Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

AlimentoS

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznijmy od początku.

Członek administracji nie ma obowiązku posiadania włączonego otrzymywania wiadomości prywatnych w momencie, kiedy jest na służbie administracyjnej (dalej "duty"). Oskarżający wysłał reporta (tj. "zgłoszenie") na członka administracji, który brzmiał "pmon nabijaczu raportów, sprawa jest.", co od razu pokazuje, że oskarżający oczekuje aby oskarżony zareagował, czym udowodniłby swoją postawioną w treści reporta tezę. Mimo to, żądanie postawione przez członka administracji, aby "napisać reporta w momencie kiedy będzie się na tunerze" jest sprzeczne z definicją pomocy graczom i podchodzi pod celowe nabijanie reportów. Oskarżony, jeśli chciałby otrzymać informację zwrotną, powinien wyłączyć blokadę otrzymywania PM lub poinformować o kontaktowaniu się innymi narzędziami.

Wysłane przez członka administracji ostrzeżenie z ww. powodem było niezgodne z założeniami nakładania kar na graczy i zostaje uznane za bezpodstawne, jednak o małej szkodliwości.
Przeteleportowanie gracza tzw. suszarką również było bezpodstawne (sytuacja nie została wyjaśniona).

W dniu 2.11.2021 o 11:42, AlimentoS napisał:

Na samym końcu chciałbym dodać, że oskarżony support nie pierwszy razy się do mnie teleportował, bez żadnego powodu. Od początku jego kariery w administracji na spokojnie z 20 razy (MINIMUM), teleportował się do mnie. 

Jeśli posiadasz na tą bezpodstawność dowody, umieść je w osobnej skardze, w tym przypadku to po prostu słowa rzucone na wiatr. Dokonane akcje teleportowania się do Ciebie miały związek z przyjętym przez niego reportem (jak czytamy dalej - dalej chodziło o tuning).

Pomijam aspekt prywatny między wami (sytuacja z wywiadem), ze względu na bardzo małe powiązanie do sprawy.

W dniu 2.11.2021 o 14:07, Mari napisał:

Jestem Supporterem ale też człowiekiem, nie jestem maszyną nie zawsze mam humor, na zawsze mam chęć wtedy po prostu daje pmoff i nie robię raportów. 

Jest to błędne myślenie - w momencie, kiedy nie masz ochoty pomagać graczom, nie wchodzisz na duty (lub z niej schodzisz) zamiast wprowadzać ich w błąd. Obowiązkiem członków administracji jest jak najszybsza reakcja na zgłoszenia.

Podsumowując cały ten ciąg, zostały przeanalizowane działania członka administracji, który nadużył swoich praw oraz wykorzystał sytuacje do ewentualnego wygenerowania większej ilości zgłoszeń (reportów), które zdecydowanie nie powinny się pojawić. Niemniej jednak sporą część tej skargi zajęły sprawy prywatne i "przytyki" osobiste, których oskarżający zdecydowanie nadużył, a były bezużyteczne dla samej sprawy.

Wobec tego oskarżony zostaje zawieszony na 7 dni z powodu nadużycia w nast. przypadkach:

• celowej chęci nabicia reportów,
  • bezpodstawnego ostrzeżenia,
  • bezpodstawnego przeteleportowania gracza do siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.