Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Heysiwer

naissik

Rekomendowane odpowiedzi

Login: naissik
Nick oskarżonego: Heysiwer
Powód skargi: bezumyślne karanie + próba robienia sobie ze mnie jakiegoś sługusa  (zaznacze, że skarga nie jest za nadaną karę, bo w tym czasie miałem jeszcze jednego mute)
Data zdarzenia: 29.10.2020 - ~18:40
Dowody: nizej
Opis sytuacji: Jadąc jeden typ we mnie wjechał i napisał do mnie słowo "kurwo". Po tym napisałem reporta o treści "wyzywa mnie od kurwy (mam ss)". Po 5 minutach zgłoszenie przyjmuje Heysiwer i widzę, że zostałem wyciszony na 1h za CBK w Reporcie. Po chwili na PM mi pisze, że odnośnie tego typka co mnie zwyzywał mam pisać skargę na forum... Jakim sensem jest rozpisywać się skardze za jedno słowo gdy w tym czasie mogłem podesłać mu ssa i ukarać tego chłopa. Przeszedłem z nim do rozmowy na Discordzie i ostatecznie miałem mu wysłać tego ssa. Wysłałem mu go w wiadomości prywatnej, lecz on bardzo chciał na Imgurze. Zapytałem się co to za różnica gdzie mu to wyśle, a on odparł.. zresztą widać to na ssach.

Kolejnym pytaniem do Administracji RCON, jakim sensem jest karanie kogoś Mutem za napisanie reporta? Przecież osoba wyciszona nadal ma prawo do pisania reportów.

A Ty @Heysiwer odczep się ode mnie, ponieważ nic Ci nie zrobiłem, a Ty na siłę szukasz gówna na mnie

2.JPG

1.JPG

Dobry wieczór.

Zacznijmy od samego początku.
Wysłałeś reporta, który zawierał słowo zaliczane do wulgarnych. Zostałeś za to ukarany karą mute na czas jednej godziny. Nie wiedziałem czy masz mute, czy też nie, dlatego Ci ją nałożyłem. Kara była w 100% słuszna i uargumentowana. Następnie poprosiłem Cię, abyś napisał skargę, gdyż w treści reporta nie znajdował się żaden dowód. Jako, iż była w tedy na oko godzina 18, czyli godzina szczytu, gdzie graczy jest około 250 zablokowałem pm, aby ominąć niepotrzebnego spamu typu ''przyjmij reporta'', dlatego poprosiłem Cię, abyś napisał na gracza skargę. Nie chciałem zaczynać z Tobą konserwacji na Discordzie, ponieważ z Tobą nie da się dogadać, widać to chociażby po tej żałosnej skardze.

Napisałem, abyś wstawił zdjęcie na imgur, ponieważ nie chciałem dawać kary z powodem, który wychodziłby po za ekran monitora, ponieważ chciałem zrobić to w sposób estetyczny. Oczywiście nie miałeś pół minuty czasu na wstawienie tego na imgur, dlatego zrobiłem to ja z czego wynika, że to nie był rozkaz, tylko prośba. Jednak nasz Drogi Pan Naissik napisał na mnie skargę, że poprosiłem go, aby wstawił zdjęcie na imgur - no mistrzostwo świata.

12 minut temu, Heysiwer napisał:

Jako, iż była w tedy na oko godzina 18, czyli godzina szczytu, gdzie graczy jest około 250 zablokowałem pm

Zablokować PM, żeby zmutowana osoba nie mogła do Ciebie pisać. Mądre nie powiem

12 minut temu, Heysiwer napisał:

Nie chciałem zaczynać z Tobą konserwacji na Discordzie, ponieważ z Tobą nie da się dogadać, widać to chociażby po tej żałosnej skardze.

Przecież jestem odwalaczem, ze mną nie opłaca się gadać. Żałosna skarga, robisz ze mnie jakiegoś sługusa, bo dla Ciebie imgur jest wygodniejszą opcją... mnie to nie obchodzi, Ty nakładasz karę a nie Ja. W każdej chwili tego ssa mogę wysłać do kogoś innego. 

Dodam jeszcze, że jak mówiłem wcześniej - Doszukujesz się gówna na mój temat. Jakim sensem dajesz mi mute za napisanie reporta, skoro tak samo z mutem takiego reporta mogę napisać... człowieku

Co ty chcesz osiągnąć swoim podejściem wobec mnie. Znęcasz się nade mną czy co?

23 minuty temu, Heysiwer napisał:

Napisałem, abyś wstawił zdjęcie na imgur, ponieważ nie chciałem dawać kary z powodem, który wychodziłby po za ekran monitora, ponieważ chciałem zrobić to w sposób estetyczny. Oczywiście nie miałeś pół minuty czasu na wstawienie tego na imgur, dlatego zrobiłem to ja z czego wynika, że to nie był rozkaz, tylko prośba. Jednak nasz Drogi Pan Naissik napisał na mnie skargę, że poprosiłem go, aby wstawił zdjęcie na imgur - no mistrzostwo świata.

Jak pisałem na discordzie, to jest jakiś konkurs plastyczny czy co, bo link musi wyglądać estetycznie?

Drugie - nikt Ci nie każe dawać linka do ssa w powodzie kary, jak chłop poprosi to możesz mu dać

Czekam na odpowiedź RCON

39 minut temu, naissik napisał:

Zablokować PM, żeby zmutowana osoba nie mogła do Ciebie pisać. Mądre nie powiem

Polecam nauczyć się czytać z zrozumieniem 🙂. Wyraźnie napisałem, że miałem spam o treści ''weź reporta'', a nie żebyś ty mógł do mnie pisać. Ale widocznie wyraźnie napisane to za mało.

