Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✨ Kalkulator PREMIUM ︙Twój sposób na natychmiastową wycenę pojazdu 💸

dabox
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dabox-tekst1.gif.90af133509cdf2e7e61741cfab7a763b.gif
Cześć wszystkim! daboxhi.gif.1ff1aec612db75716cfb1991e7bb061c.gif
Chciałbym zaprezentować wam mój pierwszy większy projekt publiczny, rozszerzenie do przeglądarki, które całkowicie automatyzuje proces wyceny pojazdów.
Koniec z ręcznym liczeniem komponentów i skakaniem między zakładkami!

728660873_bannerkalkulator.thumb.gif.61865dbb0962015b49776059638888a1.gif
184960117_daboxkalk(3).thumb.gif.a59bea8e117ee86a54f8e03974d278ff.gif
1641755788_Dlaczego-to-narz-dzie-jest-dla-30-04-2026(1).gif.d5ec58f15379d9ecc1701b01a6dec6f8.gif
Błyskawiczna analiza:
Zapomnij o skakaniu między zakładkami. Wchodzisz na profil gracza, szukasz auta, a gotowa wycena pojawia się automatycznie.

Inteligentne rozpoznawanie:
System automatycznie identyfikuje model pojazdu oraz każdy zamontowany komponent tuningu.
Dodatkowo wykrywa pojemność bagażnika, wyświetla prędkości danego pojazdu w zależności od jego konfiguracji oraz rozpoznaje poziom body, wskazując jego wartość względem aktualnie ustawionych parametrów.

Pełna personalizacja:
Masz własny przelicznik? W panelu ustawień możesz zdefiniować własne wartości procentowe, które rozszerzenie zapamięta.

Wszystko w jednym miejscu:
Przejrzysty podział na model i części pozwala od razu widzieć, co składa się na końcową cenę.

463096172_dabox-tekst3(2).gif.90a2c15f56bb6b18cbac3838ddc23bc1.gif
Wiem, że w społeczności graczy zaufanie to podstawa. To narzędzie nie jest plikiem z internetu o niewiadomym pochodzeniu. Postawiłem na pełną przejrzystość:

Brak zewnętrznych plików:
To nie jest program .exe. Nie musisz niczego uruchamiać, nadawać uprawnień administratora czy wyłączać antywirusa. Rozszerzenie żyje wyłącznie wewnątrz Twojej przeglądarki.

Oficjalna weryfikacja:
Dodatki publikowane w oficjalnych katalogach Opery oraz Firefoksa przechodzą przez rygorystyczne systemy sprawdzające. To daje Ci pewność, że kod został zweryfikowany pod kątem bezpieczeństwa i standardów prywatności, zanim został udostępniony użytkownikom.

Prywatność danych:
Rozszerzenie działa lokalnie. Oznacza to, że nie zbiera Twoich haseł ani danych logowania jego jedynym zadaniem jest analiza treści strony pojazdu i wykonanie obliczeń, które do tej pory robiłeś w głowie.

dabox-tekst5.gif.56c3978644646de43fbecd5570139c0c.gif
Jak z tego korzystać?

Instalacja i konfiguracja zajmą ci dosłownie kilka sekund. Wszystko zostało zaprojektowane tak, aby działało od razu po dodaniu do przeglądarki
Kliknij w link poniżej. Po kliknięciu Dodaj do przeglądarki rozszerzenie jest gotowe do pracyNie musisz niczego dodatkowo konfigurować.
Wejdź w kategorie Pojazdy na forum. Panel z wyceną pojawi się automatycznie jako integralna część strony w dolnym prawym rogu

