Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Maj'26

Szender
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

C9sxszh.png

XGwBbve.png

Za nami długo wyczekiwana przez wszystkich majówka. Wykorzystaliście początek miesiąca na leniuchowanie i grillowanie z najbliższymi? Mamy nadzieję, że tak! Jak co miesiąc, przygotowaliśmy dla Was najnowsze wydanie gazetki. Zapraszamy do czytania!

zMGu80t.png

Najlepszy Supporter: @DarXe.mnr
Najlepszy Moderator: @dercia
Najlepszy Administrator: @TheDreamer
Najlepszy Senior Administrator: @Suzannee
Najlepszy Administrator RCON: @Zebra
Najlepsza frakcja: San Andreas Road Assistance
Najlepszy biznes: ProjectFM
Najlepszy lider frakcji: @Braian11
Najlepszy lider biznesu: @MrBeast
Najlepsza organizacja: Bikini Dolne
Największy odwalacz: @Domaniu.mnr
Najlepsza praca na serwerze: Kosiarki
Najlepszy tuner: @MING
Najlepszy pracownik frakcji: @LEGENDA. & @kubunio12345
Najlepszy pracownik biznesu: @xdzony
Pracuś miesiąca: @DarXe.mnr
Serwerowy Nolife: @DarXe.mnr
Słowo miesiąca: ’huh’

sKKUFiT.png

01.05.2026
Moderator
 @emploi powraca w szeregi administracji serwera.

02.05.2026
Supporterka
 @dercia zostaje awansowana na rangę Moderator.
Supporter @shvky zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @xPawel69 zostaje awansowany na rangę Moderator.
Moderator @CeglaXD zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Szender zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Kjer0 zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Jakubexx zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Martin* zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @zabson zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Tomcio. zostaje awansowany na rangę Administrator.

Moderator @Mari zostaje zdegradowany do rangi Supporter z powodu niewywiązywania się ze swoich obowiązków.

07.05.2026
Supporter @Mari opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.

09.05.2026
Moderator @bencu opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.

19.05.2026
Administrator
 @mowmififi powraca w szeregi administracji serwera.

27.05.2026
Administrator @FiQs opuszcza szeregi administracji serwera w wyniku osobistej decyzji.
Supporter @yellowpreston zostaje usunięty z szeregów administracji serwera z powodu niespełniania wymogów aktywności.

j0CiA0N.png

San Andreas Medical Department

16.05.2026
Doctor
 @xrey128 zostaje awansowany do rangi Co-Ordinator, tym samym dołącza on do zarządu na 30-dniowy okres próbny.
Doctor @LEGENDA. zostaje awansowany do rangi Ordinator, tym samym dołącza on do zarządu na 30-dniowy okres próbny.
Co-Ordinator @Barson.bec zostaje awansowany do rangi Deputy Hospital Manager.
Ordinator @NerVous zostaje awansowany do rangi Junior Hospital Manager.

San Andreas Fire Department

12.05.2026
@FiQs odchodzi na stopniu Assistant of Deputy Chief z powodu decyzji osobistej.

14.05.2026
@sajka otrzymuje awans ze stopnia Battalion Chief na stopień District Chief.

San Andreas Road Assistance

09.05.2026
Starszy Inspektor @zabson przechodzi okres próbny z wynikiem pozytywnym, jednocześnie staje się pełnoprawnym Egzaminatorem frakcji.
Starszy Inspektor @dercia przechodzi okres próbny z wynikiem pozytywnym, jednocześnie staje się pełnoprawnym Szkoleniowcem frakcji.
Starszy Inspektor @Daniel. przechodzi okres próbny z wynikiem pozytywnym, jednocześnie staje się pełnoprawnym Szkoleniowcem frakcji.

10.05.2026
Starszy Operator @LastoAkaRudy odchodzi z frakcji na własne życzenie, jednocześnie za swoje zasługi jako Szkoleniowiec oraz Egzaminator otrzymuje on miano Zasłużonego.

Redakcja Prasowa Project News

23.05.2026
Starszy Redaktor @v.vacat odchodzi z biznesu na własne życzenie, tym samym opuszcza on szeregi korpusu Szkoleniowców.

