Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

⛱️ Wydarzenia wakacyjne | 2026

Zebra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, TenLucekgoz napisał:

To już od dłuższego czasu widać, że nie robicie tyle dla tego serwera co kiedyś, propozycje, które są potrzebne na gwałt od kilku lat są pomijane. Od 2021 roku, propozycje biznesow stoją. Gracze niekoniecznie potrzebują eventow fabularnych czy HH, tylko słuchania propozycji i skrupulatnie dodawania ich na serwer. Jak już chcecie realizować biznes po 3-4 latach, to się okazuje, że pomysłodawca już dawno zakończył grę. 

No z tymi, pragnę przypomnieć, całkiem fajnymi pomysłami graczy, rzeczywiście trochę rażące zwracanie uwagi przez RCON na niezłe pomysły. Po za tym, RCON to też ludzie i też mają swoje życia, mimo wszystko starają się jak mogą by nie zawieść. Musimy ich też zrozumieć.

• Super 1

9 minut temu, DraNzeR napisał:

No z tymi, pragnę przypomnieć, całkiem fajnymi pomysłami graczy, rzeczywiście trochę rażące zwracanie uwagi przez RCON na niezłe pomysły. Po za tym, RCON to też ludzie i też mają swoje życia, mimo wszystko starają się jak mogą by nie zawieść. Musimy ich też zrozumieć.

Przestań gadać głupoty, ludzie ludźmi, ale jeżeli ktoś się czegoś podejmuje w życiu to niech to robi. 
Będąc w pracy szef daje ci zadania do wykonania i nie myśli ,, jesteś tylko człowieczkiem, nie rób tego” tylko ma być to wykonane i zrobione i tyle w temacie. 
Niech niektóre osoby przestaną usprawiedliwiać RCON,ów , bo na zachowanie ich nie ma usprawiedliwienia i niech niektóre osoby z administracji nie trzymają im prosto palca ,, wiadomo gdzie 😉”, licząc na awanse za miłe słowa. 

• Lubię to! 4

15 godzin temu, Zebra napisał:

wakacje2026-event4.png

Witajcie drodzy Gracze,

A więc...
Minęło felerne "kilka dni" od ostatniego ogłoszenia...

Pragniemy Was bardzo serdecznie przeprosić za zaistniałą sytuację i nie mamy nic na swoje usprawiedliwienie.
Zawaliliśmy temat z eventami wakacyjnymi i przyjmujemy wszystkie konsekwencje i Wasze słowa na klatę.

Ta sytuacja dała nam nauczkę i wyciągamy wnioski na przyszłość, żeby nie popełnić więcej takiej wtopy i Was tak koncertowo nie zawieść.

Na ten moment postanowiliśmy w tym roku nie wznawiać zeszłorocznych eventów.
Sierpień będzie zorganizowany w zupełnie inny sposób i mamy nadzieję, że chociaż w małym procencie Wam to wynagrodzimy.

Tygodniowe premie zarobkowe 💼

W sierpniu będziecie mogli skorzystać z premii zarobkowych w wysokości 10%.
Na każdy tydzień sierpnia ustaliliśmy dwie prace, które będą miały wyżej wymienioną premię przez całe 7 dni.
Premie będą aktywne od restartu serwera do restartu serwera co poniedziałek, tak jak reset rankingów.

W prawie każdym tygodniu będzie praca dostępna dla graczy bez wymogu posiadania określonej reputacji oraz taka bardziej zaawansowana.
Wyjątkiem będzie ostatni tydzień sierpnia, ale więcej w rozpisce poniżej:

Tydzień 1
3-10 sierpnia

Grzybiarz
Brak wymagań

Transport kontenerów
2500 reputacji
Prawo jazdy kat. C
Licencja transportowa

Tydzień 2
10-17 sierpnia

Magazynier
Brak wymagań

Górnik
4000 reputacji
Licencja górnicza
Prawo jazdy kat. B/C do wywozu surowców

Tydzień 3
17-24 sierpnia

Sweepery
Prawo jazdy kat. B

Kurier
800 reputacji
Prawo jazdy kat. B

Tydzień 4
24-31 sierpnia

Kosiarki
300 reputacji
Prawo jazdy kat. B

Szambiarz
800 reputacji
Prawo jazdy kat. C

Premie tygodniowe łączą się z eventem HappyHours oraz premiami tygodniowymi za top 3 w pracach dorywczych.

