Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Crash gry - brak możliwości wejścia na serwer

kamsonel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam znów wystąpił u mnie problem z wejściem na serwer, po chwili crashuje całą grę jak wcześniej - pomimo że od czasu zamknięcia tematu wyżej było jakiś czas dobrze - reinstall i pobranie wersji z tematu wyżej raz pomoże a raz nie ( i działa tylko przy pierwszym uruchomieniu). Najnowszej wersji mta z oficjalnej strony nie mogę nawet pobrać bo wyskakuje mi taki komunikat.

https://imgur.com/a/oQTAYs5

Ten błąd głównie wskazuje na problem installera jakoegoś software, jeśli wyskakuje ci randomowo, prawdopodobnie w tle próbuje odpalić ci się proces z jakimś konfliktującym plikiem instalacyjnym. Zanim wyłączysz komunikat, sprawdź menadżer zadań i popatrz, czy nie ma tam czegoś, czego nie powinno być, np. jakiś setup.exe, albo inny plik.

Niezależnie co to będzie, spróbuj wejść w szczegóły, lokalizację, a potem usuń źródło.

Możesz też sprawdzić co masz w autostarcie systemu. Spróbuj wyłączyć wszystko prócz sterowników i przetestuj MTA (menadżer zadań - uruchamianie).

Czy jesteś zalogowany jako administrator na komputerze?

Spróbuj zainstalować MTA koniecznie jako administrator (ppm, uruchom jako administrator) i na inną lokalizację - MTA podczas instalacji nadaje swojemu folderowi specjalne uprawnienia i jeśli ich nie nada poprawnie, gra może się wysypywać nawet po kilku sekundach od uruchomienia.

Edytowane przez WafelTLD
małe poprawki niuansów
  • Super 1

Napisano (edytowane)

Żadnych aplikacji w tle nie ma, wszystko wyłączone nawet antywirus. A dalej nie mogę zainstalować z oficjalnej strony a moja wersja crashuje jak wcześniej. Mogę wejść ale dalej tylko po reinstallu tej wersji co mam

Edytowane przez kamsonel

41 minut temu, kamsonel napisał:

Żadnych aplikacji w tle nie ma, wszystko wyłączone nawet antywirus. A dalej nie mogę zainstalować z oficjalnej strony a moja wersja crashuje jak wcześniej. Mogę wejść ale dalej tylko po reinstallu tej wersji co mam

Spróbuj uruchomić CMD jako administrator by skorzystać DISM - w konsoli wpisz:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth (w teorii powinno skorzystać z Windows Update do naprawy wrażliwych plików systemowych)

Możesz też zrobić skanowanie plików SFC - w konsoli wpisz:
/sfc scannow (skanuje to pliki systemowe w poszukiwaniu błędów)

Po wszystkim zrestartuj komputer.

Jak chceez możesz spróbować pobrać MTA z oficjalnego githuba:

https://github.com/multitheftauto/mtasa-blue/releases

Edytowane przez WafelTLD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.