Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Lisu<3

Kami

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 25192
Login: Kami
Nick oskarżonego: Lisu<3
Powód skargi: Oszustwo przy sprzedaży samochodu na giełdzie
Data zdarzenia: 12.03.2021, okolice godziny 17:05
Dowody: Na załączonych screenshotach
Opis sytuacji: Dostałem od oskarżonego propozycję wymiany mojej Tampy na jego Sunrise'a fulltune jak to określił oskarżony. Zapytałem jaki silnik ma ten Sunrise, dostałem odpowiedź że 1.9PB. Po przyjechaniu na giełdę dogadaliśmy się a propos wymiany na mocy której miałem dopłacić 4k do wspomnianej wymiany. Po zakupie jednak okazało się że Sunrise nie dość że nie jest fulltune, to jeszcze ma silnik 1.5 zamiast 1.9. Doszło więc do oszustwa.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Na jednym ze screenów

Inf.png

Scr1.png

Scr2.png

Scr3.png

Hej, potrzebuję dwóch rzeczy

1. Zdjęcie z diagnostyki

2. Wygrzebać jeszcze kawalek logów więcej by zobaczyć jakie id pojazdu padlo w transakcji

Prosiłbym również o zawarcie głosu w tej sprawie przez oskarżonego @Lisu<3 - czas na wypowiedź to 24h.

10 godzin temu, PaiR. napisał:

Hej, potrzebuję dwóch rzeczy

1. Zdjęcie z diagnostyki

2. Wygrzebać jeszcze kawalek logów więcej by zobaczyć jakie id pojazdu padlo w transakcji

Prosiłbym również o zawarcie głosu w tej sprawie przez oskarżonego @Lisu<3 - czas na wypowiedź to 24h.

To ja przedstawię moją perspektywę. Auto stało na giełdzie więc zobaczyłem, że to jest dobra okazja napisałem do niego oferując w nim wymianę + dopłata 4k. Dodam że gracz Kami dał zrzuty ekranu z notatnika, a w notatniku można wszystko poprawić na inną literę lub cyfrę. Na /pm napisałem, że auto ma silnik 1.5pb,  jeżeli chce mnie oszukiwać na zrzuty ekranu na których wyskakiwał błąd a wyżej pokazuje zrzuty z notatnika (w notatniku można poprawić). Napisałem że SUNRISE MA SILNIK 1.5PB. Może również to potwierdzić mój kolega KRYSZNIK i jeszcze 2 kolegów. Przerobił naszą wiadomość i napisał, że nie korzystam z discord. I tutaj się myli, ponieważ Discorda używam od 3lat, jestem nawet na organizacyjnym serwerze discord. Prawda jest też, że chciałem na pisać skargę za oszustwo i podawanie linków z ssa'mi gdzie wyskakują błędy. Na załączonych ssa'ch nie pokazał linków gdzie "miały być udostępnione zrzuty". Wyskakiwało tylko "Dany użytkownik jeszcze nic nie opublikował" nie pamiętam dokładnie co pisało. Groził mi jeszcze, że będę miał policję przed domem. Nie pokazał tego na zrzutach, ponieważ by przegrał. Mogę wysłać zrzuty ekranu na których używam discord ale nie napisałem, że mój SUNRISE ma silnik 1.9pb. Nie chciałbym stracić konta na którym mam fajną organizację 20,000$ i Tampę za która się wymieniłem. Ale za podrabiane dowody nie dam się nabrać.

>Dodam że gracz Kami dał zrzuty ekranu z notatnika, a w notatniku można wszystko poprawić na inną literę lub cyfrę.

Owszem, jednak administracja nie bez powodu wymaga podania przybliżonej daty i godziny zdarzenia w opisie skargi. To dlatego, że ma dostęp do wszystkich logów serwera i znając godzinę zdarzenia jest w stanie przejrzeć wszystkie logi i potwierdzić prawdziwość informacji zawartych na screenach, tak więc osoba fabrykująca logi prosi się o surowe konsekwencje z tego powodu. I nie, nie pisałeś że Sunrise ma silnik 1.5PB, ponieważ przeczy to informacjom zawartym w logach które wysłałem i których prawdziwość administracja jest w stanie potwierdzić po swojej stronie.