HappyHours 💸

Cztery weekendy HappyHours przed nami, co za tym idzie aż 16 godzin zwiększonych zarobków do Waszej dyspozycji.

Harmonogram:

Weekend 1

Sobota 1 sierpnia 18:00-20:00
Niedziela 2 sierpnia 18:00-20:00

Weekend 2
Sobota 8 sierpnia 18:00-20:00
Niedziela 9 sierpnia 18:00-20:00

Weekend 3
Sobota 15 sierpnia 18:00-20:00
Niedziela 16 sierpnia 18:00-20:00

Weekend 4
Sobota 22 sierpnia 18:00-20:00
Niedziela 23 sierpnia 18:00-20:00

Wchodzę na godzinę, góra dwie dziennie. Wiem, że macie sporo na głowie i wiem, że pewne rzeczy zajmują sporo czasu, również ciężko jest to pogodzić z życiem osobistym ale... Jest całkiem sporo ciekawych propozycji, pięknie opisanych przez graczy, które wiszą od lat... Może pora wdrożyć w życie kilka z nich. To nie dość, że gracze poczują się docenieni oraz, że mogą czuć się wyjątkowo, że mają wkład w rozwój i zaangażowanie w Projectrpg a ich pomysły są na uwadze, to dla Was ,, Droga administracjo" będzie to fajnym pogłębianiem więzi z graczami. HH fajne, eventy fabularne fajne. Ale myślę, że realizacja pomysłów na rozgrywkę graczy którzy są tutaj od lat i mają naprawdę fajne i pięknie opisane pomysły, byłaby strzałem w dziesiątkę.

Pozdrawiam serdecznie w imieniu graczy ❤️

• Super 2

5 minut temu, MaciekMaster napisał:

Przestań gadać głupoty, ludzie ludźmi, ale jeżeli ktoś się czegoś podejmuje w życiu to niech to robi. 
Będąc w pracy szef daje ci zadania do wykonania i nie myśli ,, jesteś tylko człowieczkiem, nie rób tego” tylko ma być to wykonane i zrobione i tyle w temacie. 
Niech niektóre osoby przestaną usprawiedliwiać RCON,ów , bo na zachowanie ich nie ma usprawiedliwienia i niech niektóre osoby z administracji nie trzymają im prosto palca ,, wiadomo gdzie 😉”, licząc na awanse za miłe słowa. 

Mordko! Ja nie liczę na awans, tym bardziej za jakieś miłe słowa, mam po prostu świadomość, że utrzymywanie serwera jest czasochłonne i trzeba też zrozumieć drugą stronę... Miłe słówka? Ja koego odkąd gram w żadnej organizacji nie byłem ani nie składałem podań bo gram dla przyjemności godzinę dziennie góra ze dwie bądź trzy jak mam czas. Chodzi mi o to , że RCON ma sporo na głowie. Ale masz z jednym rację. Jak nie dają rady warto żeby powołali kogoś ogarniętego do współpracy i tyle w temacie.

14 minut temu, DraNzeR napisał:

Mordko! Ja nie liczę na awans, tym bardziej za jakieś miłe słowa, mam po prostu świadomość, że utrzymywanie serwera jest czasochłonne i trzeba też zrozumieć drugą stronę... Miłe słówka? Ja koego odkąd gram w żadnej organizacji nie byłem ani nie składałem podań bo gram dla przyjemności godzinę dziennie góra ze dwie bądź trzy jak mam czas. Chodzi mi o to , że RCON ma sporo na głowie. Ale masz z jednym rację. Jak nie dają rady warto żeby powołali kogoś ogarniętego do współpracy i tyle w temacie.

Z tym częściowo muszę się nie zgodzić. Wszyscy tak mówią "Postaw się na miejscu administracji" i moim zdaniem to właśnie nie powinno być tak.
Administracja powinna czasem - nie zawsze - postawić się właśnie na miejscu gracza, tak by RCONi spojrzeli na to czego gracz może chcieć, oczekiwać.
Wiadomo, nie da się dogodzić wszystkim, nie da się zrobić wszystkiego, ale traktowanie gracza po macoszemu i jeszcze kazaniu mu postawić się na miejscu RCON to trochę nieśmieszny żart.
To, że RCON to właściciele działalności nie sprawia by wylegiwać się i mieć tzw. wyjebongo. Wręcz przeciwnie, jeśli nawet sami sobie szefują to oni muszą się postarać o gracza, a nie gracz o administratora - klient nasz pan.

