Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Praca grzybiarza - czy to się opłaca ?

Kamcio.

Rekomendowane odpowiedzi

Mf8M56B.png

Witajcie! W dzisiejszym artykule pod lupę weźmiemy pracę grzybiarza, która nie jest jedną z popularniejszych prac na serwerze. Zapraszam do przeczytania artykułu.

5V20MaL.png

VXpsj9M.png

Tak jak wspominałem wyżej, praca grzybiarza nie jest jedną z popularniejszych prac na serwerze. Zostaje ona w tyle za kurierem czy kosiarkami. 

5V20MaL.png

Mało popularna ? Ale dlaczego ?

Już śpieszę z odpowiedzią. Z moich obserwacji wynika, że głównym czynnikiem  wpływającym na atrakcyjność tej pracy to zarobki. Dodatkowo praca wydaje się bardzo monotonna, oprócz chodzenia po lesie praktycznie nic innego się nie robi. Pewnie każdy z Was powie, że przecież na kosiarkach, też tylko jeździmy dookoła. Otóż kosiarki również są monotonne, ale bardziej opłacalne, dlatego większość właśnie woli pracować na kosiarkach lub gdzieś indziej, a grzybiarz idzie w zapomnienie.

5V20MaL.png

Zarobki na zbieraniu grzybów

4ffx0k8.png

Sprawdziłem zarobki robiąc trzy próby, każda trwała 10 minut. Poniżej przedstawiam zarobek w przeciągu 10 minut w każdej z prób.
1. 810$
2. 788$
3. 824$
Wynik jest prosty, średni zarobek na poziomie 0 pracy grzybiarza wyniósł w moim przypadku 807 dolarów na 10 minut. Reasumując w tej pracy możemy zarobić od. 4700 do 5200. Wartości zostały przybliżone i nie należy się nimi sugerować, ponieważ wszystko zależne jest od wielkości zbieranych grzybów oraz poziomu pracy.

Gzqqb1L.png

Robiąc zdjęcia do artykułu spotkałem gracza, który pozwolił zadać sobie kilka pytań.
R - Kamcio.       U - Kerion

R: Często zbierasz tutaj grzyby ?
U: Na pracy grzybiarza nie pracuję zbyt często. Bardzo dużo czasu spędziłem na owej pracy, podczas pierwszych kroków na tym serwerze. To właśnie tutaj dorobiłem się na swoje pierwsze autko jakim jest Perennial.
R:  Opłaca się to według Ciebie ?
U: Moim zdaniem ta praca naprawdę opłaca się nowym graczom. Tutaj właśnie mogą dorobić się swojego pierwszego majątku.
R: Nie nudziła Ci się ta praca ? Mi się szybko znudziła.
U: Mówiąc krótko i na temat: tak samo jak Tobie szybko znudziła mi się ta praca. Znudziło mi się latanie w kółko z koszykiem. Po dorobieniu się pierwszego majątku postanowiłem spróbować sił w nowej pracy jaką był magazynier.
R: Gdzie teraz pracujesz ?
U: Aktualnie pracuje na kurierze, bądź walczę o paczki na DM.
R: Dzięki wielkie za poświęcony czas.
U: Nie ma problemu.

k1AwIr0.png

YXvddRm.gif

NFAS945.png

Autor: @Kamcio.

Grafika: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.