Posorants Group

27.05.2026
Kierownik @mat17 odchodzi z biznesu na własne życzenie.
Kierownik @montz_ odchodzi z biznesu na własne życzenie.
Za swoje zasługi dla biznesu zostają wpisani na listę Zasłużonych.

Dyrektor @Camper odchodzi z biznesu na własne życzenie.

beoTEZ5.png

01.05.2026

- Całkowicie przebudowano i odświeżono pracę: Operator kosiarki

25.05.2026

- Pojazd Cadrona DTM został dodany do salonu Doherty

---

Lista wprowadzonych mniejszych zmian i poprawek od ostatniej aktualizacji:

- Przyśpieszono animacje kołowego interfejsu wyboru broni
- Dodano możliwość zmiany podtypu broni strzałkami
- Poprawiono zachowanie botów przy przejętej strefie
- Poprawiono informacje podczas przejmowania stref
- Dodano GhostMode na DM Hub
- Wybrana broń z danego typu zapisuje się już w kołowym interfejsie broni
- Czas respawnu skrzynek został przyśpieszony
- Parametry niektórych broni w strefie DM zostały zredukowane
- Poprawiono zgłaszane błędy ze strefami, botami w strefie DM
- Poprawiono renderowanie skrzynek na strefie DM
- Dodano zadanie dzienne na odświeżonych kosiarkach
- Dodano kamerę /fp na pracach dorywczych
- Dodano radio na pracy kosiarek w Palomino Creek oraz Montgomery
- Zablokowano możliwość wystawienia pojazdu, gdy giełda jest pełna
- Dodano zadania dzienne na pracy Lawet
- Poprawiono wyświetlanie prądownicy SAFD
- Szansa na drop diamentu w Kopalni została zwiększona o 35%
- Poprawiono działanie scrolla na aplikacji transportowej
- Poprawiono wiele drobnych zgłaszanych błędów w zasobie aplikacji transportowej

- Dodano zadania dzienne na pracy Górnika
- Dodano wyróżnik blipa znajomego na radarze

iY0U75M.png

Dzisiaj postaram się przybliżyć Wam postać Łukasza, który na naszym serwerze przebywa pod nickiem @Gensciutki. Łukasz ma 25 lat i pochodzi z małej wioski nieopodal granicy z Białorusią. Na co dzień zajmuje się gospodarstwem, pod swoją opieką ma kury, koty oraz ogródek. Od czasu do czasu pomaga rodzinie z okolic. W wolnym czasie lubi chodzić na spacery, oglądać różne filmy i seriale, przeglądać internet w poszukiwaniu nowości oraz spędzać czas przed komputerem. Jego zainteresowaniami są różne ciekawostki ze świata komputerowego i elektronicznego. Dodatkowo interesuje się sportem, a w szczególności piłką nożną. Niedawno do jego zainteresowań dołączyło również ogrodnictwo. Swoją grę na ProjectRPG zaczął na początku lipca ubiegłego roku i przegrał na ten moment ponad 850 godzin. Udało mu się przez ten czas zgromadzić mniej więcej 3kk majątku. @Gensciutki jest zadowolony z każdego swojego pojazdu. Twierdzi, że każde auto ma swoją historię i nie potrafi wybrać najlepszego. Jego pierwszym autem był Moonbeam kupiony u Cygana, lecz najbardziej sentymentalnym pojazdem jest dla niego Clover. Gensciutki aktualnie nie pracuje w żadnej frakcji czy biznesie, bo jak twierdzi – to nie dla niego.

CBSrfdn.png

S: @Simson* | M: @Mioszek

S: Dzień dobry, z tej strony Starszy Dziennikarz @Simson* z Redakcji Prasowej Project News. Czy miałbyś ochotę udzielić mi wywiadu do naszego serwerowego miesięcznika „Co w trawie piszczy?”?
M: Jasne, chętnie udzielę odpowiedzi na Twoje pytania.

