Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na; Tobek, phillips, Kubsiqq, wixapixa, kulencja

Hustler

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 16565

Login: Hustler
Nick oskarżonego: Tobek, phillips, Kubsiqq, wixapixa, kulencja
Powód skargi: VDM, odwalanie, uprzykrzanie rozgrywki innym graczom
Data zdarzenia: 7.03.2021 około godziny 23
Dowody: Nagrałem telefonem film, w którym wszystko doskonale widać. Widać na nim nicki graczy (jeśli będzie problem z jakością, to podeślę screeny, na których dokładniej to widać), jest nawet zbliżenie na datę.

Opis sytuacji: Witam. Graliśmy sobie spokojnie i super się bawiliśmy razem z @Demonaz gdy nagle gracz o nicku Tobek, oraz jego ekipa, zaczęli nam uprzykrzać rozgrywkę. Osoba ta miała już w przeszłości pewne niesnaski z moim przyjacielem, więc postanowiła pogłębiać konflikt atakując go, oraz mnie, razem ze swoimi kolegami. Zaczęło się od tego, że na ulicy mieliśmy (niby) zderzenie i gracz ten straszył mnie reportem. Moim zdaniem nie była to moja wina, ale też nie chciałem się bawić w skargę, której powodem byłoby wyłudzenie, więc po prostu zapłaciłem za szkody, byle by się odczepił - niczym żulowi spod żabki. Nie szukam wrogów, ani kłopotów, więc wolałem to tak załatwić. Jednak to był dopiero początek problemów spowodowanych przez tych graczy. Po jakimś czasie znaleźli nas w mieście i zaczęli nam znacząco przeszkadzać w graniu. Gonić nas, niszczyć samochód przyjaciela, taranować, a potem nawet przejeżdżać (nie mam tego na filmiku, ale prawdopodobnie @Demonaz ma screeny). Postanowiliśmy więc, że całą sytuację nagramy i ujawnimy to co Ci gracze robią w wolnych chwilach. Dodam jeszcze, że gracz o nicku phillips był już karany za takie czyny jak taran, czy VDM, odwalanie; raz na 1 dzień, a drugi raz na 5 dni. Druga kara została zdjęta, ponieważ robił to ze swoimi znajomymi (wixapixa też dostała wtedy karę na licencję, i też została zdjęta). Po prostu odwalali sobie nawzajem w celu zabawy - no super sprawa. Tylko, że tym razem odwalali, ale nie między sobą, tylko przeciwko nam. Uważam, że takie sytuacje nie powinny mieć w ogóle miejsca, i że jest to poniżej jakiejkolwiek krytyki. Domagam się ukarania tych osobników poprzez zabranie im licencji na conajmniej 14 dni, by nabrali pokory i może trochę rozumu. Chciałbym także, żeby tę sytuację poznały organizacje, do których należą Ci gracze, ponieważ działa to na szkodę organizacji i pokazuje, że są to osoby, które należy jak najszybciej wydalić, lub przynajmniej ukarać, za to, że plamią dobre imię grupy. Mam nadzieję, że oskarżeni poniosą konsekwencje i sprawiedliwości stanie się zadość. Pozdrawiam. 

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: Nie poinformowałem gracza o nicku kulencja, ponieważ nie ma on konta na forum. Mam nadzieję, że kumple mu to przekażą. Oczywiście jak sam go spotkam w grze to poinformuję o skardze. Reszta powiadomiona, co widać na screenach. 

Screenshot-20210308-033012-com-android-c

Screenshot-20210308-033341-com-android-c

Screenshot-20210308-033224-com-android-c

Screenshot-20210308-033111-com-android-c

7 godzin temu, Hustler napisał:

ze swoimi kolegami przygłupami

W skardze masz obowiązek zachować kulturę osobistą, więc ostrzegam, że za takie sformułowania będę wyciągać konsekwencje. 

Proszę od gracza @Demonaz o dodatkowe dowody, jeżeli faktycznie je posiada.

