Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Los Santos Ocean Docks - Największy port w San Andreas

_PeMaR_

Rekomendowane odpowiedzi

IFpydxO.png

naTqDnE.png

Witam dziś poznamy historię największego portu w San Andreas, czyli Ocean Docks Los Santos,  kiedy powstał i jak powstał i dalsza jego historia, zapraszam do przeczytania
artykułu.

VDgjwdI.png

Ocean docks dzielnica Los Santos w której znajduję się Jeden z największych portów w całym stanie San Andreas, plany na wybudowanie tego portu zaczęły się już pod koniec
XIX w. budowę rozpoczęto w roku 1898 budowano go, aż do roku 1911, wtedy był to port jedynie dla rybaków, stały tam 2 hangary w których znajdowały się masę ryb najwięcej 
było dorszów i śledzi. Było tak do roku 1940 wtedy port został rozbudowany i już nie był to port tylko dla rybaków ale zwożono wtedy samochody, ryby i była przystań też dla
własnych łodzi, w 1945 roku wykupił port milioner James Smith on port wtedy postawił tam wielką fabrykę broni która istnieje do dziś. Do roku 1967 nic się tam nie działo
i w tym roku doszło do wielkiej tragedii w fabryce broni rozprzestrzenił się ogień spłonął hangar w którym były przechowywane bronie i wszystkie one spłonęły wtedy zamknięto
fabrykę do roku 1990, w roku 1990 ponowie rozpoczęto produkcję broni. W 2015 roku przeniesiono tam siedzibę kurierską z San Fierro, port głównie zarabia z sprzedaży i handlem 
ryb.

gc8veLJ.gif

Ciekawostki - W roku 2000 i 2001 był to największy odbiorca aut marki Bullet. Od roku 1992 do roku 2008 był co roku organizowany wyścig wokół portu autami, a nagrodą było
250000$ i wielka statuetka o kształcie śledzia. W 2001 roku zatonął tam wielki prom który płynął z 2000 aut marki Fortune i zginęło tam 102 osoby.

qZFJb4n.gif

5V20MaL.png

W porcie spotkałem, Pana Henryka który jest tu rybakiem i udzielił nam wywiadu na temat tego portu.

Gzqqb1L.png

R: Apprentice _PeMaR_     H: Pan Henryk - rybak

R: Witam, Apprentice _PeMaR - Redakcja Lion News.
H: Witam!
R: Odpowie nam Pan na kilka pytań na temat tego portu bo chcielibyśmy się coś o nim dowiedzieć?
H: Chętnie udzielę, łowie już tu ponad 30 lat a mieszkam tu od dzieciństwa.
R: Co się działo na tym porcie jak Pan jeszcze był dzieckiem?
H: Nie było tu tak dużego ruchu jak teraz rybami czy samochodami, wtedy tu przypływały statki z bronią odpływały to było główne utrzymanie portu, nie było też tego mostu
dla samochodów bo go wybudowano dopiero w roku 1975. Kiedyś tu było dużo grup, gangów które napadały na statki, łodzie pamiętam jak płynął statek z samochodami marki
Sabre gdy zacumowali statek podjechała wtedy jedna z najgroźniejszych grup przestępczych w Los Santos i obrabowali statek , wypłynęli im na ocean i opuścili go.
R: A miał Pan też taki przypadek?
H: Niestety miałem w roku 1984 łowiłem ryby na oceanie głównie makrele, miałem już na pokładzie tonę ryb ponad, bardzo dobrze mi się łowiło bo trafiałem na ich ławicę ale
i tak wszystko poszło na marne, podpłynęła do mnie łódź powiedzieli, że są z policji wodnej i że muszą przeszukać mój statek a ja w ten czas miałem czekać na ich łodzi 
to poczekałem 10 minut oni tam niby sprawdzali, aż widzę że oni odpływają ja nie wiedziałem co się dzieje i zaczął do mnie celować jeden z nich i gadał żebym nic nikomu nie
gadać, bo się źle to skończy, ja już wiedziałem że nic z tym nie zrobię i muszę im te ryby oddać, gdy zawieźli gdzieś sobie te ryby to oddali mi łódź i odpłynęli 
R: Czy do teraz są takie przypadki?
H: Teraz już w ogóle takich przypadków nie ma, skończyło się to w roku 1999 gdy po prostu to nie było już takie łatwe jak kiedyś, a jak ktoś ma taki przypadek to najczęściej
przestępca jest złapany przez policję.
R: Jak się zmienił port przez te wszystkie lata według Pana? 
H: Port zmienił się ogromnie, jest tu teraz siedziba kurierska, jesteśmy największym producentem ryb w całym San Andreas i broń nie stanowi największego zarobku i co
najważniejsze nie ma przypadków przestępstw i napadów, bo w roku 1999 właśnie tutaj zainwestowano w ochronę i bezpieczeństwo, jest to jeden z najbardziej chronionych
miejsc w Los Santos.
R: Dziękuję za udzielenie wywiadu i życzę miłego dnia i łowienia!
H: Dziękuję również i miłego!

k1AwIr0.png

qbJ5K2c.png

5V20MaL.png

Podsumowując port w Ocean Docks jest to jeden z największych portów w San Andreas i jest największym portem rybackim w San Andreas i ma bardzo ciekawą historię, dziękuję
za przeczytanie artykułu.

NFAS945.png

Autor: @_PeMaR_

Korekta: @gereq

Grafiki: @Tosiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.