Edytowane przez WafelTLD

27 minut temu, DraNzeR napisał:

Nie mówię mordeczko akurat o tobie, tylko o osobach z administracji, które wypowiadały się wyżej i stawały w obronie RCON,ów. 

• Lubię to! 1

Słabo, po raz kolejny... Magicznie w ciągu dalszym ciągnie mnie do tego serwera a z drugiej strony to w tym roku to jak na razie same rozczarowania. Po pierwsze aktualizacja z kurierem o której już rozpisywać się nie będę, bo swoje tam się wylało - starczy ( ps. jak widać zbyt dużo osób to na kurierce już nie śmiga xd ). No i po 2 teraz - po co zapowiadać event skoro po 3 tygodniach dowiadujemy się z nici z tego? Jaki jest tego powód, bo na pewno sporo z nas by chciało usłyszeć jakąś prawdę. Mydlicie nam oczy tym HH abyśmy zapomnieli czy o co tutaj chodzi xD. Nie wiem na prawdę lubię tu grać, ale bądźmy szczerzy, tak jak chłopaki wyżej zresztą napisali - trochę jednak by trzeba było się za ten projekt zabrać, bo konkurencja nie próżnuje ;c Pozdrawiam i mimo wszystko dalej wierzę.

Edytowane przez mkss

Nigdy nie komentowałem jakoś negatywnie waszych działań wiem że nie zawsze może być czas na zrealizowanie eventu ale uważam że na Projecie już o wiele za mało się dzieje, aktualizacje z modelami nie powiem bo są fajne bodykity na prpg zawsze mi sie podobały z kilkoma wyjątkami ale obecnie aktualizacje związane z dodawaniem pojazdów/bodykitów to moim zdaniem takie na dopchanie aby nic innego nie musiało zostać wprowadzone, te premie zarobkowe tak samo już lepszym pomysłem byłoby wprowadzenie jakiejś chociaż trochę większej aktualizacji bo wydaje mi się że na pewno macie niedokończone kilka albo nawet kilkadziesiąt skryptów nad którymi działacie, i właśnie lepiej byłoby dokończyć coś z tych skryptów i wprowadzić w wakacje - mam nadzieję że ruszy coś w kierunku przede wszystkim propozycji które są zaniedbane i tak jak pisał ktoś wyżej - z biznesami bo ten temat również jest do ogarnięcia.

• Super 2
  • Lubię to! 1

4 godziny temu, DarXe.mnr napisał:

Pisząc takie opinie weźcie pod uwagę też to, że RCON, skrypterzy, administracja też ma wakacje, które nie podlegają na przesiadywaniu na serwerze, a dzień w dzień wykonują swoje inne obowiązki dotyczące serwera. W maju było pełno aktualizacji i by przygotować coś na lipiec, trzeba zacząć już w czerwcu, 0 oddechu. Nie piszę tak, bo jestem w administracji, takie jest moje zdanie i napisałbym to samo, gdybym nie był supporterem.

No dobrze... Administracja też ma wakacje, z tym się zgodzę, tylko w takim razie mam teraz inne pytanie:
Zapowiadając event, możnaby pomyśleć, że już od dawna pracujecie nad wszystkim i że wszystko jest prawie ogarnięte, tym bardziej że zarzekaliście się że "za kilka dni" będzie wiadomo co i jak, a więc co zawiodło tym razem? Jakby kurde... Rozumiem wszystko, wakacje, urlop, czy nawet obowiązki inne niż serwer - naprawde to rozumiem, w końcu nie jesteśmy Androidami, które siedzą 24/7 na serwerze - ale jednak daliście nadzieję, złożyliście obietnice bez pokrycia... 

A jeszcze pragnę zauważyć, że czerwiec ma 30 dni - rozumiem, że to czasochłonne, ale jest to jednak dużo czasu na napisanie fabuły... ewentualnie wprowadzenie jakiejś innej atrakcyjnej aktywności na serwer.

Nawet nie wiem, jak to skomentować...