🠗     Wybierz wersję dla swojej przeglądarki     🠗
Najnowsza wersja Kalkulatora v3.0

chromebydabox.png.7e87603998273b8f69e984afa5f9454e.png  Pobierz dla Google Chrome
            Dodaj do przeglądarki clickbydabox.gif.a02d78a710bcd81c12fcc1952f92823c.gif

edgebydabox.png.8b4eba6f101779217a06144510a6229c.png  Pobierz dla Microsoft Edge
            Dodaj do przeglądarkiclickbydabox.gif.a02d78a710bcd81c12fcc1952f92823c.gif

bravebydabox.png.191ecd5c30781522b442cadf966f8643.png  Pobierz dla Brave

vivaldibydabox.png.ca13730bb08d192b1391bae27b88bae3.png  Pobierz dla Vivaldi

operabydabox.png.e73e694400527850a26d99883a9b76d3.png ➔ Pobierz dla Opery / Opera GX

firefoxbydabox.png.833516ea442b676f70059a65aa998cde.png ➔ Pobierz dla Firefox

Twój głos ma znaczeni
To pierwsza publiczna wersja mojego projektu. Chcę go dopracowywać razem z wami, dlatego każda merytoryczna opinia, sugestia nowej funkcji czy zgłoszenie błędu jest dla mnie niezwykle cenne. Daj znać, co sądzisz!
Do zobaczenia na giełdzie! 🔥

Edytowane przez dabox
Nowa oprawa graficzna
  • Super 21

Nie wiem na co liczyłeś, jawnie kradnąc mój kod, moją włożoną pracę. Wrzuciłeś w każde możliwe miejsce swój nick, rozbudowałeś kod z ~360 linijek do 1200. Jaki był w tym cel jeśli mógłbyś mi wytłumaczyć? Wziąłeś mój pomysł, moje rozwiązania i kod myśląc, że dostaniesz za to poklask. Po co było robić drugie takie samo narzędzie, które już zostało stworzone i jest ciągle rozwijane ze społecznością. Trzeba było swoje siły intelektualne spożytkować w inny sposób i zrobić coś co nie jest plagiatem.

Edytowane przez Remonafide.
  • Super 20
  • Nie lubię tego 1

18 godzin temu, Remonafide. napisał:

Nie wiem na co liczyłeś, jawnie kradnąc mój kod, moją włożoną pracę. Wrzuciłeś w każde możliwe miejsce swój nick, rozbudowałeś kod z ~360 linijek do 1200. Jaki był w tym cel jeśli mógłbyś mi wytłumaczyć? Wziąłeś mój pomysł, moje rozwiązania i kod myśląc, że dostaniesz za to poklask. Po co było robić drugie takie samo narzędzie, które już zostało stworzone i jest ciągle rozwijane ze społecznością. Trzeba było swoje siły intelektualne spożytkować w inny sposób i zrobić coś co nie jest plagiatem.

Remonafide,
Bawi mnie ten spektakl, który tu urządzasz. Zarzucasz mi szukanie „poklasku”, a na Discordzie (i to na publicznym kanale) wszystko już wyjaśniłem w sposób transparentny i kulturalny. Ty jednak wolisz publiczną dramę zamiast merytorycznej rozmowy, zatem kto tu tak naprawdę szuka atencji?
Odpowiadając na twój komentarz i zamiast emocji, spójrzmy na twarde fakty:

1. Wspólna baza – logika biznesowa
Tak, są podobieństwa w nazwach zmiennych i plikach JSON. Dlaczego? Bo obaj rozwiązujemy ten sam problem na tym samym forum.
W programowaniu semantyczne nazewnictwo to standard, a nie plagiat. Oczekiwałeś, że nazwę zmienne słoń, krowa albo x123, żeby udowodnić oryginalność?
Obaj musimy parsować identyczne dane z li.ipsDataItem. To nie kradzież – to jedyna logiczna implementacja wymagań serwera. Nikt nie ma monopolu na matematykę PRPG.