Przecież jestem odwalaczem, ze mną nie opłaca się gadać. Żałosna skarga, robisz ze mnie jakiegoś sługusa, bo dla Ciebie imgur jest wygodniejszą opcją... mnie to nie obchodzi, Ty nakładasz karę a nie Ja. W każdej chwili tego ssa mogę wysłać do kogoś innego. 

Tutaj po raz kolejny polecam się nauczyć czytać z zrozumieniem 🙂. Tak ciężko jest Tobie przeczytać, że zrobiłem to dla tego, żeby na serwerze wyglądało to estetycznie? To nie jest dla mnie, ja mogę nawet dać link, który ma 1000 liter, a robię to dla ESTETYKI SERWERA.

Dodam jeszcze, że jak mówiłem wcześniej - Doszukujesz się gówna na mój temat. Jakim sensem dajesz mi mute za napisanie reporta, skoro tak samo z mutem takiego reporta mogę napisać... człowieku

Tu nie chodzi o wysyłanie reportów, tylko o całokształt. Czyli, że jeśli nie umiesz się zachować w reporcie to zostajesz ukarany karą, która pozbawia Cię funkcji pisania na czacie ogólnym, czacie premium itd. Bo jak dobrze interpretując Twoją wypowiedź, to Twoim zdaniem można pisać co się chce w reportach, bo jak dostaniesz mute to i tak możesz je wysyłać. Gratulację!

22 minuty temu, naissik napisał:

Jak pisałem na discordzie, to jest jakiś konkurs plastyczny czy co, bo link musi wyglądać estetycznie?

Ja rozumiem, że dla Ciebie może być wszystko byle jak - brzydko, nieestetycznie, ale ja staram się, aby wszystko na serwerze było ładne, przejrzyste, estetyczne, dopięte na ostatni guzik.

Drugie - nikt Ci nie każe dawać linka do ssa w powodzie kary, jak chłop poprosi to możesz mu dać

Tu się mylisz. W reakcji nie natychmiastowej mam obowiązek podać dowód nadania kary.

Czekam na odpowiedź RCON

Również czekam na pierwszą sensowną wypowiedź w tej skardze.

8 minut temu, Heysiwer napisał:

Tu nie chodzi o wysyłanie reportów, tylko o całokształt. Czyli, że jeśli nie umiesz się zachować w reporcie to zostajesz ukarany karą, która pozbawia Cię funkcji pisania na czacie ogólnym, czacie premium itd. Bo jak dobrze interpretując Twoją wypowiedź, to Twoim zdaniem można pisać co się chce w reportach, bo jak dostaniesz mute to i tak możesz je wysyłać. Gratulację!

Jeżeli ktoś inny mnie wyzywa to powinieneś go ukarać, a nie sapać się o to gdzie chcesz mieć wysłany dowód wtf

W każdej chwili mogłeś dać mi warna. 

Czyli, że jeśli nie umiesz się zachować w reporcie to zostajesz ukarany karą, która pozbawia Cię funkcji pisania na czacie ogólnym, czacie premium itd

Wychodzi na to, że jak napiszę coś Tobie na discordzie to dostane też mute w grze? Nie rozumiem twojego toku rozumowania, żeby karać za coś co nic Ci nie pomoże. Ale najlepiej wyciszyć osobę poszkodowaną niż kogoś kto wyzywa, ale no tak naissik odwalacz to go można.

Czyli, że jeśli nie umiesz się zachować w reporcie to zostajesz ukarany karą, która pozbawia Cię funkcji pisania na czacie ogólnym, czacie premium itd

To po wspominasz o tym, że wyłączasz PM w tej skardze.

1 minutę temu, Heysiwer napisał:

Odpowiedzią na Twoje powyższe zarzutem jest ten film, z którego mam nadzieję zrobisz użytek:

To wszystko z mojej strony. Czekam na administrację RCON.

Dzięki, nie przyda mi się.

Ale za to mogę Ci załatwić jakieś lekcje jak traktować ludzi sprawiedliwie 😉

Notka od Administracji RCON w sprawie pytania postawionego na końcu postu:
Każda kara jest rejestrowana, nieważne na jak długo, ważne za co. Report nie zwalnia cię z tego, że nie możesz obrażać nikogo, reklamować innych serwerów, czy cokolwiek innego co wykracza poza regulamin. 

A teraz przechodząc do skargi.
Powody przy wstawianiu kary mają wyraźny limit znaków - co za tym idzie, linki w nich podawane powinny być jak najkrótsze. Heysiwer napisał ci, abyś wstawił dowód na zewnętrznej usłudze hostowania obrazów. Odmówiłeś, twierdząc, że nie masz takiego obowiązku - co jest prawdą. Oczywiście doszło do całkowicie bezsensownej przepychanki - stawiałeś na swoim, moderator próbował ci wytłumaczyć do czego, co i jak.

Tak - administracja ma obowiązek wstawiać dowody do kar nadawanych nienatychmiastowo - czyt. za pomocą reporta i późniejszej weryfikacji dowodów otrzymanych od innego gracza. Jest to jednak odgórnie narzucone i nigdzie nie jest o tym wspominane w regulaminach i wspominane być nie musi.

Nie widzę żadnych uchybień - moderator postawił na profesjonalizm.
Sugeruję pozostawić administracji metody pilnowania porządku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.