Edytowane przez FFlynn

4 godziny temu, DarXe.mnr napisał:

Po sierpniu jest wrzesień, we wrześniu zawsze była jakaś fabułka. Nad fabułą pracuje się tygodniami, jak nie miesiącami, wiemy to z wywiadu z RCON. Praca nad tym nie jest "ciągła", to systematyczne wymyślanie czegoś nowego.

Jeżeli faktycznie zajmuje im miesiącami zrobienie fabuły na max 1.5h no to trochę xd. Zresztą nie tylko ja - mamy wrażenie, że to fabuła wygenerowana przez czat gpt. 

• Lubię to! 2

Godzinę temu, fredperry napisał:

Brakuje tutaj jeszcze jakiegos modelu od wielkiego wesagoza wyssanego z gara

no najlepsze jest to ze juz nawet jatorowi sie nie chce robic modeli xddd te nowe modele wygladają gorzej niz na pseudolach. To ze ten serwer zszedł na psy to malo powiedziane.

weźta to zamknijta juz bo przykro sie na to patrzy jak przez zwykle zaniedbanie tak to podupadlo, a te obiecanki rcon se w dupe mozna wsadzic na wlasne zyczenie tak sobie zniszczyc serwer

Edytowane przez Zbychuu
wiesiakos w sumie jak robisz modele za 20psc albo 50k na serwie to sie nie ma co dziwic ze taka srake puszczsz
  • Super 2
  • Haha 2
  • Lubię to! 1

4 minuty temu, Zbychuu napisał:

no najlepsze jest to ze juz nawet jatorowi sie nie chce robic modeli xddd te nowe modele wygladają gorzej niz na pseudolach. To ze ten serwer zszedł na psy to malo powiedziane.

weźta to zamknijta juz bo przykro sie na to patrzy jak przez zwykle zaniedbanie tak to podupadlo, a te obiecanki rcon se w dupe mozna wsadzic na wlasne zyczenie tak sobie zniszczyc serwer

no ta wiadomo jator lepiej robił, najlepiej zasrac caly serwer amerykanskimi samochodami  albo dodac fury pokroju te buffalo stx ktore nie pasuja klimatem do gry. wiesi jedyne co mozna zarzucic do tego spider+ do bf injection bo to nie pasuje niestety do klimatu gry i serwera ale poza tym każdy model robił bardzo fajny 

• Haha 1

1 minutę temu, Tengrg_Powell napisał:

no ta wiadomo jator lepiej robił, najlepiej zasrac caly serwer amerykanskimi samochodami  albo dodac fury pokroju te buffalo stx ktore nie pasuja klimatem do gry. wiesi jedyne co mozna zarzucic do tego spider+ do bf injection bo to nie pasuje niestety do klimatu gry i serwera ale poza tym każdy model robił bardzo fajny 

chodzi bardziej o jakosc wykonania, jator jak zrobi podmianke to jest zawsze na poziomie nie wazne czy pasuje do gierki tak naprawde xd, a tamten to taką srake wali, że ja nie moge patrzec na te auta xddd
bierze 50k za model i gra na serwie jescze kupuje te modele przed wydaniem xdd

• Haha 3
  • Lubię to! 2

19 godzin temu, Zebra napisał:

wakacje2026-event4.png

Witajcie drodzy Gracze,

A więc...
Minęło felerne "kilka dni" od ostatniego ogłoszenia...

Pragniemy Was bardzo serdecznie przeprosić za zaistniałą sytuację i nie mamy nic na swoje usprawiedliwienie.
Zawaliliśmy temat z eventami wakacyjnymi i przyjmujemy wszystkie konsekwencje i Wasze słowa na klatę.

Ta sytuacja dała nam nauczkę i wyciągamy wnioski na przyszłość, żeby nie popełnić więcej takiej wtopy i Was tak koncertowo nie zawieść.

Na ten moment postanowiliśmy w tym roku nie wznawiać zeszłorocznych eventów.
Sierpień będzie zorganizowany w zupełnie inny sposób i mamy nadzieję, że chociaż w małym procencie Wam to wynagrodzimy.

Tygodniowe premie zarobkowe 💼

W sierpniu będziecie mogli skorzystać z premii zarobkowych w wysokości 10%.
Na każdy tydzień sierpnia ustaliliśmy dwie prace, które będą miały wyżej wymienioną premię przez całe 7 dni.
Premie będą aktywne od restartu serwera do restartu serwera co poniedziałek, tak jak reset rankingów.