S: Bardzo mnie cieszy taka odpowiedź! Zanim przejdziemy do pytań, chciałbym Cię poprosić, abyś przedstawił się pokrótce naszym czytelnikom.
M: A więc tak: nazywam się Bartosz, a na serwerze można mnie znać pod nickiem @Mioszek. Mam 17 lat i chodzę obecnie do 4. klasy technikum, gdzie uczę się na profilu technik informatyk. Do moich zainteresowań należą: informatyka, koszykówka oraz motoryzacja.

S: Super! Jak znalazłeś się na platformie MTA oraz na serwerze ProjectRPG?
M: MTA pokazał mi mój dobry przyjaciel, kiedy razem siedzieliśmy i nudziliśmy się na lekcjach zdalnych w trakcie trwania pandemii. Zaproponował mi wtedy, żebyśmy wspólnie spróbowali i zobaczyli, jak wygląda gra w San Andreas z większą grupą ludzi. Jako że nie miałem nic lepszego do roboty, stwierdziłem, że możemy spróbować i w taki sposób zaczęła się moja przygoda na serwerze.

S: Jaki pojazd cenisz sobie najbardziej ze swojej kolekcji oraz jaki majątek udało Ci się zgromadzić przez czas Twojej kadencji na serwerze?
M: Pojazdem z mojej kolekcji, który cenię sobie najbardziej, jest prawdopodobnie moje Elegy, ponieważ jest to pierwsze auto, które kupiłem z salonu i sam zrobiłem od zera – ma ono dla mnie wartość sentymentalną. Cały mój majątek mogę wyliczyć na około 6,5kk.

S: Jesteś we frakcji SARA. Dlaczego właśnie ta frakcja?
M: Wybrałem frakcję SARA, ponieważ to ona ze wszystkich dostępnych na serwerze najbardziej przypadła mi do gustu. Dużo osób, które znam, polecało mi tę frakcję, dlatego też postanowiłem napisać podanie właśnie do niej. Na obecną chwilę uważam, że była to świetna decyzja, ponieważ we frakcji jestem już ponad rok i przez cały ten okres udało mi się uzyskać maksymalną rangę oraz wstąpić do grona Szkoleniowców.

S: Jak oceniasz atmosferę panującą we frakcji SARA?
M: Atmosfera we frakcji jest bardzo przyjemna, wszyscy potrafią się ze sobą dogadać, a we frakcji nie dochodzi do zbędnych konfliktów. Gdy ktoś ma problem lub jakąś wątpliwość i nie wie, jak ma się zachować, to zawsze znajdzie się osoba chętna i skłonna do pomocy.

S: Jesteś w organizacji Bikini Dolne. Dlaczego właśnie ta organizacja?
M: Słyszałem wiele pozytywnych rzeczy na temat tej organizacji oraz mam wielu znajomych, którzy sami są jej członkami i polecali mi ją, dlatego też postanowiłem dołączyć właśnie do niej.

S: Bardzo Ci dziękuję za rozmowę, ponieważ to było ostatnie pytanie do Ciebie! Czy masz ochotę kogoś pozdrowić lub przekazać jakąś wiadomość naszym czytelnikom?
M: Jasne, pozdrawiam pozytywne mordeczki: @xPawel69@Braian11@Kaczorowskyyy@Bolesny, @CeglaXD@Dawerty@szymmuh@dercia, @Daniel., @Puczy@tomsesik@zabson@bodzio9898@MrBeast@Veirdness oraz @Wooka.

L9Sv1zh.png

xusxvzB.png

rDZhmfJ.png

pWcjJ26.png

8eybfgF.png

Realizacja: Dziennikarz @Szender

Pierwsze miejsce plebiscytu: Dyrektor @MrBeast
Zmiany w administracji: Starsza Publicystka @dercia
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: Dziennikarz @Nitzur
Serwerowe aktualizacje: Dziennikarz @Nitzur
Sylwetka gracza: Starsza Publicystka @dercia
Wywiad z członkiem ekipy: Starszy Dziennikarz @Simson*
Ankieta: Kierowniczka @Veirdness

Edytowane przez Szender
  • Super 10

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.