Przed chwilą, Sky napisał:

W skardze masz obowiązek zachować kulturę osobistą, więc ostrzegam, że za takie sformułowania będę wyciągać konsekwencje. 

już wysyłam wszystko co posiadam

https://imgur.com/a/s1w6JSb

https://imgur.com/a/8H6ORRD

24 minuty temu, Sky napisał:

Bardzo przepraszam, poniosły mną emocje, gdy to pisałem. Obraźliwa część została usunięta. 

Dobra informuje, że wypowiem się w imieniu wszystkich oskarżonych. Zacznijmy od tego, że nasi serdeczni koledzy @Demonaz oraz @Hustler nie poinformowali nas, żebyśmy ich zostawili tylko także w nas wjeżdżali i prowokowali co nawet widać na samym początku filmiku. Po tym stwierdziliśmy, że chce robić coś w stylu "pościgu". Filmik jest zmontowany i nie ma tam fragmentów gdy oni coś robili nam, my nie nagrywaliśmy tych sytuacji, ponieważ nie sądziliśmy że oni nas nagrywają i chcą na nas napisać skargę bo nawet o tym nie pomyśleliśmy, myśleliśmy, że są chociaż trochę rozrywkowi. Podczas tego "pościgu" gracz @Demonaz chciał tylko żebym w niego wjechał i hamował co chwile przede mną za co się raz mu odwdzięczyłem i zrobiłem to samo. Na filmiku widać. że raz go staranowałem i do tego się przyznaję. Screenshoty które dodał @Demonaz nic nie pokazują, https://imgur.com/a/s1w6JSb tutaj widać jak stoję przed nim nie przewróconym, https://imgur.com/a/8H6ORRD za to już zostałem ukarany więc nie wiem co to ma do rzeczy. Dodam, że z graczem @Demonaz mamy kontakt na discordzie od kilku dni i twierdzi on, że nie jest on "60-tką" więc nie pomyśleliśmy, że wszystko nagrywa jego kumpel. Wiem, że to nie ma nic do rzeczy ale czy skoro nie jest "60-tką" to czemu robi ssy i nagrywa ze znajomym i później na discordzie pisze, że to nie on tylko jego przyjaciel. Gracz @wixapixa nie brała w tym udziału na filmiku tylko było widać że na początku została staranowana i tyle. 

Cytat

Zacznijmy od tego, że nasi serdeczni koledzy @Demonaz oraz @Hustler nie poinformowali nas, żebyśmy ich zostawili

Nawet nie piszcie, że miał mute skoro ma z nami kontakt na discordzie. 

8 godzin temu, Hustler napisał:

Nie poinformowałem gracza o nicku kulencja, ponieważ nie ma on konta na forum.

To jest nieprawda, nie wiem jak ci się to nie udało i skoro nie poinformowałeś o skardze, to nie powinieneś dopisywać jej do skargi. 

A jeśli chodzi o karanie to @Demonaz powinien też być ukarany za jazdę.

9 godzin temu, Hustler napisał:

Moim zdaniem nie była to moja wina, ale też nie chciałem się bawić w skargę, której powodem byłoby wyłudzenie, więc po prostu zapłaciłem za szkody, byle by się odczepił - niczym żulowi spod żabki.

Myślę, że porównywanie do "żula spod żabki" nadal jest obraźliwe.

Z tego co widac na dowodach, to najbardziej karygodne zachowanie można dostrzec ze strony gracza @phillips, został on już ukarany na serwerze poprzez odebranie prawa jazdy na 21 dni. 
Co do graczy @Kubsiqq oraz @Tobek - na dowodach nie widać zbyt dużo odwalania z ich strony, jedynie momentami taranowali Ciebie, więc zostają obaj ukarani odebraniem prawa jazdy na 3 dni. 
Gracz @kulencja zostaje ukarany za taranowanie i DM pojazdem na okres 3 dni odebrania prawa jazdy.

Co do gracza @Demonaz, nie popisał się swoją brawurową jazdą, w tej sytuacji także zostaje ukarany zabraniem prawa jazdy na okres 2 dni. 

I mała uwaga ode mnie - wystarczy napisać reporty, że gracze uprzykrzają wam grę lub taranują i sprawa zostanie od razu załatwiona przez administrację na serwerze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.