W prawie każdym tygodniu będzie praca dostępna dla graczy bez wymogu posiadania określonej reputacji oraz taka bardziej zaawansowana.
Wyjątkiem będzie ostatni tydzień sierpnia, ale więcej w rozpisce poniżej:

Tydzień 1
3-10 sierpnia

Grzybiarz
Brak wymagań

Transport kontenerów
2500 reputacji
Prawo jazdy kat. C
Licencja transportowa

Tydzień 2
10-17 sierpnia

Magazynier
Brak wymagań

Górnik
4000 reputacji
Licencja górnicza
Prawo jazdy kat. B/C do wywozu surowców

Tydzień 3
17-24 sierpnia

Sweepery
Prawo jazdy kat. B

Kurier
800 reputacji
Prawo jazdy kat. B

Tydzień 4
24-31 sierpnia

Kosiarki
300 reputacji
Prawo jazdy kat. B

Szambiarz
800 reputacji
Prawo jazdy kat. C

Premie tygodniowe łączą się z eventem HappyHours oraz premiami tygodniowymi za top 3 w pracach dorywczych.

HappyHours 💸

Cztery weekendy HappyHours przed nami, co za tym idzie aż 16 godzin zwiększonych zarobków do Waszej dyspozycji.

Harmonogram:

Weekend 1

Sobota 1 sierpnia 18:00-20:00
Niedziela 2 sierpnia 18:00-20:00

Weekend 2
Sobota 8 sierpnia 18:00-20:00
Niedziela 9 sierpnia 18:00-20:00

Weekend 3
Sobota 15 sierpnia 18:00-20:00
Niedziela 16 sierpnia 18:00-20:00

Weekend 4
Sobota 22 sierpnia 18:00-20:00
Niedziela 23 sierpnia 18:00-20:00

Screenshot_2026-07-21-00-16-12-34_50ef9f5a0f3fc24b6f0ffc8843167fe4.jpg

• WOW! 1

3 minuty temu, Zbychuu napisał:

chodzi bardziej o jakosc wykonania, jator jak zrobi podmianke to jest zawsze na poziomie nie wazne czy pasuje do gierki tak naprawde xd, a tamten to taką srake wali, że ja nie moge patrzec na te auta xddd
bierze 50k za model i gra na serwie jescze kupuje te modele przed wydaniem xdd

ja nie widze duzej roznicy a wręcz np mam odmienne zdanie i mi nie siadaja modele jatora ( nie wszystkie oczywiscie bo sa ladne no i chyba że motocykle, to były piękne) nie widze zeby jakościowo odstawały te modele od innych ale widze jedna zasadnicza roznice, jatorowi nikt nie napisze że cos z jego ręki jest beznadziejne bo by stąd wydupcał w moment a jator jest rconem i ludzie czuja respekt a wiesia to zwykly gracz wiec zamiast powiedziec mu co ma zrobic nastepnym razem lepiej zeby sie cieszyc bo robi to dla nas albo wrecz zasugerowc jakis model to wolicie go cisnac i wyzywac bo nikt za to nie będzie mial problemu xd ps. nawet jak bierze 50k na serwerze za model to powinienes sie cieszyc ze robi za darmo cos dla ciebie, zebys jakies nowosci dostal. jakby bral 1000pln za model albo pracowal na umowe to tez by bylo zle co nie? i w którym momencie dogodzić 

Godzinę temu, Zbychuu napisał:

To przez to że kolec już nie robi modeli takto by było Kozak pozdrawiam z zimniej polski

3 godziny temu, Tengrg_Powell napisał:

qM42hrQ.gif
XTJVSoM.gif

Wiem ze wiesia to twoj kolega nie musisz go az tak bronic. Niektóre modele ma fakt spoko ale ostatnio to wiekszosc, a szczególnie ostatnie jest az śmiesznie brzydka a dawanie modeli jatora z 2020 roku nie wiele ma wspólnego z jego aktualnymi, choć sam uwazam ze stare modele są słabe i powinny byc zmienione jak np banshee. 

a beczka z 50k na serwie jest dlatego ze poprostu widać ze te modele są zrobione za 50k/20zl xd, ale co jak co to licze na progres w robieniu autek, a szczegołnie lepsze texturowanie lamp, bo kują w oczko wariacie  wiesia buziaczki :PP

• Super 3

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.