2. Fundament vs Wieżowiec – 360 vs 1200 linii
Pytasz, jaki był cel rozbudowania kodu i sugerujesz, że to tylko „wklejanie nicku”. To zdanie najlepiej pokazuje przepaść technologiczną między naszymi projektami. Różnica 800 linii kodu to nie „puste kalorie”, tylko:
Architektura: Twój skrypt to surowy kod operujący na zmiennych globalnych, który przy każdej mutacji DOM uruchamia pełne parsowanie i niepotrzebnie obciąża procesor użytkownika. Mój to Protected Build (daboxProtectedBootstrap), izolacja IIFE, Object.freeze, runtime watermarki i system daboxIntegrityGuard
Funkcjonalność: Dodałem rzeczy, których u Ciebie nie ma – inteligentny system alertów, zaawansowaną obsługę bagażnika, dedykowany moduł bodykit z interaktywnym progiem oraz nowoczesny interfejs z pływającym launcherem i animacjami.
Optymalizacja: Twój kod przy każdej mutacji DOM uruchamia pełne parsowanie, operuje na wielu zmiennych globalnych i niepotrzebnie obciąża procesor użytkownika.
Mój jest zaprojektowany tak, by działać płynnie w tle wszystko jest izolowane (IIFE + appState), a operacje DOM są zminimalizowane i zoptymalizowane. Nie spowalnia i zużywa znacznie mniej zasobów.

3. „Po co robić to samo?”
Zapytałeś, po co robić drugie narzędzie, skoro Twoje istnieje. Odpowiedź jest prosta: bo nikt nie ma monopolu na rozwijanie narzędzi dla społeczności, a można to było zrobić lepiej, wydajniej i nowocześniej.
Ty stworzyłeś pierwszą działającą wersję przetarłeś szlaki, za co szacunek ❤️ Ja poszedłem dalej i rozwinąłem narzędzie. Po Twoich oskarżeniach usiadłem i na spokojnie przepisałem kluczowe moduły całkowicie od zera (nowa wersja 3.0.0, która jeszcze nie wyszła), dodałem nowe funkcje, optymalizacje i zabezpieczenia. Zrobiłem to wyłącznie dlatego, że potrafię docenić czyjąś pracę i nigdy nie chciałem sobie przypisać Twoich zasług. Na Discordzie już ci to wyjaśniłem - nie mam złych intencji, po prostu chciałem dorzucić coś od siebie dla społeczności ← (link do wypowiedzi)

Podsumowanie 
Piszesz o „spożytkowaniu energii na coś innego”. Ja swoją energię spożytkowałem na dostarczenie graczom nowoczesnej, bezpiecznej i wygodnej aplikacji. Ty swoją tracisz na pilnowaniu „monopolu” na kalkulator cen.
Mimo że zachowałeś się niedojrzale, uciekając się do publicznych dram zamiast merytorycznej rozmowy – dziękuję. Twoja frustracja była najlepszym paliwem do stworzenia jeszcze lepszego produktu.

Ja wracam do pracy nad kolejną aktualizacją, która wprowadzi nowe funkcje i całkowicie odetnie się od podobieństw, o których rozmowa.
To moja jedyna i ostatnia odpowiedź na Twoje zaczepki. Oba nasze narzędzia działają i służą społeczności, strzelamy do tej samej bramki ❤️

Życzę Ci powodzenia, a temat uważam za wyczerpany i zamknięty. Przepraszam, że nie spytałem Cię o zdanie przed publikacją pierwszej wersji to faktycznie było nieuprzejme z mojej strony. Życzę wszystkim czytającym spokojnej i miłej majówki. 
Bez odbioru.

• Super 3
  • Haha 6

W dniu 30.04.2026 o 20:23, dabox napisał:

dabox-tekst1.gif.90af133509cdf2e7e61741cfab7a763b.gif
Cześć wszystkim! daboxhi.gif.1ff1aec612db75716cfb1991e7bb061c.gif
Chciałbym zaprezentować wam mój pierwszy większy projekt publiczny, rozszerzenie do przeglądarki, które całkowicie automatyzuje proces wyceny pojazdów.
Koniec z ręcznym liczeniem komponentów i skakaniem między zakładkami!

1040243000_bannerdaboxkalk.thumb.gif.7602bf84dc8c528fb6e864f9619d573f.gif
924209892_daboxkalk2.thumb.gif.f0da34bbec70abe8b7f8ff23b30ded23.gif

1641755788_Dlaczego-to-narz-dzie-jest-dla-30-04-2026(1).gif.d5ec58f15379d9ecc1701b01a6dec6f8.gif
Błyskawiczna analiza:
Zapomnij o skakaniu między zakładkami. Wchodzisz na profil gracza, szukasz auta, a gotowa wycena pojawia się automatycznie.

