrotu w ciągu 24 h oraz próbowałem to uświadomić chariowi ale no cóż , 2 sprawa jest taka że poprosiłbym tutaj o administratora albo rcona bo jednak wydaje mi się że kolega moderator nie zna regulaminu.

a mi się wydaję że to ty naciągasz ten regulamin, również średniawo go znasz. w regulaminie jest że prawo do zwrotu w niespodziewanych sytuacjach, a sytuacją niespodziewaną że ktoś cię wyśmiewa nie wydaje mi się że jest. ja tobie pisałem że masz oddać pieniądze.

EDIT: po co chcesz tu wtrącać rconów?

9 godzin temu, chari napisał:

a mi się wydaję że to ty naciągasz ten regulamin, również średniawo go znasz. w regulaminie jest że prawo do zwrotu w niespodziewanych sytuacjach, a sytuacją niespodziewaną że ktoś cię wyśmiewa nie wydaje mi się że jest. ja tobie pisałem że masz oddać pieniądze.

EDIT: po co chcesz tu wtrącać rconów?

Przedstaw mi proszę dowód gdzie ktoś mnie wyśmiewa. 

Ja nic takiego nie mówiłem że ktoś mnie wyśmiewa więc nie wiem skąd masz takie informacje.

12 godzin temu, LOwerops napisał:

Według regulaminu, jak zresztą oskarżający napisał, musiałyby wystąpić niespodziewane sytuacje, które w większym skrócie oznaczałyby, że przedmiot transakcji był niepełny, albo sprzedawca coś zataił lub Cię oszukał. W tym przypadku to, że nie podoba Ci się cena wyjściowa nie oznacza prawa do odmiany, dlatego wskazaną ratę musisz wpłacić na rzecz gracza. 

Dalszą część skargi poprowadzi Ka3R.

8 minut temu, Volenir napisał:

Według regulaminu, jak zresztą oskarżający napisał, musiałyby wystąpić niespodziewane sytuacje, które w większym skrócie oznaczałyby, że przedmiot transakcji był niepełny, albo sprzedawca coś zataił lub Cię oszukał. W tym przypadku to, że nie podoba Ci się cena wyjściowa nie oznacza prawa do odmiany, dlatego wskazaną ratę musisz wpłacić na rzecz gracza. 

Dalszą część skargi poprowadzi Ka3R.

Sprzedawca napisał że przedmiot jest pft oraz jego wartość to 350-400 k po czym się okazało że go nawet pft nie jest.

owszem pisałem tak, lecz jeśli może nie dojrzałeś pisałem co w nim brakuje. Byliśmy jeszcze na diagnostyce pojazdów, z czego mam logi

1 minutę temu, LOwerops napisał:

Sprzedawca napisał że przedmiot jest pft oraz jego wartość to 350-400 k po czym się okazało że go nawet pft nie jest.

W gruncie rzeczy przekonywales mnie że auto jest pft z czego się okazało że nie jest , ja się nie znam na tuningach na PRPG ale z tego co pytałem 2 ziomków to się dałem nieźle oskubać bo to nie pft , dodam że gracz nie napisał konkretnie czego nie ma. Z tego co pamiętam oczywiście.A jeżeli napisał to nie wszystko.

2 minuty temu, LOwerops napisał:

W gruncie rzeczy przekonywales mnie że auto jest pft z czego się okazało że nie jest , ja się nie znam na tuningach na PRPG ale z tego co pytałem 2 ziomków to się dałem nieźle oskubać bo to nie pft , dodam że gracz nie napisał konkretnie czego nie ma. Z tego co pamiętam oczywiście.A jeżeli napisał to nie wszystko.

mam ci kolejny dowód pokazać? próbujesz na siłę znaleźć problem
+bycie na diagno to wystarczający dowód
EDIT: jak tak bardzo ubolewasz nad tą ceną, chętnie mogę ci podliczyć ile wszystko jest warte 😉

1 minutę temu, chari napisał:

mam ci kolejny dowód pokazać? próbujesz na siłę znaleźć problem
+bycie na diagno to wystarczający dowód

Możesz pokazać dowody , 2 sprawa jest taka że ja się nie znam na tuningach i zaufałem ci w słowo , i nie powinieneś kłamać przy ogłaszaniu pojazdu , to że ja stałem i patrzałem na diagno co ma, to nie znaczy że ja muszę się znać na tym.

Teraz, mirek_mefedron napisał:

Przejmuje skargę a jednocześnie pytam.
@LOwerops ile potrzebujesz czasu na spłacenie 25.000$?

Nie oddam mu pieniędzy. Dlatego że zostałem lekko oszukany i chce zwrotu. Dałem się oszukać z mojej winy bo jednak powinienem się orientować co do tuningu, również bym prosił o 1% wyrozumiałości chociaż , musi się znaleźć jakies inne sensowne rozwiązanie. Jak nie to ja napiszę na niego skargę. Prosiłbym również o nie banowanie bo chciałbym znaleźć jakieś rozwiązanie z pomocą administracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.