>Może również to potwierdzić mój kolega KRYSZNIK i jeszcze 2 kolegów.

Nie jest to żaden dowód, ponieważ te osoby mogą celowo wspierać głoszoną przez Ciebie fałszywą wersję wydarzeń.

>napisał, że nie korzystam z discord

Tak napisałem, ponieważ tak Ty mi napisałeś w naszej późniejszej konwersacji. Jako dowód załączam screen z tym momentem rozmowy. A co do linków - gdy pojechałem na diagnostykę i uświadomiłem sobie że zostałem oszukany, napisałem o tym do oskarżonego w celu rozwiązania sytuacji polubownie bez konieczności pisania skargi na forum - żądając odwrotnej transakcji. Oskarżony jednak twierdził że mnie nie oszukał i zażądał ode mnie screenów - ja je zrobiłem i wrzuciłem na hosting a następnie wysłałem link oskarżonemu, który jednak stwierdził że "link mu nie działa" (mimo że ja po wklejeniu dokładnie tego samego linka do przeglądarki otrzymywałem swój screen). Wrzuciłem ten sam screen na inny hosting - sytuacja identyczna, oskarżony twierdzi że mu nie działa. Później stwierdziłem, że jedyną opcją by mieć absolutną pewność że oskarżony zobaczy screeny jest wysłanie mu tego na Discordzie, temu zażądałem od oskarżonego podania dc w tym celu, lecz oskarżony napisał że nie korzysta z discorda tylko z ts3 co jest widoczne w materiale dowodowym tej wiadomości.

>Groził mi jeszcze, że będę miał policję przed domem.

Nie mówiłem niczego takiego, te słowa to oczywiste kłamstwo.

A tutaj dodatkowy screen:

Scr6.png

Dnia 13.03.2021 o 08:16, Lisu<3 napisał:

To ja przedstawię moją perspektywę. Auto stało na giełdzie więc zobaczyłem, że to jest dobra okazja napisałem do niego oferując w nim wymianę + dopłata 4k. Dodam że gracz Kami dał zrzuty ekranu z notatnika, a w notatniku można wszystko poprawić na inną literę lub cyfrę. Na /pm napisałem, że auto ma silnik 1.5pb,  jeżeli chce mnie oszukiwać na zrzuty ekranu na których wyskakiwał błąd a wyżej pokazuje zrzuty z notatnika (w notatniku można poprawić). Napisałem że SUNRISE MA SILNIK 1.5PB. Może również to potwierdzić mój kolega KRYSZNIK i jeszcze 2 kolegów. Przerobił naszą wiadomość i napisał, że nie korzystam z discord. I tutaj się myli, ponieważ Discorda używam od 3lat, jestem nawet na organizacyjnym serwerze discord. Prawda jest też, że chciałem na pisać skargę za oszustwo i podawanie linków z ssa'mi gdzie wyskakują błędy. Na załączonych ssa'ch nie pokazał linków gdzie "miały być udostępnione zrzuty". Wyskakiwało tylko "Dany użytkownik jeszcze nic nie opublikował" nie pamiętam dokładnie co pisało. Groził mi jeszcze, że będę miał policję przed domem. Nie pokazał tego na zrzutach, ponieważ by przegrał. Mogę wysłać zrzuty ekranu na których używam discord ale nie napisałem, że mój SUNRISE ma silnik 1.9pb. Nie chciałbym stracić konta na którym mam fajną organizację 20,000$ i Tampę za która się wymieniłem. Ale za podrabiane dowody nie dam się nabrać.

W logach serwerowych jasno jest udokumentowane, że napisałeś graczowi, ze Sunrise ma silnik 1.9.
image.png

Co więcej, w logach także widać, co pisałeś o discordzie:
image.png

Tak jeszcze zapytam, czy będzie możliwe odwrócenie transakcji przez administrację w celu zniwelowania odniesionych przeze mnie strat? By $4000 i Tampa z VUID 15109 wróciły do mnie, i by Sunrise z VUID 15681 został mi zabrany?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.