Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ odrzucona School Drift

Bakito

Rekomendowane odpowiedzi

Chciał bym otworzyć szkołę driftu (School Drift) w której zapisać się mógł by każdy z prawo jazdy kat. B. Chciał bym by ludzie zobaczyli że nie  tylko prędkość jest fajna, ale także i "latanie bokiem" biznes nie ma tylko jednego celu czyli jazda bokiem, a jako Lider biznesu chciał bym aby cele były następujące: Tworzenie eventów, jednoczenie graczy, tworzenie nowej społeczności na serwerze. 
W jaki sposób miała by wyglądać nauka jazdy- Gracz pisze do Lidera/V-Lidera i zapisuje się na konkretną godzinę wpłaca i wpłaca zaliczkę. Wtedy pracownicy przygotowują pojazdy ( Tankują, naprawiają itp) gracz przychodzi do konkretnego miejsca i daje resztę pieniędzy po czym dostaje kontakt w tym przypadku discord biznesowy i łączy się z osobą z którą ma jazdę. Instruktor tłumaczy co robi źle, a co robi dobrze i stara się jak najbardziej zaznajomić gracza z błędami. 
Oczywiście W biznesie będzie obowiązywało pełne RP a wyglądało by ono mniej więcej tak ( Instruktor: Me podchodzi do szafki i podaje: kask, rękawice i budy po czym je podaje. | me podchodzi do pojazdu i sprawdza stan ogumienia, stan płynów itp | uczeń odgrywa swoje Rp czyli ubiera się i przygotowuję się do jazdy) po wejściu do pojazdu instruktor tłumaczy jak wygląda trasa i mówi żeby jedno okrążenie zrobił na spokojnie w celu poznania trasy. Następne okrążenia to czysta nauka 

Do biznesu będzie potrzebne 
- zmapowane miejsce do driftu 
- 2/3 auta z d3 nie muszą być to auta typu elegy lecz by miały tył napęd 
- Miejsce do naprawy/tankowania ponieważ pojazdy będą bez rejestracji co oznacza że nie można nim wyjechać na drogi publiczne 
- 1 holownik gdyby pojazd był uszkodzony i nie był w stanie ruszyć 

Stopnie w Biznesie 
- Szef
- Zastępca Szefa
- Starszy Instruktor 
- Instruktor
- Nowy Instruktor 

Ceny 
- pierwsze 10minut jest darmowe (Odegranie RP, zapoznanie się z torem)
- 30min jazdy wynosi 2,500$
-60min 4,500$
-120min 8,000$
-Karnet 2d po 60min 7,800$(bez karnetu 9,000$)
-Karnet 7d po 60min 20,000$(bez karnetu 31,500$)
-Karnet 2d po 120min 14,000$(bez karnetu 16,000$)
-Karnet 7d po 120min 30,000$(bez karnetu 56,000$)
-Za szkody oraz paliwo ceny nie są wliczane 
-zaliczka to 30% całej ceny 
Jeśli ktoś wpłacił zaliczkę i nie przyszedł to zaliczka nie zostaje zwrócona (jeżeli będzie to wina pracownika zaliczka zostaje zwrócona i gracz dostaje darmowe 30min)
jeśli gracz wpłacił zaliczkę na np karnet 2d po 120min to z kwoty 14,000$ wpłaca 4,200$ i po każdej jeździe daje pracownikowi  4,900$ i na kolejnej( ostatnie jeździe) znów daje 4,900$ i ma wszystko opłacone. 
Jeżeli chodzi o miejsce to myślałem o bone county na przeciwko baru eventowego 

image.png.8c0834d8b00e3de5ca716e4243d031eb.png
wspomniałem o imprezach (event) 
Jak by miało to wyglądać- administracja tworzy event typu licytacje który otwiera zespół wyszkolonych drifterów będzie to trwało załóżmy 5min my zmykamy a event żyje swoim życiem 
Jeśli było by trzeba to prosili byśmy sara o wzięcie aut na event i z powrotem 

Discordem zajął bym się ja 
Potrzebował bym tylko osobę do grafiki która na razie była by z google grafika 

image.png.6d5a67c340b4bef1a9480260f803a105.png

Z góry dziękuję i liczę na wyrozumiałość 

5 godzin temu, ruhnpaleta napisał:

co. Jak driftowanie to jest totalnie es

to dawaj wklej się od bandy do bandy przy 80-120-160km/h pamiętając o koncie ostrym 45 stopni i starając się nie przyspieszać lub zrób bączka tak aby przód stał a tylko tył się kręcił nie używając jednocześnie W i S i wyślij nagranie a ja ci powiem czy dobrze 🙂 
I możesz zrobić tandem w 2-4 osoby patrząc na lagi serwerowe  

1 godzinę temu, Bakito napisał:

to dawaj wklej się od bandy do bandy przy 80-120-160km/h pamiętając o koncie ostrym 45 stopni i starając się nie przyspieszać lub zrób bączka tak aby przód stał a tylko tył się kręcił nie używając jednocześnie W i S i wyślij nagranie a ja ci powiem czy dobrze 🙂 
I możesz zrobić tandem w 2-4 osoby patrząc na lagi serwerowe  

co ty gadasz. Po pierwsze to co napisałeś mozna sie samemu nauczyc. Jesli chodzi o nagranie serverowe nie nagram tego bo nie mam zadnej furki

Na obecną chwile odrzucam ze względu na następujące powody:
-brak grafik
-miejsce które wskazałeś jest zajęte przez osiedle przyczep 
-brak pokazania twoich kompetencji dotyczących driftu
Sam pomysł podoba mi się i jestem skłonny go zaakceptować po spełnieniu tych punktów które wymieniłem, dodatkowo przypominam o zmienionej formule pisania wniosku o biznes jeżeli będziesz chciał pisać wniosek jeszcze raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.