Inteligentne rozpoznawanie:
System automatycznie identyfikuje model pojazdu oraz każdy zamontowany komponent tuningu.
Dodatkowo wykrywa pojemność bagażnika, wyświetla prędkości danego pojazdu w zależności od jego konfiguracji oraz rozpoznaje poziom bodylvl, wskazując jego wartość względem aktualnie ustawionych parametrów.

Pełna personalizacja:
Masz własny przelicznik? W panelu ustawień możesz zdefiniować własne wartości procentowe, które rozszerzenie zapamięta.

Wszystko w jednym miejscu:
Przejrzysty podział na model i części pozwala od razu widzieć, co składa się na końcową cenę.

463096172_dabox-tekst3(2).gif.90a2c15f56bb6b18cbac3838ddc23bc1.gif
Wiem, że w społeczności graczy zaufanie to podstawa. To narzędzie nie jest plikiem z internetu o niewiadomym pochodzeniu. Postawiłem na pełną przejrzystość:

Brak zewnętrznych plików:
To nie jest program .exe. Nie musisz niczego uruchamiać, nadawać uprawnień administratora czy wyłączać antywirusa. Rozszerzenie żyje wyłącznie wewnątrz Twojej przeglądarki.

Oficjalna weryfikacja:
Dodatki publikowane w oficjalnych katalogach Opery oraz Firefoksa przechodzą przez rygorystyczne systemy sprawdzające. To daje Ci pewność, że kod został zweryfikowany pod kątem bezpieczeństwa i standardów prywatności, zanim został udostępniony użytkownikom.

Prywatność danych:
Rozszerzenie działa lokalnie. Oznacza to, że nie zbiera Twoich haseł ani danych logowania jego jedynym zadaniem jest analiza treści strony pojazdu i wykonanie obliczeń, które do tej pory robiłeś w głowie.

dabox-tekst5.gif.56c3978644646de43fbecd5570139c0c.gif

Instalacja i konfiguracja zajmą ci dosłownie kilka sekund. Wszystko zostało zaprojektowane tak, aby działało od razu po dodaniu do przeglądarki
🠗   Wybierz wersję dla swojej przeglądarki   🠗

Najnowsza opublikowana wersja: v3.0.0

operabydabox.png.e73e694400527850a26d99883a9b76d3.png ➔ Pobierz dla Opery / Opera GX (Kliknij tutaj)
firefoxbydabox.png.833516ea442b676f70059a65aa998cde.png ➔ Pobierz dla Firefox (Kliknij Tutaj)

Jak z tego korzystać?
Kliknij w link powyżej. Po kliknięciu Dodaj do przeglądarki rozszerzenie jest gotowe do pracyNie musisz niczego dodatkowo konfigurować.
G
otowe! Wejdź na profil dowolnego pojazdu na forum. Panel z wyceną pojawi się automatycznie jako integralna część strony.
Wersja dla Google Chrome pojawi się wkrótce, jeżeli projekt zyska wasze uznanie i zainteresowanie.

Twój głos ma znaczeni
To pierwsza publiczna wersja mojego projektu. Chcę go dopracowywać razem z wami, dlatego każda merytoryczna opinia, sugestia nowej funkcji czy zgłoszenie błędu jest dla mnie niezwykle cenne. Daj znać, co sądzisz!
Do zobaczenia na giełdzie! 🔥

Ale liryczna chłosta chłopie 💀
Powiem ci szczerze mnie to w sumie zwisa bo i tak wygodniej korzysta mi się z twojego 😏
przynajmniej nie wygląda jak panel wyciągnięty żywcem z 2008 roku XD
i szacun za taką publiczną wypowiedź pod własnym projektem zamiast robić jakiś teatr zza kulis

mam wrażenie że więcej czasu poszło w kolorowanie tego tekstu niż w ten jego kalkulator

wrzuć to na Chrome błagam ciee 🔥
i zmień tytuł na „najnowocześniejszy” bo jego „nowoczesny” to się przy tym chowa XD

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.